Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blijven hangen in liefdesverdriet heeft een reden

Blijven hangen in liefdesverdriet

Men zegt vaak ‘niet een hand vol maar een land vol’ als je partner ervan door is. Vaak zegt men dit uit hoop dat het de pijn zal verzachten omdat als je blijft hangen in liefdesverdriet het steeds moeilijker zal worden om eruit te komen. De persoon die zoiets tegen je zegt probeert je uit de put te helpen, maar helaas hebben zulke woorden op dat moment weinig effect. Toch is er een aantal dingen die je kunt doen zodat je je beter gaat voelen en verder kunt met je leven.

Laten we de feiten nog even noemen. Na een relatiebreuk zul je (vaak) een hevige pijn voelen die je zowel lichamelijk als geestelijk ervaart. Gevoelens van woede, liefde, hoop, wanhoop zullen zich steeds afwisselen, waardoor je je ook lichamelijk zwak gaat voelen. Dit is allemaal normaal.

Je bent in een molen van emoties terecht gekomen en het lijkt alsof er nooit een eind aan komt.
Het verdriet heeft als het ware de macht over je gekregen en je denkt dat het je nooit meer zal lukken om ooit nog gelukkig te zijn. Maar om in plaats van dit toe te laten kun je ook tegen jezelf zeggen: “waarom heeft alles wat er in het verleden is gebeurd het recht om te bepalen hoe ik mij in de toekomst zal voelen? Met andere woorden: ondanks dat dit verdriet mij is overkomen, het is aan mij om te bepalen hoe er mee om te gaan.

>> Om beter met je emoties om te kunnen gaan en van je liefdesverdriet af te komen lees je natuurlijk ook het Ebook “Genees Je Gebroken Hart In 15 Stappen” <<

Het feit dat je blijft hangen in liefdesverdriet heeft ook een reden. Het is goed om eens bij je zelf na te gaan wat hiervan de oorzaak kan zijn. Als je eens heel eerlijk naar jezelf kijkt, hoop je dan niet stiekem dat met je zielig zijn je ex meer aandacht voor je krijgt? Wel, dan heb ik slecht nieuws voor je, want je ex zal er zeker niet door terugkomen. Integendeel! Want laten we eerlijk zijn: tot wie zou je je als mens eerder aangetrokken voelen? Tot iemand die blijheid uitstraalt of verdriet en ellende?

In dit artikel geef ik je 5 tips om niet te blijven hangen in je liefdesverdriet maar om er juist weer snel weer bovenop te komen zodat je weer aantrekkelijk kunt worden, hetzij voor je ex, hetzij voor een toekomstige partner die je wellicht nog veel beter zal liggen.

Tip nummer 1: Ga er eens een paar dagen tussenuit

Het genezingsproces na een relatiebreuk verloopt altijd sneller als je in een andere omgeving bent. Vooral als het een omgeving is waar de zon schijnt. Probeer in die andere omgeving te letten op details waar je voorheen nooit op had gelet, waardoor je weer dankbaarheid kunt voelen. Het kan zitten in de kleine dingen: dankbaar zijn dat je een dak boven je hoofd hebt, dankbaar zijn dat je lieve vrienden om je heeft hebt die om je geven, dankbaar zijn voor de mooie natuur die je omringt, en om deel te zijn van deze wonderlijke schepping. Het geluk zit ‘m in de kleine dingen die je zomaar gegeven zijn. Alleen dat al is een reden om nu te glimlachen en een blij gevoel te hebben.

Tip nummer 2: Blijf geestelijk en lichamelijk actief

Als je productief met iets bezig bent, en vooral als het je hobby betreft, dan zal je hart eveneens sneller genezen, ook al denk je in het begin dat dat helemaal niet het geval is. Ga bijv. de ramen eens lappen, of de badkamer soppen. Met water bezig zijn zal een therapeutisch effect hebben op je zielepijn. Speel een denkspel met een vriend of vriendin, maar vergeet ook de sportschool niet. Heb je geen zin in sporten? Trek dan een paar gemakkelijke schoenen aan, of pak je fiets en ga iedere dag minimaal een uur in de buitenlucht een frisse neus ophalen.

Tip nummer 3: Lach veel (ook al lijkt het geforceerd)

Het lijkt misschien onmogelijk , en misschien kun je je er zelfs schuldig over voelen, maar als je denkt dat je verdriet nooit over gaat, is het beste medicijn ‘lachen’. Lachen maakt bepaalde stoffen vrij in de hersenen waardoor je je goed gaat voelen. Dus zet een goede DVD op van een bekende cabaretier, of kijk eens wat er komende week in de schouwburg afspeelt, en zorg voor wat entertainment.

Tip nummer 4: Praat en schrijf je verdriet van je af

Koop een schrift of echt dagboek en schrijf iedere dag eens op hoe je je voelt en waarom dat zo is. Lijkt je verdriet ook na 2 maanden nog steeds niet over te zijn, ga dan professionele hulp zoeken. Er zijn genoeg psychologen of therapeuten die je kunnen helpen. Op het moment dat ik dit schrijf is mijn boek over het verwerken van je liefdesverdriet nog niet uit, maar je zou natuurlijk ook een goed zelfhulp boek kunnen lezen.

Tip nummer 5: Wees aardig voor je omgeving

Vergeet ook niet dat het niet fijn is voor je omgeving als jij je zo ellendig voelt. Misschien denk je nu: “jammer dan, dan is dat hun probleem”, maar vaak zie je niet in dat deze mensen het beste met je voor hebben en zich geen raad weten met jouw ellende. Dus probeer ook lief te zijn voor je omgeving. Hoe meer liefde jij geeft hoe meer je ervan terug krijgt. Uiteindelijk zul je het gevoel hebben dat je geen enkele reden meer hebt om in deze slachtoffersrol te blijven hangen en dat je niet hoeft te blijven hangen in liefdesverdriet.

Als je te lang blijft hangen in liefdesverdriet, weet dan dat je snel van liefdesverdriet af kunt komen via hypnotherapie. Klik hier om meer hiervan te weten

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Nou hier nog eentje. Ik trek deels het boetekleed aan omdat ik een lange afstands-relatie had met een Duits-Russische collega van 42 (ik ben 49) en ik heb een klaagbericht gestuurd over haar nogal magere communicatie, dit was niet slim nee, en ik heb ondertussen alle 49 valkuilen als je in love bent gelezen en ik knoop ze echt in mijn oren… maar….. de waarheid telt. En de waarheid is dat als er echte liefde geweest was zij begrip had gehad voor het feit dat ik haar een “koelkastmentaliteit” vond hebben, zij heeft me voorgesteld aan haar moeder, ze heeft de liefde uitgesproken talloze keren net als ik, en we sliepen samen op een manier zoals je dat niet eens durft te fantaseren. En dat heeft niets met de L van Lust te maken maar met de L van Liefde. Ze heeft een ijspriem figuurlijk gesproken door mijn ziel geboord met ijskoude ghostingpraktijken en een superzakelijke korte afwikkeling via een tekstbericht, daarop mij meteen geblokkeerd. Natuurlijk voel ik me de Sjaak want ik heb 5x 1.200km gereden voor haar, ik heb mijn dochter geinformeerd over haar haar voorbereidend op ‘het’ mogelijke nieuwe toekomstbeeld.
  Het is een harde les. En omdat ik geen womanizer ben of zo is alles puur natuur en komt het kei- en keihard binnen aan. De fout heb ik toegegeven (te brutaal geweest te direct) en sorry gezegd, maar ik kreeg een janknummer van Elton John als antwoord.
  Ik begrijp haar niet. En het komt heel eerlijk gezegd niet uit de lucht vallen want ik vond haar al geen topcommunicator.. en ze loog…leugentjes om bestwil, die ik wel onderschept heb en dat weet ze.
  Er is nul communicatie nog, en het achterlijke is dat ik met mijn kritische verstand eerlijk waar een uitstekende reële lijst maken kan waarom we NIET bij elkaar passen en ik TE GOED ben voor deze Russische dame…en tóch is daar dat gevoel van ‘ja lul…maar als je gewoon normaal gereageerd had op de stilte dan had je nu nog haar gehad, klootzak”. Berouw komt na de zonde? Ja. Want overreacten moet je herkennen en daar moet je tegen gewapend zijn, dat ben ik nu wel, want ik EIS van mijzelf dat ik nooit meer, hoe emotioneel ook, deze fout maken mag.
  Berouw komt na de zonde ja, maar ik ben wel altijd eerlijk geweest en ik ben er 101% voor gegaan en het heel even aan het mooiste wat er bestaat mogen ruiken, het zit in mij, dat weet ik zeker, en alleen de glazen bol weet of het er nog een keer uitkomt met alle toeters en bellen. Als deze vrouw gewoon communicatiever geweest was…dan hadden we een hele mooie toekomst gehad…maar ja, je kunt je liefdes niet in een fabriek bestellen… het kwam zó dichtbij…en ik heb het écht gevoeld samen met haar, zonder twijfel, het hoogste bereikbare, ik ben een intelligente man, maar toch ben ik ook één in de valkuilemn van romantische liefde gevallen… té obsessief, té graag willend en tot overmaat van ramp overreagerend op een stilte, die was raar en er werd om gelogen met een smoes, maar dan nog… moet je je emoties rustig onder woorden brengen, dat deed ik niet, met nu het grote vraagteken aan de want hoe het had afgelopen… Plus de pijn, die er écht is, omdat je denkt dat je dít nivo nooit meer gaat aantikken, en daar ben ik ook bang voor, dit is echt eenmalig, dit was zo mooi en perfect qua samenbeleving van dat vijfletterwoord… maar het is voorbij en het komt nooit meer terug… dus… leren ervan, alle valkuilen in mn kop prenten..en bidden dat het nog een keertje terugkomt voor we jaren verder zijn.. zon-de van de verloren tijd ook, als je dit hebt, moet je er écht van genieten want het is zó zeldzaam

  1. Beste Patrick, hartelijk dank voor het delen van je verhaal. Dit is blijkbaar een les geweest die je moest leren. Vergeef het jezelf want het heeft weinig zin te blijven hangen in schuldgevoelens. Blijkbaar is zij niet de vrouw voor jou. Als ze je zo heeft behandeld is zij het niet waard geweest om voor te vechten, en ja, je komt hier echt veel sterker uit. Geloof me maar! Ik wens je heel veel sterkte toe!
   Hartelijke groet,
   Michelle

 2. hoi
  bedankt voor je reactie. het feit is wel dat mijn man veel drinkt en dan agressief is. heeft mij vorig jaar in bijzijn van mijn zoon bedreigd met een mes. hij heeft daar wel spijt van maar voor mij is dat de druppel geweest. ik heb mijn man al heel veel kansen gegeven maar hij blijft zijn gedacht doen. voor zover ik weet moet het toch van 2 kanten komen. hier thuis komt alles op mijn schouders terecht terwijl ik ook ganse dagen ga gaan werken. gisteren ex minnaar gezien heeft tot 2 maal toe hem verzet van plaats om gewoon te kunnen kijken naar mij. waarom doet hij zoiets? hij praat niet meer en ik moet hem gerust laten.maar gisteren op de voetbal was hij daar plots.hij weet maar al te goed dat ik ook op de voetbal ben. als ik praat tegen een andere man die hij niet kent is hij stikjaloers.wat moet ik daar van denken? was ik gewoon een avontuurtje of is er toch meer

 3. Hoi
  Ik ben een 37 jarige vrouw die al enkele jaren niet meer gelukkig getrouwd is. Nu heb ik vorig jaar een getrouwde man leren kennen die ook niet meer gelukkig is in zijn huwelijk. Van vrienden in het begin kwam het tot meer (geen seks gehad). Na enkele maanden is mijn man dit te weten gekomen. Ik ben dan heel eerlijk geweest tegen hem. Het probleem is nu dat die getrouwde man mij heeft laten vallen. Maar iedere keer als ik hem zie doet hij niets anders dan kijken naar mij. Dit maakt het voor mij heel moeilijk want ik zie hem ontzettend graag. Het is zo erg gekomen dat ik niets anders meer doe dan denken over hoe hij zich voelt tov mij
  Ik heb constant huilbuien en ben ondertussen al 8 kg kwijt. Ik kan momenteel niet scheiden want dan heb ik het financieel moeilijk en ik heb nog een zoon waar ik moet aan denken. Soms denk ik dat als hij bij zijn vrouw blijft hij me niet graag ziet maar er zijn dan andere dingen die het tegendeel beweren. Wat moet ik nu? Ik ga hier kapot aan

  1. Dank voor je bericht. Ik ben altijd een voorstander van het in stand houden van het huwelijk geweest, voor zover dat althans mogelijk is (zo lang men elkaar geen geweld aandoet en er zeker nog kansen zijn). Ik zou je willen aanraden om je eerst te focussen op je eigen huwelijk en in kaart te brengen wat je eraan kunt doen om elkaar weer te vinden. Je maakt jezelf alleen maar gek op deze manier. Ik denk dat je graag gezien wilt worden. Bespreek dit dan ook met je man want hij kan niet aan je behoeften voldoen, maar help hem daarbij! Wat zijn je behoeftes, wat zijn zijn behoeftes en wat kunnen jullie doen om elkaar te helpen de liefde weer terug te vinden. Tegenwoordig gaan te veel koppels veel te snel uit elkaar. Ze weigeren dan ook moeite te doen voor hun relatie, niet wetende dat ze, als ze in een volgende relatie komen, weer tegen dezelfde problemen aanlopen op den duur, of in dezelfde valkuilen lopen. Dus droog je tranen, stroop de mouwen op en loop naar je man toe en vecht voor elkaar. Sluit hem in je armen en vraag hem om vergeving en vertel dat je wilt vechten voor je huwelijk en dat je hem nodig hebt om samen een team te kunnen vormen om de liefde weer terug te vinden. Veel sterkte met alles en een lieve groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG