JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe kan ik mijn ex verrassen? Gebruik Deze Geniale Techniek!

Hoe kan ik mijn ex verrassen? En wel zodanig dat ik indruk maak?

Sommige mensen die door hun ex gedumpt zijn stellen me vaak de vraag hoe zij hun ex kunnen verrassen als hij/zij nergens meer warm voor loopt. Ze hebben dan al vaak van alles geprobeerd maar de aandacht lijkt weg.

Vaak zijn het mensen die al tijdens de relatie geneigd waren veel voor hun ex te doen: ze zorgden ervoor dat hij/zij niks tekort kwam, ze regelden de afspraakjes bij de dokter of tandarts, ze zorgden ervoor dat huishoudelijke klussen werden geklaard etc.

Nu ze hun ex kwijt zijn vragen ze zich af wat er nog gedaan kan worden om hun ex zodanig te verrassen dat het indruk maakt.

Herken je jezelf hierin? Zo ja, dan lijkt het erop dat je nog steeds in contact bent met je ex in plaats van het inlassen van radiostilte. De reden hiervan is vast dat je continu maar het moment afwacht waarop je ex zijn/haar enthousiasme laat zien voor hetgeen je doet of onderneemt.

Maar helaas, het verwachtte verrassingseffect blijft uit. Hoogstwaarschijnlijk omdat je ex je steeds meer is gaan zien als zijn of haar vriend of vriendin. Je ex vindt het eigenlijk best fijn dat je nog altijd beschikbaar blijft voor hem of haar.

>>> Lees verder hier ook het artikel vrienden blijven met mijn ex. Is dat mogelijk? 

Waarom lukt het me niet mijn ex te verrassen?

Je ex terugwinnen is een subtiel proces. Zeker als je ex je ziet als zijn of haar vriend of vriendin omdat je altijd beschikbaar voor hem of haar blijft, zul je je gedrag moeten veranderen. Kortom het eerste antwoord op de vraag ‘hoe kan ik mijn ex verrassen’ moet gezocht worden in gedragsverandering.

Herken je dit? Een zakenman die ontzettend aardig, behulpzaam en voorspelbaar is ziet zijn ex plotseling in de armen van een ‘bad boy’. Het is vaak ook nog eens een type die zichzelf van top tot teen heeft laten tatoeëren een motorrijder blijkt te zijn. Hij vraagt zich af waarom zijn ex op dit totaal andere type is gevallen.

Voor als je dat nog niet wist: een ‘bad boy’ is in de ogen van veel vrouwen het symbool van lef, avontuur, spontaniteit en viriliteit. Kennelijk had haar zakenman het verrassende effect op haar verloren. Andersom komt ook voor: de ex van het gestructureerde lieve zorgzame vrouwtje met luisterend oor, kan opeens zijn gevallen voor een onafhankelijke wispelturige en chaotische wildebras.

De zakenman vraagt zich af waarom zijn ex hem heeft ingeruild voor een ‘bad boy’ terwijl hij haar alle aandacht gaf, zorgde voor de nodige veiligheid en geborgenheid. Het zorgzame vrouwtje verbaast zich waarom ze ‘stank voor dank’ krijgt. Het antwoord lijkt simpel, maar het is duidelijk dat in beide situaties verrassingen ver waren te zoeken.

Het is niet de persoonlijkheid van de badboy waar zijn ex voor was gevallen. Zij was puur en alleen op zoek naar spanning, het onvoorspelbare, het avontuur, nieuwe ervaringen opdoen etc. Kortom verrassingen die voor zijn ex heel aangenaam zijn.

Mijn ex verrassen met onvoorspelbaar gedrag

Het is niet zo moeilijk om je ex te verrassen, je hebt alleen een beetje creativiteit nodig. Die creativiteit zit ‘m vooral in de manier van reageren. Nu je je ex al enige tijd hebt gekend, weet je ook welke verwachtingen je ex van je heeft.

Het gaat erom dat je niet meer aan die verwachtingen voldoet, maar dat je vanaf nu reageert vanuit een totaal onverwachte hoek.

quote about expectations

Nee, ik moedig je niet aan om bijvoorbeeld tegen je ex te zeggen dat je hem of haar niet meer wilt helpen, of om te zeggen ‘zoek het maar lekker uit’ als je ex je om hulp vraagt. Integendeel zelfs. Vraagt je ex je om hulp? biedt het dan aan, maar nu in een andere vorm.

Je ex tegemoet komen bij een verhuizing

Laten we je een voorbeeld geven vanuit een bekende situatie. Dat kan bijvoorbeeld een verhuizing zijn. Je ex vraagt je om te helpen met een verhuizing.
In principe wil je je van je beste kant laten zien en je ex zeggen “ja natuurlijk, hoe laat moet ik er zijn”. Je vertelt je ex zelfs dat je de hele dag beschikbaar bent. Immers, je weet dat je ex die verwachtingen van je heeft, en natuurlijk wil je je ex niet teleurstellen.

Maar let op: vanaf dat moment ga je de hulp in een andere vorm gieten, en kun je bijvoorbeeld zeggen “oh, wat vind ik dat vreselijk jammer, ik ben die dag al bezet, maar wat ik wel kan doen is je uitnodigen voor een etentje s’ avonds zodat je je niet ook nog eens hoeft uit te sloven in de keuken vanavond, en je je een beetje kunt ontspannen. Wat denk je daarvan?”

Op die manier laat je zien dat je nog altijd behulpzaam bent, dat je er graag had willen zijn, maar in plaats daarvan doe je een ander verrassend (en sexy) voorstel. In plaats van dat je dozen inpakt met vrienden of familie van je ex, zorg je ervoor dat je je ex een ontspannend moment bezorgt.

Let op: deze techniek kun je alléén toepassen als je ex je ziet als zijn of haar vriendin. Echter, heb je de indruk dat je ex al stappen aan het ondernemen is om weer bij je terug te komen, bied je hulp dan aan, zeker als de ouders van je ex ook komen helpen. Op die manier laat je je van je beste kant zien. De omgeving van je ex krijgt dan een goede indruk van je. Immers je relatie is over maar je deinst er niet voor terug om de armen uit de mouwen te steken.

Hoe kan ik mijn ex verrassen als hij of zij iets van me vraagt

Tot slot wil ik je waarschuwen voor situaties waarbij je ex misbruik maakt van je goede, loyale karaktereigenschappen.

Bijvoorbeeld, je ex vertelt je dat hij of zij ziek is en belt je op. Je bent geneigd, (vooral als je je ex graag terug wilt) je ex te zeggen dat het geen probleem is om langs te komen. Je denkt er al zelfs over na hoe je je ex kunt verrassen met bijvoorbeeld iets lekkers, een goed boek of zelfs een fruitmand.

Je hebt je ex tijdens jullie relatie al vaker verwend, en dus vind je het moeilijk om je ex aan zijn/haar lot over te laten.

Toch moet je oppassen voor dit soort verzoeken. Ten eerste conditioneer je je ex op de verkeerde manier: je bent ondanks alles toch bereid voor hem of haar in de bres te springen. Ten tweede: door op het verzoek van je ex in te gaan creëer je een situatie waarbij je je ex niet de gelegenheid geeft je te kunnen missen, zoals de verwennerijen bij ziek zijn die je ex gewend was van je te krijgen. Ten derde: je ex kan denken dat je iets terug verwacht.

Bedenk dat je niet meer steeds beschikbaar kunt blijven voor je ex. Jouw rol zou moeten zijn om zodra je ex weer is opgeknapt, hem of haar te verrassen op een totaal onverwachte originele maar veel slimmere en leukere manier.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl