JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Gedumpt voor een ander? Zo ga je ermee om

Ben jij van het ene op het andere moment gedumpt voor een ander? Zomaar uit het niet ingeruild voor een ander? Grote kans dat jij je gebruikt, ellendig en uitermate verdrietig voelt. Nooit had jij gedacht door hem op dit punt te komen. Zo krachtig en zelfverzekerd je door het leven ging, ineens is je wereld totaal anders.

Waarom gedumpt voor haar? Je vraagt het je constant af: “wij hadden het toch samen goed, wij hadden elkaar toch eeuwige trouw beloofd en nu haakt hij/zij af”?

Je vindt dat je ex op zijn minst je toch op een of andere manier had kunnen laten merken dat er iets aan de hand was. Maar helaas. Je ex heeft er ‘zomaar opeens’ een punt achter gezet. Het liefst zou je je ex zelf terug willen pakken. Maar wat heb je daaraan?

Zover laat je het niet komen natuurlijk. Het zal een noodsprong zijn, een bevlieging, een doodlopend avontuur.

Wanneer de spanning eraf in de relatie die je ex nu heeft met die ander, zal je ex heel anders over je denken. Je denkt: “grote kans dat mijn ex op hangende pootje zich bij mij zal melden” . Dat is inderdaad goed mogelijk. Maar de vraag is: wil je dat ook echt afwachten? Vind je dat je ex dat waard is? En stel dat je ex dit niet doet, dat zou zonde zijn van je tijd, toch?

Duizend en een gedachten gaan er door je hoofd. Dat je je even geen raad weet is niet zo gek. Je had dit immers niet voor ogen, nooit verwacht. Misschien hadden jullie zo nu en dan eens wat onenigheid, maar dat je ex je zo gauw zou dumpen voor een ander had je natuurlijk niet verwacht.

Je kan twee dingen doen (in hoofdlijnen dan)

Zitten wachten, kniezen en treuren tot je ex bij je terug komt of ……je komt in actie.

Bedenk goed wat je wilt. Allereerst is dat : wil je je ex eigenlijk wel terug? En is dat dan omdat je ex je ware liefde is? Of is het omdat jij wil winnen omdat het je dwars zit dat je bent gedumpt door een ander? Omdat je je gepasseerd voelt en omdat je vindt dat je dat niet verdient? Je vraagt je af wat je ex in die ander ziet. Immers, waarom zou die ander zoveel leuker zijn dan jij?

Precies! Je denkt nu dat dat inderdaad zo is, maar dat is pure onzin. Het is niet omdat je nu gedumpt bent voor een ander dat je opeens veel minder leuk bent, en die ander veel leuker dan jij. Er is nu eenmaal iets gebeurd tussen jou en je ex dat hij of zij gevoelig werd voor een ander. Je zult dus eerst goed moeten nadenken wat de oorzaak is dat het zover is gekomen.

Handige tips om je ex weer voor jezelf te winnen:

  • zorg dat je je mentaal weer sterker en zelfverzekerder voelt. Dat doe je door te gaan sporten en leuke dingen te gaan doen
  • zorg dat je niet in een depressieve bui vervalt, maar blijf de positieve kanten van het leven zien. Er is zoveel moois om je heen!
  • zorg goed voor lichaam en geest. Ga met een vriend of vriendin een dagje naar de spa, en laat je verwennen.
  • geef een feestje waarvoor je allerlei leuke mensen uitnodigt. Het is ongelooflijk goed voor je ego als je zoveel leuke aandacht krijgt.

Wie zich goed voelt van binnen straalt dit van buiten uit

Handige tips om te laten zien dat jij je niet zomaar aan de kant laat zetten:

(En om te laten zien wat hij/zij aan de kant zet)

  • blijf positief en verras hem met kleine dingen
  • laat je positief ietwat dominant zien naar je concurrent
  • maak je ex jaloers door kritische complimenten te geven of subtiel te flirten met een ander (meer hierover in de gratis training die je door hier te klikken kunt aanvragen)

wees minder beschikbaar voor je ex als hij of zij contact zoekt

Met wraakacties bereik je weinig, maar een beetje dwarsliggen kan toch geen kwaad?!

Laat zien dat jij veel leuker, liever en mooier bent. Laat zien wat je ex laat lopen, je bent toch duizend keer aantrekkelijker? Laat je ex inzien dat hij/zij een verkeerde keuze maakt. Blijf positief en straal dat uit. Wanneer jij je laat verslonzen, negatief bent en dit naar je ex uit, dan zal je ex alleen maar achter zijn of haar keuze blijven staan. Bovenal, blijf jezelf! Daar is je ex ooit ook voor gevallen.Kop op dus en laat je niet gek maken. Het feit dat je bent gedumpt voor een ander zegt echt niets over jou!

>> Lees ook nog deze artikelen : gedumpt worden na een perfecte relatie 

>> gedumpt zonder reden? Hier de verklaring

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl