• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Een Verbroken Relatie Door Bindingsangst?

Een verbroken relatie door bindingsangst?

Bindingsangst is een probleem dat helaas vaak voorkomt. Veel relaties worden hierdoor verbroken. Bindingsangst is het gevolg van een bepaalde hechtingsstijl die je al vanaf de kinderjaren ontwikkeld. Het zijn met name de afwijzend-vermijdende types die last hebben van bindingsangst. Bindingsangstige mensen hebben van hun ouders of verzorgers geleerd dat het belangrijk is om op eigen benen te staan. Hun ouders waren emotioneel niet altijd beschikbaar of bereikbaar. Het zijn mensen die over het algemeen ook negatief denken over zichzelf.

Bij bindingsangst ben je dus bang om je te binden. Je bent bang om vast te zitten aan een bepaalde persoon. Hierdoor kun je vaak geen langdurige relatie aangaan, of zelfs helemaal geen relaties aangaan. Het kan ook zo zijn dat je heel graag een relatie wilt, maar dat je dit gewoonweg niet lukt of niet gaat werken in jouw ogen.

>> Lees ook dit uitgebreidere artikel met veel goede tips als je ex bindingsangst heeft

De symptomen van bindingsangst…

Er is een aantal symptomen die horen bij bindingsangst. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om intiem te zijn met iemand, of je houdt teveel van je vrijheid om dit op te geven voor een vaste relatie. Ook vind je een relatie al snel saai en ben je op zoek naar meer spanning. Ten slotte wil je niet vooruit denken over de toekomst met je partner en je vindt het prima om je partner niet al te vaak te zien.

Als jouw partner bindingsangst heeft, kun je het gevoel krijgen dat hij of zij helemaal niks meer van je wil. Dit is dus eigenlijk niet waar, maar het is wel zo dat je partner misschien snel raakt uitgekeken op de relatie. Het kan ook zijn dat je zelf last hebt van verlatingsangst en dat je zelf een obsessief angstige hechtingsstijl hebt ontwikkeld. Mensen met verlatingsangst voelen zich namelijk vaak aangetrokken tot mensen met bindingsangst.

Als je van jezelf weet dat je verlatingsangst of bindingsangst hebt, ben je zeker al op de goede weg. Als jullie samen erkennen dat dit probleem bestaat, zal de kans groter zijn dat jullie relatie zal slagen.

>>> Lees ook hier dit artikel “ik ben emotioneel afhankelijk van mijn partner. zo kom je er vanaf”

Bindingsangst is een bepaalde manier van denken die dus eigenlijk voortkomt uit een negatieve emotionele hechting in de kinderjaren. Je partner voelt zich niet op zijn of haar gemak in hechte intieme relaties omdat ze niet het volledig vertrouwen kunnen geven. Ze willen ook weer niet afhankelijk zijn van hun partner. Ze houden zich op een veilige afstand zodat ze minder het risico lopen gekwetst te zullen worden.

Misschien is jouw relatie nu verbroken omdat jouw ex partner bindingsangst heeft. Je kunt alsnog je ex terugwinnen door dit probleem in eerste instantie te erkennen. Laat je ex weten dat het niet erg is dat je ex hier last van heeft, maar het wel moet worden opgelost. Je ex zou bij voorbeeld dit boek moeten lezen.

Iemand met bindingsangst zal namelijk nooit goede relaties kunnen aangaan als er niets aan wordt gedaan. Je kunt ook voorstellen om samen naar een psycholoog te gaan om het probleem voor te leggen. Een goedkopere oplossing is natuurlijk om er veel over te lezen zoals dit zeer goede boek dat gaat over het oplossen van je bindingsangst. Als je ex even niets van jou wil weten, laat je ex dan nog even met rust. Benader hem of haar op een luchtige manier en leg vooral geen druk op je ex of partner.

Om je ex terug te winnen zijn er een heleboel goede tips die jij kunt gebruiken. Het is belangrijk om goede tips te krijgen, omdat je niet eindeloos de kans hebt om je ex terug te winnen. Deze tips vind je in het boek Win Hem/Haar Terug van Michelle vd Berghe.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Vorige week is ook mijn relatie beëindigt door mijn vriendin. We hadden het echt heel super samen en ik wist van te voren wel dat ze mogelijk last kon hebben van bindingsangst(gaf ze zelf al aan en de verhalen over haar jeugd maken het logisch). We zijn sinds maart 2014 een relatie aangegaan en helaas begon ik in mei rugklachten te krijgen en heeft ze dat nu als argument gebruikt om de relatie te beëindigen.

  Ik heb haar losgelaten met het medeweten dat ik haar niet opgeef, maar voorlopig laat gaan. Ik heb op diverse manieren geprobeerd haar te laten zien, dat ze nu een keuze baseert op een tijdelijke tegenslag. Helaas is dat niet doorgedrongen. Zoals ze zelf zegt: je bent van een jonge vlotte vent verandert in een oude man, maar ik weet zelf dondergoed dat ik nog dezelfde ben. Natuurlijk is mijn libido door de pijn even weg(ik word in december 2014 geopereerd) en ben ik nu dus niet seksueel actief. Ook ben ik door de pijn ziek thuis komen te zitten en heb (op haar verzoek, ironisch genoeg) veel van mijn tijd bij haar doorgebracht. Ik merkte meestal wel als haar dat te veel werd en dan vertrok ik. Ze wilde dan telkens weer dat ik terug kwam. Vorige week trok ze het ineens niet meer, stuurde me weg en nadat ik haar een bericht stuurde dat ik nattigheid voelde, nodigde ze mij uit voor een gesprek.

  Met het uitmaken door haar dwong ze min of meer de woorden door mij uit te laten spreken en kwam met het bekende lijstje, waarbij ze heel duidelijk aangaf dat ik fantastisch ben, een leuke kerel ben, lekker kook en een goede bijdrage in het huishouden lever. Tegelijk voelde ze zich ongemakkelijk als ze thuis kwam en ik het huis had schoongemaakt. :/ De sex (voor mijn klachten) was top en ook dat bevestigd zij. We hebben geen ruzie gehad en dat verbaasde haar heel erg.

  Het is voor mij moeilijk te begrijpen dat je na zo’n fantastische tijd (tot het einde) door een tijdelijke tegenslag, die ons sex leven beïnvloede, dat als argument gebruikt.
  Ik heb aangedrongen op een betere reden, maar die is er simpelweg niet zegt ze.
  het enige is de aantrekkingskracht die even weg is, maar dat is logisch, want ik loop kreupel op dit moment en je ziet aan mijn hele kop dat ik pijn heb.

  Ik wil wel voor haar knokken en dat op de juiste manier doen, maar vind dat best wel moeilijk en hoop hier wat hulp, tips en steun te vinden. Ik heb een sterk hart en ben me bewust dat het niet aan mij ligt. Ondanks haar bindingsangst zie ik een super toffe meid en wil ik haar dus helpen (voor haar onbewust) en terugwinnen, zodat we het probleem bewust samen kunnen aanpakken als de relatie weer herstelt is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG