Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mijn ex blokkeert me op social media

Mijn ex blokkeert me op social media. Waarom is dat?

"Michelle mijn ex blokkeert me op facebook en whatsapp. Moet ik nu geloven dat hij boos op me is? Wat heeft dit te betekenen?"

Natuurlijk, je betrekt zo'n actie direct op jezelf. Dat is ook begrijpelijk want je hebt angst. Angst dat je ex je zal vergeten en dat het nooit meer goed komt. Je stelt je het ergste voor en je maakt jezelf daarmee natuurlijk helemaal gek.

Lijkt me geen goed punt. Als jouw ex heeft besloten je te blokkeren kunnen daar een aantal goede redenen voor zijn. In dit artikel zal ik hier eens nader op in gaan.

Je kunt natuurlijk ook de video hieronder bekijken:

Moet ik mijn ex op social media verwijderen of niet?

Na een relatiebreuk komen mensen vaak naar me toe met de vraag “ Michelle wat is nu verstandig. Moet ik nu wel of geen vrienden blijven met mijn ex op social media?”

Laten we voorop stellen dat het allemaal afhankelijk is van de situatie. Denk bijv. aan:

 • Zijn jullie met ruzie uit elkaar gegaan of niet? 
 • Hebben jullie bij het afscheid elkaar huilend in de armen genomen of niet?
 • Hebben jullie veel gemeenschappelijke vrienden? 
 • Zijn er vrienden of familieleden waarmee jullie een speciale band hadden?
  Mensen die erg betrokken waren in jullie leven en ook bijv. op facebook?
 • Had je ex vlak voor de breuk wilde plannen die jij niet zag zitten (en wil hij/zij nu het uit is deze plannen gaan realiseren en daarover regelmatig verslag doen op facebook?)
mijn ex blokkeert me

Kortom: er kunnen talloze redenen zijn waarom je al dan niet nog vrienden blijft op social media. Er kunnen evenveel redenen zijn waarom je ex je blokkeert. Maar kom op, schiet niet meteen in paniek. Denk niet direct negatief, zoals bijvoorbeeld "mijn ex zal wel boos zijn en nooit meer met mij te maken willen hebben". 

In de meeste gevallen is dat namelijk helemaal niet zo. Integendeel zelfs! In de praktijk heb ik ervaren dat ex partners die hun ex direct na de breuk blokkeren op facebook of whatsapp later terugkrabbelen, en graag hun ex weer willen toevoegen.

Dit is uiteraard heel lastig voor je. Dit houdt namelijk in dat je ex op dat moment iets moet bekennen ("ik wil eigenlijk toch nog graag contact houden met mijn ex") en tegelijkertijd wil je ex ook niet een verkeerd signaal uitzenden zodat jij denkt "mijn ex mist mij. Mijn ex wil me terug". Je ex is daar natuurlijk doodsbenauwd voor!

Je ex heeft een moeilijk besluit genomen om met jou te breken. Je ex heeft ook zijn/haar trots en wil niet meteen voorkomen als een besluiteloos type. Iemand die een eind maakt aan de relatie wil vooral duidelijk maken dat er goed over is nagedacht om tot het besluit te komen. Daarom kan het lang duren vooraleer je ex terugkrabbelt en je weer toevoegt.

Als je ex besluit zijn je opeens weer toe te voegen of te deblokkeren dan kunnen daar geldige redenen voor zijn. Ook die redenen zullen we later in dit artikel bespreken.


Mijn ex blokkeert me. Wat moet ik hiervan denken?

Laten we allereerst voorop stellen dat niets definitief is. Ook niet in de digitale wereld. Je hebt wellicht zelf ook wel eens een keer een collega toegevoegd op je facebook en na enige tijd verwijderd. Was dat omdat je opeens een hekel aan hem/haar kreeg? Dat hoeft helemaal niet. 

mijn ex blokkeert me op facebook

Je kunt op een gegeven moment genoeg krijgen van dezelfde soort berichten waardoor je verveeld raakt en denkt 'komt hij weer met zijn hondjes; hondjes voor hondjes na. Ff opzouten nu'.

Dat hoeft toch niet te betekenen dat je boos bent op die collega of niets meer met hem of haar te maken wil hebben? 

Het zijn zijn berichten over zijn honden die je irriteren. Je hebt helemaal niks met honden, dus denk je 'verwijderen nu die gast, al is hij nog zo aardig'.

Natuurlijk ligt het toch net even iets anders als je elkaars liefdespartner bent geweest. Ik begrijp ook heel goed dat je je zorgen maakt nu je ex je heeft geblokkeerd. Dat komt omdat je geen controle meer hebt, geen inzicht meer hebt in het leven van je ex. Het maakt je misschien boos of verdrietig. Daarom is het goed als je even stilstaat bij het volgende:

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je nu zegt "Help, mijn ex blokkeert me op facebook, twitter, instagram, snapchat". Ik zal er een aantal voor je noemen. De volgende redenen komen het meest voor:

1. Je ex is verward. Hij of zij merkt dat het verwerken van de breuk toch niet zo gemakkelijk gaat als je ex had verwacht. Je ex wil daarom niet meer geconfronteerd worden met jouw berichtjes omzichzelf te beschermen

2. Je ex wil jou niet extra pijn doen omdat je ex zich wel degelijk realiseert dat wanneer je hem of haar vaak op social media tegenkomt het jou zou kunnen kwetsen

3. Je ex heeft een ander, en zijn nieuwe vriend(in) staat veelvuldig op de foto met je ex. Ook hier geldt dat je ex je liever niet wil confronteren omdat het jou teveel pijn zou kunnen doen

4. Je ex wil bepaalde onderwerpen delen met zijn/haar vrienden en wil niet dat jij daarvan kennis neemt.

5. Je ex wil niet meer geconfronteerd worden met jouw berichtjes want het is te pijnlijk

6. Je ex is boos op jou (what the reason may be...)

7. Je ex is gefrustreerd om redenen die niets met jou te maken hebben

8. Je ex voelt zich schuldig

9. Je ex heeft zijn accounts tijdelijk verwijderd. Het kan zijn dat je ex genoeg heeft van het 'gezeik van vrienden' die hem of haar goed bedoelde adviezen geven waar je ex niet direct op zit te wachten. Kortom je ex wil aan zijn/haar omgeving laten zien dat er geen enkele associatie meer is met jou.

10. Je ex heeft liever niet dat jij ziet wie zijn berichten allemaal liken. Je ex weet dat je dat allemaal op een verkeerde manier zou kunnen interpreteren.

Kortom, je weet niet wat er precies aan de hand is, dus trek niet direct conclusies. Het is goed mogelijk dat je er flink naast zit!


Mijn ex blokkeert me en voegt me vervolgens weer toe. Waarom is dat?

Ook dit komt vaak voor, en zoals ik net al zei, dat is voor je ex ook een lastige situatie. Maar begrijp dat vlak na de breuk de emoties vaak behoorlijk heftig zijn. Jij en je ex zijn emotioneel dus wat labieler en minder standvastig qua gedrag. Ook al is het je ex die je heeft gedumpt, de emoties zitten hoog bij beiden.

De ene dag denk je en voel je je positief, en de andere dag kan dat weer helemaal anders zijn. Hetzelfde geldt voor je ex.

Vergelijk de situatie eens met 2 schepen op een wilde zee. Op het ene schip bevindt zich een professionele bemanning, en het andere schip is gehuurd door een groep amateurs die vrij weinig weten over het besturen van een schip. Deze laatste groep weet misschien nog net wat stuurboord en wat bakboord is, maar dan houdt het wel zo'n beetje op.

Opeens komt er storm en de golven worden steeds hoger en hoger waardoor er op een gegeven moment steeds meer water op het dek komt. Het zicht wordt bovendien steeds minder en als klap op de vuurpijl valt ook nog eens de verbinding weg met het vasteland.

En dit is dan wat er gebeurt: 

Op het schip met de goed opgeleide matrozen weet men ondanks deze vervelende situatie precies wat er gedaan moet worden. Iedere matroos kent zijn taak. Hij weet exact wat hij moet doen om het schip op koers te houden, ook al valt de verbinding met het vasteland weg. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit voorkomt. De matrozen zijn stuk voor stuk goed getraind en luisteren naar hun bevelhebber. Uiteindelijk lukt het hun om als getraind team het schip weer veilig de haven in te varen.

Maar hoe zit het met het andere schip? Het schip waar mensen op zitten die nog nooit eerder op zo'n wilde zee hebben gevaren?

Deze mensen zaten eerst heerlijk te genieten van het uitzicht. Ze hadden net getoost met een goed glas wijn op het goede leven toen de zee kort daarvoor nog kalm was. Maar nu de storm is opgestoken verandert het gehele plaatje in een angstig tafereel.

schip in nood

Ze weten stuk voor stuk totaal niet wat er moet gebeuren? De chaos en paniek is al snel compleet.

Ze lopen namelijk allemaal naar elkaar te schreeuwen en te roepen wat een ander moet doen. Er is geen bevelhebber, geen team, geen duidelijkheid. 

De een lijkt het beter te weten dan de ander, en er wordt totaal niet naar elkaar geluisterd. Het ziet er naar uit dat het schip gaat zinken met alle nare gevolgen van dien.

Je snapt misschien nu beter wat er in jouw situatie aan de hand kan zijn. Zeker als het jullie eerste breuk betreft. Jij en je ex kunnen je radeloos voelen. Je weet niet wat je het beste kunt doen om de situatie niet nog erger te maken dan het al is. Het was misschien ook nog eens jullie eerste relatie. De communicatie verliep wellicht ook niet helemaal naar wens etc. etc.

Kortom, jullie hadden nog veel te leren en er was niemand die jullie vertelde waar je vooral voor moest oppassen in een relatie.

Nu de breuk een feit is weten jullie al helemaal niet meer wat er moet gebeuren om de tendens te keren. Als gemeenschappelijke vrienden zich er ook nog eens mee gaan bemoeien kan de verwarring compleet zijn. Iedereen heeft natuurlijk een mening over wat je hiervan moet denken en wat je moet doen. Maar niet iedereen is een professional. Je hebt vaak niet een kapitein aan boord. In veel relaties is het helaas vaan een 'we zien wel waar het schip strandt' 

Ik begrijp dat het verwarrend voor je kan zijn dat je ex je heeft geblokkeerd en dat je direct conclusies wilt trekken, maar toch raad ik je af dat te doen. 

Als je ex besluit je weer te deblokkeren of toe te voegen kan het ook zijn dat je ex denkt dat er een ander in jouw leven is.  Het gaat dan om pure nieuwsgierigheid. Je ex wil weten wat je allemaal uitspookt. als dit de reden is dan zit het hem/haar nog niet lekker dat het uit is.


Waarom bespioneer je eigenlijk het profiel van je ex ?

Nu je hebt ontdekt dat je ex je heeft geblokkeerd en vervolgens ook deblokkeert is de eerste vraag die bij me opkomt: wat is je doel om op zijn of haar profiel te gaan rondneuzen? 

ex bespioneren op social media

Om te zien of je ex je inderdaad eerst blokkeert en vervolgens deblokkeert moet je namelijk eerst zijn of haar profiel checken.

Dit zou betekenen dat je je toch weer niet aan het plan houdt dat voorschrijft om je vooral op jezelf te focussen.

Mijn advies: zorg dat jezelf tijdelijk ook niet meer op social media komt. Lees liever goede boeken. Daarmee werk je ook nog eens aan je persoonlijke ontwikkeling wat natuurlijk heel belangrijk is als je straks een afspraakje krijgt met je ex!


Is mijn ex nog steeds op social media?

Dat is een goede vraag. Immers, jij gaat er wellicht vanuit dat je ex zich nog steeds begeeft op social media, maar het is goed mogelijk dat je ex besloten heeft zijn account te verwijderen.. Dit punt is ook al hierboven aangehaald onder punt 9.

Zeker na zo’n ingrijpende gebeurtenis als een relatiebreuk kan iemand even helemaal geen zin meer hebben om zich nog bezig te houden met social media. Persoonlijk denk ik dat je ex hier goed aan heeft gedaan en  ik zou je aanraden om hetzelfde te doen zodat je je in ieder geval niet meer met deze vraag bezig hoeft te houden.

>>> Lees ook "Radiostilte - 30 dagen geen contact met ex - Plan van A tot Z"

Wil je zeker weten of je ex zijn account nog heeft? Vraag dan aan iemand waarvan je zeker weet dat het 1 van zijn vrienden was om dit te checken. Als je vrienden je ex ook niet zien dan is het duidelijk.

Als blijkt dat jij de enige bent die geen toegang meer heeft tot zijn profiel dan kunnen daar dus een aantal redenen voor zijn. Een aantal redenen zijn hierboven al genoemd.

Als je zegt 'mijn ex blokkeert me'  moet de oorzaak grofweg in 2 bronnen gezocht worden : of het heeft te maken met je ex zelf, of met jou. 

Conclusie:

Je kunt je boos maken dat je ex je blokkeert, of allerlei vragen erover stellen, maar wat helpt het? Als je je constant druk maakt hierover loop je eerder het risico dat je de verkeerde dingen zegt zodra je je ex weer tegenkomt. Het is natuurlijk uit den boze als je besluit wraak te nemen op je ex omdat je ex je blokkeert op facebook op whatsapp.

boos op ex

Als je overigens denkt dat je spanningen en frustraties minder worden door je agressie te uiten (bijv.  je scheldt je ex uit voor rotte vis; met andere woorden je gelooft in het Catharsis principe) dan moet ik je helaas teleurstellen.

Het Catharsis principe gaat uit van de stelling dat je je beter voelt als je stoom afblaast. Uit onderzoek is echter gebleken dat je door je agressie te uiten, alleen nog maar agressiever wordt. 

>>> In dit artikel, verschenen in de New York Times, kun je hier meer over lezen.

Veel beter is dus om zelf ook een tijdje lang afstand te nemen van social media. Zoek positieve afleiding. In de eerste plaats om zelf tot rust te komen, en om vervolgens beter in staat te zijn te begrijpen wat de oorzaak is van de breuk!

Laat hieronder een reactie achter als je ex je blokkeert of geblokkeerd heeft en wat je hiervan hebt geleerd! 

Wil je hulp bij het terugwinnen van je ex, vraag dan mijn rapport aan en ontvang mijn gratis 11-delige videoserie waarin ik je de beste geheimen verklap hoe je het beste je ex kunt terugwinnen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Vanuit een open relatie met mijn echtgenoot heb ik de afgelopen maanden een super mooie relatie gehad met een vrijgezelle man. De problemen ontstonden toen mijn minnaar meer wilde en druk op mij begon uit te oefenen om uit mijn relatie te stappen. Die druk en onzekerheid van zijn kant leidde tot allerlei manipulaties. Zijn boze kind kant en daardoor boosheid, verlatingsangst zijn gevoel niet gewaardeerd te worden, angst en verdriet heeft hij volledig over mij uitgestort. Wat daarbij niet hielp is dat ik zo verliefd was, dat ik in eerste instantie bijna was meegegaan in het uit mijn relatie stappen. Maar al gauw ben ik daar duidelijk in geweest dat dit niet snel zou gaan gebeuren. Het harmonieus op laten groeien van mijn kinderen is het belangrijkst en mijn relatie met mijn echtgenoot is nog steeds goed.

  In de tijd werd onze relatie steeds meer toxisch. Ik kon hem alleen moeilijk loslaten en hij mij. Pas toen ik begreep dat ik hem niet kon redden, zijn verdriet niet kon verzachten en er een einde moest komen aan het overschrijden van mijn grenzen door hem, kon ik hem, loslaten.

  Het zag er naar uit dat we op een goede manier afscheid zouden gaan nemen. In aanloop daar naar toe, liep vooral bij hem de spanning op. De druk was onhoudbaar. Ik heb hem een aantal dagen op mijn WA geblokkeerd en ook gezegd dat ik dat ging doen om voor mij zelf rust te krijgen. Dat helpt iets, maar niet veel omdat je ook weer moet deblokkeren. In een relatie getrouwde vrouw-minnaar ben je als vrouw nu eenmaal bepalend voor hoe de relatie gaat, er is geen gelijkwaardigheid. Mijn minnaar kon dat niet handelen. Wat daarbij niet hielp is dat hij emotioneel geen volwassen persoon is. Hij legde al zijn emoties bij mij, dat is echt een risico. Over een paar dagen gaan we definitief afscheid nemen, op een kille en neutrale plaats. Hij heeft mij nu op alles geblokkeerd, maar gezegd er te zullen zijn. Ik ga hem loslaten, hoe sneller hoe beter. Ik ben bezig uit te zoeken wat ik door hem bij mij zelf miste. Niet iedereen die voorbij komt, blijft nu eenmaal in je leven. In mijn geval gelukkig maar.

  1. Wow, wat moedig van je Madelief, echt heel top dat je zo bij jezelf naar binnen wilt gaan en wilt kijken wat maakt dat je dit gedrag deed en je je door hem liet leiden. Heel mooi wat je daar allemaal zegt en zo waar! Danke je wel en lieve groet van mij!

 2. Hai,
  Mijn vriendin en ik hadden voor 2 jaar en 2 maanden relatie. Ze heeft het uitgemaakt omdat ze vond dat we teveel verschillen en omdat ze niks meer voor mij voelde. We bleven nog wel vrienden. In de eerste 4 weken dat het uit was hebben we 3 keer afgesproken als vrienden. De derde keer zei ze opeens dat ze me nog leuk vond en me gemist had en die derde keer hebben we ook gekust en samen tegen elkaar aangelegen. Een dag erna zei ze via whatsapp dat ze tijd nodig had om na te denken, dus die gaf ik haar. 4 dagen later kwam ze een andere jongen tegen waar ze al snel een klik mee kreeg, en ze ging er al snel vanuit dat het een relatie ging worden. Nu heeft ze mij overal op alle media geblockt. Wat moet ik doen?

  1. Rustig blijven vooral. Bedenk ook dat als je ex zo snel weer in een andere relatie stapt en van gevoelens kan veranderen, je beter af bent zonder haar dan met haar, want wees eerlijk: wat zegt dat nu over haar? als zij je heeft geblokt is dat haar probleem, niet die van jou. Zo moet je het zien. Je trekt je teveel aan van wat zij doet. Beter is om je te focussen op wjezelf, at je zelf allemaal eigenlijk kán doen in plaats van jezelf te kwellen door een ex die jou als een speelbal ziet.
   Sterkte en hartelijke groet,
   Michelle

 3. Hallo michelle,

  Het is inmiddels al drie maand uit met mijn ex nu heb ik hem afgelopen week nog gezien en even gesproken hij was zo onverschillig dat ik er allemaal niks van begreep van stoer zijn na excuses van zeggen dat goed is dat het uit is tot maar we hebben trouwens wel een prachtige tijd gehad. Ik werd hier zeer verward door. Ook weet ik dat het allemaal niet goed met hem gaat. Ik ben ma weggegaan want praten zo maakte mij te verward. Ik heb hem nog een brief gegeven waar ons leven in stond en dat het moeilijkste was van mijn leven dat ik bij hem ben weggegaan. Afscheid genomen en hem beste gewenst. De volgende dag zag ik dat hij mij geblokkeerd had. Maar niet via de ap dus ik heb gevraagd waarom. Kwam erop neer dat hij mijn post even niet kon zien maar geen hekel aan mij had. Ik denk dat hij nog steeds ook gevoelens heeft want waarom zou hij dat nu nog eens doen? Via andere site volgt hij mij dagelijks wat ik dan vreemd vind. Ik Ben bang dat het nóóit weer goed tussen ons zou komen maar ik laat hem met rust. En ik hoop mocht hij nog wel iets voelen dat hij dan terug komt en vecht.

  Liefs

  1. Beste Roos,

   Hem rust geven is inderdaad het beste wat je kunt doen.
   Zijn gedrag kan inderdaad heel verwarrend voor je zijn, maar bedenk dat hij wellicht ook in tweestrijd zit.
   Focus je nu niet meer op hem, maar op jezelf. De beste relatie die je aan kunt gaan is die met jezelf!
   Sterkte met de situatie!
   Liefs,
   Michelle

 4. Na nog altijd van mijn ex te hebben gehouden ,en 8 jaar bij elkaar weg te zijn geweest. Hadden we besloten om weer wat met elkaar te beginnen. We hebben samen het weekend geslapen en het erg fijn gehad . Na het weekend kwam ik thuis en ze deed wat apart in haar opmerkingen op Whatsapp waarop ik heb gevraagt speelt er misschien iets ? Kan ik wat voor je doen.? Volgens haar was ik meteen te claimerig, en op de een of andere moment was het klaar. e
  En zei ze ik ben er klaar mee het stopt hier en komt nooit meer goed . Als ik dan al fout ergens in geweest ben en wel te claimerig of te veel had gevraagd dan had ze me er op kunnen aanspreken zodat ik mijn gedrag had kunnen aanpassen. Maar ze heeft me geblokkeerd en verwijderd van alles op deze manier heb ik nooit een eerlijke kans gehad. Het voelt behoorlijk rot want ik voel me gebruikt.

 5. Beste Michelle,

  Een maand geleden heb ik de relatie met mijn ex beëindigd. De relatie liep al een aantal maanden niet goed. Op dat moment zat ik in een hele drukke periode, terwijl mijn ex een half jaar niets te doen had voordat hij weer aan het werk kon. Hij had ook niet echt sociale contacten en begon mij daardoor steeds meer te claimen. Ik kon hem echter niet de hoeveelheid aandacht geven waar hij naar verlangde, omdat ik wel gewoon werkte en ondertussen een opleiding aan het afronden was. Daarnaast was hij erg onzeker en bang dat ik hem zou verlaten, waardoor hij continu bevestiging zocht. Onder andere deze dingen leiden vaak tot ruzies en hebben me mede doen besluiten de relatie te beëindigen.

  Toen de relatie uit ging, hebben we een heel goed gesprek gehad. We zijn niet met knallende ruzie uit elkaar gegaan. Mijn ex gaf aan graag vrienden te willen worden in de toekomst. Ik gaf aan daar zeker ook voor open te staan, maar dat het het beste was om eerst een periode geen contact te hebben, zodat we allebei deze vervelende gebeurtenis zouden kunnen verwerken. Ondanks de relatie die niet meer goed liep, gaf ik nog altijd om mijn ex.

  Na een paar weken begon mijn ex opeens verschillende Facebookberichten van me te liken. Die impliceerden dat hij weer wat contact zou willen. Voor mij was dat echter nog veel te vroeg. Nu, een week later, heeft hij me opeens geblokkeerd. Voordat hij dat heeft gedaan heeft hij nog een aantal nare berichtjes op Facebook geplaatst en me via sms nog een aantal hele onaardige en kille berichtjes gestuurd en aangegeven geen contact meer te willen.

  Dit zijn allemaal nogal tegenstrijdige signalen, zo vrij kort op elkaar. Het feit dat hij me blokkeert snap ik. Hij heeft duidelijk behoefte aan afstand en dat respecteer ik. Soms is het beter een tijd helemaal niets van elkaar te zien om op die manier je gevoelens te verwerken. Maar de boze reactie erbij had ik niet verwacht. Het lukt mij nog niet om dit alles te begrijpen en komt nogal hard aan. Ik had ergens gehoopt om op den duur toch vrienden te kunnen zijn (na een of een aantal jaar bijvoorbeeld).

  Is er een mogelijkheid dat hij deze blokkade weer opheft of moet ik dit als iets definitiefs zien? Ik besef me in ieder geval dat, als er ooit weer contact zou komen, dat van zijn kant moet zijn. Aangezien hij op dit moment degene is die helemaal geen contact meer wil.

 6. Ik heb een tijd geleden een vrouw leren kennen met bindingsangst.
  Toen ik haar leerde kennen hebben wij veel gevoelige en intieme informatie met elkaar gedeeld sinds wij via facebook en whatsapp met elkaar in contact stonden.
  Ik heb twee en een half jaar lang geduld getoond, mij aangepast aan de situatie waarin zij verkeerde. Ook had ik zelf op dat moment een lastige situatie rondom mijn werk en studie om mee te dealen. Zij heeft mij uiteindelijk naar mijn gevoel aan het lijntje gehouden voor twee en een half jaar. Iets in mij zegt dat ze dit niet voor niets heeft gedaan. omdat ze betrokken en geintereseerd in mij was en ik veel bij haar kwijt mocht heeft ze een grote rol van betekenis voor mij geweest in een moeilijke periode. Toen het beter met mij ging, en ook met haar ben ik haar wat meer gaan vragen. Ze ontweek mij vaak met verschillende vage redenen als ik haar mee uit vroeg om eens wat te gaan drinken. uiteindelijk werd het mij teveel en heb ik dat met irritatie duidelijk gemaakt. Ik kon niet meer tegen het spel van aantrekken en afstoten wat zij voerde. opdat ik haar mee vroeg en zij alsnog met een vreemd excuus kwam heb ik verteld dat ik het wel heel vervelend vond worden. Hierop heeft ze mij geblokkeerd. Ik heb helaas de fout gemaakt om na anderhalve maand alsnog contact met haar proberen op te nemen via een brief en een paar belpogingen. ik ontving een dreigement in de richting van een aangifte wegens stalking. Dit was wel een heel heftige reactie. ik heb het meer dan driekwart jaar laten rusten. Ik heb haar via een nieuw facebookprofiel kenbaar gemaakt dat ik het nog steeds heel vervelend vindt wat er is gebeurd en ik graag met haar het conflict zou willen uitpraten. Hierop kreeg ik de reactie dat ik heel snel het profiel offline moest halen, hoe ik zo kon zijn en dat ik ziek was! Heb ik haar nu te ver weg geduwd? Wat kan ik doen? Ik zit er na een jaar nog steeds heel erg mee. Ik kan niet bij haar in de buurt komen, omdat ze is verhuisd. Ik kan geen brief meer sturen, en ook niet bellen. De enige manier die mij resteert is via haar beste vriendin contact proberen te krijgen om dingen uit te praten. maar wat is wijsheid? ik wil graag met haar een aantal dingen uitpraten en weer contact met haar kunnen hebben.

  Het doet mij nog steeds zeer. bedankt voor al je advies!

  anoniem

 7. Ik probeer mannen steeds meer te begrijpen. Alhoewel het soms lastig blijft om met mannen om te gaan.

  Ik lees veel blogs en daaruit kan ik inschatten hoe ik naar een man moet reageren. Maar nu zit ik op een punt dat ik niet weet wat ik moet doen. Weet niet of je blogs ook werken als je een minnares bent. In het kort/beknopt mijn situatie.

  Anderhalf jaar geleden mijn ex ontmoet op een wijkfeestje. Een dag na het wijkfeestje benaderde hij mij via Instagram. We hebben toen gechat en hij wilde graag mijn nummer. Met een beetje tegenstribbeling heb ik het uiteindelijk gegeven. Vervolgens verder contact via WhatsApp. Hij wilde toen afspreken om een hapje te gaan eten. Ik vond dat niet verstandig, omdat hij een gezin heeft. Een vriendin en 2 kinderen. Toch heeft hij mij zover gekregen dat ik uiteindelijk instemde met een etentje met de insteek gewoon onschuldig kletsen na een lange tijd. (23 jaar geleden). Hij was toen mijn eerste liefde en ik was toen ook stapelverliefd. Eerlijk gezegd was ik ook wel nieuwsgierig naar hem.
  Sindsdien hebben we nu anderhalf jaar contact. We zien elkaar niet regelmatig. 1 keer in de maand is veel. En het afgelopen half jaar hebben we mekaar ook niet meer gezien, wel regelmatig contact. Behalve de vakantieperiode was het matig. Tja want dan is hij gericht op zijn gezin…

  Omdat wij mekaar niet veel zien volg ik hem op Instagram. En ben altijd heel benieuwd wat hem bezig houdt. Ik kijk vaak zijn Instastories en kijkt ook vaak wat hij liked (niet verstandig). Ik merkte dat hij mijn Instastories weinig bekijkt. Toen ik een lang weekend in Parijs was, toen heeft hij alle verhaallijnen gezien. Maar over het algemeen kijkt hij niet al mijn stories en liked hij niet al mijn foto’s (dat in principe niet hoeft). Maar je weet hoe een vrouw is. Bij mij bekroop het gevoel dat ik niet meer interessant voor hem ben. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn, maar dan vind je het toch leuk om te kijken wat mij bezighoudt.. Maar goed. Ik kwam tot de ontdekking dat hij foto’s liked van een meid die ik totaal verafschuw. Zie op haar pagina dat hij bijna al haar foto’s liked, ook de oninteressante foto’s waar ze niet op staat. Mijn foto wordt pas na 2 dagen een keer geliked. En niet eens alles liked hij. (Ik weet het slaat nergens op, mannen zijn visueel). Maar het gaat hier om mijn gevoel. De onzekerheid.. ben ik nog wel interessant, wil hij ook aandacht van andere vrouwen.

  Dit terzijde. Ik weet dat ik een minnares ben. En ja ik voel me hier te goed voor. Ben een slimme meid en wil niet in deze situatie zitten. Wil een man die 100 procent voor me gaat, maar ik besef dat dat niet gaat lukken als minnares. Ik vind het vreselijk en wil het eigenlijk niet meer. Maar zoals je wel snapt zit je verstand en gevoel nooit op 1 lijn.

  Ik heb hem toen een gefrustrerde app gestuurd met het feit dat ik het niet leuk vond dat hij bij haar de foto’s liked. (fout, weet ik). Hij heeft mij toen de volgende dag gebeld. Ik heb niet opgenomen omdat ik voelde dat ik nog niet rustig genoeg was daarvoor. Toen heeft hij mijn voicemail ingesproken met de boodschap dat ik mij niet druk moest maken om haar en dat hij haar kent en dat ik gewoon speciaal ben en dat hij einde werkdag mij nog eens gaat bellen. Hij klonk heel rustig en wilde mij echt geruststellen.

  En ja hij belde inderdaad einde van de werkdag. Ik nam de telefoon al heel mat op. Vervolgens hebben we het over ‘haar’ en Instagram. De bom barstte en hij wilde ophangen, dat kondigde hij aan. Ik heb hem die kans niet gegeven en heb de verbinding verbroken. We hebben in totaal 3 minuten gebeld. Dat is nu 3 weken geleden. Ik heb niet meer teruggebeld en hij ook niet. De dag erna heeft hij mij geblokt op Instagram!

  Ik heb sindsdien geen contact meer gezocht. Zag dat hij mij niet op WhatsApp heeft geblokt, alleen op Instagram. Als iemand je blokt dan ga ik ervan uit dat die persoon geen contact meer wil.

  Nu weet ik niet of ik een stap moet nemen in zijn richting. Ja, het is fout om de verbinding abrupt te beeindigen. Maar je laat jezelf ook kennen als je iemand blokt, zonder ooit nog met elkaar gesproken te hebben. Moet je nagaan dat dit onze allereerste woordenwisseling is ooit sinds ons contact. En hij gaat de confrontatie uit de weg door mij te blokken. Of is hij gewoon boos?
  Ik weet nu achteraf dat ik er geen ‘ding’ van heb moeten maken over Instagram. Eigenlijk wilde ik hem mijn gevoel uitleggen. (Wat waarschijnlijk niet gaat lukken bij een man, want dat werkt niet zo bij mannen)

  Ik lees je blogs en ik weet dat je een man de ruimte moet geven.. En als hij echt wil zal hij contact opnemen. Maar in dit geval heb ik hem boos gemaakt. Moet ik dan contact met hem opnemen? Of wacht hij nu totdat ik een stap zet? Moet ik nog een aantal weken wachten?

  Aan de andere kant denk ik dat het beter is als het contact weg is. Dan kan ik me van hem losmaken, want dat is het probleem van deze situatie. Ik kan hem niet echt loslaten, maar nu dwingt hij mij wel die richting op. Wellicht beter, want ik weet dat ik niks te verliezen heb. Ik had hem toen al niet… want ik ben die tweede vrouw. Dus tja het zal de situatie niet veranderen…

  Maar hoe kan iemand die zegt dat je speciaal bent en je hart heeft zo met je omgaan? Het is duidelijk dat een man zoveel kan zeggen, maar als je het niet voelt… wat is er dan echt?

  Ik denk altijd dat je iemand ontmoet met een reden. En ik dacht dat wij na zoveel jaren de weg naar mekaar hadden teruggevonden. Hij voelt wat voor mij en ik voor hem. Gevoelens die er altijd zijn geweest. Maar nu dit gebeurt heb ik mijn twijfels… en denk ik.. had ik je maar niet weer ontmoet.

  Graag je advies:
  Moet ik contact met hem opnemen? Moet ik hem met rust laten? Moet ik mijn excuses aanbieden voor mijn gedrag? Hoe moet ik beginnen als ik hem spreek? Hoe sluit ik dit voor mezelf goed af?

  Het voelt gewoon niet goed om zo afscheid van elkaar te nemen. Ondanks dit is mijn gevoel naar hem niet veranderd en als we beslissen om geen contact meer te hebben dan zou ik dat graag op een volwassen manier willen doen. Ik zou dan misschien een mail maken met alles wat ik daarin kwijt wil om het voor mezelf af te sluiten ofzo. Maar weet niet of dat verstandig is.

  Veel liefs,
  Sara

  1. Beste Sara, hartelijk dank voor je bericht. Het klinkt allemaal ergens heel tegenstrijdig wat je zegt, maar je weet ook diep van binnen dat het niet goed was/is wat je doet. Je bent zijn minnares, onwaarschijnlijk een man die verlangt naaar spanning. Hij zegt dat je speciaal bent om jou voor de spanning bij de hand te houden. Hij zal niet voor jou kiezen, maar voor zijn gezin. Hij triggert jouw gevoel continu door lieve dingen te zeggen zodat hij weet dat jij toch wel in zijn buurt blijft. Het kan zijn dat het zo is afgesloten ook om jou te triggeren. Pas alsjeblieft op voor hem, want je begeeft je op los zand. Ga op zoek naar een man die wel 100% voor je gaat (liefst 200%) en voor wie jij nummer 1 bent. Met deze man gaat het allemaal om nostalgie en het gebeurt heel erg veel. Mannen/vrouwen (rond de 40 of 50 jaar) zoeken vaak contact met jeugdliefdes als ze een gezin hebben, want een jeugdliefde blijft speciaal natuurlijk. Het gezin vraagt om verantwoordelijkheden, de spanning is vaak al verdwenen. Wat excuses betreft: waarom zou je je excuses aanbieden? Je hebt geen verantwoordelijkheid naar hem, hij ook niet naar jou, maar als jij je prettiger voelt (ik kan me dat zo voorstellen) dan kun je dat doen via een kort berichtje via de email. Daarbij zeg je dan dat je het afsluit omdat het niet goed voelt en jouw toekomst op die manier geen perspectief bied. Hou het kort, geen ellenlange verhalen. Sterkte ermee! Liefs, Michelle

 8. Hallo, ik heb de laatste tijd vaak op deze site gezeten want ik ben compleet radeloos. Mijn psychologische level is minimaal alsook mijn energielevel door de breuk. Wat is gebeurt: Begin juli leer ik een meid kennen. Echt een super vrouw hoor! De liefste die ik ooit gekend heb. Maar ik zat midden in een drukke maar ook depressieve periode: 2 weken ervoor al een breuk gehad met mijn pa (na 11 jaar) voorbereidingen voor de WK in de vereniging waar ik zit. Druk op het werk. Slapeloze nachten. Gepieker over mijn dochter en begin dit jaar een break na een relatie van 13 jaar (maar die was ik zo vergeten, geen enkele last van) enz… En die negativiteit droeg ik mee de relatie in. Die meid heeft last van een ziekte, en kreeg daardoor frequentere aanvallen, en ze was altijd zooo lief (in tegenstelling tot mijn eerste ex). En ik, ik was het ene moment lief en andere moment geirriteerd. Maar ik heb mij wel ingezet voor onze relatie. Haar laten voelen dat ze vrouw is. Vervolgens kon ze de druk niet meer aan een heeft me als een baksteen laten vallen. En dat terwijl we de dag ervoor nog een weekendje weg hebben geboekt. Ik had dit niet zien aankomen. Sindsdien is ook meteen de radio stilte in gegaan. Mede omdat ik ook geen bericht durfde te sturen. 10 dagen later kreeg ik een bericht van haar dat ze me wil vergeten en me dus gaat blokkeren van Facebook, ik blijf een super kerel en ze wenste me het beste toe. Daarop heb ik geantwoord dat ze met mijn gevoelens speelt en dat ik denk dat hier meer aan de hand is, maar dat ik wel nog gehoopt had vrienden te kunnen blijven. Dat laatste bericht was geen slim idee achteraf gezien… Sindsdien niets meer gehoord/gelezen. Gister was het precies 8 weken sinds de breuk en ongeveer 7 weken sinds laatste contact. (Haar ouders zijn wel nog 2x hier geweest daarna, om te praten en spullen op te halen) 4 dagen geleden heeft ze de blokkade opgeheven op Facebook, maar nog niet op Messenger, daar blijf ik geblokkeerd. Ze is wel weer actief sindsdien in de Facebook groep waar we elkaar hebben leren kennen. Maar een direct contact van haar naar mij blijft uit. Ik mag/kan haar mss geen bericht sturen omdat we afgesproken hebben dat het initiatief tot contact van haar uit komen. Wat nou als ik die belofte verbreek? Ik ben daar bang voor eerlijk gezegd…

  1. Beste Danny, toch volhouden en aangezien je toch nog op haar Facebook zit (super dat ze je heeft gedeblokkeerd!) kun je laten zien dat je heel positief naar het leven kijkt en goed om kunt gaan met deze situatie! Profileer je dus als een leuke blijde man, de man waar ze toen op viel en zorg via jullie vrienden voor sociale bewijskracht. Sterkte en hartelijke groet, Michelle

 9. Mijn ex heeft me herhaaldelijk geblokkeerd en gedeblokkeerd op whatsapp.
  Ik begrijp dat dit is omdat hij pijn heeft, angst heeft voor mijn reacties en omdat hij boos is en verdriet heeft.
  Ik word er echter wel moe van. Ben zelf heel erg bezig met “wanneer creeer ik drama” en hoe zorg ik ervoor dat dit niet meer gebeurd. Ik wil niet blijven hangen in verwijten en boosheid.
  Gisteren had ik contact en ik kreeg weer eens de reactie “ik doe het toch nooit goed bij jou”, “alles wat ik zeg is niet voor rede vatbaar door jou”, “jij stelt mij een vraag en mijn antw is weer niet goed” als ik aangeef dat ik het met hem eens ben dat ik blij ben dat er wat communicatie is, maar dat ik het prettiger zou vinden om een goed gesprek face to face of telefonisch te heb en i.p.v. via whatsapp.

  Hoe moet ik hiermee omgaan? Het lijkt wel alsof ik van alles de schuld blijf krijgen. Terwijl hij ook wel degelijk fouten heeft gemaakt, gelogen, bedrogen en blijft verwijten. Ik heb vaak te hard gereageerd, te verwijtend en last van stemmingswisselingen. Dat wil ik veranderen, daarom zit ik therapie en ben ik aan het oefenen met de theorie van de drama- en winnaars-driehoek.
  Hoe zorg ik dat mijn ex zich wat ontspannender opstelt? Zich veiliger voelt om met zijn emoties om te gaan?

  1. Beste Tula, hopelijk gaat het inmiddels weer wat beter met je na ons gesprek. Zorg er in ieder geval voor dat zijn probleem niet jouw probleem wordt. Blijf dicht bij jezelf. Dat je meer inzicht krijgt in het drama driehoek is prima natuurlijk. Jij kan hem veiligheid geven door zelf rustig te blijven, hem geen beangstigende vragen te stellen, maar juist die vragen die gemakkelijk voor hem zijn. Bezorg hem via jouw woorden een goed gevoel. Wellicht tot de volgende keer weer! Liefs, Michelle

 10. Hier al weken een dip in ons huwelijk. Scheiding aangevraagd wegens omstandigheden maar nog niet getekend van zijn kant. Ik hoogzwanger, kan elk moment bevallen.

  Hij woont nu 100 km verderop en in het begin was het veel ruzie op WhatsApp. Dan blokkeerde hij mij voor een paar dagen, dit doordat ik dan zei dat ik het zo niet meer zag zitten en beter kunnen splitsen. Dit beviel hem dus duidelijk niet. Of hij boorde mij dan de grond in. Ik vind hem veel weg hebben met narcistische trekjes. En ben langzaam meer afstand aan het nemen. Heb sinds een week besloten om niet meer in te gaan op zijn negativiteit. Tot gister appt hij uit zichzelf hoe het mij ging. Ik vertel hem dat ik toevallig net terug was van de verloskundige en alles prima met de baby ging en met mij ook goed gaat. Toen vroeg ik gelijk er achteraan hoe zijn eerste werkdag was. Hij reageerde kortaf met ja *** ik ben ziek. Dus ik vraag, wat heb je, hij antwoord met wat denk je zelf? Heb knallende hoofdpijn. Waarop ik zei, ik zou het niet vragen als ik het zou weten. Toen appt hij, ik ga mijn oogjes dicht doen, zorg goed voor jezelf en sloot af met een kus. Ik antwoordde daarop zal ik doen, ik red mezelf prima. En sloot af met kus op je voorhoofd. Waarop hij weer zei, ik kan het niet meer ben kapot. Dus ik zeg, dat begrijp ik helemaal. Toen was het stil op de app en ben ik ondertussen mijn dingen gaan doen. Toen ik 2 uur later of zo weer op WhatsApp keek zag ik dat hij mij weer geblokkeerd had??? Ikzel denk uit frustraties dat ik zo cool reageerde?

  1. Beste Petronelle, Excuses voor mijn late reactie maar ik ben net terug van mijn reis. Pas op voor zelfbeklag van deze man, het is goed hoe jij reageert. Knap van je hoor, en ja, ik denk ook dat hij je blokkeerde vanuit frustraties. Je bent te sterk voor hem. Sterkte met alles en je kindje en blijf je grenzen bewaken! Liefs, Michelle

 11. Mijn ex en ik probeerde weer bij elkaar te komen.. en hij stelt me steeds teleur. Nadat ik net had gezegd van: maarja t is echt over tussen ons nu, helaas. Kwamen mijn berichten niet meer aan.. geblokkeerd dus. Heb via een andere telefoon geappt. En hij reageerde terug: ja heb jou inderdaad geblokkeerd, het is toch over zeg je, is goed dan.

  Ik weet niet wat ik nu moet doen, wil wel nog gewoon met hem kunnen praten. Hou nog steeds van hem

 12. Mijn ex had me op insta geblokkeerd. Na een paar weken 1 berichtje in de week, en weken de blok op insta. Zag ik ineens dat ze de blok eraf had gehaald, Mn profiel had bekeken en vervolgens zie dat zn Mn story’s bekeek. Ik dacht he die toont interesse. Vervolgens zoek ik op een voorzichtige manier contact en zeg haar dat t fijn voelt dat ze die blok eraf had gehaald. Toen was ze ineens weer kortaf en zei t is goed zo. Nu negeert ze me. Denk ik als t dan goed is zo waarom bekijk je Mn profiel wetende dat ik t zie? Ik snap er niks van

  1. Je ex is de enige niet. Je moest eens weten hoeveel mensen nieuwsgierig zijn naar wat anderen doen. De hele social media draait hierom, een ook de tv-programma’s spelen hier op in. Wat denk je waarom die reality shows zo populaire zijn? Wat je ex deed is pure nieuwsgierigheid en een gevoel van controle willen houden. Sterkte met alles maar kijk niet meer op haar social media! Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG