Dood door liefdesverdriet

Is dood door liefdesverdriet datgene wat je werkelijk wilt?

Je verdriet om je verloren liefde is groot en je vraagt je af of de dood door liefdesverdriet inderdaad bestaat. Je speelt soms met de gedachten dat je liever dood zou willen zijn dan deze pijn te voelen, en je schaamt je er zelfs voor. Weet echter dat het heel normaal is dat je deze gedachten hebt. Je bent de enige niet die deze gedachten heeft. Liefdesverdriet kan namelijk net zoveel pijn doen als iemand verliezen door overlijden.

Als je in je liefdesverdriet blijft hangen en je grijpt geen hulp aan, dan kan zo’n intens verdriet al snel omslaan in drama. Het wordt tijd dat je professionele hulp zoekt of een goed boek leest zoals bijv. “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen”  zodat je meer inzicht krijgt waar de pijn vandaan komt en wat je eraan kunt doen om van dat vreselijke gevoel af te komen.

boek over liefdesverdriet Daarvoor is veel moed en kracht voor nodig en ook vertrouwen dat op een dag ook voor jou de zon weer wil zal stralen.

Bewustworden van de pijn door liefdesverdriet

De reden dat je je zo ellendig voelt en je liever dood wilt door je liefdesverdriet, dan val je terug op jezelf. Het ritme en het patroon waar je aan gewend was geraakt gedurende al die jaren vallen weg en je weet je geen raad. Je schaamt je om je gevoelens en durft ze nauwelijks meer te delen met je beste vriend of vriendin. Je denkt dat je leven één grote mislukking is, zeker als het al de zoveelste keer is dat je relatie op de klippen is gelopen.

Maar denk eens terug aan de tijd nog voordat je je ex kende. Hoe was je toen? Had je je leven toen goed onder controle? In hoeverre heeft relatie met je ex je veranderd en wat is daarvan de reden? En misschien had je toen bepaalde idealen en heb je deze nooit gerealiseerd want al je aandacht ging immers naar je ex. Wellicht had je reisplannen? Zoals een safari naar Kenya, of een trip naar New York of misschien wel de geisers bezoeken in Ijsland? Of vond je het toen leuk om met je vrienden te bowlen en heb je dat al jaren niet meer gedaan.

Denk eraan dat alles mogelijk is in deze wereld. Je ouders hebben je het leven gegeven wat van onschatbare waarde is, maar dat leven ligt nu wel in jouw handen. De vraag is: wat ga je ermee doen? Hoe ga je het invullen?

Sluit je ogen eens en met je pinken druk je je oren dicht. Hoor je je hartslag kloppen? Dat ben jij, het is jouw lichaam die op je wacht, jouw geest die je de richting kan geven die jij kiest. Je bent immers onafhankelijk, wees je daar meer bewust van! Wat jammer toch dat je tijd verliest door met de gedachten te spelen over dood te willen door liefdesverdriet, dat je tijd verliest door in bed te blijven liggen, te blijven hangen voor de tv.

Blijven hangen voor de buis of in je verdriet brengt je helemaal niets en is oninteressant voor jou en je omgeveing. Zie het als een slang die zijn eigen staart bijt. Hoe meer je verdrinkt in je verdriet, des te minder zul je zin hebben om in actie te komen en hoe verdrietiger je bent des te meer je zult denken dat je leven zinloos en waardeloos is. Jazeker, als je niets doet, dan ben je inderdaad zinloos.

Zo snel mogelijk je zelfvertrouwen weer terugvinden

Misschien klinkt het hard, maar dit artikel is geschreven om jou in actie te laten komen. Je moet inderdaad uit deze vicieuze cirkel van angst en verdriet komen. De cirkel die jou belet om vooruit te komen. Om je zelfvertrouwen terug te vinden begin je door jezelf meer te waarderen.

Bel je beste vriend of vriendin en vraag hem of haar om je te helpen je talenten te benoemen. Vertel je vriend(in) dat je besloten hebt om uit deze ellendige situatie te komen. Zet muziek op die je vrolijkt maakt. Denk bijv. aan salsa muziek of welke muziek dan ook die een bepaalde sfeer brengt. Zin om te dansen? Doe het! Het is bewezen dat muziek erg veel kan doen ten aanzien van je mindset. Muziek kan je grootste vriend zijn!

Neem een lekkere warm douche en ga naar de zonnebank. Ben je een man, zorg dat je lekker ruikt en scheer je baard. Ben je een vrouw, aarzel dan niet om goede make up te gebruiken (veranderingen doen vaak wonderen), je wenkbrauwen te epileren: het is in ieder geval heel belangrijk dat je jezelf mooi en sexy voelt, of dat nu met of zonder make up is.

Kies kleren uit waarin je je lekker voelt en maak afspraken om uit te gaan. Zorg dat je een ‘wow’ effect creëert onder je vrienden en vriendinnen. Maak een wandeling en kijk eens goed om je heen. Geniet van de mooie dingen die je ziet en bedenk dat je het voorrecht hebt dat je dit allemaal deel van uit mag maken.

Natuurlijk wil je niet door door liefdesverdriet

Als je tot hier bent gekomen dan betekent dat dat je eigenlijk niet dood wilt door liefdesverdriet. Het liefst wil je gewoon hier zo snel mogelijk uit komen. Maar je zoekt een steun in de rug, iets waar je je weer gelukkig bij kan voelen. En gelijk heb je! Want ook jij verdient geluk, dus maak dat je er voor open staat!

Jezelf complimenten geven is helemaal niet arrogant, ook niet als je je vrienden vraagt een lijstje te maken van je kwaliteiten. Hoe vaker je dit lijstje terugleest des te sneller en groter het resultaat. Zeg steeds tegen jezelf dat je hier uit zal komen omdat je die keuze nu eenmaal hebt gemaakt.

Ik geef je hierbij een eenvoudige oefening:

Ga rechtop staan, de armen langs het lichaam. Vraag iemand je arm te blokkeren. Probeer vervolgens je arm omhoog te doen door te schreeuwen: “Nee!” Het resultaat is ongelooflijk: positief zijn geeft je zoveel kracht dat het je zal lukken om je arm vrij te maken op een welgemeend en uitgesproken “ Ja!”

Voel je je al een stukje beter? Ik hoop van wel! Als je je eenmaal bewust bent van je talenten en krachten, dan kun je veel beter het leven aan en activiteiten ondernemen. En waarom zou je je aandacht niet willen richten op een nieuwe sport? Wil je stress tegengaan of je zelfbeheersing verbeteren? denk dan aan yoga of vechtsporten. Sport in teamverband leert je anderen meer te vertrouwen. Ga je hardrennen of fietsen dan versterk je daarmee je onafhankelijkheid.

Door jezelf beter te leren kennen zul je beter in staan zijn de JUISTE partner te vinden. Ik wens je erg veel sterkte toe!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG