37

Zal mijn ex me missen en vergeten?

Heel vaak word mij de vraag gesteld: Michelle, als ik nu geen contact opneem met mijn ex, zal mijn ex me missen of mij vergeten? Vooral als je al langere tijd geen contact meer hebt gehad. Je kent natuurlijk de uitdrukking “uit het oog uit het hart”, dus ja, dan denk je al gauw dat er een grote kans bestaat dat je ex er met een ander vandoor gaat? In dit artikel zal ik je hier meer over vertellen. Lees dus goed tot het eind.

Gevoelens verdwijnen niet zomaar

Het is dus absoluut niet waar dat je ex je snel kan vergeten, en ik zal je nader uitleggen waarom dat is. Allereerst weet dat je ex je nooit zal vergeten, zelfs al zijn jullie met ruzie uit elkaar gegaan. Natuurlijk is het wel zo dat als je een hele korte relatie had, van laten we stellen een paar dagen tijdens een vakantie, dat je ex je dan makkelijker zal kunnen vergeten. Maar heb je een heftige relatie achter de rug die slechts een maand of twee heeft geduurd, en heb je het een en ander samen meegemaakt, of dat nu positief is of negatief, dan zal je ex je heus niet zomaar vergeten. Je kunt erop vertrouwen dat als je je ex over 10 of 20 jaar nog tegen zal komen, hij of zij nog steeds de tijd zal herinneren dat jullie samen waren. Jullie hebben immers een unieke band samen gehad, samen bijzondere ervaringen opgedaan. Een intieme relatie wordt altijd onuitwisbaar in het geheugen geprent. Jullie hebben gelachen, zijn samen uit geweest, wellicht hebben jullie gemeenschappelijke vrienden gehad, of heb je die nog, dit alles heeft eraan bij gedragen dat er een vertrouwensband kon ontstaan, dus heb je je ex een paar weken of zelfs een paar maanden niet gezien, dan zal hij of zij je heus niet zo gemakkelijk vergeten.

Hoe lang duurt het dat mijn ex me zal missen?

Ook word mij vaak gevraagd hoe lang je moet afzien van contact zodat een ex partner tot de ontdekking komt dat hij of zij je zal missen. Wel, er bestaat hiervoor geen wetmatigheid want elke relatie is natuurlijk uniek, dus dat kan voor ieder koppel anders zijn. Het gaat erom dat je zo lang rust neemt als nodig is, om weer tot jezelf te komen. Want je bent nog zo in de ban van je emoties. Om te weten wanneer je er nu klaar voor bent zul je bij je na moeten gaan of er nu een lijn te trekken valt in je emoties. Is het zo dat je je de ene dag nu goed voelt en de ander niet, dan ben je er zeker nog niet klaar voor. Ook als je nog niet duidelijk hebt voor jezelf wat niet goed ging in je relatie. Ga dus ook niet zitten malen of je ex je zult gaan missen, dat moet namelijk helemaal niet je focus zijn als het net uit is. Zorg er nu voor dat je zo snel mogelijk zorgt dat je los komt van die emoties zodat je ook in staat bent om geen contact met hem of haar op te nemen, zonder dat je je daarbij rot voelt.

Als mijn ex geen contact opneemt, dan is hij/zij me toch vergeten?

Dus het kan zijn dat de een er sneller aan toe is om weer contact met de ex partner op te nemen dan de ander. Je moet er ook geen haast achter willen zetten. En wat nu als je ex geen contact zoekt met je. Betekent dat dan dat hij of zij je niet mist? Nee, ook daar kun je nooit zeker van zijn. Het is heel goed mogelijk dat je ex je mist, maar dat je ex er zelf ook nog niet aan toe is om weer contact met je op te nemen. Ga dus geen zinloze conclusies trekken.

Nogmaals, voel je dat je er aan toe bent, en heb je je emoties goed onder controle, pas dán kun je een poging wagen om hem of haar bijv. een smsje of email te sturen.
Stel dat je ex heel positief reageert, bega dan zeker niet de fout om meteen weer van stapel te lopen. Pak het rustig dus aan voordat je weer van voor af aan kunt beginnen.
Mocht je mijn hulp nodig hebben bij het terugwinnen van je ex, schrijf je dan in om mijn 7 gratis videos te ontvangen waarin ik je het nummer 1 geheim ga verklappen hoe je weer bij je ex kunt terugkomen!

Zal mijn ex me missen en vergeten? by
Klik hier om een reactie achter te laten 37 reacties