Je wilt je ex terug krijgen? Kom uit je luie stoel!

Veel mensen vragen me “Michelle wat is nu eigenlijk de beste manier om je ex terug te krijgen? Ze weten vaak niet of ze nu wel of niet bepaalde handelingen moeten doen. De vraag is dus: moet je passief of juist actief zijn? Afwachten of handelen?

Het is nogal afhankelijk van je situatie. Ben je met ruzies of conflicten uit elkaar gegaan dan is het verstandig om eerst even wat afstand te nemen. Deze afstand noemen we ook wel ‘radiostilte’. Je zou hiervoor ook dit artikel kunnen lezen:

>> Radiostilte stappenplan van A tot Z

Na de periode van radiostilte zou je weer contact op kunnen nemen met je ex. Maar let op: pas alleen als je je mentaal weer helemaal goed voelt. Dit houdt in dat je dus alle scenario’s emotioneel moet aankunnen. Wanneer je je ex dan weer ziet kan het namelijk zijn dat hij of zij je zegt “goh, leuk je weer gezien te hebben, maar het gaat prima met mij zo”.

In dat geval zullen je alarmbellen moeten gaan klinken. Zeker als je een fantastische relatie had.

In dat geval zeg ik “zeker, kom uit je luie stoel”. Je bent overigens in die periode van radiostilte niet passief gebleven maar heb je actief aan jezelf gewerkt. Je ex komt niet terug als hij of zij zich fantastisch voelt en jij gelaten toekijkt. Dus gaan we even serieus praten over je ex.

Een ex is iemand waar je een relatie mee hebt gehad, en wel een echte relatie. Misschien houden jullie grootste plannen voor de toekomst en dachten jullie misschien te gaan trouwen.  Nu is die relatie voorbij en het is heel goed mogelijk dat je je daar niet goed bij voelt maar je ex juist wel. Als jij vervolgens je ex gaat stalken en probeert hem of haar te overtuigen dan bereik je het tegenovergestelde. Welke reden heeft je ex om bij je terug te komen? Zeker als hij of zij zich fantastisch voelt sinds de breuk. Je zult dus zelf dingen moeten ondernemen om weer die aantrekkelijke partner te worden die je ooit voor je ex was.

Je ex terug krijgen is je ex zoeken

Wil je je ex terug krijgen dan zul je je ex letterlijk moeten gaan zoeken. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Je zult moeite moeten doen om je te verdiepen in wat je ex zoal bezighoudt, waar zijn/haar interesses liggen. Misschien dat je in de afgelopen tijd onvoldoende die interesses had erkend, en is je ex in een vergeethoekje geraakt. Zoek het hart van je ex en verdiep je in hem/haar.

In letterlijke zin houdt het zoeken van je ex in dat je je ex uiteindelijk ontmoet. Dit vraagt wat voorbereidend werk. Of dat moeilijk is? Het is je al een keer gelukt om je ex verliefd op je te maken, dus zal het zeker nogmaals lukken. Je kent je ex als geen ander dus je weet waar zijn of haar gevoelige plekjes liggen.

Wat ook heel belangrijk is wanneer je je ex weer ontmoet is eerlijk zijn. Geef toe dat je fouten hebt gemaakt, wat die fout dan ook was. Laat je niet verleiden door allerlei welles nietes verhalen. Vraag je ex om vergeving, en vergeef je zelf ook!

Wat ook heel belangrijk is wanneer je je ex weer ontmoet is eerlijk zijn. Geef toe dat je fouten hebt gemaakt, wat die fout dan ook was. Laat je niet verleiden door allerlei welles nietes verhalen. Vraag je ex om vergeving, en vergeef je zelf ook!

Je ex terug krijgen als je geen contact meer hebt, waar ga je zoeken

Voordat je contact met je ex zoekt zorg je ervoor dat je mentaal er aan toe bent en helemaal klaar bent voor de confrontatie. Natuurlijk zul je zenuwachtig zijn. Misschien wil je nog niet officieel afspreken, je ex bellen en vragen of hij/zij ergens iets wil gaan drinken. In dat geval probeer je die plekken op te zoeken waar jullie vaak samen kwamen.

Je weet natuurlijk best waar je je ex kunt vinden als je geen contact meer hebt met hem of haar. Denk aan de winkel waar jullie samen boodschappen deden, dat leuke cafeetje waar jullie vaak iets dronken of dat park waar jullie met de hond gingen wandelen.

Net zo belangrijk is het je vrienden niet te vergeten. Vooral die vrienden die jullie gemeenschappelijk hadden. Die vriendschappen zijn niet verdwenen omdat jullie niet meer samen zijn. Zoek juist die vrienden op en zeg niet ‘ja maar als ik hem of haar dan tegenkom’, want dat is de bedoeling toch? Het gaat erom je kansen om je ex te vinden zo groot mogelijk te maken.

Je ex terug krijgen met behulp van gemeenschappelijke vrienden

Ga niet bij de pakken neerzitten, denk niet dat er niemand meer is die van je houdt, vriendschappen gaan niet zomaar uit als een kaars. Maak gebruik van die vriendschappen. Ga op bezoek bij die vrienden. Al was het alleen maar om niet in een sociaal vacuüm terecht te komen. Belangrijker is, het is de manier om je ex weer tegen te komen op een natuurlijke ongedwongen manier.

En als je je ex tegenkomt moet je heel duidelijk zijn en heel eerlijk. De waarheid zeggen, je fouten toegeven en je excuses aanbieden. Je ex komt niet terug als je op je strepen blijft staan. Als je je ex de schuld blijft geven, als je blijft denken en zeggen dat hij / zij maar naar jou toe moet komen en je gaat weer in die leunstoel zitten, biertje erbij, dan gebeurt er natuurlijk nooit iets. Daar krijg je je ex niet mee terug.

Kom dus uit die stoel, laat dat biertje in de koelkast staan en ga in de benen. Ga bewust en actief zoeken naar de oplossing voor het probleem waar je nu zo tegen op kijkt. Aan het einde van de weg zul je zien dat het makkelijker was dan dat het leek, je ex terug krijgen.

>> Meer tips om je ex terug te krijgen vind je in deze uitgebreide special “Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug”

>> Inschrijven voor de gratis ex terug training (11-delige videoserie) en het ontvangen van het nr 1 geheim rapport doe je door hier te klikken of door je in te schrijven in het formulier hieronder

Wil je meer hierover weten? Ga dan naar hoe krijg ik mijn ex terug.  Je kunt ook nog dit artikel lezen? de beste tips om je ex te verleiden

Ex terug krijgen? Kom uit je luie stoel by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties