Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Zal mijn ex me missen en vergeten?

Zal mijn ex me missen en vergeten?

Heel vaak word mij de vraag gesteld: Michelle, als ik nu geen contact opneem met mijn ex, zal mijn ex me missen of mij vergeten? Vooral als je al langere tijd geen contact meer hebt gehad.

Je kent natuurlijk de uitdrukking “uit het oog uit het hart”, dus ja, dan denk je al gauw dat er een grote kans bestaat dat je ex er met een ander vandoor gaat? In dit artikel zal ik je hier meer over vertellen. Lees dus goed tot het eind.

Ik heb echter ook nog een video voor je gemaakt waarin ik antwoord geef op de vraag: hoe kan ik mijn ex mij laten missen. Ik geef je hierin 5 belangrijke tips!


Gevoelens verdwijnen niet zomaar

Het is dus absoluut niet waar dat je ex je snel kan vergeten, en ik zal je nader uitleggen waarom dat is. Allereerst weet dat je ex je nooit zal vergeten, zelfs al zijn jullie met ruzie uit elkaar gegaan.

Natuurlijk is het wel zo dat als je een hele korte relatie had, van laten we stellen een paar dagen tijdens een vakantie, dat je ex je dan makkelijker zal kunnen vergeten.

Maar heb je een heftige relatie achter de rug die slechts een maand of twee heeft geduurd, en heb je het een en ander samen meegemaakt, of dat nu positief is of negatief, dan zal je ex je heus niet zomaar vergeten.

Je kunt erop vertrouwen dat als je je ex over 10 of 20 jaar nog tegen zal komen, hij of zij nog steeds de tijd zal herinneren dat jullie samen waren.

Jullie hebben immers een unieke band samen gehad, samen bijzondere ervaringen opgedaan. Een intieme relatie wordt altijd onuitwisbaar in het geheugen geprent.

Jullie hebben gelachen, zijn samen uit geweest, wellicht hebben jullie gemeenschappelijke vrienden gehad, of heb je die nog, dit alles heeft eraan bij gedragen dat er een vertrouwensband kon ontstaan, dus heb je je ex een paar weken of zelfs een paar maanden niet gezien, dan zal hij of zij je heus niet zo gemakkelijk vergeten.


Hoe lang duurt het dat mijn ex me zal missen?

Ook word mij vaak gevraagd hoe lang je moet afzien van contact zodat een ex partner tot de ontdekking komt dat hij of zij je zal missen.

Wel, er bestaat hiervoor geen wetmatigheid want elke relatie is natuurlijk uniek, dus dat kan voor ieder koppel anders zijn. Het gaat erom dat je zo lang rust neemt als nodig is, om weer tot jezelf te komen.

Want je bent nog zo in de ban van je emoties. Om te weten wanneer je er nu klaar voor bent zul je bij je na moeten gaan of er nu een lijn te trekken valt in je emoties.

Is het zo dat je je de ene dag nu goed voelt en de ander niet, dan ben je er zeker nog niet klaar voor. Ook als je nog niet duidelijk hebt voor jezelf wat niet goed ging in je relatie.

Ga dus ook niet zitten malen of je ex je zult gaan missen, dat moet namelijk helemaal niet je focus zijn als het net uit is.

Zorg er nu voor dat je zo snel mogelijk zorgt dat je los komt van die emoties zodat je ook in staat bent om geen contact met hem of haar op te nemen, zonder dat je je daarbij rot voelt.

In bovenstaande video vertel ik je overigens ook hoe je de tijd waarin je afstand neemt van je ex zo goed mogelijk door kunt komen.

Je gaat niet zitten afwachten, maar je gaat actief dingen ondernemen die jou een goed gevoel geven en die je ook meer zelfvertrouwen zullen geven.

De dingen die je onderneemt en meemaakt kunnen weer goed van pas komen op het moment dat je je ex weer gaat ontmoeten.

Het zal zorgen voor een positieve vibe. Je kunt daarmee je ex laten zien dat je actief bent en toekomstgericht denkt en niet zomaar wanhopig of zielig in een hoekje gaat zitten kniezen.


Als mijn ex geen contact opneemt, dan is hij/zij me toch vergeten?

Dus het kan zijn dat de een er sneller aan toe is om weer contact met de ex partner op te nemen dan de ander. Je moet er ook geen haast achter willen zetten. En wat nu als je ex geen contact zoekt met je. Betekent dat dan dat hij of zij je niet mist?

Nee, ook daar kun je nooit zeker van zijn. Het is heel goed mogelijk dat je ex je mist, maar dat je ex er zelf ook nog niet aan toe is om weer contact met je op te nemen. Ga dus geen zinloze conclusies trekken.

zal mijn ex me missen en vergeten

Nogmaals, voel je dat je er aan toe bent, en heb je je emoties goed onder controle, pas dán kun je een poging wagen om hem of haar bijv. een smsje of email te sturen.

Pak dat goed aan! In de bovenstaande video vertel ik je ook hoe je dat het beste kunt doen.

Stel dat je ex heel positief reageert, bega dan zeker niet de fout om meteen weer van stapel te lopen. Pak het rustig dus aan voordat je weer van voor af aan kunt beginnen.

Mocht je mijn hulp nodig hebben bij het terugwinnen van je ex, schrijf je dan hieronder in om mijn 11 gratis videos te ontvangen. Ik stuur je dan tevens het rapport waarin ik je het nummer 1 geheim ga verklappen wat mensen nu succesvol maakt om bij hun ex terug te komen. Of check de opties hieronder hoe ik je verder kan helpen

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle,

  Mijn vriendin heeft de stekker uit de relatie getrokken nu bijna 3 maand geleden. Wij woonde 2 jaar samen en ik heb 2 kinderen. Wij hadden het laatste jaar van de relatie problemen namelijk we voelde ons beide niet goed in ons vel. Zij zeer veel stress en ik onzeker geworden door uitspraken en gedragingen van haar. Ze wil wil rust nu en vrienden blijven, ik probeer dit te respecteren maar telkens ik aan een rust/geen contact periode wil starten stuurt ze na 3 a 4 dagen berichten waar door alles verwarrend wordt voor mij. Van zodra het nog maar over de relatie gaat reageert ze zeer emotioneel en soms boos. De zomervakantie staat voor de boeg ondanks corona zijn er toch een aantal festivals in Belgie en daar wil ze met mij naar toe(in groep) maar ze nodigd mij toch uit. Ik kan niet leven in de vrienden situatie, ik ben op een leeftijd dat het alles of niets is voor mij. Compleet negeren naat niet want vind ik zelf onrespectvol dus advies in dit zou ik wel kunnen gebruiken. Mvg

  1. Beste Glen,

   Zorg ervoor dat je haar problemen niet overneemt. Blijf spiegelen. Het is aan jou, wat het contact betreft, om duidelijkheid te verschaffen en haar te zeggen dat je het op deze manier niet goed kunt afsluiten!
   Dan geef je zelf het voorbeeld om duidelijk te willen zijn en dat je dat ook van haar verwacht.

   Sterkte en hartelijke groet,
   Michelle

 2. Hoi Michelle,

  Ik ben alweer 3 weken vrijgezel na een periode van 5 maanden. Heel veel lol gehad maar als er iets was waar even over gesproken moest worden liep mijn ex altijd weg of zei niks meer. Wat het probleem alleen maar groter maakte in mijn ogen. Vaak wilde hij dan de volgende dag zijn spullen ophalen (wat in de praktijk dan toch niet gebeurde maar wel veel angst bij mij opriep)
  3 weken geleden heeft hij in n boze bui geappt dat we klaar zijn. 2 weken geen contact gehad. Ik heb me heel erg ingehouden naar vorige week heb ik toch geappt dat ik hem en ons mis. Hij beaamde dat we het heel leuk hadden tussen de ruzies door.
  Ruzies noemt hij het en praten wil hij dan niet.
  Hij wil een luchtigere relatie. Hij vindt dat ik snel problemen maak. Ik vind weer dat er een probleem ontstaat omdat hij gewoon helemaal niet praat. Over niks.

  Nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen. Moet ik wachten? We hebben best snel weer geappt natuurlijk. Is dit een duidelijk boodschap dat ik door moet gaan?

  Al een kleine tip zou zo waardevol zijn!

  Alvast bedankt Michelle!

  Groetjes shirley

  1. Beste Shirley,
   Dank je wel voor je bericht! Denk eens na: wat moet je met een partner die vlucht voor dingen waarover gepraat moet worden!
   Beter nu dit probleem dan over 5 jaar. Hij zal zich open moeten stellen, niet om de hete brij heen blijven draaien.
   Je kan nog zoveel lol hebben met hem, als hij vlucht voor moeilijkheden zul je niet gelukkig worden met hem!
   Doe je best om hem dat duidelijk te maken en laat je levensgeluk niet van hem afhangen!
   Hartelijke groet,
   Michelle

 3. Hey Michelle,

  Ik heb het volgende meegemaakt.

  Ongeveer 4 jaar geleden leerde ik mijn ex kennen zij woonde op zichzelf en ik ook uiteindelijk samen gaan wonen omdat ze heimwee kreeg hielt ze dit niet vol inmiddels verhuist we zouden kijken of latten een optie was echter na 2 maanden bleek dit niet te werken samen een punt erachter gezet .ruzie hebben we nooit gehad ik hield heel veel van haar we waren maatjes zeg maar.
  Na 3 weken kreeg ik een kaartje voor mijn verjaardag 2 weken erna heb ik haar een kaart verstuurd om haar te bedanken voor alle mooie en fijne momenten die we samen hebben beleeft .de dag erna kreeg ik een berichtje dat ze het zeer op prijs stelde en waardeerde met ik wil vrienden blijven en je weet maar nooit of we weer bij elkaar komen ooit.. en je mag mij altijd een berichtje sturen met afsluitend lieve knuffels heel veel liefs xxx ik weet nu niet zo goed wat ik er mee aan moet en hoe ik dit moet opvatten

  1. Beste Robin, dat berichtje is heel goed van je geweest, maar juist als je ex dit soort antwoorden stuurt hou je je gedeisd en blijf je vooral nuchter! Trek niet te vroeg conclusies en zie het aan. Neem zo min mogelijk zelf initiatief voor contact! Sterkte en liefs, Michelle

 4. Hoi Michelle,

  Heb een 6 jaar durende knipperlicht relatie en weet nu niet wat te doen.
  Het zit zo na 4 jaar relatie zijn we uit elkaar gegaan en een halfjaar later zijn we weer bij elkaar gekomen en ging een prima dacht ik.
  NU heeft het weer uitgemaakt en de reden was dat ze mij niet vertrouwd meer .
  Ik ben nu gebroken want ze vraagt om alleen vrienden te blijven en dat wil ik niet.
  ze zegt ook ik zal je nooit vergeten en een plekje in haar hart hebben.
  na de relatie breuk nu heeft ze al na 4 weken een andere vriend en datdoet mij pijn.
  ik heb veel mailtjes gestuurd helaas om te zeggen dat ik haar mis en dat is stom geweest weet ik nu.
  zal ze mij nog missen en is het niet zo dat ze nu in een rebound zit.

  1. Beste Peter, alles is mogelijk, ik kan je op basis van wat je hier vertelt geen enkele zekerheid geven, maar wat je nog kunt doen is haar een berichtje sturen met ongeveer deze tekst :”Hoi, terugkijkend op wat er is gebeurd, realiseer ik me dat ik ongepast gedrag heb vertoond. Ik heb hiervan geleerd en bied alsnog mijn excuses aan. Ik wil je bedanken voor alles wat je hebt gedaan, en gun jou het beste. Zorg goed voor jezelf, dat zal ik ook doen”, en verder hou je afstand. Sterkte Peter! Hartelijke groet, Michelle

 5. Hallo,

  Ik zal de situatie even in het kort samenvatten. Mijn ex vriendin en ik zijn uit elkaar na een relatie v 11 jaar. Na een jaar heen en weer schipperen, opnieuw samen wel of niet beginnen kreeg ze een relatie met een man van 70 die haar heeft geholpen met opstarten .Ik ben zelf 50 en zei is 45. Ze werken ook samen bij een vrijwillige dierenopvang. en wonen in de buurt v elkaar. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ik opnieuw wilde beginnen met de relatie. opnieuw opbouwen. Aanvankelijk was het goed. totdat ze gevoelens kreeg voor deze man. Nu was het zo dat ze de ene keer enegenheid en liefde gaf, en dan na met hem hebben doorgebracht 180 graden gedraaid was. Dit is een jaar zo doorgegaan. Nu heeft ze nog steeds de relatie met hem en ik wilde vriendschap opbouwen. Haar antwoord was voor een relatie moet je eerst vriendschap opbouwen. Nu heeft ze aangegeven dat ze tijd en ruimte nodig heeft omdat ze mij als negatief zag en de vriendschap wil opbouwen., Haar woorden waren ik wil tijd en ruimte hebben die ik nu ook opeist.omdat ik jou als negatief blijf zien. Ik heb de tijd nodig om te resetten zoals de dat genoemd heeft. Voorlopig wilt ze alleen contact hebben over ons kind.
  Het volgende citaat komt van haar:

  Voor de rest hebben we ff alleen kontakt betreft phoebe . Ik heb het echt nodig anders blijf ik je negatief zien de ruimte die ik nodig heb gaat ik dus nu echt opeisen als je vriendschap wil. soort van resetten zeg maar. anders word het een zakelijke relatie betreft pHoebe a.’s. Vrijdag gaat phoebe op schoolreis naar 3 vliet. Voor de rest kom tijd kom raad ik hoop dat je ook meer rust kom in jou

  Wat wil ze precies en hoe moet ik dit nu allemaal inzien, begrijpen. Wat wilt ze .Ik had graag wat inzicht hierin. Ik snap haar nu even niet meer. Wat bedoeld ze met resetten en vriendschap opbouwen. Is er kans dat we over een tijd over onze relatie kunnen praten. en eventueel opnieuw proberen.Hoe moet ik dit alles opvatten?

  graag advies of reactie hierop.

  erwin

  1. Beste Erwin, ik begrijp haar wel. Het is zoals ze het zegt: ze heeft nog steeds een erg sterk negatief beeld van je. Als je niets doet met de tijd en ruimte die je hebt (zoals werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling) dan zal er dus niets veranderen en zal ze over 2 jaar nog steeds met die ander zijn. Het gaat erom dat je haar boeit, haar nieuwsgierigheid prikkelt, dat je verrassende dingen doet en onderneemt die haar doen denken “Wow, wat is er met hém gebeurd”. Wat jij doet is je focussen op angst en op alles wat verkeerd kan gaan en vraagtekens zetten achter de dingen die ze zegt. Je verliest je tijd door dat te doen: mijn advies: gebruik je tijd goed en zet eens op een rijtje hoe je haar kunt verrassen en haar aandacht kunt krijgen. Rustig aan dus. Vermoei haar niet met je onrust, angst en emoties. Leg geen druk op haar of de situatie, maar breng rust in jezelf! Sterkte met alles. Oh en ik raad je toch echt aan om Win Haar Terug eens te lezen (minimaal!). Liefs, Michelle

 6. Beste Michelle,

  Ik heb een relatie van 2,5 jaar gehad. Veel aantrekken en afstoten. We woonde al wel een jaar samen. We gingen ook de stap maken om samen een huis te kopen. Toen dat “officieel” werd is de relatie verbroken.
  We hebben daarna wel weer contact gehad en waren aan het proberen het weer op te bouwen. Elkaar gezien en leuke dingen gedaan maar ook nog een hoop boosheid van zijn kant. Na 2,5 maand heeft hij per mail de relatie definitief verbroken. Nog een paar mails heen en weer gestuurd en hij zei dat de relatie niet goed voelt op diep niveau voor hem maar hij nog steeds verliefd op me is en de liefde niet op is (was het maar zo) en dit het zwaarste is wat hij ooit heeft moeten doen. Hij ziet het als een mooi iets waar hij veel van geleerd heeft en wil alles verwerken en door met zijn leven. De laatste mail (maand gelden) die hij stuurde gaf hij aan niet meer te gaan reageren op mijn berichten.

  Ik mis hem verschrikkelijk en weet niet wat ik moet doen. Ben ik voor de gek gehouden? Iemand die zo gek op je is en bijna geen afscheid kan nemen en het toch doet? Heb je tips?

  1. Beste Britt, het is uiterst belangrijk dat je je niet alleen focust op de vraag ‘hoe krijg ik mijn ex terug’ maar meer op ‘hoe komt dat nou dat ik zoveel boosheid heb veroorzaakt bij hem; waarom zei hij dat het niet ‘diep’ genoeg voelde’. Hier bij een paar tips: 1) geef hem echt de tijd. Het is goed dat hij e.e.a. eerst verwerkt, en dat moet jij ook doen 2) schrijf je in voor de gratis training door bijvoorbeeld hier te klikken; 3) schrijf hem een handgeschreven brief en vertel hem de inzichten die je hebt gekregen (dat dat o.a. ook door de breuk komt), 4) dat je hoopt dat hij ooit in staat zal zijn om samen een goed contact te hebben, zonder verwachtingen. Schrijf dingen die hem een goed gevoel gegeven, waarmee je zijn ego streelt. Ik wens je erg veel sterkte met het gemis, waar je sowieso toch doorheen moet – maar bedenk dat je hem niet nodig hebt om gelukkig te zijn! Liefs Michelle

 7. Beste

  Helaas ben ik naar 5 jaar relatie is mijn lieve vriendin weg gegaan
  het was echt een shok omdat ik er enorm mis we hadden helaas te veel ruzie maar dat kwam door veel dingen die gebeuren waren opa die kanker had veel schulden nooit leuke dingen doen

  ze geeft aan rust te willen hebbben maar ik vind dat behoorlijk moeilijk ze is wel met mij mee gegaan naar een doktors afspraak en als goed is gaat ze binnenkort ook mee alleen ik krijg maar geen rust continu denk ik dingen weet u hoe ik hier mee om kan gaan?

  1. Beste, om rust te vinden zou je eens kunnen gaan mediteren. Het doet wonderen. Er moet een knop bij je om dat je echt wel op je eigen benen kunt staan, dat je ertoe doet. Veel te veel mensen zijn onzeker over hun eigen kunnen, talenten, het feit dat ze er mogen zijn zoals ze zijn. Hou van haar, niet vanuit een tekort of gemis, maar vanuit overvloed. Die overvloed creëer je door eerst met jezelf verbinding te maken. Sterkte met alles en kop op! Liefs, Michelle

 8. Beste Michelle,

  In 2013 kreeg men moeder kanker. Het ging allemaal heel snel berg af… na vele operaties kwam men mama er toch door. Enkele weken later kwam ik in een winkel en daar zag ik men absolute droomvrouw. Ik stuurd haar bloemen en vroeg haar uit. Ze kampte met wat problemen op het werk en uiteindelijk, 2 maanden later gingen we op date. Diezelfde acond wou zij me kussen maar ik hield de boot wat af, omdat ik echt een serieuze relatie wou. Toen men moeder ziek werd besefte ik dat ze nooit kleinkinderen zou hebbe… ik denk dat dit al een emotionele trigger van me was. Ik wou dus echt iets serieus. We werden stapel verliefd!! Heerlijk. Zij heeft een zoontje, dat maakt het niet makkelijker maar het was een leuke knul. Zijn eigen vader is niet naar de geboorte gekomen. Best een zeer marginale typ. Na enkele weken viel het mij op dat er ’s nachts steeds telefoon was op haar gsm… zou een ex zijn die lastig deed. Ok, geen probleem.
  Achteraf bleek dat die kerel haar had dronken gevoerd een toilet in een discoteek had ingesleurd en verkracht. Hierna is zij hem via facebook gaan opzoeken en is ze met hem een sexrelatie begonnen… voor mij was dit het einde van onze relatie… ik kon niet vatten dat een vrouw zo weinig zelfrespect kon hebben.. wetende dat ze dan ook nog eens een moeder is. Ze dreigde met zelfmoord… ik was haar absolute god. Ze addoreerde me bijna. Toch bleef dit bij me hangen… een tijdje later bleek dat ze daarvoor ook verkracht was geweest. Een verkrachting is uiteraardt verschrikkelijk… maar als je hem daarna zelf gaat opzoeken en sexreizen gaat maken terwijl je kind niet mee mag omdat hij het zoontje niet kon uitstaan… dan faal je zwaar als moeder.
  De aftakeling werd een feit… haar reactie.. ik wil gaan samenwonen en een kind… na 3 maanden in onze relatie. Ik heb de boot afgehouden en we zijn na 6 maanden gaan samenwonen… ik kreeg enkele weken later een baan in buitenland voor 1 jaar aangeboden. 3 weken daar 1 week thuis.
  Ze werd extreem jaloers, mails checken, gsm,… alles was plots verdacht. Maar als zij een avondje wegging kwam ze met een telefoonnr en een foto van een vent thuis!!
  Enkel weken later vroeg ik een volledig onbekende vriuw een sigaret op het huwelijk van een vriend en ze is dat meisje beginnen wurgen…. iedereen in mijn famielie en vriendenkring eiste dat ik die relatie moest beeindigen… ik had geen keuze. Ze sloeg me… lag steeds in bed met instagram te spelen. En haar eigen zoontje zat van 8 u in ee ochtend met zen
  Ipad in de zetel!! Dan had ze er geen last van. Begin dit jaar ging ze verhuizen… nog geen 500m van bij me vandaan. Haar zoontje smeekte me om te blijven… ze verzon ook nog een miskraam……6 weken later was ze al met een andere vent. Ik begrijp er niets van… hoe kan je dit als vrouw/moeder doen. We waren 2 jaar samen. Haar vader kwam naar me toe… hij wou me bedanken. Ik was de eerste man die er in heslaagd was zijn dochter terug dichter bij hem te brengen. Hij zei me” vergeet men dochter… focus je op je werk… ik als vader heb veel fouten met haar gemaakt, laat je niet meesleuren in haar ondergang. Ik he voor haar zoon gezorgd en gekookt! Hem van school gaan halen en zijn huiswerk gemaakt! En ik ben binnen 6 weken vervangen… dan kan ik er toch maar enkel van uitgaan dat alles fake was…. ze smeekte me haar niet te verlaten… ik wou enkel terug rust creeeren en elkaar na een paar maanden terug tegen het lijf lopen(was zelfs haar idee).
  Ik bedrijp echt niet van heel gedoe…&

  1. Beste Guido, wat een verhaal! Inderdaad, haar gedrag is ongepast en verwarrend, maar het enige wat je in de hand hebt is jezelf. Laat niet over je grenzen heengaan, toon het goede voorbeeld. Misschien dat haar vader je meer inzicht kan geven in waar het fout is gegaan in haar jeugd, want dat zal ongetwijfeld. Dan zul je hier beter begrip bij hebben, maar begrip betekent nog niet dat het de vrouw voor je is. Zij heeft issues op te ruimen met haarzelf. Dat zal ze moeten inzien, maar blijf uit haar buurt als ze haar gedrag niet verandert. Veel sterkte met haar! Liefs, Michelle

 9. Nu een maand geleden heeft mijn droomvrouw de relatie beëindigd. Echter,we wonen nog wel in hetzelfde huis (Ok slaap 3 dagen thuis,zij de rest) dit hebben we zo geregeld,zodat ons zoontje altijd thuis kan slapen

  Ik heb alleen ontzettend veel verdriet. Zij is mijn allessie… in de relatie van 7.5 jaar heb ik nooit wat gemerkt. Nu ze het verteld waar t aan ligt,begrijp ik het wel. En kan ik er wat mee. Feit is dat ze het allemaal ‘opgekropt’ heeft,en toen het te laat was eruit gegooid. Ik heb het echt allemaal niet doorgehad,maar haar verdriet/pijn was wel echt.

  Ik wil graag voor het blijven gaan en aan mezelf werken. Hoe kan ik die kans krijgen. Want ik weet gewoon dst wij nog niet klaar zijn.

  Ik hoop dat u me kunt helpen/advies geven.

  Het ebook win haar terug zou ik ook graag willen ontvangen. 😉

  1. Beste Edic, natuurlijk is je situatie verdrietig maar je kunt het ook positief zien: als dit niet was gebeurd had je ook niet geweten wat je nu wel weet, en wat je moet veranderen. Ik wil je aanraden haar verdriet serieus te nemen en je begripvol op te stellen. Doe de dingen ook niet overhaast en ga niet zitten pushen. Het Ebook Win Haar Terug is niet inclusief coaching, dat het je wel met het online programma. Vanaf deze pagina kun je alle opties bekijken. Veel sterkte in ieder geval! Warme groet, Michelle

 10. Hallo
  Mijn ex en ik hebben een relatie gehad van beetje meer dan een jaar.we zijn uit elkaar gegaan met hevige ruzie.het is nu al een maand en 2 weken.sedert de laatste 2 weken hoor ik niets meer.ze is ook zwanger van mij,moet eind jan bevallen.ik heb enorm gepusht en ze heeft het helemaal gehad moet niet meer sms en facebook ook geblokkeerd.ik mis haar en zie ze zo graag.probeer er door te geraken maar is zo moeilijk.ik weet het echt niet meer.ik wil graag voor de rest van mijn dagen bij haar zijn.het schijnt dat ze me totaal vergeten is ook.wat moet ik doen denk elke seconde aan haar.

  1. Beste, natuurlijk is ze je niet vergeten! Je bent de vader van haar ongeboren kind. Het gaat allemaal om jouw gedrag en de herinneringen aan die ruzie. Kortom: haar verwachtingen die ze van je had waren niet uitgekomen. Door je stalkerige gedrag had ze geen andere keus dan je te blokkeren op facebook en sms. Trap niet in de valkuil om daarom in paniek te raken. Integendeel! Toon beheerst gedrag, zonder druk of haast, en vooral ook: toon begrip en laat zien dat je straks een geweldige vader bent. Sterkte verder! Hartelijke groet, Michelle

 11. Hallo michelle,

  Ik had een relatie van 10 maanden, we waren erg verliefd, nog nooit heeft een jonge mij zoveel liefde gegeven.. de eerste 6 maanden ging het echt perfect, we waren aan het fantaseren over onze bruiloft, kinderen, huis en over onze vakanties. We hadden dus echt plannen. Maar de laatste maanden ging het niet echt lekker meer en hadden dus vaak ruzie meestal via de WhatsApp. het was meerdere keren uit gegaan maar dat duurde nooit langer dan 5 dagen en kwamen weer terug bij elkaar. maar dit keer is het niet zo gegaan als eerst, we hadden ruzie en het werd ons een beetje teveel, ook had hij geen tijd wegens werk, school en zijn hobby’s, dat is waar onze ruzies meestal over gingen. maar nu zijn we 6 weken uit elkaar en hebben geen contact meer gehad, het enige wat er speelde is dat ik een ander mobiele nummer, hij belde een keer, maar puur om te kijken of mijn oude nummer nog bereikbaar was. Maar dat is ook nu 2 weken terug. Ik heb nog steeds hoop op een telefoontje van hem of een smsje… ondanks dat hij 5 weken geen contact meer heeft opgezocht en ik hem anders gewend ben dat hij altijd na een breuk die toen der tijd max 5 dagen duurde me weer ging bellen. zal ik dan maar de hoop op geven of toch er in blijven geloven omdat ik weet hoe hij is.

  1. Beste Lotte, zitten jullie nog op school? Je kunt de stoute schoenen aantrekken en hem een berichtje sturen en vertellen dat je je realiseert dat het geen zin had om 5x een relatie te verbreken en op dezelfde voet verder te gaan, zonder je te verdiepen in de werkelijke oorzaak van jullie ruzies. Dat je ervan geleerd hebt en dat je hem alsnog wil bedanken voor de fijne tijd. Stuur hem een leuk berichtje over jezelf, over iets wat je is overkomen of waar je enthousiast van bent. Tot slot sluit je af met “overigens hoop ik dat we spoedig elkaar weer in de ogen kunnen kijken zonder achterliggende gedachten. Ik hoor wel hoe jij dat ziet” dus stuur iets waarvan jij er bij voorbaat al vanuit gaat dat hij reageren zal. Sterkte ermee!

 12. Beste Michelle,

  Ik heb zo’n circa 2 maanden geleden een jongen ontmoet. Hij was toen net 2 maanden vrijgezel na een relatie van 4 jaar. Uiteindelijk toch besloten om met elkaar af te spreken in zijn appartement (waar hij ook nog 2 jaar heeft samengewoond). Dit was super! Ik was nog niet bij hem weg en hij vroeg al of ik die week daarop weer langs kwam. Er was overigens niets gebeurd tussen ons. Na 4 keer hebben afgesproken bij hem thuis merkte ik dat hij wat afstandelijker werd. Hij gaf eerlijk aan nog niet toe te zijn aan een relatie ondanks hij me wel super vond. Ik heb gezegd dat ik hem alle ruimte gaf & begrip had voor de situatie. Afgesproken dat we niet meer zouden afspreken.

  Twee weken later kwamen we elkaar tegen, toch onverwachts bij elkaar geslapen. Ik heb zijn vrienden ook ontmoet, waar ik het erg goed mee kon vinden. Vorige week ook weer tegen gekomen in de stad en vertelde hij me hoe leuk hij me wel niet vond & of ik met hem mee ging. Ik heb toen nee gezegd. We hebben elkaar daarna 1 week niet gesproken.

  Tot gister, hij gaf aan dat wij niet meant to be zijn samen & zijn gevoel zegt geen toekomst te zien tussen ons ondanks hij me een topper en super vindt. Hij geeft als reden aan dat we elkaar op het onjuiste moment zijn tegengekomen en dat het een beetje heeft verpest. Hij gaf ook aan dat het verstandig zou zijn als we elkaar ook niet zouden zien in de stad bijvoorbeeld. Mijn vraag is: hoe kan dat zo ineens? We waren stapel gek op elkaar? En waarom zegt hij dat het verstandig is om elkaar niet te zien? Mist hij me? Is hij volledig op me uitgekeken? Je kunt toch niet in de toekomst kijken? Ik twijfel nu heel erg aan mezelf.

  Ik hoop dat je me kunt helpen!

 13. Dag Michele,
  Ik weet niet wat te doen. Mijn ex heeft me gedumpt achter een maand en half en de reden was dat heel veel hobby’s had en ik er niet altijd goed mee overweg kon omdat ik hem niet zo veel zag en elke keer werd ik boos omdat ik dacht dat hij me niet wou zien en was er dan ook ruzie maar ik wilde het zo graag veranderen en het op een andere manier doen.. Maar het is nu al een week gedaan en ik stuurde heel veel nog naar hem en ik kreeg geen antwoord tot vorige weekend maar het verliep niet goed. Ik weet niet wat ik moet doen om hem terug te krijgen? Het was misschien maar een korte relatie maar ik weet dat het goed kan worden tussen ons maar hij geloof er niet meer in denk ik en gisteren zei hij dat zijn hart al jaren een steen is en degene is er in geraken dat hij ze succes wenst? En dan denk ik dat hij me helemaal nie graag zag en dat ik het niet verstaat waarom hij dit zegt tegen mij? Wat moet ik nu doen? Ik zie er zo vanaf en heb geen zin in niets meer…
  Grtjes Jessica

  1. Beste Jessica, heel jammer dat je je hebt laten leiden door je eigen onzekerheden, waarmee je veel druk legde op hem. Jullie relatie heeft slechts 6 weken geduurd en het is niet zo verwonderlijk dat hij al heel snel inzag dat hij moest wegwezen. Het is eerst heel belangrijk dat je aan de slag gaat met je eigen onzekerheden. Je hebt geen vriendje nodig om gelukkig te zijn. Laat hem voor nu echt met rust. Hij zegt bovendien dat zijn hart van steen is, maar de oorzaak daarvan ligt helemaal niet bij jou, maar bij hemzelf. Misschien is dat ook de reden dat hij zoveel hobbies heeft?? (ongetwijfeld hobbies waarbij hij niet zoveel in aanraking komt met mensen maar zich lekker kan focussen op zichzelf?) dus praat jezelf ook geen schuldgevoelens aan en wees vooral trots op jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat er een jongen is die veel beter bij jou past. Geloof me maar. Veel sterkte in de komende tijd en ga jezelf maar eens goed verwennen! Hartelijke groet, Michelle

 14. Beste Michelle,

  Mijn nu ex vriedin heeft het naar 8 Maanden uitgemaakt via whatsap wat ik al raar vind/vond.
  Ik vroeg haar kunnen we er niet over praten ze zei nee ze wou me ook geen duidelijk antwoord geven waarom ze het heeft uitgemaakt.
  Na veel gezeur zei ze alleen ik hou niet van je klaar!
  Ik vroeg aan haar toen is er een ander ze zei nee maar ik vind het gewoon niet meer leuk met jou en thats it.
  Ze zei verder ik vind het veel beter zo no hard feelings? en nog wat onzin.
  Ik heb uiteindelijk tegen haar gezegt dat ik het jammer vind dat ze dit zo maar weggooit maar dat ik er voor de rest niks mee kan.
  Daar antwoorde ze als volgt op ze zei whatever het boeide jou toch niet meer dus het maakt verder niks meer uit doei!
  Ik heb nog wel gezegt dat ik van haar hou en dat was het.

  Nadat ze het uitgemaakt had dacht ik ze komt wel weer terug want het was zomaar uit het niks over.
  Onze relatie was niet perfect maar ook niet zo slecht en alles leek ook wel goed te gaan we hadden het zelfs over samen wonen en plotseling maakte zij het uit.
  Dus ik dacht ze komt wel terug maar naar 1 Maand maakte ik mij toch wel zorgen.
  Daardoor heb ik veel gekeken op het internet en een van de relatie experts Brad Browning sprak mij wel aan.
  Ik heb toen zijn x factor guide besteld een al zijn filmpjes bekeken etc.
  De eerste fase was de No Contact fase waar je minimaal 30 dagen niks van je eigen moet laten horen.
  Dat had ik dus al een maand gedaan voordat ik eraan begon maar ik dacht ik verleng het met nog een maand.
  Maar nadat de maand om was heb ik nogsteeds niks van mijn ex gehoord die dus nu al meer dan 2 maanden niks van haar heeft laten horen.
  Ik vond voor de rest de guide van Brad Browning niet hulpvol omdat je als het ware weer zelf iniatief moet gaan nemen maar ik wil dat zei uithaar zelf terug komt.
  Mijn vraag is dus nu wat moet ik doen moet ik haar maar gewoon gaan vergeten of blijven hopen dat ze terug komt.
  Ik wil zelf niet de eerste stap zetten omdat ik me nog al veraden en in de steek gelaten voel door haar.
  Ze heeft simpel na 8 maanden gezegt doei en nu al meer dan 2 maanden niks meer van haar laten horen alsof ik er nooit was geweest.

  Ik ben erg benieuwd hoe u hier tegen aan kijkt en of u denkt dat ze nog contact met mij gaat opzoeken of dat ik de handoek maar in de ring moet gaan gooien.

  Alvast bedankt ik kijk naar u reactie uit ik snap dat u het druk heeft en dat u hier mischien niet aan toe zal komen maar ik zou het erg op prijs stellen.

  Gr Cali

  1. Beste Cali, het is wel behoorlijk naïef te denken dat je ex zomaar uit haarzelf naar je toestapt na 30 dagen hetzij 60 dagen. Jij gaat er dus op voorhand van uit dat ze je gaat missen. Jij stapt dan vervolgens na die periode van radiostilte naar haar toe en zegt dan “hey schatje, zijn de gemoederen nu bedaard? Zo ja, dan moet je me nu terug nemen”. Zo werkt het dus niet he? Kijk nou eens naar wat ze zegt ‘het boeide jou toch niet meer’, en wat jij zegt ‘onze relatie was niet perfect’ ‘ alles LEEK goed te gaan’. Heb je er ooit over nagedacht wat JOUW aandeel was in dit hele verhaal, waarom zij tot die beslissing kwam? Is dat alles wat je hebt geleerd van die Brad? gewoon afwachten en dan komt alles op zijn pootjes terecht?? Wees eens eerlijk Cali, wat denk je zelf? je zult echt wel het e.e.a. ook ZELF moeten doen, en dan de tactische stappen moeten zetten in haar richting, en ook moeten weten wat je moet doen als je weer wordt afgewezen. Wel jammer dat je niet koos voor een coach die je persoonlijk kan begeleiden, maar misschien kende je me toen nog niet… Ik wens je veel succes en sterkte verder. Groetjes, Michelle

   1. Beste Michelle,

    Ik kende je toen wel maar ik heb gekeken naar het resultaten en revieuws en heb toen jullie met elkaar zitten vergelijken.
    En ik heb toen voor Brad gekozen omdat hij meer ervaring heeft en internationaal de grootste expert is op dit gebied.

    Het enigste wat ik niet wou doen is als eerste de contact weer opzoeken met mijn ex dus ik heb toen een mix van Brad zijn tactiek en mijn eigen gebruikt.
    Dus ik ben achter af niet zo naïef en ongelukkig in mijn beslissingen geweest want het heeft gewerkt.

    Ik ben weer samen met mijn vriendin en maak nu gebruik van Brad tactiek om het goed te houden.
    Ik was gewoon benieuwd wat u van mijn situatie vond en bedank u voor u reactie.

    Groetjes Cali

    1. Beste Cali, wat fijn dat jij en je vriendin weer samen zijn! Daar gaat het immers om, toch? Dus ik mag aannemen dat in de tijd dat je je vraag stelde en je mijn antwoord kreeg er weer het eea is gebeurd? Mooi! maar nu inderdaad de volgende stap en ik weet niet in hoeverre Brad jou hierbij gaat helpen…..Ik vrees dat je (n.b. als klant) geen antwoord krijgt, of wellicht een paar woorden? Laat het me weten. Overigens, ik ken die Brad niet hoor, niks ten nadele van hem, zo te zien doet hij best goed werk, maar kan ik niet met 100% zekerheid zeggen want ik heb uiteraard geen ervaring. Daarom wil ik je 1 advies geven: ga altijd af op je eigen ervaring. Want wat voor een ander geldt hoeft helemaal niet voor jou te gelden. Luister zeker niet naar mensen die een oordeel vormen als ze er zelf geen ervaring mee hebben. Ik hoef mensen helemaal niet te overtuigen, dat doen ze voor mij wel 😉 En natuurlijk zitten er altijd bij die niet tevreden zijn. Dat is ‘part of the game’ Cali, maar dat geldt voor alles zo in het leven, toch? Ik wil je wel een voorstel doen: ik stuur je (gratis) mijn Ebook Win Haar Terug, en dan mag jij me vertellen wat je ervan vond en hoe het voor je heeft uitgewerkt. En o ja, dat uurtje gratis emailcoaching geef ik je eveneens kado. Deal?

     1. Beste Michelle,

      Bedankt voor u reactie, de coach heet Brad Browning en komt uit Vancouver Canada.
      Je krijgt wel een aantal tips hoe je verder moet gaan als je weer terug bent bij je ex maar niet zoveel.
      Daar moet je een aparte programma voor aanschaffen of naar zijn gratis video presentaties kijken.
      Het is een erg leuk voorstel die u mij aanbied en ik ben zeker benieuwd naar u ebook Win Haar Terug.
      Ik kijk ernaar uit om het boek doortenemen en een mijn mening daarover met u te delen.
      Ik wacht het Ebook af en neem daarna zeker weer contact met u op, u verstuurd het naar mijn email neem ik aan?

      In iedergeval bedankt en tot gauw,

      Gr Cali

 15. Beste Michelle,

  Mijn vriendin heeft het na 6maanden uitgemaakt.
  Ik snap er niks van aangzien ze het altijd over trouwen had en kinderen en zei dat ze me nooit laat gaan etc.
  Ze was altijd wel wispelturig.
  Ik mocht bijv niet bij haar thuis komen om haar ouders te ontmoeten.
  Ze zei dat ze de jongen die ze voorsteld aan haar ouders met haar moet trouwen en vooraltijd bij haar moet blijven.
  Na een tijdje zei ze dat ze er aan toe is om mij aan haar ouders te laten ontmoeten en ze wou dat ik met haar ging trouwen daarna.
  Maar de laatste maand van onze relaties hadden we veel ruzies ook omdat ze een paar keer met haar ex had gesproken.
  Ze zei dat het erom ging dat haar ex zei dat hij iemand anders had en zij zei dat ze ook in een relatie zit thats it.
  De laatse paar keer wou ze ook niet meer afspreken enzo en zei dat ze het druk heeft etc.
  Op een dag na een tijdje haar niet te hebben gezien heeft ze het uitgemaakt.
  Ze zei dat ze niet meer van mij houd en dat ik niet met haar om kan gaan.
  Waarop ik zei zou je het erg vinden als je mij met iemand anders ziet?
  Zij zei ja dus ik zei dus je houd nog van me!
  Vervolgens zei ze dat ze vaak genoeg heeft gezegt wat ze wil maar dat ik er niks mee doe etc
  Ik heb gezegt dat ik van haar hou maar dat er niks is wat ik kan doen nu.
  En ze zei klopt ik vind het beter zo.
  Maar ik snap niet dat ze zomaar wil stoppen helemaal niet met de dingen die ze zei, zoals trouwen kinderen ik wil niemand anders wij blijven voor altijd samen etc.
  Ik dacht eerst ze laat nog wel wat van haar horen dat het een fout was ofso!
  Maar ze heeft nu al 2maanden niks van haar laten horen.
  Ik heb alles van haar verwijderd dus ik kan haar ook niet bereiken.
  Maar mijn vraag is nu wat moet ik doen moet ik haar vergeten of denkt u dat ze nog wat van haar laat horen?
  Ik kan haar ook niet bereiken.
  Ik hoop dat ik wat aan u reactie heb maar daar ben ik wel van overtuigd gezien u knowledge of break ups.

  ps ze is niet gelovig en heb haar ouders nog steeds niet ontmoet.

  Groetjes James

  1. Beste James, grote kans dat zij nog steeds niet over haar ex heen is. Het is wellicht een dame die wel graag in het huwelijk wil treden maar dan moet ze wel zeker zijn van haar zaak. Je zegt ook ” Vervolgens zei ze dat ze vaak genoeg heeft gezegt wat ze wil maar dat ik er niks mee doe etc”, het staat buiten kijf dat hier de kern ligt van jullie probleem. Je hebt haar nu toch verwijderd (goed gedaan). Ze zal het voor zichzelf moeten uitzoeken en alles hangt af van hoe ze hier uit komt met zichzelf. Veel sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

   1. Beste Michelle,

    Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ze niet over haar ex is, zij had het uitgemaakt met hem.
    En ze heeft een huwelijks aanzoek van haar ex geweigerd.
    Maar wat ik ook vreemd vind is dat zij zo makkelijk van onze relatie weg kan stappen.
    Want ze heeft nog nooit sex gehad en dat wou ze ook niet met mij maar uiteindelijk heeft ze het wel gedaan.
    Haar ex was ook overigens niet zo goed voor haar sloeg haar schold haar vaak uit en dronk veel.
    Ze zei ook dat ze niet zo close was met haar ex tijdens hun relatie en dat ze van mij veel meer houd dan ooit van hem en dat leek mij te kloppen aangezien ze wel sex met mij wou en niet met hem.

    Maar het kan ook heel goed wezen dat zij liegt over alles alhoewel ik nooit echt het gevoel had dat zij een leugenaar is/was.

    Maar denkt u dat ik gewoon een keer langs haar moet proberen optezoeken om met haar te praten want ik wil haar wel graag terug in mij leven.

    Of denkt u dat ik het beste haar compleet kan vergeten.
    En mijn laatste vraag dan laat ik u met rust:P is denkt u dat ze zelf nog ooit contact opgaat nemen met mij of denkt u dat het helemaal klaar is voor haar. Ik ben namelijk wel benieuwd naar een womans point of vieuw.

    Alvast bedankt gr James

 16. Beste Michelle,

  Mijn vriendin heeft het naar 7Maanden uitgemaakt.
  Ze zei dat ze denkt niet meer van mij te houden.
  Het ging op het begin van de relatie goed maar de laatste paar maanden van de relatie hebben we veel ruzie gehad.
  Ik had haar al een maand niet gezien voor ze het uitmaakte, elke keer als we afspraken kwam ze niet en zei ze niks.
  Soms liet ze zelfs een paar dagen niks van haar horen en zei daarna pas sorry.
  De dag voordat ze het uitmaakte hadden we afgesproken na een maand elkaar eindelijk weer te zien, ze had er ook veel zin in zei ze.
  Maar ook ditkeer kwam ze niet waardoor ik echt boos werd en kwetsende dingen heb gezegt tegen haar.
  Nadat ik gekalmeerd was en mijn excusses heb aangeboden heb ik haar gebeld.
  Ik vroeg of ze nog wel verder wou waarop zei antwoord ja ik wil wel verder met jou en ik hou van jou alleen moeten we binnenkort even goed praten.
  Ik vroeg haar die volgende dag langs te gaan komen en ze zei is goed ik kom na school wel langs.
  Maar die volgende dag kreem ik een sms met daarin ik vind het niet meer leuk met jou en ik denk dat stoppen beter is.
  Ik zei dat ik haar keuze accepteer ondanks dat ik het jammer vind dat ze niet meer verder wil gaan.
  Een weekje later nadat we geen contact met elkaar hebben gehad stuurt ze gefeliciteerd met je moeder haar verjaardag.
  Ik bedankte haar maar ze heeft vervolgens geen contact meer opgezocht.
  Ik wil niks liever dan haar terug want ik hou heel veel van haar maar ik wil dat zei de eerste stap gaat zetten.

  Mijn vraag is nu wat kan ik doen en denkt u dat ik nog een goede kans maak of dat ze het meend dat ze niet meer van mij houd ik zie u reactie graag

  1. Beste Shane, dat kan ik echt niet zo 1,2,3 zeggen. Immers ik weet niets van jullie, jullie situatie. Het is in ieder geval een goed teken dat ze je toch nog een felicitatie stuurde. Ik zou zeker geen contact met haar zoeken, immers je hebt ook gezegd dat je haar keuze respecteert. Hou je op de achtergrond, dus geen contact. Ze zal echt wel weer contact met je zoeken maar je moet wel geduldig zijn. Hartelijke groet, Michelle

 17. Hai Michelle, ik zit namelijk met iets vandaar ik er duidelijkheid over wil hebben.
  Ik heb mijn ex na 4 maanden weer gecontact door haar te bellen op haar werkplek. Ze nam dus niet op (waarschijlijk bezig met de klant). k had dus toen gbeld naar een ander extensie nummer en haar collega nam op. Ik vroeg hem of Ann binnen is. Hij zei me ja, maar ze is bezig met een klant. Ik zei oke is goed, ik bel dan later terug. Na ongeveer 5 minuutjes kreeg k een telefoontje op mijn mobiel en ik herknde dat nummer gelijk, omdat het haar werknummer is. Ik had het niet verwacht en inderdaad belde zij me op en vroeg mij of ik had gebeld.Ik zei haar ja,at klopt. De reden waarom ik bel is om je te vragen of ik vandaag mijn zoontje mag zien. Ze zei in het kort Nee. Ik vroeg nog echt niet? Ze zei nee. Ik zei toen oke is goed. Ik wilde welwat achterlaten voor hem, als je moeder in de buurt is magz het bij mij komen halen of als jij langsrijdt mag dat ook. Ze vroeg me nog: Wat wil je achterlaten? Ik zei toen wat geld zodat je leuke dingen voor hem kan kopen. Ze zei oke is goed,ik bel je zo terug. Ik had het ook net verwacht dus belde ze terug en zei me dat mijn zoontje niets nodig heeft. Als ik wat wilk doen of kopen, doe het dan voor Annabelle (is mijn dchter met een andere vrouw waavan ik gescheiden ben). ik reageerde natuurlijk heel cool en zei der oke is goed, ik heb je begrepen. Ik heb bg gegroet en legde de telefoon neer.
  Mijn vraag is: Waarom had ze gebeld? Ze was niet verplicht om mij op te bellen als ze aangaf niets meer met mij te willen. Mist ze? Heeft ze nog gevoelens voor me?

  Ik kijk echt uit naar een reactie.
  Hartelijk dank,
  Subi.

  1. Beste Subi, nee je ziet het verkeerd. Ze heeft je teruggebeld omdat ze zei “ik bel je zo terug’ Jij bood haar iets aan, en kennelijk wilde ze overleggen? Ik weet natuurlijk niet wat de achtergrond is van de situatie maar het is wel hard als ze zegt ‘nee je mag je zoontje niet zien’. Hebben jullie een regeling getroffen? Heb jij geen rechten dan? Sterkte ermee! Hartelijke groet, Michelle

   1. Hai Michelle,
    Dankjewel voor de reactie.
    Ze heeft mij teruggebeld, omdat ze me aangaf dat ze mij terug zou bellen. Ok, dat klopt. Maar in welke context moet ik dan plaatsen toen ik haar belde op haar werkplek (maar ze nam niet om) en ik gaf door aan haar collega dat ik terug bel, maar dat zij me belde? k had in feite niet verwacht dat zij me zu bellen.
    Waarom zij het uitmaakte is, omdat ze zei dat ik haar geen aandacht gaf. Ze beviel van onze zoon en prompt na 2 maanden zei ze me dat ze mij niet meer wilde. Wat moet ik dan nog doen om haar terug te winnen?

 18. Hallo michelle,
  Ik zit met een probleempje ..
  Ik en mijn ex hebben 5 jaar een relatie gehad en 4 jaar samengewoond. Over 5 maanden is onze relatie stuk gelopen door een aantal omstandigheden namelijk overspel van hem en mijn verstikte gevoelens tov hem. Ik heb hem 1 keer betrapt op sites waar hij wou afspreken met dames. Nadien zijn we een weekje uit mekaar geweest, na die week ging alles super! Na een tijdje begon mijn vertrouwen weer het voortouw te nemen .. Vele ruzies, ik stuurde altijd smsjes naar hem en noem maar op. Hy heeft me verlaten uiteindelijk voor een collega van hem en dit heeft maar 1 week geduurd, nadien had hij met een andere collega iets dat heeft 1 maand geduurd en nadien jawel hoor nog een andere en dat heeft 2 weken geduurd. Nu is hij alleen en ik ook nog steeds. We zijn al 4 wknds samen op stap geweest en nadien kwam van het ene het andere als je me begrijpt. In het begin voelde hij niets voor me maar nu vorig weekend zei hij me dat hij wel iets voelt. Heb hem dan ook gevraagd of hy het zou zien zitten om opnieuw iets te beginnen? (Onze beide ouders staan er niet achter) hij zei me ja waarom niet? Maar rustig aan. Als ik hem wil horen moet ik altijd als 1e de stap zetten. Als ik dan een smsje gstrd heb belt hy me meestal wel en dat kan uitlopen tot 3 kwartier. Werd praten dan gewoon. Maar soms negeert hij mn smsjes ook als iets serieus zeg ivm ons .. Maar nu komt hij goed overeen met da meisje waar hij 1 maand mee geweest is en ja mn twijfels lopen hoog op! Heb hem al 100 keer gevraagd of hy alles wel meent wat hy me zei en dat hy dat niet gezegd heeft voor mijn plezier of om nadien met me na bed te kunnen, maar hy zegt telkens nee. Uit het verleden moet je weten is het moeilijk om nog iets te geloven. Al wil ik dat wel maar durf niet. Heb hem gisteren nog mijn gedacht gezegd en hy antwde wel, ik denk niet echt boos maar lastig. Vandaag heb ik hem niets gstrd en ben dit ook niet van plan. Hy heeft ook nog niets gstrd. Maar kan je me aub aub helpen? Ik zie hem doodgraag en wil dit graag nog een kans geven! Groetjes

  1. Beste Mieke, zei je niet in het begin dat jullie relatie stuk is gegaan om jij hem verstikte? Ik krijg een beetje het benauwde gevoel dat jij hem nu weer aan het verstikken bent, misschien niet zo zichtbaar maar je vertelt me dat je ‘weer de eerste stap zet’. Mijn advies: wil je je ex terug krijgen, stop daar dan mee! Je kunt er pas achter komen dat hij meent wat hij zegt als je hem al het werk laat doen. M.a.w. laat hem zwoegen om moeite te doen voor jou en hou de eer aan jezelf! Je laat hem nu teveel zien dat je hem doodgraag terug wil. Veel sterkte ermee. Hartelijke groet, Michelle

 19. Dag Michelle,

  Je zal waarschijnlijk wel een pak mailtjes krijgen, dus ik snap het mocht je niet kunnen antwoorden. Ik ben nl reeds bijna 5 jaar samen met mn vriend. Ik ben 34, hij32.Voor hem was ik al een hele tijd alleen, woonde al van mn 20 ste alleen in een huisje die het mijne is. Hij had me al een tijdje op het oog en ik hoorde dat hij enorm opkeek naar me omwille van mn zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Ik had echter geen behoefte aan een relatie, ik was enorm op mezelf. Toch bleef hij volhouden en moest me kost wat kost hebben. Uiteindelijk gaf ik toe. De grootste fout die we toen gemaakt hebben was om na 4 maand al aan kinderen te beginnen. Ik was er tenslotte al bijna 30.. Ik was onmiddellijk zwanger. Mekaar echt leren kennen hebben we dus nooit gedaan. Tijdens mn zwangerschap was ik heel emotioneel en labiel. Vanaf dan begon hij wat afstand te nemen. Ondertussen is hij volledig zelfstandig geworden in de bouw. Het zijn dus telkens lange dagen en ik sta volledig in voor ons zoontje. Ikzelf ben van een zelfstandige, onafhankelijke vrouw, naar een heel afhankelijke vrouw gegaan. Hier voel ik me echt niet goed bij en dit is niet wat ik wil. Maar ik kan mn zoontje ook niet aan zn lot overlaten? Hij kijkt niet meer naar me op en iedere avond is een sleur geworden. Ik loop gefrustreerd en dat merkt hij, zodanig hij me volledig negeert. Communicatie tussen ons is er niet, eigenlijk al van toen ik zwanger was. Hij neemt geen verantwoordelijkheid voor ons zoontje ook, rekent volledig op mij. Ik voel le alsof mn leven bestaat uit mala spelen en huisvrouw zijn. Maar dit ben ik niet! Ik zou zo graag mn leven terug in handen nemen zodat hij terug opkijkt naar me en respect toont. Als ik mn gevoel probeer te uiten gaat hij direct in de aanval en wordt heel kwaad. Ik zwijg dus maar loop gefrustreerd. Naar huis komen doet hij niet graag, dus blijft hij na op het werk. De zondag vindt hij saai met ons alleen zegt hij. Ook op gebied van sex is het niet veel. Hij blijft op tot een gat in de nacht en terwijl ik slaap vraagt hij erotische films op. Daar liegt hij natuurlijk over maar ik ontdek telkens de bewijzen. Om de 2 weken de zondagmorgen zoekt hij toenadering. Omdat het zo voorspelbaar is heb ik er Maar weinig zin in. Toch geef ik toe. Ik klaag dat ik te weinig bevredigd word maar het verandert niets. Ik weet van mezelf dat ik nog steeds aantrekkelijk ben dus daar ligt het zeker niet aan. Wel aan de verstandhouding. Hoe geraken we hier uit?

  1. Beste Liesbeth, wat een triest verhaal. Ik raad je aan om je leventje weer op te pakken en niet bang te worden als hij kwaad wordt als jij je gevoelens uit. Jij mag er zijn, en laat maar zien dat je ongevoelig bent voor zijn kuren. Als je praat vanuit je eigen gevoel, en je begint met ‘ik voel me…..’ en hardop zegt ‘ik denk dat ik xyz ga ondernemen zodat ik me minder alleen voel…’ en schrijf je vervolgens in op diverse cursussen, ga uit met vriendinnen, en zoek een leuke baan als je die nog niet hebt. Zorg dat je weer de oude Liesbeth wordt want zo door blijven gaan is niet goed voor je. Geef je toe aan zijn verlangens wat seks op zondagochtend betreft, en jij komt niet aan je trekken, durf dan te zeggen ‘zo wil ik het niet langer meer. Als jij me niet kan geven wat ik verdien en nodig heb dan wil ik je vragen of we eens een serieus gesprek kunnen voeren over onze wederzijdse behoeften, want kennelijk vind jij geen bevrediging bij mij meer en ik niet meer bij jou’. En durf dan een open en eerlijk gesprek aan te gaan waarin je vooraf zegt dat je het gesprek wilt voeren met wederzijds respect voor elkaar en dat geen van jullie beiden met een kwaad hoofd weg zal lopen om er uit weg te vluchten. Je moet lef hebben Liesbeth. Cijfer jezelf niet weg! Sterkte ermee en warme groet, Michelle

 20. Beste Michelle,

  Mijn ex het na 13 jaar uitgemaakt en vlak daarvoor hij hij een veel jongere dame leren kennen en gezoend hij zegt dat hij haar leuk vind en dat hij geniet van contact die ze hebben. Hij wil zelfs dat ze hem graag bezoekt hier. Zij woont in China en studeert daar dus ze zien elkaar niet wel ooit gezoend toen hij daar was. Hij zegt dat het tussen ons niet uit is vanwege haar maar doordat wij in een sleur kwamen en hij denkt geen gevoelens voor mij te hebben. Nu hebben wij helemaal geen contact meer met elkaar en hij heeft sleutels laatst opgehaald elkaar dikke knuffel gegeven en heb hem ondanks alles veel geluk gewenst. Het doet echter pijn en ik wil hem niet kwijt. Is er nog toekomst voor ons na al die jaren? Kan hij mij zomaar inwisselen voor een ander en vergeten?
  Groet

  1. Beste Zaza, dat ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Want je hebt twee keuzes a) je blijft zoals je bent en blijft doen zoals je altijd deed (vraag: wat gaat er dan gebeuren denk je? Ik denk dat je het antwoord al weet) of b) je gaat ongelooflijke veranderingen aanbrengen in/met jezelf, beter communiceren met hem waardoor hij anders naar je gaat kijken. Hij ‘denkt’ geen gevoelens meer te hebben, maar dat heeft hij zeker wel, zeker als je optie b kiest! Aan jou de keus! Hartelijke groet, Michelle

 21. mijn ex heeft in mei een oudere man leren kennen van 51 jaar en zij is 26.
  nu heeft mijn ex het af gemaakt einde juli.en pas de 29 aug gezegt dat ze iemand anders had . zou het nog goed kunne komen tussen mij en haar .of zal ze mij niet meer missen.er ook wel ruzie nu .

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG