1

Een Verbroken Relatie Door Bindingsangst?

Bindingsangst is een probleem dat helaas vaak voorkomt. Dit kan bij iemand al zo zijn sinds de dag dat ze geboren zijn, maar kan ook komen na een bepaalde gebeurtenis. Zo kan het zijn dat je partner jou heeft verlaten in een hele moeilijke tijd bijvoorbeeld.

Bij bindingsangst ben je bang om je te binden. Je bent bang om vast te zitten aan een bepaalde persoon. Hierdoor kun je vaak geen lange relatie aangaan, of zelfs helemaal gaan relatie aangaan. Het kan ook zo zijn dat je heel graag een relatie wilt, maar dit gewoonweg niet lukt of niet gaat werken in jouw ogen.

>> Lees ook dit uitgebreidere artikel met veel goede tips als je ex bindingsangst heeft

De symptomen van bindingsangst…

Er zijn een aantal symptomen die horen bij bindingsangst. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om intiem te zijn met iemand, of je houdt teveel van je vrijheid om dit op te geven voor een vaste relatie. Ook vind je een relatie al snel saai en ben je op zoek naar meer spanning. Ten slotte wil je niet vooruit denken over de toekomst met jouw partner en je hebt er geen zin in om je partner vaak te zien.

Als jouw partner bindingsangst heeft, kun je het gevoel krijgen dat jouw partner helemaal niks meer van jou wil. Dit is dus eigenlijk niet waar, maar het is wel zo dat jouw partner misschien snel uitgekeken is op de relatie. Het kan ook zijn dat je zelf last hebt van bindingsangst.

Als je van jezelf weet dat je bindingsangst hebt, ben je zeker al op de goede weg. Het kan ook zijn dat jouw partner bindingsangst heeft. Ook als jouw partner erkent dat dit een probleem is, zal de kans groter zijn dat jullie relatie zal slagen.

Bindingsangst is een bepaalde manier van denken die dus eigenlijk verkeerd is. Jij, of jouw partner denkt dat er meer spanning moet komen. In dat geval moet jouw partner aanvaarden dat het heel normaal is om een relatie te hebben die af en toe wat minder spannend is. Het is de bedoeling om de denkwijze van iemand met bindingsangst te veranderen. Diegene moet inzien dat bindingsangst geen probleem is.

Misschien is jouw relatie nu verbroken omdat jouw ex partner bindingsangst heeft. Je kunt alsnog je ex terugwinnen. Laat je ex weten dat het niet erg is dat je ex hier last van heeft, maar het wel moet worden opgelost. Je ex zou bij voorbeeld dit boek moeten lezen.

Iemand met bindingsangst zal namelijk nooit een goede relatie krijgen als er niets aan wordt gedaan. Je kunt ook voorstellen om met je ex naar een psycholoog te gaan om het probleem voor te leggen, maar een goedkopere oplossing is natuurlijk om er veel over te lezen zoals dit zeer goede boek over het oplossen van je bindingsangst. Als je ex even niets van jou wil weten, laat je ex dan nog even met rust.

Om je ex terug te winnen zijn er een heleboel goede tips die jij kunt gebruiken. Het is belangrijk om goede tips te krijgen, omdat je niet eindeloos de kans hebt om je ex terug te winnen. Deze tips vind je in het boek Win Hem/Haar Terug van Michelle vd Berghe.

Een Verbroken Relatie Door Bindingsangst? by
Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties