Hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij

Je ex man of vriend heeft je verlaten en je vraagt je af hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij. Maar wellicht zie je de situatie erger dan het lijkt. Het is typisch vrouwelijk om meteen in paniek te raken of de meest donkere kant van de situatie te zien zodra je man of vriend met je gebroken heeft. Overigens is dramatisch gedrag is ook één van de hoofdredenen waarom mannen wegvluchten voor vrouwen

Het is aan de ene kant best logisch dat je meteen denkt dat het nooit meer goed komt tussen jou en je ex. Na de relatiebreuk val je namelijk in een leeg gat en zie je alles somber in. Je referentiekader wordt meteen klein en je denkt dat er niets meer veranderd kan worden aan de realiteit.

Misschien vind je het gek als ik je zeg dat het best heel goed mogelijk dat je ex nog gevoelens voor je heeft. Ik maak het zo vaak mee wanneer ik in gesprek raak met mijn coachees. Wat vaak blijkt is dat vrouwen graag willen dat hun man of vriend voelt zoals zij voelen, maar dat is helemaal niet reëel.

Jouw manier van emoties uiten is er een manier die bij je past,  waar jij je prettig bij voelt, omdat je dat van jongs af aan hebt geleerd. Echter, ik kom zelden koppels tegen waarbij man en vrouw op dezelfde manier hun emoties uiten.

“Hoe kom ik weer bij zijn gevoel”

Dit is één van de vele vragen die vrouwen mij stellen zodra het contact tussen hun en hun ex weer beter wordt.

Sommige vrouwen klagen dat ze zo weinig in contact kunnen komen met hun mannelijke partner. Wanneer een man echter afstandelijk, koel reageert, hoeft dat nog helemaal niet te betekenen dat hij geen gevoelens meer heeft. Sterker nog, ook als een man zegt ‘ik voel niks meer’ dan kan het ook nog eens zo zijn dat hij ‘ermee zit’ dat hij niks meer voelt, en dat hij juist zo graag zou willen voelen.

Het moge duidelijk zijn dat de meeste mannen niet sterk in contact staan met hun eigen gevoel. Simpelweg omdat ze dat van hun ouders niet hebben geleerd. De meeste jongetjes leren op zeer jonge leeftijd dat huilen niet hoort en dat je sterk moet zijn, want huilen hoort nu eenmaal bij vrouwen.

Hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij? Begin met het accepteren van de situatie

Als jij wilt dat je ex weer gevoelens voor je krijgt, begin dan eerst met te accepteren dat dat op dit moment niet zo is. Hem erkenning geven dat hij gekwetst is, is de eerste stap.

In de volgende stap ga je op zoek naar emotionele verbinding. Let op: dat mag jij doen op de vrouwelijke manier en hij mag dat doen op de mannelijke manier: meer gericht op logica en het rationele deel van de relatie.

En wat als hij niet wil praten?

Als hij niet wil praten, of niet wil praten over zijn gevoelens, dan heeft het geen zin daarover je beklag te doen. Doe je dit wel dan maak je het voor hem alleen maar moeilijker.

Bekijk ook hier mijn video:

Als je ex man of vriend geen oplossing ziet voor het probleem waar jij mee komt, dan vlucht hij liever weg. In dat geval ben je natuurlijk geneigd om te zeggen “hey, waarom loop je nu weg als het juist nodig is dat we praten?”, maar weet dat weglopen op dat moment niet inhoudt dat hij er niets aan wil doen. Hij voelt zich op dat moment gewoon machteloos en mannen kunnen zeer moeilijk omgaan met machteloosheid.

Wat zeg ik zodat hij weer interesse toont

Allereerst zorg je ervoor dat je ‘waarom’ vragen vermijdt en je je ex geen schuldgevoelens aanpraat. Hoofdzaak is dat je altijd constructief het gesprek aangaat. Begin dus nooit met “jij zegt altijd….” of “Jij doet nooit een keer ….”, want de woorden ‘altijd’ en ‘nooit’ geven hem een schuldgevoel en zijn vernietigend voor je relatie.

Als een vrouw doorheeft dat er iets ‘mis is’  (geloof me, dat hebben ze sneller door dan mannen), terwijl de man daar geen flauwe notie van heeft, worden ze heel onrustig als jij daar iets van zegt.  Mannen willen tijdens het gesprek graag controle houden over zichzelf, en zekerheid uitstralen.

Het allerbelangrijkste is dat de gesprekken die je voert met je ex altijd kalm en met wederzijds begrip voor elkaars situatie verlopen.

20 redenen waarom zijn gevoelens zijn verdwenen

Om erachter te komen hoe hij weer gevoelens voor je krijgt moet je eerst natuurlijk de oorzaak weten

Er zijn natuurlijk talloze oorzaken waarom mannen hun gevoelens voor hun vrouw of vriendin verliezen. We geven je hierbij de 20 meest voorkomende:

 • hij heeft problemen op zijn werk
 • hij heeft financiële problemen
 • hij heeft een vriend die met een probleem zit die hij niet kan oplossen
 • hij weet niet hoe hij jouw problemen kan oplossen
 • hij ziet je ongelukkig en weet niet hoe hij je gelukkig kan maken
 • hij is bang om zich aan je te binden (lees verder ook dit artikel:
 • je claimt hem te veel
 • hij mag zijn vrienden niet meer van je zien
 • je toont geen interesse in zijn hobbies
 • hij heeft heel veel energie en tijd in je gestopt maar hij kreeg er naar zijn gevoel te weinig aandacht en waardering voor terug
 • je geeft hem te weinig bevestiging dat hij goed is zoals hij is
 • je bent van een opgewekte vrouw veranderd in een sombere depressieve grijze muis
 • je schenkt geen aandacht meer aan je kleding en je taalt niet naar sexy lingerie
 • je bent simpelweg niet lief voor hem en geeft hem onvoldoende complimenten
 • je gaat ervan uit dat hij de dingen wel moet snappen (omdat jij het niet logisch vindt als dat niet zo is)
 • je verwacht dingen van hem die hij niet kan waarmaken
 • je weigert seks met hem te hebben waardoor hij geen kans krijgt om op mannelijke zijn liefde voor jou te tonen
 • hij heeft je gezegd dat hij twijfelde over de relatie en jij maakte er direct een drama van
 • Je toont keer op keer onzeker gedrag en reageert vrijwel nooit positief op zijn complimenten
 • je prijst hem niet de hemel in als hij iets heeft gedaan waar hij trots op is

En zo zijn er nog tal van andere oorzaken waar zijn gevoelens zijn verdwenen

Deze opsomming is overigens niet bedoeld om jou schuldgevoelens aan te praten, maar het is wel nodig dat je kritisch bij jezelf nagaat wat een mogelijke oorzaak (of oorzaken) zou(den) kunnen zijn. Die kan zowel bij hem als bij jou liggen, of misschien wel bij allebei

Maar je weet wat de oorzaak zou kunnen zijn, gaan we ons concentreren op de vraag die door veel andere vrouwen wordt gesteld “hoe krijgt hij weer gevoelens voor mij”

Hoe hij weer gevoelens voor je krijgt: de 15 beste tips

In de eerste plaats dien je te weten dat hij niet van de ene dag op de andere dag zijn gevoelens weer terugkrijgt. Er is veel geduld voor nodig om een relatie te herstellen. Niet alleen jij voelt de pijn, ook je ex.

Voordat we oplossingen gaan aandragen hoe hij weer gevoelens voor je kan krijgen, willen we eerst ook de andere kant benaderen:

Hoe kun je voorkomen dat hij zich nog verder afstand van je neemt?

Zorg er in ieder geval voor dat je niet verzeild raakt in eindeloze discussies over de verbroken relatie. Ook niet zodra je merkt dat je controle verliest over hem. Overigens is het zo dat het voorkomen van oeverloze discussie dermate belangrijk is als je ex nog niet helemaal zeker weet of hij het weer met je wil proberen. Waarom is dat? Wel, zodra je met een twijfelaar in gesprek gaat zal hij altijd proberen zichzelf te verdedigen door te zoeken naar argumenten. Hij zal dan nooit eerlijk zeggen wat hem dwars zit, vaak omdat hij je niet nog meer wilt kwetsen.

Zeg in ieder geval nooit dingen als “je weet niet wat je weggooit’ want dan zal hij zich nog schuldiger voelen en meer afstand van je nemen.

Wat kun je als vrouw dus wel doen om ervoor te zorgen dat hij weer gevoelens voor je krijgt en verliefd op je wordt. Hier onze 15 beste tips:

 • Toon in de eerste plaats begrip en erkenning voor zijn besluit
 • Vertel hem dat hij ok is zoals hij is en hij niet aan zichzelf moet twijfelen
 • Vertel hem dat je geen verwachtingen hebt
 • Glimlach naar hem
 • kijk hem in de ogen als je met hem praat
 • let op je stem en intonatie
 • let op je houding (non verbaal gedrag)
 • zorg dat je er sexy en verzorgd uitziet (haar, kleding, lekker geurtje)
 • vertel leuke, interessante verhalen in plaats van dat je ‘waarom’ vragen stelt met betrekking tot de breuk.
 • Vertel hem dat je hem dankbaar bent voor alles wat je van hem hebt geleerd
 • Zoekt hij contact met je? ga dan niet continu in op zijn voorstellen (pas op dat jullie ‘friends with benefits’ worden)
 • leef je in hem in (gebruik woorden als ‘dat kan ik me goed voorstellen’)
 • Als hij zegt dat hij ‘het ook niet weet of het goed komt’ leg een hand op zijn schouder en vertel hem dat dat nu ook niet hoeft
 • laat hem weten dat je hem niet ‘echt nodig’ hebt
 • steun hem ook al wil hij nu iets wat jij niet wilt

Hopelijk vond je onze tips waardevol en begrijp je nu meer wat je allemaal kunt doen om zijn gevoelens weer aan te wakkeren.

Wil je meer? Dan kun je het online coachingprogramma “Van Breuk Tot Doorbraak” volgen inclusief coaching per email. Klik hier voor meer informatie

Ook kun je persoonlijke coaching aanvragen per email. Hier vind je de mogelijkheden

Wil je gebeld worden? Klik dan hier

Wil je alleen “Win Hem Terug” lezen klik dan hier?

Klik hier om een reactie achter te laten 18 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG