14

Ben je verplicht het contact te verbreken als je je ex terug wilt winnen

Het is een vraag die zeer vaak wordt gesteld, en dat  is uiteraard ook heel begrijpelijk. Er is niets zo tegenstrijdig als het gaat over het onderwerp ‘verbreken van contact’.

Hoe kun je namelijk je ex terugwinnen als je hem of haar niet meer ziet, spreekt of schrijft. Dan wordt het een nogal psychologische uitdaging. Vandaar dat ik er vandaag een artikel aan wil wijden.

In welke gevallen kan ik de regel van geen contact vermijden?

Het antwoord is: in 3 à 5% van de gevallen, en dat is uiteraard vrij weinig. Je kunt deze regel buiten wege laten als je bijvoorbeeld al eerder een breuk had met je ex en er al in het verleden een dergelijke ‘pauze’ heeft plaatsgevonden.

Ook hoef je de regel niet toe te passen als je ex niet officieel heeft gezegd “ok, ik maak het uit’, maar als je ex bijvoorbeeld ontrouw is geweest. In vrijwel ALLE andere gevallen is het verbreken van het contact nuttig, dan wel essentieel.

De regel van geen contact met je ex is in de eerste plaats de basis van het herstellen van je relatie

Feitelijk gezien is het de sleutel tot de weg naar herstel. Deze regel leidt er namelijk toe dat je ex over zijn keus gaat twijfelen. Hij gaat er bovendien van uit dat jij de rol zal bekleden van ‘vrager’, en daarbij hoort het vragen om uitleg, en dat je achter hem of haar zult aanrennen.

Puur en alleen al omdat er geen contact meer is met je ex partner zal er twijfel ontstaan. Het is namelijk zo dat als je je ex constant probeert te benaderen door het plegen van telefoontjes of het sturen van smsjes (die sowieso al duidelijk maken aan je ex dat je zijn of haar keus niet respecteert), dan is dat op een of andere manier toch een soort van geruststelling voor je ex. Het geeft je ex het gevoel dat hij of zij je in zijn of haar macht heeft.

Het vraagt moeite en durf om je ex niet te benaderen

Natuurlijk is het moeilijk om deze regel te blijven respecteren. Zoals we het hier op Liefdesverdriet.nl veelvuldig hebben gezegd: jij en je ex bevinden zich niet in dezelfde wereld. In jouw wereld gaan de minuten super traag voorbij en lijken ze wel jaren te duren. Veel van onze klanten die gecoachd worden zeggen vaak “ja, ik heb al sinds 16 uur vanmiddag geen smsje meer gestuurd” of “ik heb al sinds afgelopen zaterdag geen contact meer met mijn ex” puur en alleen om te rechtvaardigen dat je spoedig je ex weer zal benaderen.

Het probleem is dat het verbreken van contact zich niet vertaald in minuten of uren, zelfs niet in dagen. Het laat zich wel vertalen in weken, of zelfs maanden. Daarom is het ook echt een dagelijkse uitdaging want een periode van 4 dagen stelt echt niets voor. Zelfs een smsje van een week is al teveel.

Iedere keer als je de grens overschrijdt, is het zonde van de reeds geleverde moeite. Zie het eigenlijk eerder als een ontwenningskuur, als een detoxkuur. Als de verleiding te groot wordt, bedenk dan dat het respecteren van de regel van geen contact het ultieme doel blijft en de enige manier om concrete resultaten te behalen.

Wanneer kan ik dan weer contact opnemen met mijn ex?

Op deze vraag wil ik je twee antwoorden geven, die afhankelijk zijn van de situatie

Of jij verbreekt de regel en neemt weer contact op met je ex: in dat geval moeten er zeker al weken verstreken zijn (zo tussen de 6 à 9 weken minimum) en in staat zijn om op je eigen gedrag te reflecteren. Je moet het stadium bereikt hebben waarbij je kunt zeggen je ex niet meer nodig te hebben om te kunnen overleven. Je kunt namelijk best zonder je ex gelukkig worden. Je zult pas dan in staat zijn om je ex te benaderen zonder emotioneel te worden, hem of haar te laten zien dat het goed met je gaat en dat de situatie geen nachtmerrie voor je is.

Of je ex verbreekt de regel en neemt weer contact met jou op: dat is natuurlijk de ideale situatie. Dat zou namelijk betekenen dat je voor je  geleverde moeite wordt beloond. Als je ex namelijk weer contact met je opneemt dan betekent dat dat zijn of haar nieuwsgierigheid is gewekt. Blijf in dat geval in ieder geval nog op redelijke afstand. Probeer dan de persoon te zijn die de conversatie verbreekt. Immers, je hebt een druk leventje, toch?

Voor meer tips hoe je contact op kunt nemen en of je het contact moet verbreken kun je ook terecht in onze special hoe krijg ik mijn ex terug door hier te klikken.

Ben je verplicht het contact te verbreken als je je ex terug wilt winnen by
Klik hier om een reactie achter te laten 14 reacties