• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe snel vergeet een man zijn ex

Hoe zit dat nu met mannen? Vergeten ze snel hun ex?

Veel vrouwen die liefdesverdriet hebben stellen zichzelf vaak de vraag of hun man in staat is haar snel te vergeten. Het is natuurlijk een vreselijke gedachte als je relatie al vele jaren heeft geduurd en je tot de ontdekking komt dat je ex man je al snel heeft vergeten.

Helaas is het leven zo dat je moet accepteren wat er op je pad komt, zowel datgene wat moeilijk is als makkelijk. Dat geldt ook voor een relatiebreuk. Dit hoeft echter niet te zeggen dat je de kans niet moet aangrijpen om je ex weer voor je terug te winnen.

In dit artikel vertellen we je o.a.:

 • hoe mannen terugkijken op hun relatie
 • wat mannen voelen na de relatiebreuk (de schokkende waarheid)
 • waarom mannen sneller alweer een ander hebben dan vrouwen
 • hoe je er als vrouw voor kunt zorgen dat je ex man je minder snel vergeet

hoe snel vergeet een man zijn ex

Waarom impulsen beheersen belangrijk is zodat je ex man je niet snel vergeet

Het antwoord op de vraag of een man snel zijn ex vergeet is zowel ja als nee. Maar straks vertellen we je nog de schokkende waarheid uit wetenschappelijke studies.Een man zal inderdaad zijn ex snel vergeten als zij probeert haar ex partner terug te winnen op een verkeerde en destructieve manier.

Een man zal zijn ex echter niet snel vergeten als zij bewijst dat ze haar ex met respect en geduld behandelt.

Vrouwen die gehaast zijn neigen hun ex te gaan stalken met smsjes waarin ze om vergeving vragen en beloven dat het ‘deze keer anders zal zijn’ omdat ‘ze nu wel begrijpen welke fouten ze heeft gemaakt’ .

Een vrouw die afstand weet te nemen lukt het vaak beter om haar ex terug te winnen. Natuurlijk vindt je ex het fijn als je laat zien dat je in je daden, en niet zozeer in wat je zegt, moeite doet om daadwerkelijk de dingen anders aan te pakken.

Het is dus belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de vraag “waarom is het tussen ons fout gegaan”.

Zodra je het antwoord weet, schrijf dit dan op en probeer met concrete oplossingen te komen. Een man vindt het ook fijn als hij ziet dat zijn ex met veel geduld de situatie benadert.

Een grote fout die vrouwen maken is vragen aan hun ex of hij nog van haar houdt en of hij nog kansen ziet dat het in de toekomst gaat lukken. Begrijp dat je ex niet altijd direct het antwoord weet op zulke vragen.

Door stress vergeet een man snel zijn ex

Geef je ex na de relatiebreuk in ieder geval een goed gevoel als je hem benadert. Als je ex al langere tijd geen contact met je heeft opgenomen dan hoeft dat nog niet te betekenen dat hij je heeft vergeten.

Je ex heeft het nodig om rust en ruimte te krijgen om zich te bezinnen over de vraag ‘hoe nu verder’ .

Als je na de relatiebreuk jezelf opsluit in je huis je onderneemt niets, dan zul je uitstralen dat je ex niet veel van je kan verwachten. Ondernemende, actieve vrouwen hebben de meeste kans hun ex terug te winnen en ervoor te zorgen dat hun ex hun niet snel vergeet.

Dus blijf niet bij de pakken neer zitten en ga jezelf eens goed verwennen zodat je geen stress meer ervaart.

Gestresste vrouwen zijn niet aantrekkelijk. Mannen willen geen druk, en zeker ook geen stress. Het voordeel dat je niet meer samen bent is dat je nu veel meer tijd hebt voor jezelf, om jezelf te ontwikkelen en je zelfvertrouwen weer terug te vinden.

Vrouwen met veel zelfvertrouwen lukt het doorgaans beter om hun ex terug te krijgen. Ze komen ook sneller over hun liefdesverdriet heen. Het is goed dat je je bezint op de vraag wat er allemaal had moeten veranderen.

Bedenk daar dan ook creatieve oplossingen voor.

Mannen zijn dol op creatieve vrouwen!

Besteed ook aandacht aan je uiterlijk (kleding, haardracht en sport). Het is belangrijk dat je ex een positieve indruk van je krijgt, dat je ex ziet dat het goed met je gaat en dat je nadenkt over de toekomst.

Wees niet bang dat je ex denkt ‘ok ze is nu beter af dan samen met mij’. Dat is echt niet zo. Als je ex nog gevoelens voor je heeft zal je ex je zeker niet snel vergeten en eerder denken : als ik niet oppas vergeet mijn ex mij nog !

Breng een man in verwarring en voorkom dat hij je snel vergeet

Het antwoord op de vraag « hoe snel vergeet een man zijn ex» hangt ook af van de tijd die je zelf neemt om je ex terug te winnen.

Begin eerst met een periode van radiostilte. Doorgaans is dat 30 dagen. Je ex kan alleen op die manier zichzelf afvragen wat jij allemaal uitspookt.

De ene keer zorg je dat je wat informatie geeft over jezelf, en de andere keer ben je weer heel ongrijpbaar.

Als een man onzeker is over jou en hoe het met je gaat is dat juist prima. Het veroorzaakt verwarring en verwarring zorgt ervoor dat hij zijn ex niet snel vergeet.

Bedenk dat nu het uit is tussen jou en je ex je ex zelf ook veel vragen zal hebben. Je ex lijdt even goed onder de breuk, net als jij. Je kunt er niet zomaar van uitgaan dat jij meer liefdesverdriet hebt dan je ex

man die zijn ex snel vergeet

Een man vergeet zijn ex vrouw niet snel als zij hem ‘vergeet’

Zet je ex een tijdje uit je hoofd. Focus je dus op jezelf. Lees goede boeken, ontwikkel jezelf. Ga uit met vrienden en amuseer je vooral.

Huilen om liefdesverdriet mag, maar je moet er niet in blijven hangen. Het brengt je namelijk niet verder.

Probeer ook geen medelijden te wekken bij je ex. Je ex kan je niet troosten en dat zal hij zeker ook niet doen.

Denk niet dat je de situatie moeilijk moet maken zodat je ex je niet snel vergeet.

Integendeel! Je ex zal veel eerder geneigd zijn een positief contact met je aan te houden als jij geen bedreiging voor hem vormt.

Hoe mannen omgaan met de breuk: de schokkende waarheid vanuit de wetenschap

Onderzoekers aan de Universiteit van Binghamton ondervroegen onlangs meer dan 5000 mensen uit 96 landen en ontdekten dat zowel de man als de vrouw beiden nooit helemaal over hun relatiebreuk heen komen.

Het onderzoek wees uit dat mannen emotioneel als fysiek minder pijn ervoeren dan vrouwen.

Misschien schrik je nu als je dit leest. Maar bedenk dat dit nog niet wil zeggen dat mannen hun ex gemakkelijker vergeten.

De reden dat mannen emotioneel minder fysiek pijn ervaren bij een relatiebreuk is omdat vrouwen vanuit evolutionair oogpunt meer te verliezen hebben. Craig Morris schrijft hierover in zijn onderzoek:

“Vanuit biologisch perspectief hebben vrouwen er meer belang bij om selectiever te zijn in de keuze van hun partner die hun zal beschermen tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte. Vrouwen zijn immers 9 maanden lang zwanger en hebben een goede partner nodig als zij na de geboorte voor het kind moeten zorgen en borstvoeding willen geven”

De vrouw kijkt dus meer naar de langere termijn. Een relatiebreuk voelt voor haar veel zwaarder als zij alleen komt te staan voor de opvoeding van haar kinderen.Maar ook mannen kunnen zich behoorlijk verdrietig voelen na de breuk. Mannen uiten zich echter op een andere manier.

wat als mijn ex man me snel vergeet

Morris schrijft hierover:

“Mannen uiten in de regel eerder gevoelens van woede . Ze zijn ook meer geneigd tot zelfdestructief gedrag dan vrouwen. Vrouwen vertonen in vergelijking tot mannen vaak een wat depressiever gedrag, en zoeken hiervoor steun in hun sociale kring. Vrouwen zijn altijd op zoek naar constructieve oplossingen omdat ze er alles aan willen doen om de relatie in stand te houden.

Denk bijvoorbeeld aan het overanalyseren van de relatie.

Mannen hebben meer belang bij het beschermen van hun imago en eigenwaarde, en zullen er dan ook alles aan doen om die te waarborgen. Liever vergeten ze hun ex dan dat ze reflecteren op hoe het ook anders kon”

Voor de meeste mannen staat dit soort zelfreflectie gewoon niet op het menu. Volgens Dr. Scott Carol, een relatiedeskundige en psychiater aan de Universiteit van New Mexico, hebben mannen een andere benadering bij het omgaan met hun gevoelens:

“Mannen hebben de neiging om hun rouw te onderdrukken en een ‘fake it until you make it’ gedrag te tonen”

Sommige mannen compenseren hun verdriet door veel te gaan daten … maar als het er op aankomt zijn ze doodsbang voor intimiteit en vluchten ze zodra de vrouw meer wilt. Of ze feesten met hun vrienden om hun verdriet te verdrinken.

Mannen kunnen zich ook storten in hun carrière of hun hobby’s – ze zoeken zoveel mogelijk afleiding om hun verlies en pijn te vergeten.

Dit is ook waarom je plotseling onaangenaam verrast kunt worden door positieve of blije berichten van je ex-man of ex-vriend op sociale media.

man met liefdesverdriet

Hoe mannen zich hechten en onthechten van liefdesrelaties

Verbreken mannen sneller hun relatie dan vrouwen?

Nee. Mannen doen er in het algemeen langer over om de knoop door te hakken als ze ongelukkig zijn in hun relatie.

Volgens Carol kan het jaren, soms wel tientallen jaren duren als ze echt van hun ex hielden. Ze willen vaak hun verdriet niet erkennen of tonen aan anderen”

Omdat veel mannen nooit geleerd hebben hoe ze op de juiste manier met hun emoties omgaan, weten ze niet wat ze ermee moeten wanneer die plotseling opkomen.

“Het lastige is dat mannen doorgaans worden opgevoed om hun gevoelens te verbergen. Hoe erger de pijn is, des te sterker de drang om het te vergeten,” zegt Carol.

Josh Klapow, een radiopresentator en klinisch psycholoog aan de Universiteit van Alabama, is van mening dat dit gebrek aan emotionele ontwikkeling relaties op andere manieren belemmert. Deze houding maakt dat mannen relaties eerder zien als ‘prestaties’ in plaats van als zinvolle partnerschappen.

Als gevolg daarvan zegt hij:

“Hoewel ze kunnen rouwen om het verlies van de relatie, gaat het eerder om een mislukking dan om het verlies van een persoon.”

Hun onthechtheid helpt mannen ook om “sneller een relatie aan te gaan met een andere vrouw”. En schijnbaar, herhaalt deze vicieuze cirkel zich steeds weer opnieuw.

Volgens Dawn Maslar, biologieprofessor en auteur van Men Chase, Women Choose: The Neuroscience of Meeting, Dating, Losing Your Mind and Finding True Love:

Wanneer een man een relatie aangaat met een vrouw, daalt zijn testosteronniveau, en stijgt het niveau van oxytocine (het gelukshormoon) waardoor hij gevoeliger is voor hechting.

Maar als hij eenmaal besluit de relatie te verlaten, gaat zijn testosterongehalte weer omhoog en vermindert het oxytocinegehalte: hij stopt letterlijk met het voelen van liefde.

“Met andere woorden, als hij klaar is, is hij klaar, want zijn lichaam helpt hem een handje om zich los te maken.”

Misschien denk je na het lezen van dit bericht “”wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn ex mij snel vergeet?”

Wel, dan heb ik goed nieuws voor je! Schrijf je in voor de gratis ex terug training en ontvang nog meer tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij je ex-man of ex-vriend weer snel terugwint!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Mijn vriend heeft 13 jaar geleden zijn vrouw verloren in de dood door kanker ,we hebben elkaar leren kennen 5 jaar geleden onze relatie is op en fauna de reden is ,dat hij me vertelde 3 maanden terug dat hij zijn overleden vrouw het liefste ziet ,dus meer dan ik .hoe moet ik hiermee omgaan ?hij zegt dat hij me wel graag ziet ,maar toch zijn mijn gevoelens ongemakkelijk nu tegenover hem ,ik vraag steeds zie jij me wel graag ?,hij is stil spreekt niet veel over zijn verleden hij sluit zich af van alles en nog wat ,de tijden dat zijn overleden vrouw ververjaard is hij stil terug getrokken en dan zijn er spanningen .de tijd dat ze overleden weer het zelfde ,hoe moet ik hiermee omgaan het niet gemakkelijk voor me dit elke jaar te zien en mee te maken.en toch beweerd hij dat het tussen ons goed zit ,hij doet veel voor me ,hij heeft zelf 5 dagen in het ziekenhuis bij mij geslapen op een ongemakkelijk zetel toen ik een hersenbloeding had gekregen .en toch voel ik me ongemakkelijk .

  1. Beste Rita, hij zal zelf een keuze moeten maken: ofwel doorgaan met leven in het verleden of kiezen voor een toekomst waar hij nu paden kan aanleggen. Dat betekent niet dat hij zijn overleden vrouw moet vergeten, maar juist dat hij de mooie lessen en liefde daarvan mag meenemen naar de toekomst. Vertel hem dat maar en zeg hem dat het leven in het verleden niet jouw manier van leven is. Stel dus eerst voor jezelf vast wat JIJ wil zodat jij een voorbeeld bent en hij jou daarin kan volgen.
   Sterkte en hartelijke groet,
   Michelle

 2. Na onze breakup begon hij na 3 maanden weer met daten, terwijl hij zo veel van mij hield (zei hij). Breakup kwam door mijn burnout helaas. In mei besefte ik wat ik gedaan had, maar hij had een nieuwe vriendin. Ik vind dat wel heel snel…….

 3. Hallo Michelle,

  Mijn vriend en ik zijn bijna anderhalf jaar samen geweest, met een periode van 3 weken, halverwege de relatie, dat wij ook uit elkaar waren . Mijn gevoel was dat wij niet naar elkaar toe groeiden en ik een aantal keren heb gevraagd of hij wat meer kon openen. Tot op een dag hij zijn telefoon thuis had laten liggen, heb ik in zijn telefoon gekeken om antwoorden te vinden. Tjdens de breakup van 3 wkn. heeft hij escorts uitgenodigd. Ik weet niet of dit ook tijdens de relatie is gebeurt, aangezien er berichten zijn gewist.
  Met een andere vrouw appte ze heen en weer of hij of zij wel liefde kregen, beiden zeiden nee. Deze vrouw vroeg waarom hij nog geen vriendin weer had. (hij was hier met mij in relatie) Mijn vriend antwoorde haar: mijn tijd komt nog wel.
  Toen hij thuis kwam, heb ik hem verteld dat ik in zijn telefoon heb gekeken en hij vroeg wat ik allemaal gelezen had. Ik zei: je weet wat er in je telefoon staat. Mijn vriend stond op, pakte zijn tas, stapte in de auto en ging weg en is niet meer terug gekomen. 2 dgn. later herinnerde ik mij dat we de google foto’s delen functie hadden geactiveerd. Hier zag ik leningen die zijn aangevraagd. En ik was bang dat hij gokverslaafd zou zijn. Van mijn ex hoorde ik niets en ik ben naar zijn ouders en broer gegaan en heb het verhaal verteld.
  Ik vraag mij af of mannen ooit een gesprek beginnen na een relatiebreuk.

 4. Hooi goedenavond met ahysha het is al 2 weken uit in oud en nieuw hij reageert kortaf hij wilt ze kleren bij mij komen ophalen toen zei ik kom hem maar dinsdag ophalen toen zei hij waarom niet het wiekend ik zei ik heb ook afspraken en mijn huis moet ik ook doen hij zei oké is goed op insta voegt hij allemaal meisjes toe en is een keer op snap ik deel de iets van eten zei hij aandacht zoeker wat op zijn snap hij showt pet shisha met hem hoofd erop ik kreeg die avond ervoor nog slaaplekker alvast waarop ik zei jij ook nu kijk ik ze snap story’s niet meer ik weet soms geen raad met deze boy want toen we nog praaten zei hij dat hij in de knoop zit met zich zelf hij had foto.s verwijderd op Facebook en ja hij hebt mij vrienden ook toegevoegd op insta dis weet geen raad als ik iets op snap toevoegd kijk hij merteen Dankje wel voor je tip

 5. Beste,

  Ik heb een vraagje.
  Ik heb mijn relatie ongeveer een maand geleden beëindigt.
  Mijn reden was, dat ons relatie vanaf dag 1 een geheim was voor de buitenwereld. Op een gegeven moment wisten mensen het wel, maar mijn ex liet mij niet zo in zijn vriendengroep, familie, etc.
  Waardoor ik dit ook niet toeliet bij mij.
  Ik heb circa een half jaar geleden aangegeven stappen te willen gaan zetten samen. Maar alles bleef bij praten, en niks kwam uiteindelijk uit in daden. Dit frustreerde mij enorm. Sindsdien ging de relatie bergafwaarts.
  Mijn ex is verlieft geworden op mij toen hij nog in een relatie zat.
  Ze hebben toen beiden besloten de relatie te beëindigen. Ze hebben samen een kindje. Huis hebben ze verkocht.
  En nu kwam ik er net voor de breuk achter dat hij loog dat tie bij zijn ex zat. Hij zei dat hij elders was.
  Nadien heeft tie het wel toegegeven, dat hij daar was voor hun kind. Die wilde wat aan papa laten zien. Ik vondt het een heel vreemd verhaal, vooral als je hierom gaat liegen.
  Zijn reden was, dat hij loog omdat het minder lekker liep tussen ons en dat er niet bij wou hebben.
  Op een gegeven moment heb ik 1 x in zijn telefoon gekeken, en hij stuurde zijn ex dat het vertrouwd en rustgevend voelde toen hij daar was. Hij stelde haar de vraag of zij nog gevoelens voor hem heeft en of zij het nog voor haar kan zien samen met hem. Daar reageerde ze vrij direct in met dat ze het nog wel kon voorstellen maar dat het wel een hele uitdaging zal worden, dat er tuurlijk nog gevoelens zijn, waren niet voor niks zo lang samen.
  Op het moment dat ik dit las, heb ik de relatie verbroken.
  Het heeft mij zo enorm gekwetst.
  Ik had dit ook echt niet zien aankomen..
  Ik zit op het moment thuis met een depressie.
  Hij is namelijk ook nog is een collega van mij, wat alles heel moeilijk maakt.
  Binnenkort start ik weer met werk opbouwen.
  Alleen stel ik mezelf elke dag de vraag, zal hij spijt hebben.
  Zou hij zijn karma krijgen.
  Houdt hij nog van mij?
  Mist hij mij?
  Het is zo moeilijk voor mij, want ik mis me maatje enorm naast mij.
  Wel heb ik hem voor mezelf vergeven zodat ik door kan, al vind ik het heel moeilijk door te gaan zonder hem..

  Groetjes Delana

  1. Wow, super goed van je dat je tot dit besluit kwam om voor jezelf te kiezen en de relatie te beëindigen, en dat je hem kunt vergeven. Vergeef het ook jezelf. Ik snap dat dit moeilijk is. Het is zeker niet goed geweest van hem om je niet direct de waarheid te zeggen. Daar zou hij nog wel zijn excuses voor kunnen aanbieden. Beter dat je dit nu ontdekt en verder gaat dan dat je al wat jaartjes verder bent. Hij zal ongetwijfeld last hebben gehad van de breuk, zeker ook ivm hun kind. Maar nu even over jou: wat levert het je op om een depressie te doen. Ik zeg hier expliciet ‘doen’ omdat je het niet hebt maar eigenlijk ‘doet’. Het is jouw keuze om daarin te blijven hangen of niet. Kop op, er zijn nog heel veel mooie dingen in het leven te ontdekken. Denk niet in de trant van ‘zou hij nog karma krijgen’ want dan denk je in wraak en dat is nooit wat je verder zal brengen. Ik wens je heel veel sterkte toe! Liefs, Michelle

 6. Hallo michelle,

  Ik ben aantal weken terug bij mijn ex weggegaan zonder wat te zeggen. Hij besteedde nog weinig aandacht aan mij en ik kwam altijd op de tweede plek. Hij apte vaak met andere vrouwen achter mijn rug om. En maakte daar stoer zijn opmerkingen over.hij kleineerde mij vaak en ik kon het nooit goed genoeg doen. Wat ik ook probeerde. Dat deed mij heel erg pijn eenmaal bij hem weg, Erna heb ik hem nog bericht dat ik weet wat ik wil. Maar nu hij nog. ( en das hem natuurlijk) erna nog een x gebeld maar hij was zo kwaad dat ik hem goed leven heb gewenst en op heb gehangen.ik besloot niks meer van mij te laten horen. Totdat een vriendin van mij bij hem is blijven slapen terwijl ze die dag nog bij mij was. Ik kwam erachter via de ex van haar en andere vriendin. Nu kreeg ik heel kwaad bericht dat ik niks ben veranderd en dat ik stook. Heb gezegd dat ik het graag wou weten omdat ze ons nu beide hebben pijn gedaan. Ik vraag mij af waarom doet iemand zo? Ik ben mijn ex kwijt en een vriendin terwijl ik diep in mijn hart geloofde dat alles nog goed zou komen tussen ons. Hij was de prins op het witte paard

 7. Beste,

  Afgelopen maandag heb ik een eerste date gehad met in mijn ogen een hele leuke man.
  Na een tijd te hebben gesproken op whats app bleek dat wij echt veel gemeen hebben.
  Betreft dingen die wij leuk vinden, vriendschappen en over het leven algemeen.
  Tijdens deze date hebben wij veel leuke grappige en serieuze gesprekken gehad.
  Hij gaf aan serieus interesse te hebben net zoals mij.
  Toen het einde van de date naderde hebben wij gezoend (meer dan een keer) en gesproken over een tweede date.

  na de dag erna veel leuke berichten naar elkaar te hebben gestuurd bleek die avond zijn (soort van ex, sekspartner voor een aantal maanden) bij hem langs te zijn geweest met het onderwerp dat ze problemen had en of hij haar kon helpen.
  Hij zei in eerste instantie dat dit geen goed idee was maar na het aandringen van haar mocht ze toch komen.
  Eenmaal toen hij thuis was bleek ze al voor de deur te staan maar hij moest snel douche omdat hij stonk. In die tijd heeft ze mij geblokkeerd op zijn telefoon.
  Wat ik totaal niet snapte en ik werd er super onzeker van.
  Het verhaal klopte gewoon niet!

  De volgende ochtend zag ik dat hij mij had ontblokt had en vertelde het bovenstaande verhaal en dat ze pas om 04:00 het huis uit was omdat ze zoveel herrie schopte bij hem thuis en niet naar huis wilde.
  Hij geeft aan geen seks met haar te hebben gehad ookal probeerde ze het wel.

  Even voor het idee:
  Hij vond haar een aantal maanden geleden leuk en hebben ze seks gehad echter bleek zei een vriend te hebben en had dit niet tegen hem verteld.

  Maargoed,
  Na dat hele verhaal ben ik onzeker geworden maar ik vind hem wel echt een leuke protentiele man om wellicht als het goed gaat een relatie mee aan te gaan.

  Nu heeft zei volgens hem oud zeer naar boven gehaald en vraagt hij vanuit mijn kant geduld.
  Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. In mijn ogen ga je voor iemand of niet.

  Het voelt alsof ik tweede keus ben geworden omdat die meid zichzelf heeft opgedrongen aan hem.

  Wat moet ik hiermee?
  Hem wel een kans geven, of niet.

  Groetjes,

  Juul

  1. Beste Juul, dank voor je bericht. Als je het mij zou vragen: het verhaal klopt van geen kant. Ik zou oppassen voor deze man.
   Je kent nog te weinig voor hem. Laat hem maar lekker goed werk doen om jou voor zich te winnen.
   Jouw onzekerheid is nergens voor nodig. Het dient je niet en het zorgt ervoor dat je je afhankelijk gaat opstellen, met veel problemen als gevolg.
   Lees dit artikel maar
   Sterkte!
   Hartelijke groet,
   Michelle

 8. beste Michelle,

  ik ben erachter gekomen dat mijn man veel liegt. ben nu 4 mnd geleden bevallen en hij woont in het buitenland. ik heb hem voor leugenaar uitgemaakt en hij heeft zn kind 4 mnd niet gezien. hij zeg nu dat hij financiele problemen heeft. hij zei ook dat hij klaar met mij is omdat ik hem niet vertrouw. maar hij stuurde tot vorige week nog lieve appjes en ik reageerde weer vel, omdat ik verdietig ven van het feit dat ik de hele opvoeding alleen doe. ik krijg soms het gevoel dat ik fout zit, maar denk dat het niet zo is. hij doet raar. de ene keer vraagt hij naar mij en daarna zegt ie dat er niks tussen ons is. maar dit doet hij echt puur omdat ik afstandelijk doe. wat nu? kunt u mij helpen? groetjes Safaa.

  1. Beste Safaa, als de vader van je kind liegt en jou in de war brengt in plaats van dat hij er werkelijk voor je is, geef dan zelf ook je grenzen aan want ik lees dat je hem voortdurend over je eigen grenzen laat gaan. Dit doe je niet door afstandelijk te zijn, maar door die grenzen heel duidelijk en op correcte wijze te communiceren. Leg ook uit waarom je hem niet vertrouwt en wat je van hem verwacht. Sterkte en hartelijke groet, Michelle

 9. Goed dat je je best doet om mensen te helped. Maar ik erger me aan het stereotype effect. Veel wat ik lees klopt niet. Het is teveel gedacht vanuit het oude patroon. We leven in een nieuwe andere tijd waarin de praktijk laat zien dat mannelijk en vrouwelijk behoorlijk door elkaar heen kunnen lopen. Er is steeds minder verschil. Er zit meer verschil tussen mensen in het algemeen dan tussen mannen en vrouwen.

  Groetjes.

  (Geschreven door iemand met 16 jaar mediator ervaring.)

  1. Beste Marcel, hartelijk dank voor je bericht. Ik begrijp wat je probeert duidelijk te maken maar hier is mijn visie: er zullen altijd verschillen tussen mannen en vrouwen blijven bestaan. Een en ander wordt natuurlijk ook bepaald door sociale factoren, de maatschappij, genen en erfelijke factoren. De verschillen worden sinds de emancipatie van de vrouw zeker wel minder. Je zegt dat in de praktijk het mannelijk en vrouwelijk behoorlijk door elkaar heen kunnen lopen. Hier ben ik het in zekere zin ook wel mee eens, maar we kunnen niet (en zullen ook nooit kunnen) generaliseren. In mijn dagelijkse praktijk en jarenlange ervaringen met mannen en vrouwen ervaar ik dat er nog heel veel mannen zijn van het duidelijke mannelijke type en vrouwen van het vrouwelijke type, of althans bij de mannen blijft het mannelijke nog altijd overheersen, bij vrouwen geldt dat evengoed al kunnen ze op bepaalde momenten steeds beter in elkaars wereld komen. Hartelijke groet, Michelle

 10. Hallo Marijke,

  Mijn ex en ik zijn uit elkaar, doordat hij een narcistische stel al vrienden heeft. Als ik met een andere man sta te praten , dan kijkt hij nog mijn kant op resultaat , die andere man vertrekt met de mededeling dat mijn ex nog niet klaar met me is, maar hij wel. Vervolgens heeft hij een nieuwe vriendin, welke uit de vriendenkring van de vrouw van dat narcistische stel. En gaat hij mij demonstreren , door over haar rug te wrijven en haar op de mond te kussen. Sindsdien wordt ik bedreigd door dat narcistische stel en een ander snotjong. Dit is al de tweede keer. politie doet er niets mee.

  Ik verwacht niet meer dat mijn ex en ik samen komen, doordat hij geen ruggengraad heeft. Maar Hoe stop ik die bedreigingen?

 11. Dag Michelle
  Mijn relatie van 2 jaar is uit net toen hij besloten heeft om bij mij te gaan samen wonen.
  Er waren irritaties en ik werd heel boos en maakte het uit vpor de zoveelste keer.
  Nu wil hij niet meer zei dat hij door een hel ging terwijl wij hebben gezegd ons te beschermen hiervoor omdat het niet is wat wij willen.

  Nu wil en kan hij niet meer zegt hij steeds .
  Het is nu drie weken uit en hij zegt ik blijf bij mij beslissing
  Wat moet ik doen?

  1. Beste Yohaila, toon respect door aan zijn wens tegemoet te komen. Als je alleen maar vanuit paniek handelt, duw je hem verder van je weg. Ik schrik overigens wel van je zin “ik werd heel boos en maakte het uit vpor de zoveelste keer”. Waarom ‘voor de zoveelste keer?’, als dat inderdaad zo is, zonder er vooraf goed over na te denken, zal hij je zien als een vrouw die alleen maar beslissingen kan nemen vanuit impulsiviteit en dat is natuurlijk nooit goed. Probeer eerst daar zelf aan te werken, en zeg dat je hem begrijpt dat hij door een hel is gegaan door jouw toedoen. Zeg hem dat het je spijt dat je jezelf af en toe niet meer onder controle hebt en dat je daar eerst aan zal werken. Sterkte met alles en lieve groet, Michelle

 12. Hoi hoi, alarm problemen
  Mijn ex vriend wilde graag vader worden, en ik wilde dol graag ook moeder zijn. hij zei het overal en werd onzeker want hij dacht niet vruchtbaar te zijn.
  Eindstand zwanger.
  Zijn moeder wilde het niet, dus hij van mening veranderd en drong mij tot abortus. Hulp gezocht en moest aangifte doen van geestelijk mishandeling.
  Ik kon het niet het was complete mensen kindje.
  Ipv terug thuis kon ik niks zeggen.
  In die week ging hij vreemd. Ik klapte!! Ging weg en zwevende naar opvang naar opvang.
  Eindstand verteld gehouden heb hij was O zo blij, maar zijn moeder niet! Na gesprek die hij met haar had was ook hij van mening Ookal 26 weken abortus hij zocht zelf voor buitenland.
  Kind geboren hij er niet, kwam niet
  Is het kind wel van mij.
  Kraamhulp was echt boos en zei laat hem maar weg
  Toch bleef ik erbij dat hij zijn kleine meid moest zien dat deed hij en dronken eindigd in bed ( leuke kraam visite) dan nog kwam hij wel eens in een weekend hij maakte stiekem foto’s en ik zei dat ik het onprettig vond 3 weken ging hij door ik zei dat hij weg moest blijven.
  Hij heeft aan de drugs gezeten coke, en veel drinken waarbij de anderen kinderen uit huis waren gehaald.
  Keek hij naar andere naakte vrouwen en erge! van 1 de zelfde persoon bijv dat na het vreemdgaan mij niet oké voelde. Toch bleef ik bij hem en hoopte dat het goed kwam.Eind staand vertrok hij en baby lief nu met 9 maanden oud. Ik ondenkte dat ik zwanger was ( door antibiotica ) ik wist niks had eerst prikpil maar bleek ook dat het minder werkte. Ik hem verteld dat ik zwanger ben weer abortus maar lang niks door gehad ik had geen geld om naar kliniek te gaan eindstand wilde een kennis helpen maar dan een schok hij heeft een ander!!!! Gelijk Ik in tranen en overstuur eindstand was ik ver genoeg in zwangerschap dat ik tweede triemister ben en kind in stuken zo moeten snijden met alle pijn verdriet het werd niet gedaan vol met emoties en kon ik het niet wilde het niet dochter wel en zoontje niet. Hij is weg weer tijdens zwangerschap maar wil nu eisen om zijn dochter te zien.
  Ik weet niet wat ik moet doen.
  Weg houden? En kijken of hij naar rechter gaat word door kennissen gezegd of mee werken maar hoe??
  Please help me. Ben radeloos
  Dank je wel.

  1. Beste Melissa, je huilt om een man die jou op deze manier behandelt?? Ik denk dat het komt omdat je vol zit met angst om alleen zonder hem de toekomst in te gaan. Maar de pijn van blijven zal erger zijn, dat kan ik je nu al verzekeren. Een man die een vrouw zo behandelt is geen knip voor de neus waard! Hij verdient jouw liefde zeker niet Melissa. Twijfel niet aan jezelf. Hij wil zijn dochter zien zegt hij maar in het belang van jullie kind is het wel verstandig om dit door een rechter te laten bepalen want ik zou de zorg van mijn kind niet durven overlaten in handen van zo’n man. Er zal een omgangsregeling moeten plaatsvinden maar hoe dat moet zal je kunnen bespreken met je advocaat. De rechter zal dan uiteindelijk een uitspraak doen. Wees in ieder geval lief en beschermend voor je kind. Ik wens je heel veel sterkte! Liefs, Michelle

 13. Hoi

  Mijn vriend en ik zijn nu een jaar samen en wonen een jaar samen. Alles gaat super, maar er hangt een donkere wolk boven ons. Tot heden gaat hij nog twee keer per week langs zijn ex en heb ik ontdekt dat zij helemaal niet door heeft dat ze uit elkaar zijn en zich nog steeds als zijn vriendin gedraagt. Ze waren 10jaar samen, jeugdliefjes. Als ik hem vraag het haar duidelijk te maken dat wij nu een stel zijn zegt hij dat hij misschien beter terug gaat. Nadien zegt hij dat hij met mij zijn toekomst wilt uitbouwen. Ik weet niet meer wat te doen. Hoeveel tijd geef je iemand? Ook zijn familie is voor mij onbekend terrein, als hij mij voorstelt is de deur bij zijn ex dicht. Ik dacht dat ik een jaar iets aan het opbouwen was, maar is dat zo? Groetjes

 14. Hallo,

  Mijn ex heeft na twee jaar onze relatie telefonisch verbroken. Hij benoemde tijdens het telefoongesprek dat hij aan zichzelf moest werken en dat ik daar niet bij pas en dat wij wellicht in de toekomst weer bij elkaar kunnen komen als het beter met hem gaat (er waren tekenen van een depressie of burn-out bij hem). Nadat hij de relatie telefonisch heeft verbroken, heb ik niets meer van hem vernomen. Op een geven moment zag ik in zijn whatsapp status ‘forever yours’ staan, wat voor mij nog een bevestiging gaf dat hij van me hield en dat het goed zou komen.
  Nu twee weken verder zie ik op een site dat hij negatieve quotes over mij plaatst, wat ontzettend zeer doet. In de tijd dat hij niet lekker in zijn vel zat heb ik hem altijd gesteund en hem de ruimte gegeven om te kunnen herstellen. Ik heb op dit moment echt het gevoel alsof de gehele relatie voor hem niks heeft voorgesteld en dat alles stank voor dank is.

  Ik denk ook dat hij door zijn whatsapp status en deze quotes een reactie aan het uitlokken is, wat voor mij heel moeilijk is om niet daarop te reageren.

  Het valt mij zwaar dat hij zulke dingen over mij plaatst en ik begrijp ook niet waar het vandaan komt. Voor mijn gevoel is hij mij allang vergeten en doet het hem ook niks meer. Ik hoop nog iedere dag dat hij iets van zichzelf laat horen omdat ik nog met zoveel vragen zit, waardoor ik het ook niet kan afsluiten.

  Ik weet op dit moment totaal niet wat ik moet doen. Ik voel me echt een wrak. Ik weet ook niet waarom ik dit heb verdiend en vind ook dat hij mij niet met respect behandeld.

  Ik hoop dat u mij een advies kunt geven over deze situatie.

  Liefs,

 15. Hoi, het is nu een week of 3 uit na een relatie van een aantal maanden. Hij had ervoor een slechte relatie van 15j, die hij blijkbaar toch nog moet verwerken. Ook al had hij me erg graag. We waren hecht maar we hadden zelf ook teveel issues en betrokken elkaar teveel erin. De stilte duurt nu 10 dagen. Hij wou graag “vrienden blijven”. Maar de werkelijkheid is dat ik hem niet meer hoor. Ben er erg triest om. Hij had mij toch “zo graag”. Is dit dan allemaal onzin geweest? Nu, ik probeer het te los te laten en het te accepteren. En verder te gaan met mijn leven. Enkel het gemis is nog groot. Alsof hij mij al vergeten is. Grts

  1. Beste Amber, nee het is geen ‘onzin’. Een scheiding, ook al was het huwelijk nog zo slecht, is altijd een zeer ingrijpende ervaring. Je denkt als man al gauw na zo’n scheiding een andere vrouw nodig te hebben om er beter mee om te gaan, maar het is altijd beter als je als man eerst leert op je eigen benen te staan. Trek het je niet persoonlijk aan want het heeft echt met hem zelf te maken. Hij zal je niet vergeten; hij likt nu zijn wonden van de scheiding, dat heeft tijd nodig, en ja, ook hij is verdrietig. Sterkte met alles! Liefs, Michelle

 16. Hallo Michelle,

  Ik zit met een groot dilemma. Moet ik mijn ex loslaten en vergeten? Ik merk dat het me erg bezig houdt. Ik zal je uitleggen waarom;

  Ik heb gisteren voor het laatst contact met hem gehad. En dit heb ik ervaren als een pittig gesprek. Het is nu ook al 7 maanden uit en we praatten over wat er precies mis ging. Hij zegt dat hij nog altijd een lege plek voelt, ondanks dat hij erg druk is met werken en dat de vrijheid hem rust geeft. Ook gaf hij aan dat hij nog wel steeds wat voor mij voelt en kriebels heeft, maar hij niet nu een relatie aan durft te gaan. Het eerste wat in mij opkomt is dat ik hem tijd moet geven om wel weer terug te willen naar een relatie. Maar wat zou ik nog meer kunnen doen? Hij praat sowieso niet makkelijk over gevoel en meestal neem ik de leiding over de gesprekken. Moet ik hem dan meer de leiding geven als we praten? En is het verstandig om nu te wachten tot hij weer contact met me opneemt? Wat kan hij doen zodat hij wel weer een relatie aandurft? En welke rol speel ik daar in? Je ziet nu wel dat ik veel vragen heb.. ik hoop heel erg dat je me kunt helpen! Daar zou ik je heel erg dankbaar voor zijn, want het zit me namelijk allemaal erg hoog en als ik er met anderen over praat hoor ik verschillende antwoorden. Ik vertrouw op jouw advies.
  Lieve groet, Marijke

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG