• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe liefdesverdriet overwinnen?

Hoe liefdesverdriet overwinnen als je helemaal geen afscheid van je ex wil nemen? Je dacht dat jullie het helemaal voor elkaar hadden, dat deze liefde nooit over zou gaan? Of heb je de signalen niet opgepikt of niet op willen pikken? Natuurlijk zijn er relaties waarbij de breuk als een donderslag bij heldere hemel komt, maar vaak, als je diep in jezelf kijkt, heb je vast wel eens iets gemerkt maar dat onbewust (of bewust) onderdrukt.

Liefdesverdriet heeft verschillende uitvalshoeken. Je kan na een relatie van 2 maanden al liefdesverdriet hebben, maar ook na een relatie van 27 jaar. Er is dan een wezenlijk verschil in verdriet. Het verdriet van de eerstgenoemde korte relatie zal relatief makkelijker te verwerken zijn al die van 27 jaar omdat je nog een eigen leven hebt. Na een relatie van 27 jaar is je partner echter een stuk van je leven geworden. Vaak zijn er kinderen en je hebt buiten hem/haar om geen toekomstidealen meer. Je valt dan echt in een diep gat en ondergaat in principe een rouwproces. Met een overlijden van iemand weet je waarom je emotionele pijn hebt maar als de reden van de relatiebreuk aangegeven wordt met “de koek is op” dan voel je je daarnaast ook erg vernederd.

Hoe Liefdesverdriet Overwinnen? Verliefdheid is een drug.

Hoe liefdesverdriet overwinnen als je niet meer zonder kan? Tenminste dat denk je. Heel plastisch omschreven is verliefdheid voor een groot deel een gevolg van een chemische reactie in de hersenen waar dopamine wordt aangemaakt wat een verhoogde bloeddruk en hartslag veroorzaakt en sympathieke gevoelens doet ontstaan. Daarnaast scheiden we een feromoon (geursignaal) af waar het andere geslacht onbewust op reageert.

Na een plotselinge relatiebreuk kan je je ziek voelen, in een depressie raken met zelfs lichamelijke klachten als gevolg. Liefdesverdriet is dus niet alleen een psychische aangelegenheid. Bij de strijd die je aangaat tegen je liefdesverdriet moet je de zorg voor je lichaam niet veronachtzamen. Blijf gewoon dooreten, sporten en ga regelmatig de frisse lucht in. Je voorkomt daarmee dat je in een vicieuze cirkel raakt van hongeren, slecht voelen en vervolgens weer niet eten.

Erkenning is het begin van je overwinning.

Hoe kan je je liefdesverdriet overwinnen als je het niet wil erkennen en hoop blijft houden. Om te kunnen overwinnen zal je moeten leren om het los te laten. Stalk je ex niet, mocht je elkaar nog (moeten) zien vermijdt sex en ga weer toekomstplannen maken voor een toekomst zonder je ex.

Hulp bij het loslaten van je liefdesverdriet kan zijn een goed gesprek met een vriend(in), je gevoelens opschrijven in een liefdesverdriet brief die je vervolgens nooit post of als je er echt niet uitkomt kan professionele hulp uitkomst bieden. Professionele hulp kan bestaan uit een liefdesverdrietconsulent of een psychiater.

Eerstgenoemde helpt vaak mensen met kennis gebaseerd op eigen ervaring en de psychiater bekijkt het meer vanuit medisch oogpunt. Er zijn hele goede boeken geschreven over hoe liefdesverdriet te overwinnen, deze kunnen heel verhelderend werken. Het lezen van een dergelijk boek doet je beseffen dat je er niet alleen voor staat en dat de zon op een dag gewoon weer speciaal voor jou opkomt.

Hoe liefdesverdriet overwinnen, hoe onwaarschijnlijk het je nu ook lijkt, er is een leven na liefdesverdriet. Overwin je liefdesverdriet door oude patronen te doorbreken. Al eerder genoemd ga sporten, doe leuke dingen, accepteer de relatiebreuk en probeer weer gelukkig te worden met jezelf. Door het houden van jezelf komt je gevoel van eigenwaarde weer terug en maakt een eind aan het gevoel van vernedering.

>>> Lees verder ook dit artikel over het verwerken van je liefdesverdriet

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG