EX TERUGWINNEN – HET NUMMER 1 GEHEIM!

Wil jij graag je ex terugwinnen? Lees dan vooral even verder…Feit is dat, wanneer alles weer een beetje normaal geworden is en men zo langzaam de draad weer heeft opgepakt, de rust er is om stil te staan bij wat er gebeurd is. Vooral het waarom blijft spelen. Waarom is mij dit overkomen? Had ik dit kunnen verhinderen? Feit is dat het gebeurd is en dat het zo ver gekomen is. Dus zullen er ook redenen zijn die daarvoor gezorgd hebben. Het accepteren is een eerste, maar heel belangrijke, stap. Zoeken naar hulp of ondersteuning een tweede. Sommige dingen kun je niet alleen. Hoe graag je dat misschien wel zou willen. De ex terugwinnen is zo’n zaak. Daarbij is professionele ondersteuning gewenst en nodig.
Wat kan ik doen, wil ik mijn ex terugwinnen?

Om te beginnen met vast te stellen dat het niet haar schuld is, maar dat er twee partijen een rol gespeeld hebben. Verder vaststellen dat, wil je een kans maken om de ex terug te winnen, dat dan goede hulp noodzakelijk is. Stel dat het lukt om de ex partner terug te winnen en de problemen zijn niet opgelost of niet bespreekbaar, dan wordt het een zaak van korte duur. Besef dat alles nog heel breekbaar is. Dat beide partijen verdriet hebben en op zoek zijn naar de toekomst. In principe zonder elkaar. Er moet dus een goede reden zijn om weer bij elkaar te gaan.

Die reden moet aantoonbaar zijn. Niet een overdaad aan grote bossen bloemen en cadeautjes. Maar werken aan verandering. Waar stoorde de ex partner zich het meest aan? Wat kun je daaraan doen? Welke hulp heb je daarbij nodig?

Neem die hulp serieus. Ga er niet bij voorbaat van uit dat er eigenlijk niets aan de hand is, maar dat je voor de show allerlei stappen zet. Ook hier geldt dat dat je weer zal opbreken en nog veel meer verdriet zal veroorzaken dan er nu al is. Dus, zoek hulp, neem die hulp serieus. Neem jezelf en jouw ex partner serieus. Werk aan verandering. Aantoonbaar, zichtbaar!

Ik ga mijn ex terugwinnen!

Maak een stappenplan. Welke stappen zou jouw ex willen dat jij zet? Welke stappen ben je zelf bereid om te zetten? Wat komt overeen? Hoe kun je daaraan gaan werken en wat of wie heb je daarvoor nodig. Ga niet over een nacht ijs. Uitgangspunt is de ex terugwinnen. Als dat echt het geval is, dan is geen moeite teveel. Dan heb je een heel duidelijk doel voor ogen.

Stel nu dat je echt je best hebt gedaan en het is gelukt. Wat dan? Want nu komt fase 2. Verval je weer snel in oude gewoonten, waardoor alles weer onder druk komt te staan en wie weet na korte tijd weer klapt? Of, en dat is de betere weg, wil je jouw ex terugwinnen omdat je nog van haar of hem houdt en je leven met haar of hem wilt delen? In dat geval is het belangrijk de hulp die je gezocht en geaccepteerd hebt niet te beëindigen, maar in goed overleg met jouw partner af te spreken welke stappen je verder gaat zetten.

Een bekend gezegde is “voorkomen is beter dan genezen”. Velen van ons houden daar geen of weinig rekening mee wanneer het om onze relatie gaat. Te vaak komen we er te laat achter dat we zaken hadden kunnen voorkomen. Zorg er voor dat het, nu jouw doel bereikt is, niet weer daartoe komt. Investeer in jouw relatie. Blijf hulp zoeken als er problemen opdoemen. Geef jezelf meer bloot en bespreek zaken. Samen leven betekent ook samen bespreken, samen beslissing en samen doen.

Beschouw de nieuwe start is als een werkelijk nieuwe relatie waarin je de fouten van de vorige relatie niet meer wilt en zult maken. Blijf op jezelf letten!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG