4

Mijn Ex Wil Me Weer Zien. Wat Kan Ik Het Beste Doen?

Afgelopen week ontving ik een email van Emily. Ze schreef me : « Michelle, mijn ex wil me weer zien, hoe gedraag ik me, wat betekent het? Dat mijn ex twijfelt en me misschien toch weer terug wil ? »

Omdat het een vraag is vaak wordt gesteld wil ik hier graag wat dieper op in gaan. Op een of andere manier is het iets wat je behoorlijk nerveus kan maken natuurlijk. Je hebt vaak al lang geen contact gehad, en dan opeens hoor je van je ex dat hij/zij je weer wil zien.

Het is normaal dat je meteen denkt ‘dit heeft iets te betekenen’. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen : ja, in de meeste gevallen is dat wel een positief teken, maar ik ken ook gevallen waar dat beslist niet zo is.

mijn ex wil me weer zien

Mijn Ex Wil Afspreken En Ik Weet Niet Waarom

Laatste voerde ik een gesprek met een jonge vrouw die 5 week daarvoor aan de kant was gezet door haar ex. Ze vertelde me dat haar ex haar had gebeld en gezegd had dat hij haar weer wilde zien.

Tijdens die ontmoeting bleek dat hij nog wat zakelijke dingen met haar wou afhandelen. Voor haar was dat een domper want dat had ze niet verwacht. Doordat de vrouw andere verwachtingen had, en zich niet goed had voorbereid lukte het haar niet om haar mindset te veranderen op dat moment.

Jammer, want daardoor kon de ontmoeting met haar ex ook niet op een positieve manier worden afgesloten. Zij ging met een rotgevoel naar huis, en hij uiteindelijk ook.

Hoe had de vrouw dit kunnen voorkomen?

Je moet niet vergeten dat het eerste doel van de ontmoeting met je ex is om je ex een prettig gevoel te geven. Het gaat er dus in de eerste plaats niet om om jezelf een fijn gevoel te geven. Zorgen voor een eerste plezierig moment is een kleine maar uiterst belangrijke stap naar een betere relatie. 

Sta ook niet raar te kijken als blijkt dat je ex met geen enkele bijzonder doel met je wou afspreken. Met andere woorden: je ex stelt alleen vragen als 'hoe gaat het nu met je' of 'heb je nog iets leuks gedaan'. Je bent in dat geval al snel geneigd te denken 'mijn ex wil me vast weer terug'.

Vergeet echter niet dat het lastig is voor je ex om te breken met oude gewoontes, zoals elkaar regelmatig zien. Net als jij moet je ex daar aan wennen. Zelfs als de relatie op een vervelende manier is afgebroken is het voor beide partners moeilijk om afstand te doen van oude gewoontes.

De kans is groot dat je ex zichzelf regelmatig de vraag stelt 'wat is mijn ex nu aan het doen', maar dat wil nog niet zeggen dat je ex overweegt terug te komen.

Er komt een tijd waarop jullie elkaar willen zien, of dat je ex jou graag wilt zien of andersom. Uiteraard kun je dan mijn hulp inschakelen om te weten wat je dan het beste kunt doen of zeggen.

Stel dat zo’n eerste contact goed verloopt en je beiden het gevoel hebt ‘dit was fijn’. Wat ga je dan doen ? Dat is zo’n moment waarop je een beetje hulp goed zal kunnen gebruiken. Voor je het weet ben je alweer aan het daten met je ex en heb jij het idee dat er wel gevoelens zijn maar dat je op een of andere manier toch vastloopt.

Mijn ex heeft me gevraagd af te spreken om samen uit te gaan: 5 redenen waarom je ex je dit vraagt

Je zult ongetwijfeld verbaasd zijn als je ex je weer uit vraagt, vooral als het wat langer geleden is dat je je ex voor het laatst zag. Alleen jij weet hoe dat voelt. Je weet je wellicht geen raad en je vraagt je af wat de redenen kunnen zijn dat je ex je dat voorstelt.

Zoals je in het bovenstaande voorbeeld hebt gelezen is het erg belangrijk dat je je eerste afspraakje met je ex goed voorbereid en je je flexibel en veerkrachtig opstelt.

Je zult ongetwijfeld heel nerveus zijn en geneigd zijn wat té enthousiast over te komen. Natuurlijk is het tonen van enthousiasme heel belangrijk maar overdrijf niet.

Geef zeker niet teveel informatie weg. Wees ontspannen, rustig, en vooral 'cool'

Misschien heeft je ex een specifieke reden dat hij of zij je weer wilt zien. Bereid je dus voor op allerlei mogelijke scenario’s, van negatief tot positief. Laten we een aantal veel voorkomende redenen nu uiteenzetten:

uit eten met ex

De kans is zeer aanwezig dat je ex je mist.  Je ex heeft, zeker als je elkaar al een hele tijd niet hebt gezien, alle ruimte gehad om na te denken. Door de rust die is ontstaan na de breuk (althans daar ga ik in dit artikel wel vanuit) zal je ex veel gemakkelijker bij zijn/haar ‘zachtere gevoelens’ komen.

Je ex zal in de herinnering jullie relatie veel rooskleuriger zien dat het in werkelijkheid was. Dat is uiteraard een positief gegeven, maar nogmaals, verheug je hier niet te veel op.

Misschien dat je ex nog iets kwijt wil, dat er iets is dat in de weg staat om door te gaan. Misschien wil je ex om vergeving vragen, of is de relatie op een niet zo’n leuke of positieve manier aan een eind gekomen.

Het is ook mogelijk dat je ex goede afspraken wil maken omtrent de wat meer zakelijke afwikkeling van jullie breuk.

Je ex wil zekerheid hebben dat je nog altijd positief over hem of haar denkt. Dit komt vaak voor bij onzekere types of mensen die bevestiging zoeken dat ze ‘ondanks hun ongepast gedrag toch wel deugen’. Je ex heeft je nodig om van dit soort stress af te komen.

Je ex kan moeilijk leven met de gedachte dat jij inmiddels al met anderen aan het daten bent. Hij of zij wil daar wat meer over weten

Jullie konden het op seksueel vlak goed met elkaar vinden. Je ex is er gewoon op uit om jou in bed te krijgen. Je bent dus nu gewaarschuwd want het laatste wat je wilt is in het bed van je ex belanden en de volgende dag buiten de deur te worden gezet.

Uit eten met je ex : eigenlijk wel een goed idee ?

Voordat je zelfs maar overweegt om een eerste date met je ex te hebben, vooral als het is voor een etentje, zijn er dingen waar je rekening mee moet houden.​

Ten eerste, is het uit eten gaan met je ex eigenlijk wel zo'n goed idee?

Wel ... het antwoord op die vraag hangt af van een aantal dingen, zoals welke plaats je ex nu nog in je leven inneemt en hoe jij je voelt over jezelf, de context (of voorwendsel, indien aanwezig) van deze ontmoeting, of een van jullie beiden al een nieuwe relatie heeft op dit moment en nog heel veel meer andere factoren.

Ten tweede, waar gaan jullie uit eten? Een nieuwe plek waar je nooit bent geweest (dit raad ik je wel aan) of jullie favoriete tent ? (nee! Nee!)? Naar een hippe of zelfs chique cocktaillounge die perfect is voor eerste dates? (eh ... laten we dat maar even niet doen) of een romantische wandeling in de stad ? (meestal is dit een prima idee)

Deze ontmoeting moet vooralsnog zo platonisch mogelijk zijn. Als je merkt dat je ex met je flirt is dat prima, maar ik raad je aan om, als dat niet gebeurt, zelf pas aan het eind van die ontmoeting een poging te wagen.

Zorg wel dat het onschuldig overkomt en dat je niet overdrijft. Het doel van een eerste date met je ex is vooral om een gezellig moment te hebben en niet aan het verleden te denken.

Dit bereik je met geduld en tact; niet te veel of te weinig doen of zeggen, maar plaag gewoon wat op een plezierige manier, dit vooral om de aandacht van je ex vast te houden.

Hoe kan ik zorgen voor een positieve ontmoeting als mijn ex me wil zien

Het is zeker mogelijk om je ex op een positieve manier te ontmoeten. Echter hangt dit af van de vraag hoe je het benadert.

De belangrijkste "constante" in deze situatie is je gedrag ondanks de moeilijke situatie.  

Positief overkomen is een vereiste, ook het hebben van de juiste mindset. Maak geen verwijten naar je ex en haal zeker geen oude koeien uit de sloot. 

ex ontmoeten
van jezelf houden

Beschouw dit als een geheel nieuwe ontmoeting waarbij je elkaar weer gaat ontdekken, want dat is echt wat het is.

Beschouw het eigenlijk als een ontmoeting met een oude vriend.  Oude gevoelens, of ze nu positief of negatief zijn, zullen zeker naar boven komen. Zorg dat je je niet laat meesleuren door emoties. 

Voel je tranen opkomen? Denk dan « ik snap waarom je dit voelt want je wil weer terug naar de veilige, oude, bekende situatie en het is moeilijk te dealen met veranderingen’. Heb vooral compassie voor jezelf, vergeef het jezelf, wees lief voor jezelf maar vooral ook : hou van jezelf !

De do's & don'ts als je ex je weer wilt zien

Breng je eigen successen onder de aandacht, maar overdrijf niet

Wees discreet over je persoonlijke leven, d.w.z. breng je liefdesleven niet ter sprake

Hou het gesprek luchtig, haal geen oude koeien uit de sloot

Let op goede manieren, etiquette en toon respect, overschrijd geen grenzen, vooral niet die van je ex.

Als je ex het weer wil proberen, zal je dit zeker merken ! Als je echter niet zeker weet waar je staat met je ex, volgen hier een aantal aanwijzingen waarvan je vrijwel zeker kunt zijn dat je ex interesse in je heeft:

  • Je ex begint je elke dag berichtjes te sturen of belt je regelmatig
  • Je ex wil graag thuis afspreken
  • Je ex vertelt je, zonder dat jij erom vraagt, van alles over zijn/haar liefdesleven
  • check
    je ex is er niet op uit om je in bed te krijgen
  • check
    je ex wil je opvallend laten zien  hoe hij/zij veranderd is

Mijn doel is niet om je relatie te redden als deze al toxisch was, maar wel om je te laten zien hoe je een nieuwe relatie kunt starten door veranderingen eerst bij jezelf aan te brengen. Als je ex-vriendin of ex-vriend wil afspreken en je besluit om met je ex uit eten, is dit misschien de perfecte gelegenheid om te werken aan een nieuwe relatie, een relatie die je altijd al met je ex wou hebben.

Wil je hulp bij het terugwinnen van je ex? Schrijf je in voor de gratis ex terugwinnen training of kijk voor alle mogelijke opties op deze pagina

spotify

Beluister mij op Spotify!

Regelmatig publiceer ik podcasts op Spotify en Youtube!


Vind mij op zoekwoord Liefdesverdriet.nl of klik op de knop hiernaast/hieronder


(in 3 weken al meer dan 1000x beluisterd)

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG