• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De fasen van Liefdesverdriet (vervolg)

De Fasen van Liefdesverdriet (vervolg)

Heb je de fasen 1 t/m 4 gemist? Klik dan hier en kom daarna terug in dit artikel.

De 5e fase van liefdesverdriet is de fase van hoop

In deze fase ben je geneigd om te zeggen « Als ik 2 kilos verlies, komt hij terug »

Op dit moment heb je de grootste depressie overleeft en je voelt je als herboren, veranderd en alles lijkt nu weer mogelijk. Maar je vraagt je af of je ex niet is weggegaan omdat je te dik was. Je gaat weer naar de sportschool in de hoop je ex zo terug te krijgen

… Je gaat dingen doen die hij ooit van je vroeg maar waarop je nooit reageerde…. Je bedenkt opeens : hoe kan het dat ik daar nooit aan gedacht hebt ? Je bent ervan overtuigd dat als je die dingen allemaal verandert dat je ex dan terug komt of je besluit hem of haar van mening te doen veranderen, ook al wil hij of zij helemaal niks meer van je weten of ook al heeft je ex een ander.

Maar aan de ene kant is het tegelijk ook een positieve fase want je gaat je ex niet meer als vijand noch als een rem zien. Je ex wordt iemand die jou motiveert. Je zorgt goed voor jezelf. Langzaam maar zeker zul je je realiseren dat er geen relatie is tussen deze dingen en dat het eigenlijk ook egoïstische gedachten waren.

De 6e fase van liefdesverdriet is de fase van je bevrijd voelen

In deze fase van liefdesverdriet zeg je opeens dat het geweldig is zoals je je nu voelt, helemaal alleen.

Je vertelt je omgeving dat het leven als vrijgezel geweldig is. Je gaat iedere avond uit, je danst tot in de vroege uren en er is niemand die je iets verwijt.
Je voelt je vrij en je onderneemt nieuwe activiteiten en je bent razend druk met het maken van nieuwe vrienden en je schrijft je wellicht in bij een datingsite.
Het is de fase waarbij je de leegte vult door een buitensporige hoeveelheid aan activiteiten zodat je niet hoeft te voelen dat je wegkwijnt. Een belangrijk onderdeel bij het verwerken van je liefdesverdriet. Je wil de indruk wekken dat je weer tot leven bent gekomen.

Ik raad je aan om van deze fase te profiteren om dingen te ondernemen waarbij je jezelf kan ontwikkelen, schrijf je je bijv in voor een talencursus die dan wel haalbaar moet zijn omdat dat zorgt voor succeservaringen.

De 7e fase van liefdesverdriet is de nostalgische fase

Je zegt « we hadden toch ook wel goede momenten… »

Het lukt je al aardig om los te komen van je verdriet maar je mist je ex nog steeds. Je kunt typisch gedrag gaan vertonen zoals bijv. Je belt hem of haar op een gegeven moment toch weer en je kiest het moment uit waarop je zeker weet dat je ex er niet is zodat je terecht komt op zijn antwoordapparaat, want je wil alleen zijn of haar stem horen.

Je pakt de telefoon, draait het nummer en dan leg je gauw neer. Herken je dit?

Of je besluit een boodschap te doen in de wijk waar hij/zij woont of je bezoekt de plaatsen waar jullie ooit goede herinneringen opdeden, zoals die ene bank in het park waar jullie elkaar voor het eerst kusten, je bezoekt de bioscoop waar jullie voor het eerst afspraken…

En thuis draag je misschien het oude t-shirt die hij vergeten was. Je bekijkt oude foto’, met name portretfoto’s. Je bedenkt scenarios om hem of haar te ontmoeten.

Ook ben je wellicht in staat om meteen met je ex het bed in te duiken zodra je hem of haar tegenkomt.
Waarom is dat allemaal. Wel, het is allereerst een biologisch fenomeen : de hersenen zoeken naar datgene wat het kent. Het oude is namelijk geruststellender dan het onbekekende., en we willen ook de dingen mooier maken dan ze werkelijk zijn om maar niet vooruit te hoeven komen of een andere richting in te hoeven slaan.

Natuurlijk moet je de mooie momenten, die herinneringen die je had, niet vergeten, maar je moet proberen er juist de kracht en het positieve eruit te halen om verder te gaan.

De 8e fase is de fase van het zoeken naar antwoord en het verkrijgen van begrip

In deze fase van liefdesverdriet vraag je je af  ‘wat is er eigenlijk gebeurd’?

Je kunt de situatie nu meer vanaf een afstand bekijken en je hebt besloten verder te gaan met je leven maar je hebt het nog wel nodig om antwoord te krijgen op de vraag wat er nu eigenlijk gebeurd is. Je wil begrip krijgen voor de situatie. Je vraagt je of of je ex nu echt gemeen was of dat de schuld bij jou moet worden gezocht.

Al die vragen riskeren echter toch onbeantwoord te blijven… en je bent bang dat als je niets doet deze antwoorden samen met je ex het graf in gaan.
Sommige mensen gaan zichzelf opeens erg bekritiseren, anderen stellen vragen aan gemeenschappelijke vrienden, maar soms worden de vragen direct aan de ex partner gesteld.

Het is gezond en natuurlijk om vragen te stellen want zonder dat kan men ook niet verder met het leven. Je zult nooit op alle vragen antwoord kunnen krijgen maar je moet er op een of andere manier toch betekenis aan kunnen geven die acceptabel is. Het blijft evenwel moeilijk om met gecompliceerde zaken af te rekenen.

En dan breekt eindelijk de slotfase aan, dat is de laatste en 9e fase

In deze fase ontdek je opeens dat het fijn is om te leven

Opeens realiseer je je dat je al 3 dagen niet meer aan je ex hebt gedacht. Je hebt zin om dingen te veranderen in je huis, je verandert je kapsel en je koopt kleren die je ex nooit leuk vond.

Je hebt opeens weer zin in het leven. Je staat open voor nieuwe dingen en meer dingen vallen je op die je eerst niet zag. Je krijgt oog voor die leuke man of leuke vrouw die je eigenlijk al eerder tegenkwam maar je nooit opviel. Natuurlijk voel je toch nog even een kneep in je hart als je aan hem/haar denkt, maar het is duidelijk anders. je hebt echt zin om het anders aan te pakken.

Afijn je bent klaar voor nieuwe ontmoetingen.

Je vraagt je nu misschien af hoe lang het zal duren om uiteindelijk in deze fase terecht te komen. Dat is natuurlijk erg afhankelijk van je persoonlijkheid en mate van zelfvertrouwen. Maar als je eenmaal in deze fase bent kun je ook weer veel beter contact maken met je ex en werken aan een nieuwe relatie. Of dat nu is met je ex of met een nieuwe partner. Het gaat erom dat je met jezelf helemaal in het reine bent gekomen.

Wil je weten hoe ik je kan helpen om van je liefdesverdriet af te komen en/of bij je ex terug te komen, aarzel dan niet en schrijf je in op mijn website. Zodoende kan ik je mijn gratis videos en tips sturen waarmee je veel sneller bij je doel kunt komen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG