Wat te doen tegen liefdesverdriet

Wat te doen tegen liefdesverdriet? Liefdesverdriet is eigenlijk een rouwproces met alle emoties die daarbij komen kijken. Een mens kan niet leven zonder liefde, maar liefde heeft dus ook een andere kant en daar hoort liefdesverdriet bij. Niet iedereen zal goed weten wat te doen tegen liefdesverdriet. Daarnaast zal het ook voor iedereen verschillend zijn wat voor hem of haar werkt.

Wat te doen tegen liefdesverdriet, wat heb je nodig?

Ondanks dat je je liefdesverdriet toch echt zelf zal moeten verwerken wil dit nog niet zeggen dat je het ook helemaal alleen hoeft te doen. Naast het vermogen om te kunnen relativeren, zijn een hele hoop lieve vrienden en familie ook zeer welkom om voor de nodige afleiding te zorgen. Je kunt leuke dingen met ze doen of gewoon tegen ze aanpraten. Zij kunnen je helpen om de dingen te relativeren en in het juiste perspectief te zien. Wat je verder nodig hebt, is tijd. Als je teveel tegelijk wilt, zul je merken dat dit niet gaat. Ze zeggen ook wel eens dat tijd alle wonden heelt. Neem daarom ook alle tijd die je nodig denkt te hebben.

Tips wat te doen tegen liefdesverdriet

Er wordt wel eens gezegd dat je een maand verwerkingstijd nodig hebt per jaar dat de relatie heeft geduurd. Er zijn een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. Zoals al eerder genoemd, kan afleiding erg goed helpen. Niet alleen afleiding door vrienden of familie, maar ook door gewoon lief voor jezelf te zijn. Verwen jezelf eens met een lekker warm bad of een avondje heerlijk je lievelingsmuziek luisteren.

Probeer niet te blijven hangen in zelfmedelijden want daar schiet niemand iets mee op. Dat wil niet zeggen dat je je verdriet en andere emoties weg moet stoppen. Huil als je moet huilen, schreeuw als je boos bent, maar blijf niet in deze emoties hangen. Lach ook weer als je kunt lachen en probeer door te gaan met je leven.

genees je gebroken hart in 15 stappen Probeer de eer te houden aan jezelf en ga jezelf niet verlagen door nare dingen over je ex te zeggen. Je bent niet voor niets al die tijd samen geweest en wie weet wat de toekomst jullie nog brengt. Zulke negatieve opmerkingen helpen dan niet mee.

Het is belangrijk om te werken aan je zelfvertrouwen en je hierdoor beter en sterker te gaan voelen. Verzorg zowel je innerlijk als je uiterlijk goed. Als je je goed voelt, zul je meer energie krijgen en dit zul je dan ook uitstralen. De wereld (en je ex) zullen zien dat jij je alleen ook prima redt en daar niemand voor nodig hebt.

 

Als je niet kunt accepteren dat het over is en eigenlijk alleen maar blijft hopen dat het goed komt, is het belangrijk om erachter te komen of de ander dat ook heeft.

 

Hoe kun je weten wat te doen tegen liefdesverdriet als je niet weet hoe de andere partij erin staat? Zorg dan ook dat je daarachter komt, juist ook om te voorkomen dat je jezelf onnodig weer te laten kwetsen. Als blijkt dat de ander ook blijft hopen en jullie eigenlijk ook niet zonder elkaar kunnen, is het belangrijk om te leren van jullie fouten.

Zoek samen uit waar het mis is gegaan, waar de pijnpunten liggen en hoe jullie eraan kunnen werken om te voorkomen dat dit in de toekomst weer fout gaat. Juist doordat je elkaar al zo goed kent en precies weet wat je niet wilt en waar het fout is gegaan, kan dit een hele goede basis zijn voor jullie (nieuwe) relatie.

Het beste wat te doen tegen liefdesverdriet is misschien nog wel het voorkomen ervan. Hoe? Door de juiste partner te kiezen. Misschien dat je nu denkt ‘ik ben weer de verkeerde tegen gekomen’. Maar wist je dat je dat vaak onbewust doet? Je hebt op een of andere manier, verbaal of onverbaal, invloed op de persoon die tegenover je staat. Wanneer je duidelijk weet wat je wilt, en weet waar je grenzen liggen, dan trek je automatisch de juiste persoon aan.

>>> Wil je hulp bij het loslaten van een onmogelijke liefde? Lees dan ook nog dit artikel: hoe een onmogelijke liefde loslaten

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG