Je ex terugwinnen moeilijk? Doe de test! >>>Klik Hier

95

Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug - De beste tips en technieken om je ex weer verliefd te maken

In dit artikel, boordevol informatie, staat alles over hoe jij je ex terug kunt winnen.

Zo zul je niet alleen ontdekken:

 • waarom 5 factoren er steeds voor zorgen dat jij je ex nog steeds niet terug hebt
 • waarom je beter met je favoriete huisdier kunt knuffelen alvorens met hem of haar contact op te nemen
 • waarom de eerste 30 seconden bepalend zijn als jij je ex terug ontmoet
 • welk beeld je ex nu van je heeft en hoe je dat kunt veranderen
 • waarom het juist prima is als je ex niks van zich laat horen
 • de 4 manieren om je ex positief te beïnvloeden en gedaan te krijgen wat jij wilt

...en nog veel meer interessante weetjes en feiten die jou gaan helpen van je liefdesverdriet af te komen. Ze zorgen er ook voor om weer terug te komen bij je ex.

Maar voordat ik uitgebreid je een en ander ga uitleggen, kijk eerst nog even naar deze video waarin ik je 10 gouden tips geef om weer bij elkaar te komen.

Het is 01:34 's nachts en terwijl ik slaap komt er een mail binnen van Joyce:

Hey Michelle

Ik heb je video gezien over de kattentouwtheorie, maar ik denk dat mijn ex mij echt niet meer wilt ... want ik heb hele erge dingen gezegd tegen hem en hij heeft me geblokkeerd op alles en kan dus geen contact zoeken wat ik echt erg vind 🙁 ik mis hem en ik weet echt niet hoe ik contact met hem krijgt en dat die dat wilt ... help me. Xx Joyce

De volgende ochtend lees ik 'm pas en denk ik "Joyce, dat is heel spijtig, maar weet je, je bent de enige niet. zucht...."

hoe krijg ik mijn ex terug tips

Overigens bedoelde ze dat ze deze video over "De Kattentouwtheorie" had gezien

rode pijl

Je ontvangt 'm onder andere in mijn gratis training door hier te klikken

Elke dag stromen dergelijke emails mijn mailbox in, bij tientallen, soms honderden tegelijk

Geloof me, ik zou willen dat ik de tijd had om ze allemaal persoonlijk te beantwoorden.....

Maar soms kan ik het niet laten, en beantwoord ik ze toch 

ex terug video kattentouwtheorie

Maar het schrijven van één lang artikel waarin ik al mijn beste eerste-hulp adviezen voor het terugkrijgen van je ex bundel leek me een beter idee...ik bereik er namelijk veel meer mensen mee.

In dit artikel zul je dan ook de allerbeste tips lezen en effectieve tools in handen krijgen om niet alleen weer indruk te maken op je ex om hem of haar terug te krijgen, maar zeker ook hoe jij jezelf weer terug op de rit krijgt.

En dat zeg ik omdat ik weet dat het werkt...

Het zal je ongetwijfeld gaan lukken met deze tips om het voor elkaar te krijgen dat je ex weer positiever naar je gaat kijken en zich weer seksueel tot je aangetrokken voelt

Jouw relatie is uit, en dat is maar goed ook

Huh? Wat zeg je nou?

Ja, het is waar. De relatie die je niet meer hebt is morsdood, en het zou niet goed zijn om die weer terug te krijgen.

Je zult je nu moeten voorbereiden op een geheel nieuwe relatie, samen met je ex. Immers dat zou je doel vanaf nu moeten zijn!

De tips en tools die we hier beschrijven, gaan er niet alleen voor zorgen om weer indruk te maken op je ex. Ze zijn er ook voor bedoeld om jezelf goed in het zadel te zetten.

Ben je er klaar voor?

vrouw boos kijkend op telefoon

We gaan zo snel mogelijk afrekenen met je liefdesverdriet, want al die ellende van slapeloze nachten, en 768x op je whatsapp kijken of je ex nog online is, is frustrerend en traumatisch.

Maar niet alleen doet, het helpt je allemaal geen malle moer

Je gaat je er bovendien nog slechter door voelen!

Daar gaan we dus snel wat aan doen.

Over snel gesproken: misschien denk je nu wel dat er een 'quick-fix' oplossing bestaat. Een of ander magisch recept of 'geheim' van een goeroe. Iemand die je vertelt dat je snel je ex weer terug wint door zijn formule te volgen.

Laat ik je meteen maar uit de droom helpen.

Er bestaat geen 'snelle oplossing', en je kunt al helemaal niet alle situaties over 1 kam scheren.

Sommige relaties zijn simpelweg toch net iets gecompliceerder dan andere, en spelen er nog tal van andere factoren mee. In sommige gevallen is het gewoon onmogelijk om je geliefde terug te winnen of raden we het af het nogmaals te proberen.

Het terug veroveren van een ex is een tijdrovende bezigheid, een avontuur wat veel inspanning, vertrouwen en geduld van je zal vragen.

Dat is dan het slechte nieuws :

Je ex terugkrijgen vergt ontzettend veel van je

Toch is er ook goed nieuws:

Er is een aantal wetmatigheden die je sowieso moet kennen. We gaan je dus niet vertellen dat je je ex in 3 dagen kunt terugwinnen, want dat is echt een uitzondering.

Jij en je ex hebben echt de tijd nodig om pas op de plaats te maken alvorens samen weer de draad op te pakken.

Het goede nieuws is ook dat er zeer zeker oplossingen zijn om je ex weer terug te krijgen. 

We proberen je hier bepaalde inzichten en vaardigheden mee te geven die je nodig hebt om dat te bereiken.

En Michelle, hoe zit het eigenlijk met die terugwin geheimen waarover wordt gesproken? Zijn er eigenlijk wel 'geheimen'?

Wel, laat ik het zo zeggen. We vinden de uitdrukking ' ex terug geheimen' in deze context wel grappig, want ja, de bedoeling is natuurlijk dat je ex ze niet ontdekt.

Dat snappen jij en ik natuurlijk ook wel. Maar eigenlijk is het helemaal niet geheimzinnig of mysterieus.

geheimen om je ex terug te krijgen

Het zijn stappen die door sommige wetenschappers al zijn ontdekt, maar onder het grote publiek nog niet zo bekend zijn.

Het is de bedoeling dat je ze 'bewust' in de praktijk brengt, consistent en met veel zelfvertrouwen. Dat is dus wat er bedoeld wordt als we het hebben over 'ex terug geheimen'

Bepaalde onderdelen van die stappen houden wij liever ook geheim. Dit omdat de informatie eigenlijk alleen voor personen is bestemd die gedumpt zijn door hun ex. 

Als je ex ze allemaal zou kennen dan loopt je het gevaar dat hij of zij denkt "hmmm ik heb door wat hij/zij doet'


Je ex terugwinnen met behulp van vrienden

Je liefde terug winnen moet dus juist heel natuurlijk gaan.

Het doel is eigenlijk dat je ex denkt dat het zijn of haar idee was om weer bij je terug te komen. Daarvoor moet je uiterst voorzichtig te werk gaan, en daarom beginnen we ook bij jou.

Je hebt eerst achtergrondinformatie nodig, de psychologische theorie zeg maar, die ook handig is om jezelf te begrijpen, de dingen in een juist perspectief en context te plaatsen.

Deze kennis is ervoor bedoeld dat je je innerlijke rust vindt zodat je het proces ook goed volhoudt, maar hierover verderop meer.

Je kunt eventueel ook gebruik maken van gemeenschappelijke vrienden, al was het alleen maar om niet in een sociaal vacuüm terecht te komen. Je vrienden kunnen je informatie verschaffen hoe het met je ex gaat.

Op feestjes van die vrienden zou je je ex uiteraard tegen kunnen komen. Belangrijk hierbij is dat dat op een natuurlijk ongedwongen manier gebeurt.

En als je je ex tegenkomt kun je het beste je ex niet te veel aandacht geven. In discussie gaan op een feestje is echt 'not done'.  De waarheid zeggen, je fouten toegeven en je excuses aanbieden kun je veel beter op een later tijdstip doen, bijvoorbeeld als je je ex een brief schrijft.

Maar voorkom dat je je niet continu excuseert, of erger nog: dat je je ex de schuld blijft geven of op je strepen blijft staan. 

Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug Na 2 Jaar

Het is een vraag die ik vaak voorgelegd krijg: kan ik mijn ex nog terugkrijgen na 2 jaar of is het te laat?.

Als je je ex na 2 jaar of langer nog niet terug hebt, dan is dat wellicht omdat je ex al een ander heeft. Als dit het geval is dan hierbij een belangrijke vraag:

Is je ex met die partner gelukkig en wil je je ex toch altijd nog graag terug? Dan is mijn volgende vraag:

"Wat wil je liever? Je ex ongelukkig zien of juist gelukkig met die ander?"

Met andere woorden: gun je je ex dat hij of zij echt gelukkig is? 

Als je echt van iemand houdt, dan gun je die persoon al het geluk van de wereld. Wanneer je alleen maar denkt aan het bevredigen van je eigen behoeften dan heb je eerst nog heel wat werk te doen. Met andere woorden: de liefde die je voelt voor je ex is niet in het belang van je ex, maar in het belang van jezelf.

Misschien is dit een goede oefening voor je: pak eens pen en papier en beantwoord deze vraag:

Wanneer ik je vraag om je ideale partner te schetsen, waar zou die persoon dan aan moeten voldoen? Probeer zo scherp mogelijk dat profiel te schetsen.

Goed, ben je klaar en tevreden met je schets? Dan is hier mijn volgende vraag:

Stel je hebt opgeschreven: "ik wil dat mijn ideale partner heel zorgzaam is", dan is dit mijn wedervraag:

"Hoe zorgzaam ben je voor jezelf?"

Kortom: bij alle eigenschappen die je in je ideaalbeeld hebt opgenomen ga je eerst na of je die eigenschappen zelf bezit of dat je die dingen ook aan jezelf kunt geven.

Je Ex Terug Verliefd Maken? Wees Eerst Verliefd Op Jezelf 

We willen eerlijk met je zijn en er niet om heen draaien.

De reden dat jij je ex nog niet terug hebt is omdat je jezelf in de weg staat. Stop dus met die voortdurende vraag "hoe krijg ik mijn ex zo ver dat hij in gaat zien dat we bij elkaar horen"

Je doet en denkt onbewust dingen die dat belemmeren. Je denkt niet al te best over jezelf en hebt erg veel twijfels over van alles en nog wat. Je vraagt je continu af "hoe groot is de kans dat ik mijn ex terug krijg", maar in plaats daarvan zou je je beter eerst kunnen beginnen bij de vraag "hoe groot is de kans dat ik weer van mezelf kan houden?"

We gaan je hierbij het een en ander uitleggen wat dat precies is wat je in de weg kan staan en waarom je je ex vriend of ex vriendin nog steeds niet terug hebt.

Zonder dat je het misschien weet is er namelijk een aantal principes die ervoor zorgen dat het je niet lukt om je ex terug te winnen. Je kunt dan nog wel op zoek zijn naar een ex terug stappenplan, maar als je dat niet weet kun je ook die stappen niet goed volgen.

We noemen ze even voor het gemak 'belemmeringsfactoren'. 

Het lijkt op een lesje scheikunde, maar het is echt even nodig dat je je daar bewust van bent


Belemmeringsfactor 1:

Je hebt jezelf niet meer onder controle

Waarom is dat eigenlijk...

hormoonhuishouding verliefdheid

​Wel, in je lijf en hersenen gebeurt is iets heel natuurlijks.

Er zijn allerlei biochemische processen gaande die ervoor zorgen dat jij je nu ellendig voelt en je je inadequaat gedraagt.

Het vervelende is echter dat jij toestaat dat zij de overhand nemen

Wanneer je begrijpt hoe die processen werken, zul je ze zelf ook beter kunnen sturen.

Daarmee voorkom je dat je je ex bijvoorbeeld om 2 uur in de ’s nachts gaat stalken met 36 sms'jes in 17 minuten tijd.

Ja heus, mensen kunnen inderdaad hele gekke dingen doen als ze plotsklaps de bons krijgen, of opeens weer sterk verlangen naar hun ex.

Ze twijfelen voortdurend aan zichzelf, stellen zichzelf honderden vragen, willen direct een antwoord en raken in paniek of schieten in de stress als de reactie van hun ex uitblijft.

Die biochemische hormoonhuishouding draait namelijk op volle toeren. Het zijn de emoties en de stress die ervoor zorgen dat er hormonen worden aangemaakt.

Bijvoorbeeld het hormoon progesteron die in combinatie met oxytocine, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd, ervoor zorgt dat jij schreeuwt om troost en zekerheid.

Je voelt je daardoor ook zo onzeker als de pest...

Punt is alleen dat je er echt geen goed aan doet om die troost en zekerheid bij je ex te zoeken. We hoeven je dat hopelijk niet uit te leggen.

Je ex kan jouw hormoonproductie simpelweg ook niet tot bedaren krijgen, dus daar heb je helemaal niets aan.

Je hersenen produceren nu ook een extra dosis dopamine wat je extra energie zal geven om je ex weer opnieuw te willen veroveren, maar….het maakt je ook extra verliefd.

Je denkt "er is geen betere dan mijn ex. Ik ga er alles aan doen om hem/haar terug te krijgen"

Dat komt omdat je de hechtingsfase niet bereikt, dus is er geen stoppen aan!

Deze chemische hormonen - die er lang over doen om in de bloedbaan terecht te komen - en neurotransmitters - die zeer snel vonkjes afvuren tussen zenuwcellen- zorgen er tevens voor dat jij alles niet meer zo helder ziet.

Deze stoffen zijn in vrij sterke mate ook nog eens verslavend, want ze dempen je fysieke pijn.

dopamine aanmaak hersenen

Het is dus zaak dat we je daarom helpen om je beter te voelen, en een goed beeld te krijgen van jezelf, je ex en je situatie​.

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van liefdesverdriet op het gedrag van mensen en de chemische reacties die daarbij vrij komen. 

>>> Klik hier om meer te weten over deze wetenschappelijke onderzoeken

Alles leuk en wel zo'n scheikundeles, maar wat kan ik ermee wat mijn ex betreft?

We geven je hier alvast 2 belangrijke tips om te voorkomen dat je rare dingen gaat doen.

Tip 1: zoek troost bij je favoriete huisdier want hij zal je begrijpen

hond-steunt-bij-verdriet

De onderzoekers Alen, Blascovich & Mendes, hebben uitgewezen dat wanneer je liefdesverdriet hebt je beter je hond kunt knuffelen of met je kat kunt gaan spelen.

Zo voorkom je stalking bij je ex, en escalatie zoals bij ruzies en onbegrip.

Waarom zou een huisdier nu handig zijn bij liefdesverdriet?

Wel, een dier neemt je zoals je bent, het oordeelt niet en kan geen commentaar leveren. Het is geduldig, accepteert je volledig, kan uren lang naar jouw verhalen luisteren.

Kortom, het is op dit moment jouw enige dankbare wezen ,die niets aan je zal vragen, simpelweg omdat hij/zij je gewoon begrijpt.

Bovendien, zo blijkt uit het onderzoek, dat dieren de hartslag, bloeddruk en stresshormonen verlagen bij mensen.

Jouw hond, kat of ander favoriet knuffeldier is beter in staat dan je beste vriend of vriendin, om je beter te laten voelen.

En wat als ik geen dieren heb? Ik mis mijn ex verschrikkelijk, en weet me geen raad....

Vraag je beste vriend of vriendin of hij of zij een hond of kat voor je te leen heeft. Er zijn zelfs websites waar huisdiereigenaren op zoek zijn naar een geschikte oppas, dus mogelijkheden genoeg.

Tip 2: Wees voorzichtig met je vrienden, ook die van je ex

Over je beste vrienden weliswaar gesproken. Hoe gaan ze nu eigenlijk om met jouw emoties?

Het zou me niets verbazen als ze een uitgesproken mening hebben over jou en je ex.

We raden je aan om daar niet al te veel naar te luisteren. Ze zullen ongetwijfeld partij kiezen voor jou en daarmee krijg je geen objectief advies.

Je vrienden zijn erg met je begaan hebben wellicht niets met je ex, en zien je liever blij dan verdrietig.

Ze zullen het overigens ook snel beu zijn je verhalen aan te moeten horen. Ze zullen je bijvoorbeeld vragen:

“Maar waarom zou je willen proberen om je ex vriendin of vriend te krijgen, als jullie toch niet gelukkig waren, en hoe wil je je ex dan terugwinnen”

En dat is ook een logische vraag. Immers in het algemeen wordt gedacht:

Als je ex vriend(in) je gedumpt heeft, dan betekent dat toch dat het niet zal werken tussen jullie.

advies vrienden liefdesverdriet

Of men vraagt je:

Waarom ben je zo geobsedeerd om een ex weer terug te willen die je alleen maar pijn heeft bezorgd”

Maar ook: “Ach, als je ex van je houdt, zal hij of zij heus wel terug komen”.

Pas op dat je het niet zover laat komen dat hieruit frustraties ontstaan en jij je kostbare vriendschappen verliest!

Misschien is het terugverlangen naar je ex dat helemaal niet waard, maar dat realiseer je je nu niet.

Wat dat ‘pijn bezorgen’ betreft, daar zijn we het wel mee eens. Je moet de waarheid onder ogen durven te zien, want een ex die je alleen maar ellende bezorgt is echt de moeite waard niet meer.

De vriend die zegt

‘je ex zal heus wel terugkomen als jullie voor elkaar bestemd zijn’

zegt eigenlijk

‘hou nou toch eens op met dat gezeur’,

Je beste vriend(in) weet dat je ex komt echt niet zomaar terug komt. Daarvoor zul je het nodige, het juiste moeten doen.

Maar laten we eens even kijken hoe Lennert, één van mijn coachees uit België, het heeft aangepakt om zijn ex vriendin terug te winnen. Ik reisde af naar Maastricht om hem zijn verhaal te laten doen.

Misschien dat je het een of ander van hem kunt leren!


Belemmeringsfactor 2: Jij denkt dat jij de sukkel bent en je ex de held

De kans is groot dat nu je ex het heeft uitgemaakt jij denkt dat je een enorme sukkel bent. Terwijl jij zit te kniezen zie je je ex op facebook lol maken met vrienden.

Je denkt dat het allemaal aan jou ligt.....

Hier is het allerbeste advies dat we je kunnen geven:

Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk uit dat ‘sukkel-gevoel’ stapt en dat je de rollen omdraait. Jij bent nu de held en je ex de sukkel.

Prent dat goed in je oren.

geen sukkel zijn

Ik zeg het nog een keer:

“je ex is een sukkel dat hij of zij je heeft laten gaan”

Ik meen het serieus.

Je hebt nog niet half door hoe leuk je bent (je ex is niet voor niets al eerder verliefd op je geworden).

Het probleem is dat je dat niet meer ziet. Dat er problemen zijn ontstaan tussen jullie hoeft niet per sé aan jou te liggen omdat waar er twee een probleem hebben hebben er twee schuld.

DRAAI DE ROLLEN OM

Stel je eens voor dat het zo zou zijn gegaan: je ex vertelt je:

‘weet je, het is beter dat het klaar is tussen ons, zo werkt het niet meer’ en je gaat verslagen naar huis.

Je belt je ex de volgende dag en zegt vervolgens:

“ik heb er nog eens goed over na gedacht maar ik denk dat het niet meer werkt tussen ons, dus het is beter dat we uit elkaar gaan”

Je ex:

“huh? maar dat had ik je toch gisteren al gezegd”

Jij :

o ja? wat raar..... ik kan het me niet eens meer herinneren joh,

misschien begreep ik het dan niet goed, maar in ieder geval nu weet je hoe ik erover denk”

🙂

het is jouw probleem

Waarom is dit zo belangrijk? Wel, voor je "State Of Mind"!

Je draait de rollen nu om. Jij bent nu die powervrouw of superhero die  nu boven de sukkel staat, je ex.

Dat geeft jou een enorm goed gevoel. Het gaat je helpen om veel beter met de breuk om te gaan zodat je je minder hoeft af te vragen 'hoe krijg ik mijn ex terug'?


Belemmeringsfactor 3: Je hebt niet door waar het werkelijk om gaat

Kijk, je hebt liefdesverdriet, en dan draait het hier allemaal om emoties. Of het nu 2 weken geleden is of 6 maanden dat je ex het heeft uitgemaakt en jij maar steeds denkt "hoe krijg ik hem of haar terug" of "hoe vertel ik mijn ex dat ik hem terug wil"

Je weet vaak niet meer wat er precies is gebeurd, wat je hebt gezegd, gedaan, of wat je ex heeft gezegd of gedaan, simpelweg omdat je nu te verward bent.

Je ziet de grote lijnen gewoon niet meer, datgene waar het echt om ging.

De kern van het probleem begrijpen is cruciaal als je je ex terug wilt.

Laatst kwam Fred bij me. Hij vertelde me:

“Hey Michelle, ik had mijn ex een spijtbrief geschreven en gezegd dat het me zo speet dat ik haar te weinig aandacht had gegeven de laatste tijd, en mijn vrienden voor liet gaan. Maar ik was stomverbaasd toen ze me antwoordde. Ze zei dat ik weer het bewijs had geleverd dat ik een sukkel ben omdat ze me wel 10x had gezegd dat het niet alleen daar om ging, maar om wel 20 andere dingen die ze vervolgens opnoemde. Dat had ik me niet gerealiseerd, maar ze heeft wel gelijk. Ik schaam me zo, hoe reageer ik nu?”

Ik maak het echt zo vaak mee! Wat er met Fred aan de hand was gebeurt bij zoveel koppels.

Op een gegeven moment heeft je ex hoogstwaarschijnlijk niet eens meer de moeite genomen om te herhalen wat er aan scheelt omdat hij of zij simpelweg niets bij jou veranderde.

Je ex is daardoor moe van je geworden, en begrijpelijk ook. Zou jij niet moe worden van het praten tegen een muur?

"Hey

Hoor je nu nog niet wat ik zeg?"

Dit en alle andere kleine dingen kunnen de bron zijn van alle spanningen en uiteindelijk leiden tot een breuk.

praten tegen een muur

Het wordt dus tijd dat je gaat identificeren wat die breuk heeft veroorzaakt, na te gaan wat je ex werkelijk nodig had, wat zijn of haar verlangens waren en welke behoeften je ex had en heeft.

Zeker als je zegt 'mijn ex heeft zomaar de relatie verbroken zonder enige reden' is het belangrijk dat je goed nadenkt. Je hebt ongetwijfeld heel veel niet gezien.

Daarnaast is het essentieel of jullie dezelfde kernwaarden delen. Is dat niet het geval, hoe wil je je ex dan terug winnen?  De fundering van je relatie staat op los zand.

Begrijpen wat je ex van je verwachtte (en nog verwacht) is zeer belangrijk om klassieke blunders te vermijden.

Althans als je nu nog steeds je relatie terug wilt.

Onthou:

je ex wil je niet nog meer kwetsen, want als hij of zij je ook nog eens een opsomming moet geven van wat er allemaal fout ging of verkeerd aan je is.

Afijn, je snapt het vast wel….

Hoor dus niet alleen wat je ex aan je uitlegt op het moment dat je ex het uitmaakt, want er is nog meer, dus ga nog een stapje verder….denk goed na, zet alles op een rijtje door het op te schrijven. Geef jezelf hiervoor de tijd en doe dat niet in een uurtje.


Belemmeringsfactor 4 : Je EQ staat op een te laag pitje

Je wil natuurlijk een goede indruk op je ex maken. Dat doe je niet door continu te vragen aan je ex waarom hij of zij het heeft uitgemaakt en of je nog een kans maakt

"Waarom zus, waarom zo, wat heb ik fout gedaan???"

of door hem of haar meerdere brieven te schrijven hoeveel spijt je wel niet hebt, of door ruzie te maken omdat je bepaalde dingen niet begrijpt.

Dus wat nu te doen?

Hier het recept:

Verhoog je Emotionele Intelligentie (EQ)

Met de theorie en tips die nu volgen gaan we je helpen om je emotionele intelligentie (je EQ) een beetje op te krikken.

Je EQ bepaalt namelijk in hoeverre je inzicht hebt in je eigen emoties, waardoor je op een adequate manier in kunt spelen op allerlei gebeurtenissen of situaties.

Aangezien je nu behoorlijk in de war bent door het verlangen naar je ex, is de kans groot dat je emotionele intelligentie is verstoord.

Het goede nieuws echter dat je in tegenstelling tot je IQ je EQ zeker verder kunt ontwikkelen.

Maar het wordt wel tijd dat je bepaalde dingen stevig gaat veranderen.

Heb jij steeds geprobeerd je ex geliefde terug te krijgen en het is je nog steeds niet gelukt,

dan zit er slechts 1 ding op...

dan zul je het dus anders moeten doen

Ik bedoel niet dat je zelf 100% moet veranderen

maar wel de dingen anders aanpakken, snappen waarom je ex dat bepaalde idee van je heeft, snappen hoe je met dat gekwetste zieltje van je ex kunt omgaan.

Naarmate je EQ hoger wordt, des de groter de kans om je ex partner terug te winnen

Je EQ bestaat uit 5 aspecten die allen bijdragen aan een gezond psychologisch en sociaal functioneren. Niet alleen in je liefdesleven maar op zoveel andere terreinen van je leven.

We leggen je nu uit wat die aspecten zijn:

De beste ex terug psychologie: Het belang van emotionele intelligentie

EQ aspect 1: Een goed inzicht in jezelf en in je ex

emotionele intelligentie

We hebben het er net al over gehad hoe belangrijk het is dat je controle krijgt over je emoties.

Daarvoor is wel eerst zelfinzicht nodig: kennis van de eigen emoties, weten en begrijpen wat je voelt. Immers, als je je eigen gevoelens kent, kun je beter beslissingen nemen en kunnen je gevoelens je niet op ongemerkte wijze sturen.

Daarom hebben we je hierboven ook eerst verteld wat er gebeurt in je brein vlak na de breuk. Als je dat eenmaal weet, kun je hier rekening mee houden.

Als je ex je heeft gekwetst, kun je zodra je meer jezelf begrijpt ook uitleggen waarom dat zo is. Dat bevordert een positieve verstandhouding en kan een opening zijn voor verder contact.

EQ aspect 2: Je Kunt Je Emoties Reguleren

Het is erg belangrijk is dat je je emoties weet te reguleren, jezelf over je depressieve gevoelens weet te zetten, jezelf af te leiden omdat je snapt dat het geen zin heeft je ergens zorgen over te maken.

Daarnaast is het belangrijk dat je leert op een andere manier tegen de dingen aan te kijken. Als je dat niet doet, en je laat je door je emoties leiden, dan krijgen die emoties controle over jou in plaats van andersom.

Resultaat: je gaat je ex stalken, je belt hem/haar huilend midden in de nacht op, je gaat je ex smeken, je maakt ruzie, je reageert jaloers etc. etc.

Uit onderzoek blijkt dat je niet te lang je emoties aandacht moet geven, maar wel dat je leert negatieve emoties te reguleren door anders tegen dingen aan te kijken. Dat wordt met een deftig woord ‘reappraisal’ genoemd. Je interpreteert feiten en gebeurtenissen op een andere manier
emoties reguleren hoe krijg ik mijn ex terug

Herinterpreteren van emoties en gebeurtenissen ("reappraisal"). Wetenschappelijk onderzoek toont aan  (Lazarus & Alfred, 1964) dat het mogelijk is om appraisals te manipuleren, hetgeen consequenties heeft voor de ervaren emotie:

als jij jezelf steeds maar blijft zeggen dat het 'verschrikkelijk is dat jij je ex zo mist, dat je denkt dat je niet zonder je ex kunt leven, dat je je ex koste wat het kost terug moet krijgen, dan zul je dat ook zo blijven ervaren en zul je door je stress de verkeerde dingen blijven zien en doen.

EQ aspect 3: Jezelf motiveren om je impulsen in bedwang te houden

Hier gaat het om het kunnen uitstellen van je behoeftebevrediging, je emotionele impulsen. in bedwang weten te houden maar ook dat je jezelf weet te motiveren om iets te doen dat je niet direct genot of plezier oplevert.

Hoe kun je je emoties uitstellen?

Als je ex je dus niet meteen antwoordt zodra je hem of haar iets hebt gevraagd, ga dan iets anders doen (zoals bijv. je hond knuffelen, je oma bellen) wat zorgt voor afleiding en vertrouw erop dat de communicatie op een later tijdstip heus nog wel tot stand komt.

EQ aspect 4: Je bent empathisch en je kunt je verplaatsen in je ex

Als je je goed in je ex kunt verplaatsen ben je al een heel eind.

Je empathisch opstellen siert jou als mens. Je laat iets heel belangrijks zien aan je ex: je bent in staat om te laten zien dat je goed met conflicten om kunt gaan.

Maar om dat te kunnen, om je in je ex te kunnen verplaatsen, moet je eerst snappen wat jezelf denkt voordat je gaat nadenken hoe je ex over je denkt. Je moet begrijpen wat vervolgens de reden is waarom je ex zo over je denkt.

EQ aspect 5: Je bent sociaal vaardig en kunt omgaan met de emoties van je ex

Kun je je in je ex verplaatsen? Helemaal top!

Nu is de volgende stap dat je je sociaal vaardigheden zodanig ontwikkelt dat je goed kunt omgaan met de emoties van je ex. 

Heb je dit eenmaal onder de knie, dan kun je ook in geval van ruzie, boosheid van je ex op een adequate manier reageren en de situatie in positieve zin ombuigen.

"OK, got it Michelle, maar....vertel me alsjeblieft hoe ik dat voor elkaar krijg


Hoe Krijg Ik Mijn Emotionele Intelligentie Terug en Op Peil?

Handige Ex Terug Tips : Boost Je EQ 

Tip 1 : Schrijf letterlijk op wat je voelt

Als je ook maar even denkt : 

ik moet nu weten wat mijn ex denkt, doet, waar hij/zij uithangt’

lukt het je al veel beter om je emoties in bedwang te houden als je opschrijft wat je voelt en wat het met je doet.

Stel jezelf vervolgens de vraag die ik hier de ‘helpende gedachten vraag’ noem.

Deze luidt zo:

opschrijven wat je voelt
“gaan deze emoties en gevoelens of gedachten mij helpen mijn relatie terug te winnen?”

Is het antwoord nee, vervang die emotie onmiddellijk door een andere positieve emotie. Iets wat je blij maakt en eenvoudig is uit te voeren.

Dat kan van alles zijn: een warme kop thee, het lezen van een goed boek, naar fijne muziek luisteren, wandelen, touwtje springen of fietsen naar de sportschool.

Tip 2 : Vraag je beste vriend(in) hoe jij met emoties omgaat

Het kan zijn dat je een totaal verkeerd beeld hebt van hoe jij met je emoties omgaat, maar misschien klopt dat van geen kant. Je ouders, zus, broer, vriend of vriendin kennen je als geen ander en kunnen je wellicht hiervoor meer inzicht geven.

Vraag hen om je concrete voorbeelden te geven waaruit blijkt of jij wel of niet goed met emoties kan omgaan.

Tip 3 : Help zelf een vriend(in) in nood of doe aan vrijwilligerswerk

Om je empathisch vermogen te ontwikkelen kun je o.a. beginnen met hulp te bieden aan anderen.

iemand helpen

Dat kan een geliefd persoon zijn, maar ook een vreemde.

Door hulp te bieden kun je je beter verplaatsen in de ander.

Het helpt je om niet meer zoveel aan je ex te denken

Luister vooral naar die persoon en probeer je voor te stellen wat het met jou zou doen als je in die situatie zou zitten.

Tip 4 : Zie de humor van je situatie in

Het klinkt misschien gek als ik zeg dat je er goed aan zou doen de humor van de situatie in te zien.

Toch heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat als je met humor praat over moeilijke situaties je beter in staat bent daarmee om te gaan.

Deze vaardigheid van relativeren is eigenlijk de beste emotie regulatie strategie die er bestaat bij liefdesverdriet.nl

Je kunt nog altijd  met jezelf gaan daten. Misschien ontdek je wel hoe geweldig dat is 😉

dating yourself

Belemmeringsfactor 5 : je hebt geen zelfcompassie

Voordat je overweegt om je ex terug te winnen, zijn er 3 essentiële eigenschappen waarover je dient te beschikken.

Ontdek je nu dat er daar iets bij je aan ontbreekt, wees dan gerust. Je kunt er altijd nog mee aan de slag, zelfs vandaag al:

De 3 eigenschappen waarover je moet beschikken wil je je ex partner terug willen winnen

 • Je houdt voldoende van jezelf
 • Je hebt voldoende zelfcompassie
 • Je hebt voldoende zelfwaardering en accepteert de situatie zoals deze is

Wil je meer weten over zelfwaardering en zelfcompassie? Bekijkt de video van Kristin Neff

Hoe kun je zelfcompassie bereiken?

Let op:

Zelfcompassie heeft niets te maken met zelfmedelijden. Als je verdrinkt in je verdriet om je ex en je denkt dat je de enige bent, dan ben je egocentrisch geïsoleerd van de rest. Je laat je meeslepen door de ellende van je persoonlijke drama. Je bent dan niet in staat om met een ruimere blik naar de situatie te kijken. Je voelt je slachtoffer van wat jou is overkomen

We geven je 3 tips om meer zelfcompassie te krijgen:

 • Beschrijf welke gevoelens er bij je opkomen als je denkt aan iets waar je niet tevreden over bent. is het spanning, verdriet, onzekerheid, boosheid of angst
 • Beschrijf hoe je die gevoelens ervaart in je lichaam. Waar voel je die het meest en hoe voelt het? Beschrijf al deze lichamelijke reacties op een beschrijvende en neutrale manier, bijv. “als ik denk aan mijn ex voel ik mijn maag in elkaar krimpen, mijn spieren zijn gespannen, mijn hoofd klopt etc.
 • Neem een goede vriend of vriendin in gedachten die je van top tot teen accepteert zoals je bent, en onvoorwaardelijk van je houdt, zowel van je zwakke als sterke kanten. Hij/zij kent alles van je, je voorgeschiedenis, de dingen waar je je voor schaamt, kortom alle ervaringen in je leven tot nu toe.

  Schrijf nu een brief aan jezelf en beeld je in dat jij die vriendin bent.

  Wat zou je jezelf schrijven over die onderwerpen die je pijn doen?
  Wat en hoe zou die vriendin je voorstellen om die aspecten te veranderen, in liefde en met compassie.

  Let erop dat je dat schrijft vanuit zorg, acceptatie, betrokkenheid en liefde

Tot slot geven we je nog een andere tip om zelfcompassie zelfliefde en acceptatie te ontwikkelen.

Je hebt vast wel van mindfulness gehoord.

Het is een open en receptieve houding waarbij je met je aandacht in het hier en nu bent. Het heeft veel raakvlakken met boeddhistische filosofie.

Zonder er over te oordelen registreer je je waarnemingen, gedachten en gevoelens precies zoals ze opkomen, zonder er een oordeel over te vormen en zonder te proberen iets te veranderen.

Onthou dus dat mindfulness je perfect van pas kan komen bij je eerste ontmoeting met je ex.

Wetenschapper Hölzel aan de Harvard Medical School beschrijft in dit rapport de effecten van mindfulness op het lichaam en zegt dat het niet uit slechts 1 vaardigheid bestaat maar uit meerdere die onderling verbonden zijn.

OK we hebben nu gezien wat er eerst allemaal in orde moet zijn voordat je ook maar 1 stap zet in de richting van je ex.

Heb je deze stappen allemaal doorlopen, dan kun je door met het meest spannende deel: het contact met je ex, de eerste ontmoeting en hoe je je ex kunt beïnvloeden.

Daar gaan we het nu over hebben.

Hoe Je Ex Terugkrijgen Door Afstand Nemen

Voordat je ook maar nadenkt over de vraag: hoe krijg ik mijn ex terug is het zeer belangrijk dat je het contact een geruime tijd verbreekt.

Deze eerste stap noemen we het inlassen van radiostilte of ook wel het bewust creëren van afstand.

Veel mensen zijn bang om afstand te nemen omdat ze denken dat hun ex hun dan vergeet. Maar niets is minder waar. Afstand nemen is hoe dan ook het beste wat je kunt doen. Doe je dit niet, dan zal je een label krijgen 'deze persoon is afhankelijk van mij' 'het is maar goed dat het uit is, want kijk, ik heb geen zin om iemand aan mijn zijde te hebben die mijn nodig heeft om zichzelf gelukkig te voelen"

Met name vrouwen zijn heel bang dat hun ex-man hun snel vergeet. Het is waar dat mannen anders omgaan met hun verdriet na de relatiebreuk dan vrouwen. zij voelen inderdaad minder pijn na de breuk, maar dat wil nog niet zeggen dat mannen hun ex snel vergeten.

Stap 1: Radiostilte

Eigenlijk hoef ik niet veel meer te vertellen over het belang van de contactloze periode na de breuk die we radiostilte noemen. Mocht het voor het eerst zijn dat je hierover leest, dan raad ik je aan deze special te lezen:

>> Radiostilte: het contact verbreken met je ex - de beste tips om het vol te houden

In ieder geval moge het duidelijk zijn dat het nemen van afstand cruciaal is als het gaat om het terugwinnen van je ex. Zeker als je ex heeft gezegd ruimte en rust te willen.

Voor mij staat boven aan deze lijst het zielig doen.

Je ex terugkrijgen door zielig te doen heeft nooit gewerkt en zal ook nooit werken.Als je ex ziet dat het goed met je gaat (ook al doe je dan alsof) en dat je sterk en zelfverzekerd je leven op pakt, dan ​ben je automatisch ook aantrekkelijker.

Nee, je ex zal zeker niet denken "Oh ik zie dat het goed met haar/hem gaat, dus is het inderdaad beter dat we niet meer samen zijn"

De kans dat je ex dit denkt is heel erg klein. De enige situatie waarbij afstand nemen wellicht af te raden is, is als je ex vond dat je hem of haar al behoorlijk had verwaarloosd door geen aandacht te geven en als je je ex ook niet hebt gestalkt. Maar dan nog.

Als je je ex in dat geval plotseling overlaadt met complimentjes, cadeautjes en ''ik hou van jou'tjes'' dan is dat een overduidelijke manier dat je probeert je ex om te kopen. Jullie relatieproblemen lossen zich niet vanzelf op op die manier.  

Dan is er nog een veelgemaakte fout bij mensen die net ​zijn gedumpt door hun ex.

Dit is wat ze doen: ze roepen:

"Ja maar ik ben toch echt veranderd!"


Als je even goed naar jezelf kijkt, dan weet je dat dat niet waar is. Je wilt misschien wel veranderen, maar verandering kost tijd. Je kunt dat nooit en te nimmer roepen als je relatie net over is.

Neem die tijd dus ook rustig. 

Maar in het kort zal ik je het psychologische doel nogmaals uitleggen van radiostilte.

Deze is tweeledig:

 • Je hebt de tijd om te werken aan hiervoor genoemde belemmerende factoren
 • Je ex heeft eveneens tijd om af te rekenen met schuldgevoelens, verdriet, stress en de angst dat jij weer hoop krijgt

Laat je je een tijdje niet zien of niet van je horen, dan weet je ex dat je de breuk hebt geaccepteerd en kennelijk dus ook geen verwachtingen meer hebt.

radiostilte

De manier, je gedrag waarmee je je ex straks weer tegemoet treedt is cruciaal voor je verdere kansen om je relatie weer te herstellen.

Je ex heeft namelijk meteen door hoe jij je werkelijk voelt als je met hem/haar praat, als hij/zij je weer ziet etc.

Probeer je net te doen alsof je je ex niet meer terug wilt, terwijl dat eigenlijk wel zo is, dan loop je het risico dat je jezelf verraadt.

Daarom herhaal ik het hier nog een keer:

Zorg dus dat je eerst de belemmerende factoren 1 tm 5 zoals hierboven beschreven allemaal hebt doorlopen en er helemaal uit bent met jezelf. Pas dan kun je beginnen met de volgende technieken voor het terugkrijgen van je ex.

We geven je eerst de wetenschappelijk onderbouwde theorieën (je moet snappen waarom je de dingen op een bepaalde manier moet doen en dat die ook echt werken) die we vervolgens weer aanvullen met bruikbare tips.

Het Psychologisch Effect Van Afstand en Ruimte

Naast de hierboven genoemde 2 redenen waarom het belangrijk is dat je radiostilte invoert willen we eerst nog wat dieper ingaan op het belang van afstand en ruimte.

Je moet namelijk eerst begrijpen dat iedere persoon altijd een bepaalde ruimte om zich heen nodig heeft. Dat doe je eigenlijk meestal ook onbewust.

Die behoefte is eigenlijk diepgeworteld en blijkt onder meer uit het gegeven dat veel diersoorten er iets soortgelijks op na houden.

Uit een onderzoek met chimpansees blijkt namelijk dat wanneer je ze opsluit in een te klein hok er veel vaker conflicten zijn dan wanneer ze in een grotere ruimte zitten.

ruimte nodig

Maar volgens mij hoe je geen chimpansee te zijn om dat te snappen 😉

Je merkt het zelf ook als je op een feestje bent en een praatje maakt met een onbekende. Als die onbekende steeds dichter bij je komt staan doe jij liever een stapje terug.

Misschien doe je dat bewust of onbewust. Maar het is een logische reactie: die persoon maakt namelijk inbreuk op jouw persoonlijke territorium.

Hoe meer die persoon de afstand tussen jou en hem/haar verkleint des te onsympathieker ga je die vreemdeling dan ook vinden.

Wij ervaren het als mens als prettig als we iemand aardig vinden en ook dicht bij ons komt staan. We vinden die persoon dan ook steeds sympathieker

Hou hier dus rekening mee vlak na de breuk. Zeker als er conflicten zijn geweest en je ex niet een goed beeld van je heeft. Je maakt het in dat geval erger als je probeert dicht in zijn of haar buurt te komen.

Zorg er dus voor dat er een redelijke fysieke ruimte tussen jou en je ex blijft bestaan.

Tijdens de ontmoeting met je ex (er zijn geen spanningen meer), aarzel dus niet een stapje dichter bij hem of haar te staan.

Let vervolgens goed op: doet je ex (on)bewust een stapje terug, dan weet je dat er nog werk aan de winkel is. Hetzelfde kun je peilen met oogcontact. Zie je dat je ex het oogcontact vermijdt ook dan is de verhouding tussen jullie beiden nog niet veilig genoeg en is er nog een stuk voorwerk te doen.

>>> Lees hier ook mijn artikel "de voor- en nadelen van afstand nemen"

We leggen je nu uit waarom de eerste 30 seconden van je ontmoeting na de breuk bepalend zullen zijn hoe het contact met je ex verder zal verlopen.

Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug: 5 Krachtige Beïnvloedingstechnieken

#1 De Eerste Indruk Na De Breuk - Hoe Is Je Look?

Het hoeft hier geen betoog dat de eerste indruk die je ex van je krijgt vlak na de breuk vooral gemaakt zal worden door je fysieke verschijning.

Zorg er dus voor dat je er perfect uit ziet en dat je er echt opvallend iets aan je is veranderd. Dat kan zijn:

 • je kledingstijl is anders,
 • je draagt bijv. nu een pak in plaats van altijd die spijkerbroek
 • Je draagt andere kleuren
 • Je bent naar de kapper geweest en hebt je haar totaal anders
 • Je draagt een andere bril
 • Je hebt je baard geschoren
 • Je ruikt anders (daarvoor heb je uiteraard een lekker geurtje gekozen...)

Het klinkt misschien vreemd, maar uit onderzoek blijkt dat als je bij de eerste indruk er al meteen anders uit ziet, goed en verzorgd, dan zul je ook meteen veel aardiger gevonden worden.

Maar we gaan nog een stapje verder. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar hoe je je beweegt.

#2 Hoe is je lichaamshouding en beweging?

Heb jij het al zover voor elkaar dat je een afspraakje hebt kunnen regelen met je ex?

Een eerste vereiste is wel dat je ECHT JE EMOTIES ONDER CONTROLE HEBT.

Je lichaamshouding zal je uiteindelijk verraden als je niet echt positiever over jezelf en je ex denkt.

Je kunt dan nog zoveel weten over lichaamshouding en beweging, het zal je niet lukken om die eerste indruk tot een succes te maken.

Dus niet alleen je uiterlijk en hoe je jezelf verzorgt, ook de manier hoe je je ex straks weer tegemoet komt, is zeer belangrijk voor een eerste goede indruk na de breuk.

Hoe jij je voelt is prima af te lezen aan je lichaam en de manier hoe je je beweegt.

Die zullen je werkelijke gevoelens en gedachten zeker verraden.

je ziet er uit zoals je denkt

Deze tips gelden voor zowel mannen als vrouwen:

 • Je staat rechtop
 • Je schouders zijn recht
 • Je steekt je borst vooruit (niet te overdreven natuurlijk)
 • Je richt je kin iets omhoog

Als dat je lukt kom je heel anders over dan iemand met een in elkaar gedoken 'met maar niet op mij' houding

Natuurlijk wil jij gezien worden door je ex, dus daar ga je echt goed op letten!

Je ex zal zelfs al vanaf een afstand kunnen zien, aan de manier hoe jij er aan komt lopen, hoe jij je voelt en wat hij/zij van je kan verwachten.

Misschien denk je wel ‘ach dat is toch maar een detail’. Vergis je niet! het non verbale gedrag dat niet in harmonie is met het verbale gedrag verklapt alles over hoe jij je werkelijk voelt.

Hier een goede tips al je een goede indruk wil maken op je ex in de eerste 30 seconden dat hij of zij je weer ziet.

Stel je ex is al op de plek van de afspraak. Je ex ziet dat je er aan komt.

Zorg er dan voor dat je grote stevige passen neemt,

Til je voeten goed op

Beweeg je sierlijk en ontspannen.

Klik hier en lees het onderzoeksrapport van Montepare & Zebrowtiz-Mc Arthur (1988) over het effect van lichaamshouding en beweging op anderen

Ben je een man en wil je indruk maken op je ex vrouw of vriendin?

Neem dan:

 • meer ruimte in tijdens het zitten en lopen,
 • trek brede schouders
 • neem een asymmetrische ontspannen houding aan

(bijv. de linkerhelft van je lichaam doet niet hetzelfde als de rechterhelft; je zit met één arm over de leuning van een stoel en de andere arm ergens anders, of een voet op de knie)

lichaamstaal bij ex terugwinnen

Waarom is dit belangrijk?

Wel, zo kom je machtiger en zelfverzekerder over dan iemand die zich klein maakt.

Dit doe je zo:

Ben je een vrouw, dan kun je wat flirten met jezelf door jezelf bijvoorbeeld op een sensuele manier aan te raken.

 • Speel met je haar
 • Raak af en toe je hals subtiel aan 
 • Bijt een keer half op je lip terwijl je argeloos 1 hand achter je oor legt
 • Lach (niet te overdreven) en glimlach (vooral!)

Als de conversatie goed verloopt, wees jezelf er dan van bewust dat je goed oogcontact maakt met je ex.

Wat je ook kunt doen is het synchroniseren van je eigen houding met die van je ex.

Doe dit echter nooit op precies hetzelfde moment want dan komt het onnatuurlijk over.

Je ex zal dan denken dat je hem of haar gewoon zit na te apen.

lichaamstaal vrouwen

Overigens noemen we het effect van lichamelijke processen op mentale processen met een duur woord ‘embodiment’.

Het ontstaat doordat je houding je brein informatie geeft over welke handelingen mogelijk zijn.

Onderzoekster Amy Cuddy vertelt over lichaamstaal en hoe je een machtige houding kunt innemen door "power posing" om je zelfvertrouwen op te peppen

#3 Indruk maken met je stem

Naast lichaamsbeweging en houding valt er nog meer te doen om je aantrekkelijkheid te verhogen.

Te denken valt hierbij aan de manier hoe je je stem gebruikt (toonhoogte, tempo, afwisseling en haperingen)Is je stem aangenaam voor je ex, dan zul je een positieve indruk maken.

Een hogere stem wordt geassocieerd met vrouwelijke kenmerken en een lagere stem met mannelijke kenmerken.

Je kunt niet alleen je ex beïnvloeden, ook jezelf.

Je kunt jezelf machtiger voelen door lager te praten. Behalve de intonatie let je ook op het tempo van je stem.

Wanneer het tempo hoog ligt kom je over als bekwamer en overtuigender.

Let er overigens ook nog op dat je niet teveel ‘uh’ zegt, want dan laat je zien dat je niet erg vastbesloten bent.

#4 Geef je ex een goed gevoel over zichzelf

Met andere woorden:

vertel je ex welke positieve eigenschappen je allemaal aan hem of haar ziet.

Daarmee verhoog je direct je aantrekkelijkheidsfactor.

Praat je alleen maar over jezelf, dan ben je minder aantrekkelijk. Feitelijk mag je dus best slijmen bij je ex, maar leg het er niet te dik op, want dat zou averechts kunnen werken.

Je riskeert manipulerend en onnatuurlijk over te komen.

Onderzoeksresultaten suggereren dat slijmen en vleien in het algemeen behoorlijk effectief is, ook al beweren wij vaak dat het niet hoort. Maar overdrijf niet.

Naast slijmen hoort ook het geven van kritische complimenten.

Een kritisch compliment is bijv. “goh, je ziet er goed uit zeg, alleen had je wel even een andere bril mogen uitkiezen, maar dat pak staat je wel goed”

kritische compliment

Je geeft dus eerst een positief compliment, gevolgd door een kritiek, gevolgd door een compliment.

Dat geeft je ex al meteen een wat onzeker gevoel, maar dat is ook precies de bedoeling: jij bent namelijk de persoon die de touwtjes in handen heeft, en niet je ex.

Het geven van kritische complimenten verhoogt je aantrekkelijkheid en geeft je een dominante positie.

Tijdens het eerste gesprek na de breuk is het belangrijk dat je je het gesprek ook geleidelijk opbouwt op natuurlijk wijze, en niet meteen alles van jezelf en je plannen prijsgeeft.

Het is goed dat je je openhartig en eerlijk open stelt, maar belangrijk is ook dat je de nieuwsgierigheid prikkelt van je ex. Denk aan het ‘tipje van de sluier’

#4 Vraagtechnieken: je ex in verwarring brengen

Wist je dat het zeer belangrijk is hoe je een vraag moet stellen?

Tenminste als je succes wilt en gedaan wil krijgen van je ex wat jij wilt.

Stel je zou je ex willen vragen om af te spreken.  Je zou bijv. op deze manier de vraag kunnen stellen:

Jij: zou je het leuk vinden om komende donderdag ergens wat de gaan drinken"

maar ook zo:

Jij: heb je komende donderdag om 15:15 even de tijd om mij je mening te geven over iets waarover ik een besluit moet nemen? Ik weet dat jij daar zo goed in ben 😉

Waarom werkt de tweede vraag zoveel beter?

De reden is feitelijk simpel:

In de eerste vraag laat je de mogelijkheid dat je ex ‘nee’ zegt open. Hij of zij heeft alle ruimte om je voorstel te weigeren.

In de tweede vraag geef je naast het woord ‘donderdag’ ook een specifieke tijdsaanduiding aan. Je ex zal daarbij verwachten dat je het nogal druk hebt en die afspraak dus niet te lang zal gaan duren.

in verwarring brengen

Bovendien vraag je je ex je met iets te helpen, maar ook sluit je af met ‘ik weet dat je daar zo goed in bent’ waarmee je je ex een goed gevoel geeft over zichzelf

Uit onderzoek is gebleken dat als iemand een redelijke reden geeft om aan jouw verzoek te voldoen, dan zal die persoon minder geneigd zijn om dat verzoek te weigeren.

Maar het kan eigenlijk nog beter…

Stel dat je zou vragen (dit werkt het beste via de telefoon)

Jij: Hey, als we a.s. donderdag 15:15 bij coffeeshop ’t Stoepje, uhh o nee ik vergis me, ik bedoel de Tapperij, elkaar even kunnen treffen, dan heb ik net even de gelegenheid je iets voor te leggen waar je vast verstand van hebt 😉

Waarom is deze vraagstelling eigenlijk nog beter?

Het heeft alles te maken met het in verwarring brengen van je ex

Maar afgezien hiervan komt je vraag overtuigend over. Je geeft wat details aan : de dag, het tijdstip maar ook ‘coffeeshop ’t Stoepje’ ‘de Tapperij’ ‘ ik heb net even’, het klink allemaal heel redelijk.

Bovendien zeg je dat je ex er verstand van heeft. Je ex heeft feitelijk nauwelijks een motief om te weigeren, en hij of zij wil zich uiteraard ook van zijn/haar beste kan laten zien.

Maar wat vooral ook heel goed werkt in deze zin, is dat je je ex even hebt afgeleid, (je hebt je ex in verwarring gebracht in de namen 't Stoepje en de Tapperij) waardoor hij/zij even minder goed oplet op de vraag ‘is dit nu wel zo verstandig’.

Je ex afleiden en onzeker maken is essentieel!

Het spreekt voor zich dat dit minder gaat werken als je deze vraagtechniek gebruikt via de whatsapp omdat je ex dan meer tijd heeft om na te denken.

Je Ex Terug Via Facebook En Andere Sociale Media

Sociale media hebben tegenwoordig veel invloed op relaties. Liefdesrelaties kunnen er ontstaan maar ook verbroken worden. Verwaterde vriendschappen omdat je alles al op Facebook leest is een bekend probleem.

Via Facebook, snapchat, instagram of andere sociale media kun je gemakkelijk met elkaar in contact komen en afspraken maken om iets leuks te gaan doen.
Dat laatste kun jij in dit geval in je voordeel gebruiken als je ex ook op sociale media zit.

In dat geval:

Maak foto's van gezellige activiteiten die je onderneemt en plaats die op je social media accounts. De kans dat je ex dit ziet is dan vele malen groter. ​

Is er een festival in de buurt? Grote kans dat je ex toevallig ook gaat. Je hoeft elkaar niet tegen te komen, natuurlijk. Maar op die manier kun je dit beter in de gaten houden.
Tag zoveel mogelijk plaatsen waar je komt in je foto's. Tag ook zeker plaatsen waar je ex zich nog weleens wil bevinden. Je ex zal op die manier toch vaker iets van jou activiteiten zien zonder dat je ex doorheeft dat jij dit stiekem expres doet.

Je kunt ook leuke quotes plaatsen of berichten plaatsen waarbij je je vrienden uitnodigt om te reageren. Hoe meer leuke reacties, des te sterker de invloed hiervan op jouw ex. Wanneer jij meer volgers krijgt zal je ex automatisch ook denken dat je echt 'leuker' en 'aantrekkelijker' bent geworden.

Hoe zit het met jou? Heb jij je ex al terug? Heb je goede tips voor de lezers? Schroom niet om je reactie hieronder achter te laten!

Maar bovenstaande tips zijn nog maar een klein onderdeel van wat je kunt leren uit  het Ebook Win Hem/Haar Terug en het online coachingprogramma Van Breuk Tot Doorbraak. 

Mocht je 1-op-1 coaching willen en leren wat je het beste kunt zeggen of sturen naar je ex? Neem contact met me op!

Je vindt alle informatie door hier te klikken

Klik hier om een reactie achter te laten 95 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG