1

Een Verbroken Relatie Door Bindingsangst?

Een verbroken relatie door bindingsangst?

Bindingsangst is een probleem dat helaas vaak voorkomt. Veel relaties worden hierdoor verbroken. Bindingsangst is het gevolg van een bepaalde hechtingsstijl die je al vanaf de kinderjaren ontwikkeld. Het zijn met name de afwijzend-vermijdende types die last hebben van bindingsangst. Bindingsangstige mensen hebben van hun ouders of verzorgers geleerd dat het belangrijk is om op eigen benen te staan. Hun ouders waren emotioneel niet altijd beschikbaar of bereikbaar. Het zijn mensen die over het algemeen ook negatief denken over zichzelf.

Bij bindingsangst ben je dus bang om je te binden. Je bent bang om vast te zitten aan een bepaalde persoon. Hierdoor kun je vaak geen langdurige relatie aangaan, of zelfs helemaal geen relaties aangaan. Het kan ook zo zijn dat je heel graag een relatie wilt, maar dat je dit gewoonweg niet lukt of niet gaat werken in jouw ogen.

>> Lees ook dit uitgebreidere artikel met veel goede tips als je ex bindingsangst heeft

De symptomen van bindingsangst…

Er is een aantal symptomen die horen bij bindingsangst. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om intiem te zijn met iemand, of je houdt teveel van je vrijheid om dit op te geven voor een vaste relatie. Ook vind je een relatie al snel saai en ben je op zoek naar meer spanning. Ten slotte wil je niet vooruit denken over de toekomst met je partner en je vindt het prima om je partner niet al te vaak te zien.

Als jouw partner bindingsangst heeft, kun je het gevoel krijgen dat hij of zij helemaal niks meer van je wil. Dit is dus eigenlijk niet waar, maar het is wel zo dat je partner misschien snel raakt uitgekeken op de relatie. Het kan ook zijn dat je zelf last hebt van verlatingsangst en dat je zelf een obsessief angstige hechtingsstijl hebt ontwikkeld. Mensen met verlatingsangst voelen zich namelijk vaak aangetrokken tot mensen met bindingsangst.

Als je van jezelf weet dat je verlatingsangst of bindingsangst hebt, ben je zeker al op de goede weg. Als jullie samen erkennen dat dit probleem bestaat, zal de kans groter zijn dat jullie relatie zal slagen.

>>> Lees ook hier dit artikel “ik ben emotioneel afhankelijk van mijn partner. zo kom je er vanaf”

Bindingsangst is een bepaalde manier van denken die dus eigenlijk voortkomt uit een negatieve emotionele hechting in de kinderjaren. Je partner voelt zich niet op zijn of haar gemak in hechte intieme relaties omdat ze niet het volledig vertrouwen kunnen geven. Ze willen ook weer niet afhankelijk zijn van hun partner. Ze houden zich op een veilige afstand zodat ze minder het risico lopen gekwetst te zullen worden.

Misschien is jouw relatie nu verbroken omdat jouw ex partner bindingsangst heeft. Je kunt alsnog je ex terugwinnen door dit probleem in eerste instantie te erkennen. Laat je ex weten dat het niet erg is dat je ex hier last van heeft, maar het wel moet worden opgelost. Je ex zou bij voorbeeld dit boek moeten lezen.

Iemand met bindingsangst zal namelijk nooit goede relaties kunnen aangaan als er niets aan wordt gedaan. Je kunt ook voorstellen om samen naar een psycholoog te gaan om het probleem voor te leggen. Een goedkopere oplossing is natuurlijk om er veel over te lezen zoals dit zeer goede boek dat gaat over het oplossen van je bindingsangst. Als je ex even niets van jou wil weten, laat je ex dan nog even met rust. Benader hem of haar op een luchtige manier en leg vooral geen druk op je ex of partner.

Om je ex terug te winnen zijn er een heleboel goede tips die jij kunt gebruiken. Het is belangrijk om goede tips te krijgen, omdat je niet eindeloos de kans hebt om je ex terug te winnen. Deze tips vind je in het boek Win Hem/Haar Terug van Michelle vd Berghe.

Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG