• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ben je verplicht het contact te verbreken als je je ex terug wilt winnen

Het is een vraag die zeer vaak wordt gesteld, en dat  is uiteraard ook heel begrijpelijk. Er is niets zo tegenstrijdig als het gaat over het onderwerp ‘verbreken van contact’.

Hoe kun je namelijk je ex terugwinnen als je hem of haar niet meer ziet, spreekt of schrijft. Dan wordt het een nogal psychologische uitdaging. Vandaar dat ik er vandaag een artikel aan wil wijden.

In welke gevallen kan ik de regel van geen contact vermijden?

Het antwoord is: in 3 à 5% van de gevallen, en dat is uiteraard vrij weinig. Je kunt deze regel buiten wege laten als je bijvoorbeeld al eerder een breuk had met je ex en er al in het verleden een dergelijke ‘pauze’ heeft plaatsgevonden.

Ook hoef je de regel niet toe te passen als je ex niet officieel heeft gezegd “ok, ik maak het uit’. Daarnaast is het wellicht onverstandig om het contact geheel te verbreken als je ex je vertelt dat je hem/haar te weinig aandacht hebt gegeven.  In vrijwel ALLE andere gevallen is het verbreken van het contact nuttig, dan wel essentieel.

We raden je aan om het radiostilte stappenplan te lezen waarin we je alles vertellen over het hebben van geen contact met je ex. We vertellen je ook waarom het zo belangrijk is.

De regel van geen contact met je ex is in de eerste plaats de basis van het herstellen van je relatie

Feitelijk gezien is het de sleutel tot de weg naar herstel. Deze regel leidt er namelijk toe dat je ex over zijn keus gaat twijfelen. Hij gaat er bovendien van uit dat jij de rol zal bekleden van ‘vrager’, en daarbij hoort het vragen om uitleg, en dat je achter hem of haar zult aanrennen.

Puur en alleen al omdat er geen contact meer is met je ex partner zal er twijfel ontstaan. Het is namelijk zo dat als je je ex constant probeert te benaderen via telefoontjes of het sturen van smsjes (die sowieso al duidelijk maken aan je ex dat je zijn of haar keus niet respecteert), dan is dat op een of andere manier toch een soort van geruststelling voor je ex. Het geeft je ex het gevoel dat hij of zij je in zijn of haar macht heeft.

Het vraagt moeite en durf om je ex niet te benaderen

Natuurlijk is het moeilijk om deze regel te blijven respecteren. Zoals we het hier op Liefdesverdriet.nl veelvuldig hebben gezegd: jij en je ex bevinden zich niet in dezelfde wereld. In jouw wereld gaan de minuten super traag voorbij en lijken ze wel jaren te duren. Veel van onze klanten die gecoacht worden zeggen vaak “ja, ik heb al sinds 16 uur vanmiddag geen smsje meer gestuurd” of “ik heb al sinds afgelopen zaterdag geen contact meer met mijn ex” puur en alleen om te rechtvaardigen dat je spoedig je ex weer zal benaderen.

Het probleem is dat het verbreken van contact zich niet vertaalt in minuten of uren, zelfs niet in dagen. Het laat zich wel vertalen in weken, of zelfs maanden. Daarom is het ook echt een dagelijkse uitdaging want een periode van 4 dagen stelt echt niets voor. Zelfs een smsje van een week is al teveel.

Iedere keer als je de grens overschrijdt, is het zonde van de reeds geleverde moeite. Zie het eigenlijk eerder als een ontwenningskuur, als een detoxkuur. Als de verleiding te groot wordt, bedenk dan dat het respecteren van de regel van geen contact het ultieme doel blijft en de enige manier om concrete resultaten te behalen.

Wanneer kan ik dan weer contact opnemen met mijn ex?

Op deze vraag wil ik je twee antwoorden geven, die afhankelijk zijn van de situatie

Of jij verbreekt de regel en neemt weer contact op met je ex: in dat geval moeten er zeker al weken verstreken zijn (zo tussen de 6 à 9 weken minimum) en in staat zijn om op je eigen gedrag te reflecteren.

Je moet het stadium bereikt hebben waarbij je kunt zeggen je ex niet meer nodig te hebben om te kunnen overleven. Je kunt namelijk best zonder je ex gelukkig worden. Je zult pas dan in staat zijn om weer met je ex contact op te nemen zonder emotioneel te worden, hem of haar te laten zien dat het goed met je gaat en dat de situatie geen nachtmerrie voor je is.

Of je ex verbreekt de regel en neemt weer contact met jou op: dat is natuurlijk de ideale situatie. Dat zou namelijk betekenen dat je voor je  geleverde moeite wordt beloond. Als je ex namelijk weer contact met je opneemt dan betekent dat dat zijn of haar nieuwsgierigheid is gewekt. Blijf in dat geval in ieder geval nog op redelijke afstand. Probeer dan de persoon te zijn die de conversatie verbreekt. Immers, je hebt een druk leventje, toch?

Aan de ene kant denk je je ex te kunnen vergeten door geen contact te onderhouden, aan de andere kant hoop je misschien nog op die tweede kans. Kortom, er is helaas geen direct antwoord op deze vraag.

Je moet voor jezelf de afweging maken tussen de twee keuzes. Is er misschien nog een tweede kans? Of weet je stiekem al dat het hopeloos is en dat je jezelf alleen maar nog meer pijn gaat doen? Het is daarom aan te raden om een nuchtere aanpak te hanteren, om erachter te komen wat de juiste keuze in jouw situatie is. Die is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde!

Wel of geen contact met ex? Wees nuchter

Na de breuk tussen jou en je ex zul je waarschijnlijk overmand zijn door hevige emoties, die ervoor zorgen dat je verkeerde keuzes kunt maken. Zo kun je de ene keer je ex zijn of haar huid vol schelden, terwijl je een moment later smeekt om terug te komen. Geef vooral niet toe aan deze wanhoopspogingen! Dergelijke acties zullen het contact met je ex namelijk schaden en negatief beïnvloeden!

Wat je dan wel moet doen? Alles op een rijtje zetten. Dit betekent dat je eerst je ‘rouwperiode’ moet uitzitten. Neem een periode van rust, waarin je je ex zo min mogelijk spreekt en jezelf bezig houdt met andere zaken. Na een verloop van tijd (ook weer voor iedereen verschillend!) zul je helder terug kunnen kijken op je relatie.

Het contact met je ex weer oppakken

Je hebt je gedachten op een rijtje gezet. Waarschijnlijk zul je tot de conclusie komen dat je toch nog contact met je ex wilt. Gebruik deze eerste (luchtige!) gesprekken om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Misschien zet één van jullie wel de stap om het opnieuw te proberen. Misschien worden jullie wel goede vrienden.

Wat als je ex vond dat je hem of haar verwaarloosd hebt?

Zoals je hierboven hebt gelezen is het in de meeste gevallen de beste keus om het contact te verbreken. Maar we begrijpen dat het een zeer moeilijke taak is. Je bent wellicht gedumpt en dat is natuurlijk een pijnlijke situatie. Het liefst wil je controle houden over je ex. Wanneer je ex niet meer reageert op je berichtjes is het maar wat lastig om je voor te stellen wat je ex allemaal denkt. Door de afwezigheid van contact kun je gekke dingen doen. Je hebt jezelf dan niet meer in de hand. De meeste mensen smeken zelfs hun ex. Dat is natuurlijk het ergste wat je kunt doen.

Maar stel dat je relatie tot een eind is gekomen omdat je ex vond dat je hem of haar negeerde of misschien wel verwaarloosd hebt? Is het dan ook slim om een periode van radiostilte in te lassen? Zoals al eerder genoemd in dit artikel is het in dit soort gevallen wel oppassen geblazen. Als je na de breuk een gelaten houding aanneemt en je ex compleet negeert, zou je ex je dat vroeg of laat kwalijk kunnen nemen.

Wat kun je dus het beste doen in jouw situatie? Ik geef je wat vragen ter overpeinzing:

 • heb je je ex tijdens jullie relatie steeds genegeerd en verwijt je ex je dat ook? Mijn advies: vertel je ex dat je zijn of haar besluit respecteert en dat je vindt dat jullie beiden rust nodig hebben om de situatie te overdenken. Zeg tegen je ex dat je spoedig wel wat van je laat horen omdat je het ontzettend vervelend vindt en dat negeren of verwaarlozen nooit opzettelijk jouw bedoeling was.
 • heb je je ex gestalkt en gesmeekt om je nog een kans te geven? dan is een periode van radiostilte erg belangrijk!

Wat te doen als geen contact met je ex zo moeilijk blijkt?

Je mist je ex natuurlijk en je wilt het liefst alles over je ex weten. Wanneer je geen contact hebt zul je je steeds meer onzeker voelen of het ooit nog wel goed komt. Het horen van liefdesliedjes en het zien van liefdesfilms doet je heel veel pijn. Ooit was jij ook zo gelukkig met je grote liefde. Je vraagt je continu af wat is er mis gegaan en je zoekt hiervoor steeds naar antwoorden.

Heb jij verkeerd gehandeld waardoor jullie uit elkaar zijn gegaan? Hoe moet je nu verder? Zijn vragen die nu door jouw hoofd heen gaan. Bedenk echter dat jouw ex je op dit moment hoogstwaarschijnlijk ook geen antwoord zal kunnen geven.

Accepteer de situatie zoals die nu is, want op dit moment kan je er even niks aan doen. In de tussentijd moet jij ervoor zorgen dat je je zo goed mogelijk voelt in deze nare omstandigheden.

Wat kun je dan zoal doen?

 • Bel vrienden of familie op die langs kunnen komen om jou te steunen.
 • Lees goede boeken en ontwikkel jezelf
 • Laat je lekker masseren tijdens een verwendag
 • Zorg dat je vrienden opzoekt die grappig zijn en die jou weer de nodige lach op je gezicht kunnen bezorgen
 • Geef je telefoon aan hen, zodat je niet in de verleiding komt om contact op te nemen met je ex. Het is namelijk beter om op dit moment te doen alsof je ex even helemaal niet bestaat. Je duwt je ex alleen maar verder weg als je allemaal berichtjes stuurt en voicemailberichten inspreekt.

Jij hebt nu controle!

Neemt je ex contact met je op? In de meeste gevallen werkt geen contact echt heel goed! Zeg in dat geval dan dat je de relatiebreuk accepteert, maar dat je wel even tijd nodig hebt voor jezelf om over jouw verdriet heen te komen. Laat je ex weten dat je weer contact opneemt wanneer jij daar klaar voor bent. Dit zorgt ervoor dat je ex de kans krijgt om jou te missen. Je ex heeft niet langer de controle, jij hebt nu de controle. Bovendien laat je zien dat je serieus over de relatie nadenkt en niet zomaar weer terug wilt.

Neem de tijd om aan jezelf te werken, waardoor jij nog sterker, zelfverzekerder en onafhankelijker wordt. Na een tijdje van radiostilte kun je contact opnemen met je ex en kunnen jullie jullie vlam weer aanwakkeren.

Wanneer je emotioneel afhankelijk bent, zal je ex je beslist niet aantrekkelijk vinden. Je ex zal positief verrast zijn als hij of zij ziet dat je zo goed omgaat met de breuk door rust en ruimte te geven. Je ex had de tijd om te denken aan jullie leuke herinneringen. Je ex kon jou niet meer bereiken wanneer je ex even wilde praten. Hierdoor ging jouw ex zich alleen maar meer realiseren wat voor een fout hij of zij had gemaakt bij het verbreken van jullie relatie.

Een boek over het terugwinnen van je ex!

Voor meer tips hoe je contact op kunt nemen en of je het contact moet verbreken kun je ook terecht in onze special hoe krijg ik mijn ex terug, of schrijf je nu direct in voor de gratis ex terugwinnen training of bestel direct het Ebook Win Hem/Haar Terug via de shop

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle,

  Na bijna 5 jaar heeft mijn ex onze relatie beëindigd. Wij zijn het er allebei mee eens dat onze relatie de afgelopen 2 jaar in een uitzichtloze sleur heeft gezeten. Wij hebben niet eerder een “radiostilte” gehad. Ze zegt dat ze even geen zin heeft in een relatie maar ze bekende paar dagen later wel dat ze iemand anders op het oog heeft. Nu is dit voor mij erg lastig omdat we het er vooraf, tijdens en daarna niet of nauwelijks erover hebben gesproken. Wat voor mij onze band en vertrouwen die wij hebben opgebouwd op het spel zet. Ze had mij persoonlijke spullen op de dag de ze het uit had gemaakt al op straat gegooid. Het is vandaag precies 2 weken geleden en ik heb het er ontzettend moeilijk mee. Ik was merendeels bij haar, wij hebben huisdieren samen, bijna alle spullen die bij haar staan zijn van mij en als ik alles terug zou halen dan is haar woning zo goed als onleefbaar. Ik ben bezorgd dat ze mij aan het lijntje houdt en contact met mij opneemt omdat ze iets van me nodig hebt maar zodra ik contact met haar opneem dan reageert ze in eerste instantie lichtelijk geïrriteerd en laat ze blijken dat wij geen contact met elkaar moeten hebben maar naarmate het gesprek vordert dan geeft ze aan dat ze van me houdt en me mist. Deze week toen ik bij haar over de vloer kwam om wat dingen te brengen hebben wij elkaar vastgehouden en gezoend. Ik vind dit ontzettend moeilijk maar zij blijkbaar ook. Het is tot op heden in de afgelopen 2 weken nog niet voorgekomen dat wij langer dan dan 3 dagen geen contact met elkaar hebben gehad. Vanaf het moment dat zij het uit heeft gemaakt ben ik veranderd. Ik wil voor haar gaan. Voel gevoelens die ik jaren lang niet bij haar heb gehad. Ik heb plots behoefte aan veel intimiteit met haar. Ik wil voor haar vechten en haar niet laten gaan maar dit is toch juist niet de bedoeling? Deze situatie maakt mij echt helemaal knettergek en alles nog lastiger. Ik snap dat deze break ervoor moet zorgen dat wij beiden elkaar moeten missen zodat over een poos weten waar we aan toe zijn maar ik ervaar een gevoel van onmacht, onzekerheid, schuld, pijn en verdriet. Tegelijkertijd heeft haar keuze mij gepassioneerd, vechtlustig gemaakt en gemotiveerd. Het ene moment is zijn mijn ex die wilt dat ik geen contact met haar opneem en dat ik uit haar buurt moet blijven wellicht zodat ze kan focussen op haar nieuwe scharrel en het andere moment is zij mijn vriendin die van me houdt, me mist en zegt dat ze wil dat ik op haar moet blijven jagen. Wat moet ik doen? Mijn geweten zegt radiostilte maar mijn hart zegt verover haar.

 2. Tijdens mijn vakantie is mijn relatie na ruim 4 jaar ten einde gekomen door een ruzie er is tot nu toe 1x een Messenger door mijn ex gestuurd.
  Waar ik de ruzie als volwassen mensen wilde uitpraten.
  Nu heeft haar moeder mijn ouders een brief gestuurd dat ze de relatie niet meer toe laat mijn vriendin is 42 heel raar allemaal ze blokte me in eerste instantie op de app maar nu niet meer.
  Ik snap er helemaal niks van praat die ruzie uit en laten we doorgaan of blok me en laat het zo.
  Kan je mij helpen met raad het is nu al meer dan een maand geleden gebeurd help

 3. Hoi Michelle,

  Mijn ex heeft het uitgemaakt omdat ze laatst een burn-out/depressie heeft gehad. Onze relatie was op dat moment ook te veel voor haar. We hebben een aantal weken door gesukkeld en zijn wel samen geweest en hebben dingen samen ondernomen. sinds korte tijd geeft ze aan dat dit ook te veel voor haar is en sindsdien houdt ik afstand en hebben we weinig tot geen contact. Moet ik dit zo doorzetten of is het beter om in deze situatie wel contact te houden en er voor haar te zijn?

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

  Groeten John

  1. Beste John, ja het beste is om haar een tijdje met rust te laten. Als ze je belt zeg je bijv. ‘Het lijkt me beter voor je dat er rust komt in je hoofd. Ga dat eerst oplossen voor jezelf en dan zien we wel verder. Als ik iets voor je kan doen dan hoor ik het wel’. Dus afstand houden inderdaad. Sterkte John!

 4. Hallo ik ben een jongedame van 24 jaar. Sinds 21/01/712 was ik samen met mijn ex.
  onze relatie is in het verleden al eens op de klippen gelopen. Ik was 5,5j samen met mijn ex. Nu zondag 23/07/712 heeft hij mij gedumpt. Het ging al een tijdje niet goed tussen ons. We zaten in een crisisperiode. Hij had mij al enige keren gewaarschuwd dat hij het zou gedaan maken. Hij heeft vaak toe. en had mij al meerdere kleine kansen gegeven. Maar het kwam altijd wel weer goed. En dat hield ik ook steeds in mij achterhoofd. Tot nu. De reden waarom het gedaan is, ik legde teveel druk op zijn schouders, ik zag zijn zwakheden. Maar kon hier niet mee om. Ik ben namelijk nogal koppig van aard. Als ik vond dat ik gelijk had. Dan was dat ook zo. Ik ben een Allert persoon en hij is dat minder. IK ben een doem denker.
  Als het voor mij zo overkwam (iets negatief dan) dan was dat ook zo. En vroeg ik een excuus in de plaats omdat ik mij hier slechte bij voelde. Maar ik hield minder/geen rekening met zijn gevoel. En ik besef nu pas dat het fout is. Ik wou het niet inzien. Dat excuus betekende op dat moment alles. En dat ten koste van hem en zijn gevoel hierbij. Dan pas voelde ik mij weer goed. Het was een dwangmatige drang. Ik Denk dat dit te wijten is aan mijn jeugd. Thuis werd ik niet echt gesteund door mijn ouders. En dat heeft meer gevolgen op mij achtergelaten dan ik dacht. Ik wou er wel met stoppen en heb dit meerdere keren geprobeerd. Maar het was sterker dan mezelf. Ik had het wel ergens door dat het ooit verkeerd ging aflopen. Maar steeds liet hij het weer toe. Tot nu heeft hij er genoeg van en zijn emmer is overgelopen. En hij wil mij geen 3de kans meer geven. Hij is hierin nogal principieel en wil daar niet van afwijken. zijn gevoelens zijn er nog maar niet veel meer. Maar er was echt liefde tussen ons hij respecteerde mij en ik hem Alleen ik veranderde hem onbewust
  ik profiteerde van zijn goedheid zei hij. ik wil hem terug. Kan je me daarbij helpen.
  hij zegt dat ik hem diep gekwetst heb doordat hij het gevoel kreeg dat hij op de 2de plaats kwam. En dat dit onherstelbaar is. Groetjes anoniem.

 5. Halo ik heb in december een vrouw leren kennen.
  Ze was toen net gestopt met een relatie van 6 jaar.
  Ik heb veel mail en app contact met haar gehad de laatste maand kwam ze veel langs. Op een gegeven moment werd het haar allemaal te veel en is ze er mer gestopt. Ze werkt in een winkel vlak naast mijn woning ik zie haar bijna dagelijks.
  na bijna 4 weken heb ik haar even gesproken. Over luchtige dingen ze stelde mij ook vragen. ze lachte heel de tijd ik maakte een leuke opmerking over haar daar werd ze verlegen van.
  Ik mocht haar een mailtje sturen ik heb het luchtig gehouden.
  We zijn nu een week verder ik heb er nog niks van gehoord.
  Ik zwaai wel af en toe naar haar ze zwaait ook terug.

  Wat moet ik nu verder doen?

 6. Hoi,

  Mijn ex en ik zijn nu ongeveer 2 weken uit elkaar. Hij dumpte me zonder al te veel een gesprek nog te willen aanknopen met me. Sinds die dag heb me niet meer getoond of hem gsmst of gebeld .. Nu kreeg ik gisteren eerste smsje : ” Heb je nog mijn sleutel en horloge? Want ik weet echt van niets ? ” .. Heb nog niet geantwoord op zijn sms .. Is dit een goed of slecht teken?

 7. hoi,
  Ik zit nu met een klein dilemma en vroeg me af wat ik hiermee nu moet aanvangen?
  Het zit zo dat mijn vriendje het deze zondag heeft uitgemaakt ( na een relatie van 6maand ongeveer).
  Wel… het is niet echt officieel uitgemaakt, want ik heb hem gesmeekt voor een tijdje geen contact, een pauze… een nieuwe kans, ik heb het van alles genoemd. Maar hij wilde dit niet, want uit zijn ervaring met zijn ex werkt dit niet: nieuwe kansen. Want als je dan uit elkaar gaat, en dan weer bij elkaar en weer uiteen, volgens hem veranderd er in essentie niets. Maar ik wilde dus wel een nieuwe kans…
  Uiteindelijk is de compromis gekomen dat ik hem voor 3 weken met rust laat ( ik stuur hem geen sms, contacteer hem niet op Facebook, geen mails, niets) Ik heb een vriendin bij wie deze techniek dan toch wel gewerkt heeft. Alleen ben ik er niet zo zeker van dat deze bij mij werkt. Want de compromis was dan bevestigd als: Ik krijg drie weken pauze om ermee te leren omgaan dat hij het uitmaakt. Binnen 3 weken spreken we terug af en maakt hij het officieel gedaan…

  Wat dus niet mijn bedoeling is. Ik wil hem terug, weet je wel? Dus euhm… hoe moet ik hier nou mee omgaan? Ik houd me aan de regels maar wil echt niet dat hij het dan uitmaakt! Ik wil dat hij me mist en zo… Dus heb je een tip voor mij hoe ik dit nu aanpak? Moet ik binnen 3 weken hem dan contacteren om weer af te spreken? Of… moet ik via via laten weten dat ik liever nu een maand aanvraag, of dat ik het al accepteer dat het gedaan is, en dat we dan enkel afspreken om de spullen over te geven?

  Mvg Elien

 8. Hallo,

  Bij mij is nu ongeveer 1 maand uit met me vriendin, we hadden 9maanden leuk samen, heel veel bij elkaar.
  En nu heeft me ex een ander, ze hebben flow,m aar ik wil haar terug.

  Maar deze maand heb ik inderdaad veel gezeurt, heel veel gevochten en veel pijn, wat je ex nog verder weg duwt.
  Is er nu minder kans om je ex terug te winnen, of is het mogelijk om nu de dingen te gebruiken die op de site staan.

  Ik hoop dat ik het niet kansloos heb gemaakt

  Groetjes matteo

  1. Beste Matteo, ja uiteraard, je kunt mijn gratis artikelen lezen en je ook inschrijven op de nieuwsbrief. Dat kun je doen op de homepage of door te klikken op een van de artikelen. Het zal vooral veel geduld van je vragen. Soms kan het een paar jaar duren voordat je weer contact kunt maken met je ex, maar dan ook echt een goed contact. Vanaf nu geef je haar een ander beeld van jezelf, van iemand die zeker niet wanhopig is en er goed mee om kan gaan. Sterkte ermee! Hartelijke groet, Michelle

 9. hallo ik hoop dat je mij kan helpen het is nu al 4 weken uit tussen mij en mijn ex. Eerst zei ze nog ik mis onze tijd ook en dat ze echt verdrietig was en na 2 weken had ze iemand anders en nu zei ze ik ben eigenlijk niet zo gelukkig en dan weer wel wat kan ik doen ik kan niet zonder haar

  1. Zo te zien is je ex nogal wispelturig. Wat je vooral moet doen is laten zien dat JIJ wel goed weet wat je wilt, en waarom. Ga niet te veel in op haar grillige gedrag, stel grenzen voor jezelf en zorg dat je de juiste dingen zegt zodat jij weer heel aantrekkelijk wordt. Vrouwen houden van mannen die weten wat ze willen en die leiding durven te nemen!

 10. Hallo,

  Mijn ex heeft het een paar dagen geleden uitgemaakt omdat ik ook wispelturig gedrag vertoonde en vaak boos werd om niks.
  Hij was nog wel verliefd maar trok dit gewoon niet meer.
  Ik ben nog bij m geweest om het af te sluiten en het was geweldig fijn en hij was ook verdrietig maar wat mij laat twijfelen of hij het wel wilt is dat ik merkte aan hem dat hij nog gek op mij is.
  Hij heeft nu ruimte nodig maar is wel duidelijk geweest dat hij geen relatie meer wilde. Ook zegt hij dat hij misschien over een paar maanden weer open kan staan voor mij maar hij wilt mij niet aan het lijntje houden.
  Het probleem is dat ik m niet met rust kan laten…ik ben er zowat depressief van en ik weet dat we gelukkig kunnen zijn als hij mij nog een kans geeft. We hebben immers een bijzondere band samen dat gaf hij ook toe.
  Wat moet ik doen? Ik word gek van binnen.

  1. Beste Denise, dank voor je bezoek! Blijf begripvol naar je ex, geef hem wat hij nodig heeft, dat is echt het beste wat je kunt doen. Alles komt aan op het gedrag wat jij zal vertonen in de komende tijd, wat je zegt, hoe je je opstelt, wat je moet doen als je hem weer ziet. In mijn boek “Win Hem Terug” of Coachingprogramma “Van Breuk Tot Doorbraak” zul je hier alles over kunnen lezen, en jij wordt er ook rustiger van, wat heel nodig is in dit proces! Veel sterkte ermee en nogmaals dank voor je bezoek! Michelle

 11. Hi!

  Ik heb een vraagje.. Ik heb een domme fout gemaakt om in een te emotionele en niet doordachte staat een mailtje naar me ex te sturen en het in dat mailtje uit te maken. Hij schrok ervan en wilde me in het echt zien, ik sprak met hem af en wilde het niet uitmaken maar op een of andere manier had ik het toch gedaan. Hij bleef vriendelijk en nam daarna nog contact met me op om gewoon een gesprekje te voeren, de volgende dag had ik heel veel spijt ik had overdreven en wilde dit eigenlijk helemaal niet. Ik appte hem de volgende dag om mijn excuses aan te bieden en net te doen alsof het niet telde dat ik het de dag ervoor had uitgemaakt, hij ging hier niet in mee en vertelde me dat ik het heb uitgemaakt en dat we geen relatie meer hadden, ik had het er voor die dag gewoon bij gelaten. Maar ik appte hem de volgende dag weer met ik ben echt gek op je waarop hij wel reageerde dat hij ook nog gek op mij was. Ik was blij en dacht dat we nog samen konden zijn, ik bleef hem daarna maar appen en had hem 22! keer gebeld toen ik in de nacht dronken was. De volgende dag schaamde ik me diep en bood ik me excuses ervoor aan. Een paar dagen erna probeerde ik hem weer te appen over ons maar hij liet me weten dat hij tijd nodig had. We hadden nog een keer afgesproken wat meer een seksuele afspraakje was. Daarna besloot ik om hem een weekje met rust te laten zodat hij tot inkeer zou komen en ik niet steeds op zijn lip zou zitten, een week daarna appte ik hem verwachtingsvol en kreeg niet het gewenste antwoord wat ik wilde; hij wilde niet meer. Hij zei dat hij het niet meer wilde en ook niet meer op kon brengen, dit ook omdat ik het vaker even uit een impuls had uitgemaakt en het daarna weer goed maakte. Bij mij was het echter dit keer anders omdat ik een groot probleem in me gedrag erkende en het ook toegaf en voorstelde om bereid te zijn hieraan te werken. Ik heb een lang gesprek via de app gevoerd en smeekte hem bijna om dit niet te doen en me een kans te geven. Daarna heb ik nog een paar keer contact met hem opgenomen om hem tenminste in het echt te kunnen zien, dit wilde hij niet. Hij zei dat het een keer opgehouden moest zijn om elke keer af te spreken en het weer goed te maken en hij wilde me niet zien huilen. Hij vertelde me dat hij het niet wilde niet met mij en met niemand anders. Ik heb hem een Facebook berichtje gestuurd nadat ik dacht dat hij me had geblokkeerd op whats-app waarin stond dat ik hem haatte en spijt had van alles wat er tussen ons is gebeurd en dat ik geen respect op kon brengen voor de manier waarop hij me nu behandelde. Ik kwam hem daarna nog op straat tegen toen hij samen met zijn vrienden was, ik had het totaal niet verwacht. Hij zei best spontaan/vriendelijk Hey Daphne en ik reageerde heel droog met Hey en ik probeerde een halve lach te forceren wat uiteindelijk niet zo lukte. Vervolgens liep ik (denk ik) best verbitterd door. Nu weet ik niet wat ik moet doen want ik heb me naar mijn mening zo erg verlaagd, de drang om hem constant te contacteren heb ik niet meer, soms komt het wel naar boven dat ik hem een berichtje moet sturen dat het me spijt dat ik ik haat je heb gezegd. Maar dan denk ik weer aan dat hij me niet eens even wilde zien en dat hij me geen kans meer wilt geven terwijl ik hem die wel keer op keer heb gegeven. Nu is hij bijna jarig namelijk 16 November en ik weet niet of ik hem moet feliciteren. Ik dacht er eerst aan om hem helemaal niet te feliciteren, toen dacht ik aan een whats-appje met gefelicteerd en toen dacht ik aan een kaartje met een leuk tekstje geven aan zijn vriend die het aan hem zou kunnen doorgeven. Nu weet ik niet wat ik moet doen, ik weet ook niet wat zijn mening nu over mij is en of het überhaupt mogelijk is om hem terug te winnen. Want het is wel een persoon die als hij klaar is met zijn ex hij meestal ook echt klaar is. Zijn ex had namelijk contact met hem opgezocht toen hij met mij ging dat ze hem mistte maar hij is ook niet terug gegaan bij haar. Zou ik hier hulp bij kunnen krijgen? Want verstandige keuzes kan ik zelf niet bepaald maken…

  1. Beste Daphne, o wat jammer toch dat dit allemaal is gebeurd, maar gelukkig zie je in dat je onjuist hebt gehandeld. Je kunt dan ook niet verwachten van hem dat hij je nog wil zien. Dat kan ook zijn omdat hij bang is dat hij dan weer gevoelens voor je krijgt, of dat hij uit medelijden voor jou je toch weer een kans geeft. Het beste is toch echt om het contact totaal te verbreken. Op zijn verjaardag mag je best een leuke (neutrale) verjaardagskaart sturen en een acceptatiebrief (meer tips hierover in mijn ebook Win Hem Terug). Geef hem de tijd, zodat hij ook de nieuwe ‘Daphne’ kan wennen. Hij moet je simpelweg anders gaan zien. Hopelijk heb ik je hiermee een beetje kunnen helpen. Hartelijke groet, Michelle

 12. Hallo Michelle,

  De niet contactregel, pas ik ook toe. Echter betreft dit een persoon waar ik een korte maar zeer fijne tijd mee heb gehad. ( paar weken ). We hadden een klik en connectie die je zelden mee maakt. Dit heeft ook vragen bij hem opgewekt en losgemaakt waardoor hij het gevoel kreeg dat hij nog niet klaar was voor iets nieuws en nog met zijn ex zat ( dit was een erg ongezonde relatie en al ruim 2 jaar uit elkaar, maar het toch niet los kunnen laten ) Ik heb aangegeven dat hij dat voor zichzelf moest gaan uitzoeken en mij wel wist te vinden, Mijn vraag: In hoeverre is de” niet contact” regel van toepassing op een hele korte relatie, zoals ik hier aangeef? Het is nu vier weken geleden en is hij mij niet allang vergeten?
  Of gaat het meer om de impact van onze korte tijd samen, wat ervoor kan zorgen dat hij ook over 3 maanden opeens weer contact met mij zou kunnen opnemen?
  Ik hoor het graag van je!

  Groetjes, Jen !

  1. Beste Jen, beide mogelijkheden bestaan zeker. Ook al duurde je relatie niet lang, het is altijd belangrijk dat je de “niet contact” regel hanteert. Als hij dan over 3 maanden weer contact met je opneemt, spring dan ook weer niet gelijk in zijn armen. Dat is een fout die veel vrouwen maken (ze zijn dan nl maar wat blij dat hij weer komt aankloppen). Laat zien dat je je trots hebt en jezelf respecteert. Hopelijk kun je hier iets mee. Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG