• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Depressie door Liefdesverdriet – Ontdek Hier De Oplossing!

Een depressie door liefdesverdriet. Hoe kom je hier uit?

Kan je echt in een depressie raken door liefdesverdriet? Liefdesverdriet, vaak word er een beetje lacherig over gedaan. Door de heftige emoties die ermee gepaard gaan kan liefdesverdriet echter serieuze geestelijke klachten veroorzaken die op den duur in lichamelijke klachten kunnen ontaarden.

Uit onderzoeken van liefdesconsulenten is gebleken dat je wel degelijk in een depressie door liefdesverdriet kan terechtkomen. Sommige psychologen beweren dat je om in een depressie te komen daar een zekere aanleg voor moet hebben. Mensen die in het dagelijkse leven gauw de moed laten zakken of weinig zelfvertrouwen hebben lopen eerder het risico om in een depressie te raken.

Depressie door liefdesverdriet: hoe kerken je het?

Het gevoel van allesoverheersende verlatenheid dat je voelt als je partner je plotsklaps verlaat is met geen pen te beschrijven. Dit gevoel kan gepaard gaan met gevoelens van vernedering, woede en angst voor de toekomst. Dit verdriet kan enkele dagen tot jaren duren. Het begint op een depressie te lijken als je gevoel van onwaarde zich ontwikkeld tot een stemmingsstoornis, het leven geen zin meer heeft, je eigenlijk helemaal je bed niet meer uit wil komen en continu moe bent.

Kun je een depressie voorkomen?

Probeer niet te verdrinken in je verdriet. Liefdesverdriet doet pijn, zowel geestelijk als fysiek. De eerste dagen kan je helemaal van de kaart zijn en niet kunnen slapen of eten. Je hersenen accepteren als het ware de relatiebreuk nog niet. Ben jij net verlaten door je partner probeer niet te snel opnieuw contact te zoeken, laat de eerste emoties enkele weken betijen. Je ex is, net als jij, momenteel nog erg opgefokt en niet in staat tot een verstandig gesprek. Gooi je glazen niet te vroeg in, een mens kan veranderen en de breuk van nu hoeft niet definitief te zijn.

>>> Lees ook dit artikel ‘hoe verwerk ik liefdesverdriet’

Hoewel het voor jou op dit moment wel zo lijkt is liefdesverdriet niet het einde van de wereld. We weten allemaal dat de verwerking van verdriet tijd nodig heeft. Voor een groot gedeelte heb je die tijd zelf in de hand. Hoe langer jij beslist om niet uit je miserabele toestand te komen des te groter de kans is dat je er door in een depressie komt. Enkele tips om een depressie te voorkomen:

  • Breng veranderingen aan in je dagelijkse ritme, neem een andere weg naar je werk of school. Koop een paar kledingstukken in een andere kledingstijl.
  • Vul je lege uren op met sporten en zoek afleiding bij vrienden en kennissen. Je afzonderen van de maatschappij trekt je namelijk langzaam een depressie in.
  • Je lichaam gaat zich beter voelen als je positieve en leuke gedachten hebt. Als is het maar voor een half uurtje per dag maar probeer je een leuk leven voor te stellen zonder je ex. Je hoeft geen angst te hebben dat dit verdriet nooit voorbij gaat. Iedere dag komt de zon opnieuw op en het leven gaat door, ook na liefdesverdriet. Liefdesverdriet Boek

Erken dat je het niet alleen kunt!

Ben je na maanden na je relatiebreuk nog even radeloos denk je dat je het niet alleen kan dan word het tijd om hulp in te schakelen om niet in een depressie door liefdesverdriet te raken. Praat over je verdriet en je angsten met een vriend of vriendin, bezoek een psycholoog of probeer door het lezen van ervaringen van anderen van je liefdesverdriet af te komen. En geen hoop is sowieso verloren hoop, misschien is er nog ergens een lichtpuntje aan de horizon om je ex voor je terug te winnen.

Je kunt ook nog mijn boek lezen “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” met de beste tips om over je liefdesverdriet heen te komen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG