5

Blijven hangen in liefdesverdriet heeft een reden

Men zegt vaak ‘niet een hand vol maar een land vol’ als je partner ervan door is. Vaak zegt men dit uit hoop dat het de pijn zal verzachten omdat als je blijft hangen in liefdesverdriet het steeds moeilijker zal worden om eruit te komen. De persoon die zoiets tegen je zegt probeert je uit de put te helpen, maar helaas hebben zulke woorden op dat moment weinig effect. Toch is er een aantal dingen die je kunt doen zodat je je beter gaat voelen en verder kunt met je leven.

Laten we de feiten nog even noemen. Na een relatiebreuk zul je (vaak) een hevige pijn voelen die je zowel lichamelijk als geestelijk ervaart. Gevoelens van woede, liefde, hoop, wanhoop zullen zich steeds afwisselen, waardoor je je ook lichamelijk zwak gaat voelen. Dit is allemaal normaal.

Je bent in een molen van emoties terecht gekomen en het lijkt alsof er nooit een eind aan komt.
Het verdriet heeft als het ware de macht over je gekregen en je denkt dat het je nooit meer zal lukken om ooit nog gelukkig te zijn. Maar om in plaats van dit toe te laten kun je ook tegen jezelf zeggen: “waarom heeft alles wat er in het verleden is gebeurd het recht om te bepalen hoe ik mij in de toekomst zal voelen? Met andere woorden: ondanks dat dit verdriet mij is overkomen, het is aan mij om te bepalen hoe er mee om te gaan.

>> Om beter met je emoties om te kunnen gaan en van je liefdesverdriet af te komen lees je natuurlijk ook het Ebook “Genees Je Gebroken Hart In 15 Stappen” <<

Het feit dat je blijft hangen in liefdesverdriet heeft ook een reden. Het is goed om eens bij je zelf na te gaan wat hiervan de oorzaak kan zijn. Als je eens heel eerlijk naar jezelf kijkt, hoop je dan niet stiekem dat met je zielig zijn je ex meer aandacht voor je krijgt? Wel, dan heb ik slecht nieuws voor je, want je ex zal er zeker niet door terugkomen. Integendeel! Want laten we eerlijk zijn: tot wie zou je je als mens eerder aangetrokken voelen? Tot iemand die blijheid uitstraalt of verdriet en ellende?

In dit artikel geef ik je 5 tips om niet te blijven hangen in je liefdesverdriet maar om er juist weer snel weer bovenop te komen zodat je weer aantrekkelijk kunt worden, hetzij voor je ex, hetzij voor een toekomstige partner die je wellicht nog veel beter zal liggen.

Tip nummer 1: Ga er eens een paar dagen tussenuit

Het genezingsproces na een relatiebreuk verloopt altijd sneller als je in een andere omgeving bent. Vooral als het een omgeving is waar de zon schijnt. Probeer in die andere omgeving te letten op details waar je voorheen nooit op had gelet, waardoor je weer dankbaarheid kunt voelen. Het kan zitten in de kleine dingen: dankbaar zijn dat je een dak boven je hoofd hebt, dankbaar zijn dat je lieve vrienden om je heeft hebt die om je geven, dankbaar zijn voor de mooie natuur die je omringt, en om deel te zijn van deze wonderlijke schepping. Het geluk zit ‘m in de kleine dingen die je zomaar gegeven zijn. Alleen dat al is een reden om nu te glimlachen en een blij gevoel te hebben.

Tip nummer 2: Blijf geestelijk en lichamelijk actief

Als je productief met iets bezig bent, en vooral als het je hobby betreft, dan zal je hart eveneens sneller genezen, ook al denk je in het begin dat dat helemaal niet het geval is. Ga bijv. de ramen eens lappen, of de badkamer soppen. Met water bezig zijn zal een therapeutisch effect hebben op je zielepijn. Speel een denkspel met een vriend of vriendin, maar vergeet ook de sportschool niet. Heb je geen zin in sporten? Trek dan een paar gemakkelijke schoenen aan, of pak je fiets en ga iedere dag minimaal een uur in de buitenlucht een frisse neus ophalen.

Tip nummer 3: Lach veel (ook al lijkt het geforceerd)

Het lijkt misschien onmogelijk , en misschien kun je je er zelfs schuldig over voelen, maar als je denkt dat je verdriet nooit over gaat, is het beste medicijn ‘lachen’. Lachen maakt bepaalde stoffen vrij in de hersenen waardoor je je goed gaat voelen. Dus zet een goede DVD op van een bekende cabaretier, of kijk eens wat er komende week in de schouwburg afspeelt, en zorg voor wat entertainment.

Tip nummer 4: Praat en schrijf je verdriet van je af

Koop een schrift of echt dagboek en schrijf iedere dag eens op hoe je je voelt en waarom dat zo is. Lijkt je verdriet ook na 2 maanden nog steeds niet over te zijn, ga dan professionele hulp zoeken. Er zijn genoeg psychologen of therapeuten die je kunnen helpen. Op het moment dat ik dit schrijf is mijn boek over het verwerken van je liefdesverdriet nog niet uit, maar je zou natuurlijk ook een goed zelfhulp boek kunnen lezen.

Tip nummer 5: Wees aardig voor je omgeving

Vergeet ook niet dat het niet fijn is voor je omgeving als jij je zo ellendig voelt. Misschien denk je nu: “jammer dan, dan is dat hun probleem”, maar vaak zie je niet in dat deze mensen het beste met je voor hebben en zich geen raad weten met jouw ellende. Dus probeer ook lief te zijn voor je omgeving. Hoe meer liefde jij geeft hoe meer je ervan terug krijgt. Uiteindelijk zul je het gevoel hebben dat je geen enkele reden meer hebt om in deze slachtoffersrol te blijven hangen en dat je niet hoeft te blijven hangen in liefdesverdriet.

Klik hier om een reactie achter te laten 5 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG