21

Hoe snel vergeet een man zijn ex

Hoe zit dat nu met mannen? Vergeten ze snel hun ex? 

Veel vrouwen die liefdesverdriet hebben stellen zichzelf vaak de vraag of hun man in staat is haar snel te vergeten. Het is natuurlijk een vreselijke gedachte als je relatie al vele jaren heeft geduurd en je tot de ontdekking komt dat je ex man je al snel heeft vergeten.

Helaas is het leven zo dat je moet accepteren wat er op je pad komt, zowel datgene wat moeilijk is als makkelijk. Dat geldt ook voor een relatiebreuk. Dit hoeft echter niet te zeggen dat je de kans niet moet aangrijpen om je ex weer voor je terug te winnen.

In dit artikel vertellen we je o.a.:

  • hoe mannen terugkijken op hun relatie
  • wat mannen voelen na de relatiebreuk (de schokkende waarheid)
  • waarom mannen sneller alweer een ander hebben dan vrouwen
  • hoe je er als vrouw voor kunt zorgen dat je ex man je minder snel vergeet
hoe snel vergeet een man zijn ex

Waarom impulsen beheersen belangrijk is zodat je ex man je niet snel vergeet

Het antwoord op de vraag of een man snel zijn ex vergeet is zowel ja als nee. Maar straks vertellen we je nog de schokkende waarheid uit wetenschappelijke studies.
Een man zal inderdaad zijn ex snel vergeten als zij probeert haar ex partner terug te winnen op een verkeerde en destructieve manier.

Een man zal zijn ex echter niet snel vergeten als zij bewijst dat ze haar ex met respect en geduld behandelt.

Vrouwen die gehaast zijn neigen hun ex te gaan stalken met smsjes waarin ze om vergeving vragen en beloven dat het ‘deze keer anders zal zijn’ omdat ‘ze nu wel begrijpen welke fouten ze heeft gemaakt’ .

Een vrouw die afstand weet te nemen lukt het vaak beter om haar ex terug te winnen. Natuurlijk vindt je ex het fijn als je laat zien dat je in je daden, en niet zozeer in wat je zegt, moeite doet om daadwerkelijk de dingen anders aan te pakken.

Het is dus belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de vraag "waarom is het tussen ons fout gegaan".

Zodra je het antwoord weet, schrijf dit dan op en probeer met concrete oplossingen te komen. Een man vindt het ook fijn als hij ziet dat zijn ex met veel geduld de situatie benadert. 

Een grote fout die vrouwen maken is vragen aan hun ex of hij nog van haar houdt en of hij nog kansen ziet dat het in de toekomst gaat lukken. Begrijp dat je ex niet altijd direct het antwoord weet op zulke vragen.

Door stress vergeet een man snel zijn ex

Geef je ex na de relatiebreuk in ieder geval een goed gevoel als je hem benadert. Als je ex al langere tijd geen contact met je heeft opgenomen dan hoeft dat nog niet te betekenen dat hij je heeft vergeten.

Je ex heeft het nodig om rust en ruimte te krijgen om zich te bezinnen over de vraag ‘hoe nu verder’ .

Als je na de relatiebreuk jezelf opsluit in je huis je onderneemt niets, dan zul je uitstralen dat je ex niet veel van je kan verwachten. Ondernemende, actieve vrouwen hebben de meeste kans hun ex terug te winnen en ervoor te zorgen dat hun ex hun niet snel vergeet.

Dus blijf niet bij de pakken neer zitten en ga jezelf eens goed verwennen zodat je geen stress meer ervaart.

Gestresste vrouwen zijn niet aantrekkelijk. Mannen willen geen druk, en zeker ook geen stress. Het voordeel dat je niet meer samen bent is dat je nu veel meer tijd hebt voor jezelf, om jezelf te ontwikkelen en je zelfvertrouwen weer terug te vinden.

Vrouwen met veel zelfvertrouwen lukt het doorgaans beter om hun ex terug te krijgen. Ze komen ook sneller over hun liefdesverdriet heen. Het is goed dat je je bezint op de vraag wat er allemaal had moeten veranderen.

Bedenk daar dan ook creatieve oplossingen voor.

Mannen zijn dol op creatieve vrouwen!

Besteed ook aandacht aan je uiterlijk (kleding, haardracht en sport). Het is belangrijk dat je ex een positieve indruk van je krijgt, dat je ex ziet dat het goed met je gaat en dat je nadenkt over de toekomst.

Wees niet bang dat je ex denkt ‘ok ze is nu beter af dan samen met mij’. Dat is echt niet zo. Als je ex nog gevoelens voor je heeft zal je ex je zeker niet snel vergeten en eerder denken : als ik niet oppas vergeet mijn ex mij nog !

Breng een man in verwarring en voorkom dat hij je snel vergeet

Het antwoord op de vraag « hoe snel vergeet een man zijn ex» hangt ook af van de tijd die je zelf neemt om je ex terug te winnen.

Begin eerst met een periode van radiostilte. Doorgaans is dat 30 dagen. Je ex kan alleen op die manier zichzelf afvragen wat jij allemaal uitspookt.

De ene keer zorg je dat je wat informatie geeft over jezelf, en de andere keer ben je weer heel ongrijpbaar.

Als een man onzeker is over jou en hoe het met je gaat is dat juist prima. Het veroorzaakt verwarring en verwarring zorgt ervoor dat hij zijn ex niet snel vergeet.

Bedenk dat nu het uit is tussen jou en je ex je ex zelf ook veel vragen zal hebben. Je ex lijdt even goed onder de breuk, net als jij. Je kunt er niet zomaar van uitgaan dat jij meer liefdesverdriet hebt dan je ex

man die zijn ex snel vergeet

Een man vergeet zijn ex vrouw niet snel als zij hem ‘vergeet’

Zet je ex een tijdje uit je hoofd. Focus je dus op jezelf. Lees goede boeken, ontwikkel jezelf. Ga uit met vrienden en amuseer je vooral.

Huilen om liefdesverdriet mag, maar je moet er niet in blijven hangen. Het brengt je namelijk niet verder.

Probeer ook geen medelijden te wekken bij je ex. Je ex kan je niet troosten en dat zal hij zeker ook niet doen.

Denk niet dat je de situatie moeilijk moet maken zodat je ex je niet snel vergeet.

Integendeel! Je ex zal veel eerder geneigd zijn een positief contact met je aan te houden als jij geen bedreiging voor hem vormt.

Hoe mannen omgaan met de breuk: de schokkende waarheid vanuit de wetenschap

Onderzoekers aan de Universiteit van Binghamton ondervroegen onlangs meer dan 5000 mensen uit 96 landen en ontdekten dat zowel de man als de vrouw beiden nooit helemaal over hun relatiebreuk heen komen.

 Het onderzoek wees uit dat mannen emotioneel als fysiek minder pijn ervoeren dan vrouwen.

Misschien schrik je nu als je dit leest. Maar bedenk dat dit nog niet wil zeggen dat mannen hun ex gemakkelijker vergeten.

De reden dat mannen emotioneel minder fysiek pijn ervaren bij een relatiebreuk is omdat vrouwen vanuit evolutionair oogpunt meer te verliezen hebben. Craig Morris schrijft hierover in zijn onderzoek:

"Vanuit biologisch perspectief hebben vrouwen er meer belang bij om selectiever te zijn in de keuze van hun partner die hun zal beschermen tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte. Vrouwen zijn immers 9 maanden lang zwanger en hebben een goede partner nodig als zij na de geboorte voor het kind moeten zorgen en borstvoeding willen geven”

De vrouw kijkt dus meer naar de langere termijn. Een relatiebreuk voelt voor haar veel zwaarder als zij alleen komt te staan voor de opvoeding van haar kinderen.
Maar ook mannen kunnen zich behoorlijk verdrietig voelen na de breuk. Mannen uiten zich echter op een andere manier.

wat als mijn ex man me snel vergeet

Morris schrijft hierover:

“Mannen uiten in de regel eerder gevoelens van woede . Ze zijn ook meer geneigd tot zelfdestructief gedrag dan vrouwen. Vrouwen vertonen in vergelijking tot mannen vaak een wat depressiever gedrag, en zoeken hiervoor steun in hun sociale kring. Vrouwen zijn altijd op zoek naar constructieve oplossingen omdat ze er alles aan willen doen om de relatie in stand te houden.

Denk bijvoorbeeld aan het overanalyseren van de relatie.

Mannen hebben meer belang bij het beschermen van hun imago en eigenwaarde, en zullen er dan ook alles aan doen om die te waarborgen. Liever vergeten ze hun ex dan dat ze reflecteren op hoe het ook anders kon”

Voor de meeste mannen staat dit soort zelfreflectie gewoon niet op het menu. Volgens Dr. Scott Carol, een relatiedeskundige en psychiater aan de Universiteit van New Mexico, hebben mannen een andere benadering bij het omgaan met hun gevoelens:

"Mannen hebben de neiging om hun rouw te onderdrukken en een ‘fake it until you make it’ gedrag te tonen"

Sommige mannen compenseren hun verdriet door veel te gaan daten ... maar als het er op aankomt zijn ze doodsbang voor intimiteit en vluchten ze zodra de vrouw meer wilt. Of ze feesten met hun vrienden om hun verdriet te verdrinken.

Mannen kunnen zich ook storten in hun carrière of hun hobby's - ze zoeken zoveel mogelijk afleiding om hun verlies en pijn te vergeten.

Dit is ook waarom je plotseling onaangenaam verrast kunt worden door positieve of blije berichten van je ex-man of ex-vriend op sociale media.

man met liefdesverdriet

Hoe mannen zich hechten en onthechten van liefdesrelaties

Verbreken mannen sneller hun relatie dan vrouwen?

Nee. Mannen doen er in het algemeen langer over om de knoop door te hakken als ze ongelukkig zijn in hun relatie.

Volgens Carol kan het jaren, soms wel tientallen jaren duren als ze echt van hun ex hielden. Ze willen vaak hun verdriet niet erkennen of tonen aan anderen” 

Omdat veel mannen nooit geleerd hebben hoe ze op de juiste manier met hun emoties omgaan, weten ze niet wat ze ermee moeten wanneer die plotseling opkomen.

"Het lastige is dat mannen doorgaans worden opgevoed om hun gevoelens te verbergen. Hoe erger de pijn is, des te sterker de drang om het te vergeten," zegt Carol.

Josh Klapow, een radiopresentator en klinisch psycholoog aan de Universiteit van Alabama, is van mening dat dit gebrek aan emotionele ontwikkeling relaties op andere manieren belemmert. Deze houding maakt dat mannen relaties eerder zien als 'prestaties' in plaats van als zinvolle partnerschappen.

Als gevolg daarvan zegt hij: 

"Hoewel ze kunnen rouwen om het verlies van de relatie, gaat het eerder om een mislukking dan om het verlies van een persoon." 

Hun onthechtheid helpt mannen ook om "sneller een relatie aan te gaan met een andere vrouw". En schijnbaar, herhaalt deze vicieuze cirkel zich steeds weer opnieuw.

Volgens Dawn Maslar, biologieprofessor en auteur van Men Chase, Women Choose: The Neuroscience of Meeting, Dating, Losing Your Mind and Finding True Love:

Wanneer een man een relatie aangaat met een vrouw, daalt zijn testosteronniveau, en stijgt het niveau van oxytocine (het gelukshormoon) waardoor hij gevoeliger is voor hechting.

Maar als hij eenmaal besluit de relatie te verlaten, gaat zijn testosterongehalte weer omhoog en vermindert het oxytocinegehalte: hij stopt letterlijk met het voelen van liefde. 

"Met andere woorden, als hij klaar is, is hij klaar, want zijn lichaam helpt hem een handje om zich los te maken.”

Misschien denk je na het lezen van dit bericht ""wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn ex mij snel vergeet?"

Wel, dan heb ik goed nieuws voor je! Schrijf je in voor de gratis ex terug training en ontvang nog meer tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij je ex-man of ex-vriend weer snel terugwint!

Klik hier om een reactie achter te laten 21 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG