Hoe kun je je ex vriendin terugwinnen?

Tegenwoordig gaan helaas steeds meer koppels uit elkaar. Het scheidingspercentage stijd met de jaren en zal in 2014 zo rond de 40 liggen. De gemiddelde leeftijd van mannen waarop ze besluiten te scheiden was in 2010 456 jaar en voor vrouwen was dat 424. We zien dat steeds scheidingen plaatsvinden in gezinnen met kinderen tussen de 0 en de 18 jaar.

Veel mannen bezoeken onze website liefdesverdriet.nl in de hoop de mogelijkheden te kunnen aangrijpen voor het herstellen van hun relatie. Dit gaat natuurlijk niet zomaar want het terugwinnen van een ex vriendin of ex vrouw gaat gepaard met veel geduld moed en wilskracht.

Maar wij zijn er om je te helpen Wij zijn er om je meer inzicht te geven hoe u dit het beste aan kunt pakken zodat u alsnog een scheiding kunt voorkomen.

In dit artikel geven wij u een aantal ideeën hoe u het proces het beste kunt aanpakken

Tip 1 Haal de angel uit de relatie!

Als je ex vriendin of ex vrouw kort geleden is weg gegaan zul je ongetwijfeld nog in een choc toestand zijn, ondanks dat u e.e.a. heeft zien aankomen.

Ongetwijfeld zul je ook schuldgevoelens ervaren maar ondanks al deze gevoelens die vaak ook nog gemengd zijn kun je je ex vriendin of ex vrouw niet uit je gedachten zetten. Je houdt nog altijd van je ex en je zou haar graag terug willen, zodat alles weer opnieuw kan beginnen.

Echter het is belangrijk om allereerst de wil van je ex vriendin of ex vrouw te accepteren.

Het acceptatieproces wordt versneld als je eerst leert je echt te ontspannen. Het is goed dat je eerst je hoofd leegmaakt zodat je alles goed kunt overzien en op een rijtje kunt zetten. Het is op die manier ook veel gemakkelijker om je zelfvertrouwen terug te winnen. Vraag aan van je beste vrienden om er eens een weekendje op uit te gaan en het er eens goed van te nemen.Denk hierbij bijv. eens aan een survivaltocht.

Ga niet het gehele weekend in de kroeg zitten om je verdriet en ellende proberen te vergeten zodat je riskeert de neiging niet te kunnen weerstaan om je exvriendin te gaan bellen ook al is het midden in de nacht. Dat zou de situatie alleen maar verergeren en je vriendin zal zich zeker geen tweede keer bedenken.

Ook al is je ex al met een ander dan nog zijn je kansen zeker nog niet verkeken. Kom je volledig opgeladen terug van je weekend dan zul je mentaal ook veel sterker staan waardoor je je kansen vergroot beter te kunnen communiceren met je ex.

Zodra je weer in contact komt met je ex en zij staat positief tegenover een ontmoeting en de reden van de breuk is niet al te heftig dan kun je gerust een klein kadootje voor haar meenemen en haar laten herinneren aan al het mooie wat jullie samen hebben meegemaakt. Gebruik vooral humor en zorg dat je eerste gesprek niet te beladen is.

Maar als je ex vriendin of ex vrouw huilend schreeuwend en boos is weggegaan dan zul je uiterst voorzichtig te werk moeten gaan.

Tip 2 : Som alle redenen op waarom ze is weg gegaan

Het klinkt misschien vreemd maar de meeste mannen weigeren gewoon stil te staan bij de oorzaak waarom het fout is gegaan. Ze blijven liever hangen in hun wereld van dromen en idealen. Ze concentreren zich eigenlijk alleen maar op de laatste periode van hun relatie en vragen zich continu af hoe het fout heeft kunnen gaan.

Ze vergeten echter dat het daar helemaal niet om gaat en dat hun ex vriendin al geruimere tijd met het idee heeft gelopen omwille van een x aantal redenen waar je helemaal geen idee van had.

Maar teruggaan naar de ware redenen is ook teruggaan naar de pijn die je voelde en nu weer voelt. Als je de confrontatie met je pijn weigert zul je ook nooit leren begrijpen hoe het zover heeft kunnen komen en zul je ook nooit je fouten kunnen corrigeren.

De voornaamste redenen waarom een ex vriendin of ex vrouw haar partner verlaat zijn:

– ze is verliefd geworden op een ander

– haar gevoelens zijn verdwenen om reden x y z

– Er heeft zich een belangrijke of ingrijpende gebeurtenis voorgedaan (bijv. de dood van een familielid, een geboorte, het verliezen van een baan of verandering van baan)

– ze kon niet meer omgaan met bepaalde gewoontes die je had (bijv. computeren, gamen, het feit dat je je spullen niet opruimde, dat je teveel aandacht schonk aan je vrienden

– je bent vreemd gegaan

– je bent in negatieve zin veranderd (bijv. je bent dikker geworden je laat je gaan je bent onaantrekkelijker geworden)

Het is heel belangrijk dat je alle redenen eerst opsomt en eerlijk bent met jezelf. Voor vrouwen, meer nog dan voor mannen zijn woorden en gebaren van enorm belang.

Als je ex vriendin je bijvoorbeeld heeft gezegd dat je niet meer lekker ruikt zal dat zeker niet de reden van de breuk zijn geweest maar het kan wel zijn dat ze dit kleine detail uitvergroot vanwege andere frustraties die ze al had.

Als ze zegt dat ze jou niet meer kan luchten of zien dan zal er ongetwijfeld een of meerdere onderdelen van je doen en laten onaangenaam zijn geworden voor je ex partner maar al die tijd heb je het niet willen zien.

Misschien heeft ze het vaak gehad over een mannelijke collega of vriend en gezegd: hij is zo geweldig die man want dus en zo…..en heb je daar niet goed naar geluisterd.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je opsomt waarom je nu juist wel aantrekkelijk was voor je ex bijv. :

– je had veel humor

– jullie gingen vaak uit

– jullie maakten vele wandelingen

Waak ervoor dat je niet teveel je relatie idealiseert want dat is vaak het geval als je je ex partner mist. Het is dus heel belangrijk dat je goed weet waarom je je ex vriendin of ex vrouw wil terugwinnen.

Tip 3 Breng veranderingen aan!

Dit is echt één van de belangrijkste dingen. Zij is ooit verliefd op je geworden. Ga terug naar de redenen waarom ze toen ooit verliefd op je werd. Het is belangrijk dat je goed de tijd neemt om je analyse te maken. Vergeet hierbij ook niet de hulp van je vrienden te vragen maar blijf objectief naar de situatie kijken als je je ex vriendin of ex vrouw wilt terugwinnen!

Je ex vriendin terugwinnen tips by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties