19

Mijn ex blokkeert me op social media. Waarom is dat?

"Michelle mijn ex blokkeert me op facebook en whatsapp. Moet ik nu geloven dat hij boos op me is? Wat heeft dit te betekenen?"

Natuurlijk, je betrekt zo'n actie direct op jezelf. Dat is ook begrijpelijk want je hebt angst. Angst dat je ex je zal vergeten en dat het nooit meer goed komt. Je stelt je het ergste voor en je maakt jezelf daarmee natuurlijk helemaal gek.

Lijkt me geen goed punt. Als jouw ex heeft besloten je te blokkeren kunnen daar een aantal goede redenen voor zijn. In dit artikel zal ik hier eens nader op in gaan.

Je kunt natuurlijk ook de video hieronder bekijken:

Moet ik mijn ex op social media verwijderen of niet?

Na een relatiebreuk komen mensen vaak naar me toe met de vraag “ Michelle wat is nu verstandig. Moet ik nu wel of geen vrienden blijven met mijn ex op social media?”

Laten we voorop stellen dat het allemaal afhankelijk is van de situatie. Denk bijv. aan:

  • Zijn jullie met ruzie uit elkaar gegaan of niet? 
  • Hebben jullie bij het afscheid elkaar huilend in de armen genomen of niet?
  • Hebben jullie veel gemeenschappelijke vrienden? 
  • Zijn er vrienden of familieleden waarmee jullie een speciale band hadden?
    Mensen die erg betrokken waren in jullie leven en ook bijv. op facebook?
  • Had je ex vlak voor de breuk wilde plannen die jij niet zag zitten (en wil hij/zij nu het uit is deze plannen gaan realiseren en daarover regelmatig verslag doen op facebook?)
mijn ex blokkeert me

Kortom: er kunnen talloze redenen zijn waarom je al dan niet nog vrienden blijft op social media. Er kunnen evenveel redenen zijn waarom je ex je blokkeert. Maar kom op, schiet niet meteen in paniek. Denk niet direct negatief, zoals bijvoorbeeld "mijn ex zal wel boos zijn en nooit meer met mij te maken willen hebben". 

In de meeste gevallen is dat namelijk helemaal niet zo. Integendeel zelfs! In de praktijk heb ik ervaren dat ex partners die hun ex direct na de breuk blokkeren op facebook of whatsapp later terugkrabbelen, en graag hun ex weer willen toevoegen.

Dit is uiteraard heel lastig voor je. Dit houdt namelijk in dat je ex op dat moment iets moet bekennen ("ik wil eigenlijk toch nog graag contact houden met mijn ex") en tegelijkertijd wil je ex ook niet een verkeerd signaal uitzenden zodat jij denkt "mijn ex mist mij. Mijn ex wil me terug". Je ex is daar natuurlijk doodsbenauwd voor!

Je ex heeft een moeilijk besluit genomen om met jou te breken. Je ex heeft ook zijn/haar trots en wil niet meteen voorkomen als een besluiteloos type. Iemand die een eind maakt aan de relatie wil vooral duidelijk maken dat er goed over is nagedacht om tot het besluit te komen. Daarom kan het lang duren vooraleer je ex terugkrabbelt en je weer toevoegt.

Als je ex besluit zijn je opeens weer toe te voegen of te deblokkeren dan kunnen daar geldige redenen voor zijn. Ook die redenen zullen we later in dit artikel bespreken.


Mijn ex blokkeert me. Wat moet ik hiervan denken?

Laten we allereerst voorop stellen dat niets definitief is. Ook niet in de digitale wereld. Je hebt wellicht zelf ook wel eens een keer een collega toegevoegd op je facebook en na enige tijd verwijderd. Was dat omdat je opeens een hekel aan hem/haar kreeg? Dat hoeft helemaal niet. 

mijn ex blokkeert me op facebook

Je kunt op een gegeven moment genoeg krijgen van dezelfde soort berichten waardoor je verveeld raakt en denkt 'komt hij weer met zijn hondjes; hondjes voor hondjes na. Ff opzouten nu'.

Dat hoeft toch niet te betekenen dat je boos bent op die collega of niets meer met hem of haar te maken wil hebben? 

Het zijn zijn berichten over zijn honden die je irriteren. Je hebt helemaal niks met honden, dus denk je 'verwijderen nu die gast, al is hij nog zo aardig'.

Natuurlijk ligt het toch net even iets anders als je elkaars liefdespartner bent geweest. Ik begrijp ook heel goed dat je je zorgen maakt nu je ex je heeft geblokkeerd. Dat komt omdat je geen controle meer hebt, geen inzicht meer hebt in het leven van je ex. Het maakt je misschien boos of verdrietig. Daarom is het goed als je even stilstaat bij het volgende:

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je nu zegt "Help, mijn ex blokkeert me op facebook, twitter, instagram, snapchat". Ik zal er een aantal voor je noemen. De volgende redenen komen het meest voor:

1. Je ex is verward. Hij of zij merkt dat het verwerken van de breuk toch niet zo gemakkelijk gaat als je ex had verwacht. Je ex wil daarom niet meer geconfronteerd worden met jouw berichtjes omzichzelf te beschermen

2. Je ex wil jou niet extra pijn doen omdat je ex zich wel degelijk realiseert dat wanneer je hem of haar vaak op social media tegenkomt het jou zou kunnen kwetsen

3. Je ex heeft een ander, en zijn nieuwe vriend(in) staat veelvuldig op de foto met je ex. Ook hier geldt dat je ex je liever niet wil confronteren omdat het jou teveel pijn zou kunnen doen

4. Je ex wil bepaalde onderwerpen delen met zijn/haar vrienden en wil niet dat jij daarvan kennis neemt.

5. Je ex wil niet meer geconfronteerd worden met jouw berichtjes want het is te pijnlijk

6. Je ex is boos op jou (what the reason may be...)

7. Je ex is gefrustreerd om redenen die niets met jou te maken hebben

8. Je ex voelt zich schuldig

9. Je ex heeft zijn accounts tijdelijk verwijderd. Het kan zijn dat je ex genoeg heeft van het 'gezeik van vrienden' die hem of haar goed bedoelde adviezen geven waar je ex niet direct op zit te wachten. Kortom je ex wil aan zijn/haar omgeving laten zien dat er geen enkele associatie meer is met jou.

10. Je ex heeft liever niet dat jij ziet wie zijn berichten allemaal liken. Je ex weet dat je dat allemaal op een verkeerde manier zou kunnen interpreteren.

Kortom, je weet niet wat er precies aan de hand is, dus trek niet direct conclusies. Het is goed mogelijk dat je er flink naast zit!


Mijn ex blokkeert me en voegt me vervolgens weer toe. Waarom is dat?

Ook dit komt vaak voor, en zoals ik net al zei, dat is voor je ex ook een lastige situatie. Maar begrijp dat vlak na de breuk de emoties vaak behoorlijk heftig zijn. Jij en je ex zijn emotioneel dus wat labieler en minder standvastig qua gedrag. Ook al is het je ex die je heeft gedumpt, de emoties zitten hoog bij beiden.

De ene dag denk je en voel je je positief, en de andere dag kan dat weer helemaal anders zijn. Hetzelfde geldt voor je ex.

Vergelijk de situatie eens met 2 schepen op een wilde zee. Op het ene schip bevindt zich een professionele bemanning, en het andere schip is gehuurd door een groep amateurs die vrij weinig weten over het besturen van een schip. Deze laatste groep weet misschien nog net wat stuurboord en wat bakboord is, maar dan houdt het wel zo'n beetje op.

Opeens komt er storm en de golven worden steeds hoger en hoger waardoor er op een gegeven moment steeds meer water op het dek komt. Het zicht wordt bovendien steeds minder en als klap op de vuurpijl valt ook nog eens de verbinding weg met het vasteland.

En dit is dan wat er gebeurt: 

Op het schip met de goed opgeleide matrozen weet men ondanks deze vervelende situatie precies wat er gedaan moet worden. Iedere matroos kent zijn taak. Hij weet exact wat hij moet doen om het schip op koers te houden, ook al valt de verbinding met het vasteland weg. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit voorkomt. De matrozen zijn stuk voor stuk goed getraind en luisteren naar hun bevelhebber. Uiteindelijk lukt het hun om als getraind team het schip weer veilig de haven in te varen.

Maar hoe zit het met het andere schip? Het schip waar mensen op zitten die nog nooit eerder op zo'n wilde zee hebben gevaren?

Deze mensen zaten eerst heerlijk te genieten van het uitzicht. Ze hadden net getoost met een goed glas wijn op het goede leven toen de zee kort daarvoor nog kalm was. Maar nu de storm is opgestoken verandert het gehele plaatje in een angstig tafereel.

schip in nood

Ze weten stuk voor stuk totaal niet wat er moet gebeuren? De chaos en paniek is al snel compleet.

Ze lopen namelijk allemaal naar elkaar te schreeuwen en te roepen wat een ander moet doen. Er is geen bevelhebber, geen team, geen duidelijkheid. 

De een lijkt het beter te weten dan de ander, en er wordt totaal niet naar elkaar geluisterd. Het ziet er naar uit dat het schip gaat zinken met alle nare gevolgen van dien.

Je snapt misschien nu beter wat er in jouw situatie aan de hand kan zijn. Zeker als het jullie eerste breuk betreft. Jij en je ex kunnen je radeloos voelen. Je weet niet wat je het beste kunt doen om de situatie niet nog erger te maken dan het al is. Het was misschien ook nog eens jullie eerste relatie. De communicatie verliep wellicht ook niet helemaal naar wens etc. etc.

Kortom, jullie hadden nog veel te leren en er was niemand die jullie vertelde waar je vooral voor moest oppassen in een relatie.

Nu de breuk een feit is weten jullie al helemaal niet meer wat er moet gebeuren om de tendens te keren. Als gemeenschappelijke vrienden zich er ook nog eens mee gaan bemoeien kan de verwarring compleet zijn. Iedereen heeft natuurlijk een mening over wat je hiervan moet denken en wat je moet doen. Maar niet iedereen is een professional. Je hebt vaak niet een kapitein aan boord. In veel relaties is het helaas vaan een 'we zien wel waar het schip strandt' 

Ik begrijp dat het verwarrend voor je kan zijn dat je ex je heeft geblokkeerd en dat je direct conclusies wilt trekken, maar toch raad ik je af dat te doen. 

Als je ex besluit je weer te deblokkeren of toe te voegen kan het ook zijn dat je ex denkt dat er een ander in jouw leven is.  Het gaat dan om pure nieuwsgierigheid. Je ex wil weten wat je allemaal uitspookt. als dit de reden is dan zit het hem/haar nog niet lekker dat het uit is.


Waarom bespioneer je eigenlijk het profiel van je ex ?

Nu je hebt ontdekt dat je ex je heeft geblokkeerd en vervolgens ook deblokkeert is de eerste vraag die bij me opkomt: wat is je doel om op zijn of haar profiel te gaan rondneuzen? 

ex bespioneren op social media

Om te zien of je ex je inderdaad eerst blokkeert en vervolgens deblokkeert moet je namelijk eerst zijn of haar profiel checken.

Dit zou betekenen dat je je toch weer niet aan het plan houdt dat voorschrijft om je vooral op jezelf te focussen.

Mijn advies: zorg dat jezelf tijdelijk ook niet meer op social media komt. Lees liever goede boeken. Daarmee werk je ook nog eens aan je persoonlijke ontwikkeling wat natuurlijk heel belangrijk is als je straks een afspraakje krijgt met je ex!


Is mijn ex nog steeds op social media?

Dat is een goede vraag. Immers, jij gaat er wellicht vanuit dat je ex zich nog steeds begeeft op social media, maar het is goed mogelijk dat je ex besloten heeft zijn account te verwijderen.. Dit punt is ook al hierboven aangehaald onder punt 9.

Zeker na zo’n ingrijpende gebeurtenis als een relatiebreuk kan iemand even helemaal geen zin meer hebben om zich nog bezig te houden met social media. Persoonlijk denk ik dat je ex hier goed aan heeft gedaan en  ik zou je aanraden om hetzelfde te doen zodat je je in ieder geval niet meer met deze vraag bezig hoeft te houden.

>>> Lees ook "Radiostilte - 30 dagen geen contact met ex - Plan van A tot Z"

Wil je zeker weten of je ex zijn account nog heeft? Vraag dan aan iemand waarvan je zeker weet dat het 1 van zijn vrienden was om dit te checken. Als je vrienden je ex ook niet zien dan is het duidelijk.

Als blijkt dat jij de enige bent die geen toegang meer heeft tot zijn profiel dan kunnen daar dus een aantal redenen voor zijn. Een aantal redenen zijn hierboven al genoemd.

Als je zegt 'mijn ex blokkeert me'  moet de oorzaak grofweg in 2 bronnen gezocht worden : of het heeft te maken met je ex zelf, of met jou. 

Conclusie:

Je kunt je boos maken dat je ex je blokkeert, of allerlei vragen erover stellen, maar wat helpt het? Als je je constant druk maakt hierover loop je eerder het risico dat je de verkeerde dingen zegt zodra je je ex weer tegenkomt. Het is natuurlijk uit den boze als je besluit wraak te nemen op je ex omdat je ex je blokkeert op facebook op whatsapp.

boos op ex

Als je overigens denkt dat je spanningen en frustraties minder worden door je agressie te uiten (bijv.  je scheldt je ex uit voor rotte vis; met andere woorden je gelooft in het Catharsis principe) dan moet ik je helaas teleurstellen.

Het Catharsis principe gaat uit van de stelling dat je je beter voelt als je stoom afblaast. Uit onderzoek is echter gebleken dat je door je agressie te uiten, alleen nog maar agressiever wordt. 

>>> In dit artikel, verschenen in de New York Times, kun je hier meer over lezen.

Veel beter is dus om zelf ook een tijdje lang afstand te nemen van social media. Zoek positieve afleiding. In de eerste plaats om zelf tot rust te komen, en om vervolgens beter in staat te zijn te begrijpen wat de oorzaak is van de breuk!

Laat hieronder een reactie achter als je ex je blokkeert of geblokkeerd heeft en wat je hiervan hebt geleerd! 

Wil je hulp bij het terugwinnen van je ex, vraag dan mijn rapport aan en ontvang mijn gratis 11-delige videoserie waarin ik je de beste geheimen verklap hoe je het beste je ex kunt terugwinnen.

spotify

Beluister mij op Spotify!

Regelmatig publiceer ik podcasts op Spotify en Youtube!


Vind mij op zoekwoord Liefdesverdriet.nl of klik op de knop hiernaast/hieronder


(in 3 weken al meer dan 1000x beluisterd)

Klik hier om een reactie achter te laten 19 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG