4

Wat Te Doen Als Je Ex Je ECHT Niet Meer Terug Wilt?

Dit artikel is ons aangeleverd geweest door “Mister X”. Je zult waarschijnlijk nu hardop denken: “Wie is Mister X?”. Wel, hij is iemand die vooralsnog anoniem wenst te blijven maar hij is al jaren actief als datingcoach. Het is een absolute expert in de sociale dynamica tussen mannen & vrouwen en heeft al heel wat mannen (en vrouwen) geholpen om aan een partner te geraken.

Het onderwerp “je ex terugwinnen” is hem dan ook niet onbekend omdat hij hier in zijn carrière al vaker mee geconfronteerd is geweest. Ik heb hem gevraagd een artikel te schrijven over het onderwerp, en hij heeft dit gedaan (waarvoor onze dank).

Je wilt dolgraag terug naar je ex. Je hebt al alles geprobeerd en zelfs met de hulp van Michelle is het je niet gelukt. Wat dan? Je ex terugwinnen is zeker mogelijk en met de hulp van Michelle is die kans zelfs zeer groot, maar toch, … Het kan altijd voorkomen dat het gewoon ECHT niet meer gaat tussen jullie beiden. Je ex is er gewoon helemaal klaar mee & wilt iets nieuws in zijn of haar leven. Dat kan altijd voorkomen. In dit artikel wil ik je dan ook enkele goede tips geven hoe jij je moet opstellen indien je dit meemaakt.

De meeste mensen zouden blijven pushen en proberen hun ex via allerlei soorten kanalen te overtuigen om het toch nog maar te proberen, echt, de aller allerlaatste keer… Maar als je ex heel duidelijk naar jou toe is (en dat na meerdere verzoeningspogingen), dan is het niet geheel onverstandig om hier gewoon op in te gaan. Bepaalde dingen in het leven durven te accepteren is iets wat je onder de knie moet krijgen. In het leven kan je echt niet ALLES hebben…

Ik zou ook dolgraag een Ferrari willen hebben maar dat heb ik gewoon het geld niet voor. Ik kan nu iedere dag in een hoekje zitten huilen en mijn eigen moraal omlaag halen omdat ik geen Ferrari heb of… ik kan de situatie accepteren en met hetgeen ik heb proberen gelukkig te worden.

Ik weet dat je ex enorm belangrijk voor je is. Maar geloof me, het is echt niet het einde van de wereld. Ook al denk je nu waarschijnlijk zelf van wel. Ik heb ook ooit eens enorm fel last gehad van liefdesverdriet. Ik had een relatie van bijna 3 jaar en na enkele blunders van mij (zal het er nog wel ooit over hebben) was onze relatie afgelopen. De eerste 6 weken na de relatiebreuk voelde ik me herboren. Ik ging 3x per week stappen, versierde heel wat andere meiden en ik leefde echte op “topsnelheid”.

Na 6 weken had ik zoiets van: “is dit het dan?”. Ik belande werkelijk in een zwart gat. Mijn leven was een illusie zonder mijn ex vriendin. Ik wou haar terug. Heb alles geprobeerd om haar terug te winnen. Van doodnormale gesprekken tot gesprekken waarin ik me begon op te jagen (wat je nooit mag doen). De ene keer verweet ik haar heel wat terwijl ik enkele dagen erna de schuld op mij nam. Ik was helemaal labiel & totaal niet meer aantrekkelijk op zo’n manier.

Uiteindelijk na heel wat verzoeningspogingen ondernomen te hebben zag ik echt in dat het niet meer ging. Weet je, als jouw ex je verzoeningspogingen afwijst gebeuren er onbewust & automatisch 2 dingen met je:

1. je raakt teleurgesteld

2. nadat je de zoveelste teleurstelling verwerkt hebt ga je terug “hoop” krijgen. Noem het maar “valse hoop”.

Maak jezelf niets wijs

Een kwaliteit die je jezelf moet aanleren is om bepaalde dingen te leren accepteren in het leven. Anders ga je op alle fronten een ongelukkig leven leiden. Als je niet tevreden kunt zijn met hetgeen je op het heden hebt (of hebt bereikt) en telkens streeft naar meer en meer dan ga je nooit voldoening halen uit je leven. Je bent telkens op zoek en op jacht naar meer hetgeen je nooit innerlijke rust gaat geven.

Doordat je innerlijke rust helemaal verstoord is, ga je beginnen te piekeren. Je gaat slecht slapen & heel zenuwachtig worden. Kijk dit zijn allemaal dingen die met mij zijn gebeurd & ook met heel wat van mijn klanten. Ik heb dus ook alle redenen om aan te nemen dat dit soort dingen ook met jou kunnen gebeuren.

De oplossing

De oplossing is op zich vrij simpel. Bereidt jezelf zowel mentaal als emotioneel voor dat je een moeilijke periode tegemoet gaat. Probeer te achterhalen op welke momenten van de dag jij je ongelukkig voelt. Doe wat op dit soort type momenten. Ik werd bijvoorbeeld telkens doodongelukkig op momenten dat ik alleen was of me verveelde. Dan begon ik automatisch terug aan mijn ex te denken. Dit soort momenten moet je gaan elimineren. Ik zorgde er bv. voor dat ik telkens omringd werd door vrienden. Of ik ging sporten, ik plande ook heel wat dingen enkel en alleen om maar leuke en positieve vooruitzichten te hebben.

Ik plande citytrips, bepaalde activiteiten, … Doe dingen die je echt een bijzonder goed gevoel geven. Blijf van alcohol & drugs af. Ik heb het allemaal gedaan & dit zijn echt dingen je nog meer illusies bezorgen. Probeer juiste & constructieve dingen te doen. Eet gezond, voel je goed vanbinnen als vanbuiten, ga leuke steden bezoeken of ga bv. naar de avondschool.

Om me ‘s avonds niet te vervelen ben ik een opleiding gaan volgen. Het was fotografie en ik herinner me nog perfect dat ik een hele leuke klas had. Ik kocht me een Nikon apparaat & reed met vrienden naar leuke locaties om foto’s te gaan trekken.

Ga ‘s avonds wat drinken met vrienden in de stad. Ga in het weekend wat lekker eten met een grote groep. Ik ging bv. regelmatig met een groep vrienden wokken. Dan zit je daar een paar uur, de sfeer is gezellig & je gaat niet telkens aan je ex denken.

Conclusie

Je kunt er ook voor opteren om je thuis op te sluiten maar ik betwijfel als dat de juiste instelling gaat zijn. Moet je alsnog wenen om je ex? Schaam je vooral niet & huil maar. Wist je dat huilen echt goed kan doen? Na een stevige huilbui voel jij je automatisch terug beter. Dat komt omdat onze hersenen ons hiermee helpen. Zij gaan doorhebben dat jij je verdrietig voelt & gaan een bepaald stofje aanmaken dat het huilen doet stoppen & wat ervoor gaat zorgen dat je terug een opgewekt gevoel krijgt. Dit stofje heet endorfine. Dat maakt het lichaam automatisch aan na een huilbui maar ook na:

– het sporten

– een lichamelijke inspanning (huilen bv.)

– het eten van chocolade

– …

Ik hoop dat ik je met dit artikel enkele goede tips heb kunnen geven. Wil je ex echt geen relatie meer. Accepteer dit & volg mijn adviezen toe.

Groeten, Mister X

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG