• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe word ik gelukkig in mijn relatie

Hoe word ik gelukkig in mijn relatie – 3 pijlers voor langdurig geluk

De vraag ‘hoe word ik gelukkig in mijn relatie’ die zo vaak gesteld wordt, toont eigenlijk al aan hoe het met de relaties in Nederland en België is gesteld.

Het klopt dat er heel wat mensen ongelukkig zijn in hun relatie.  Het aantal koppels die besluit uit elkaar te gaan stijgt ieder jaar. Ze zien op een gegeven moment geen uitweg meer. Het feit dat de vraag wordt gesteld toont echter wel bereidwilligheid om de relatie te redden en dat is natuurlijk super positief!

>> Heb je veel ruzie en wil je hiervoor bruikbare tips? Klik dan hier

Ik doe dan mijn uiterste best om mensen de juiste weg te wijzen. De eerste stap die dan gezet wordt is de zoektocht terug naar zichzelf.

Ik hoor het zo vaak ” Ik ben niet echt gelukkig met mijn partner maar wil hem/haar toch niet kwijt”

hoe word ik gelukkig in mijn relatie

Wel, je zult, zodra je merkt dat je niet meer echt gelukkig bent met je partner, inderdaad de keuze moeten maken: ga ik hiermee door of niet.

Het kan zijn dat je er nog over nadenkt of het nu beter is om wel of niet uit elkaar te gaan. Logisch dat je twijfelt omdat je je ook realiseert dat de consequenties aanzienlijk kunnen zijn.

Mensen hebben vaak het obsessieve idee dat wanneer je uit elkaar gaat je ook gelukkiger zult zijn zonder je partner dan met je partner.

Hoe word ik weer gelukkig in mijn relatie? Waar begin ik?

In de eerste plaats is het antwoord: zorg er eerst voor dat je weer gelukkig bent met jezelf. Je kunt je partner geen liefde geven als je niet eerst in harmonie bent met jezelf. Heb je onverwerkte emoties uit het verleden? Ruim ze op en erken dat ze er zijn. Het is belangrijk daar eerst aan te werken

De oorzaak van het feit dat je zegt “ik ben niet gelukkig in mijn relatie. Hoe krijg ik die vlinders weer in mijn buik ?” kan heel goed duiden op het feit dat je nog loopt met die onverwerkte emoties.  Ze steken vast na jaren de kop op omdat je er lange tijd niet van bewust was dat ze er waren. Of… je hebt ze simpelweg genegeerd.

Eigenlijk is dit een oorzaak waar ik in dit artikel dieper op in wil gaan. Wil jij je relatie redden en gelukkiger worden dan je ooit was?

Volg dan de stappen in dit artikel

Ben je misschien op zoek naar tips hoe je de perfecte relatie kunt krijgen? klik dan op deze link 

Stap 1: Identificeer eerst je persoonlijke waarden

Wat ik via ervaring heb geleerd is dat iedere beslissing die je als mens neemt in directe verbinding staat met je eigen normen en waarden. De mate waarin je bijvoorbeeld geestelijke pijn en verdriet ervaart is afhankelijk van de vraag in hoeverre je je eigen normen en waarden hebt kunnen identificeren.

Als je continu met jezelf in gesprek bent, en je gestoord wordt door constante twijfel over welke richting je uit zou moeten gaan, dan wordt het wellicht tijd dat je even gaat zitten en je jezelf serieus de vraag stelt welke overtuigingen je hebt, welke waarden jij belangrijk vindt.

Wil je een gelukkig relatie, dan is hier in grote lijnen wat je het beste kunt doen. Misschien klinkt het kort door de bocht maar ik onderschat zeker niet hoe lastig het kan zijn om deze vragen te beantwoorden:

 

Als je niet weet wat voor jou belangrijk is in het leven, neem een schrift, en schrijf gedurende een week lang eens op waar je hart sneller van ging kloppen toen je bepaalde dingen deed, hoorde of zag.

Schrijf ook op wat je verdriet deed of wat je deed verafschuwen.Voeg al deze gegevens samen en stel jezelf de vraag “Waarom? waarom doet dit mij pijn en waarom word ik van dat andere zo blij”

De antwoorden helpen je om je persoonlijke waarden te identificerenLet op: je bent hier in eerste instantie met jezelf aan het werk en je focust je in deze fase dus niet op wat jouw partner voor waarden nastreeft

Stap 2: Maak een plan voor wat je wilt bereiken en splits dit plan op in kleine babystapjes

Weten wat je doel of doelen zijn is 1 ding. Weten hoe je er moet komen is natuurlijk net zo belangrijk.Wanneer je eenmaal weet waar je voor staat, wat voor jou belangrijk is, dan is het steeds een kwestie van weten welke acties je moet uitvoeren om uiteindelijk tot je doel te komen.

Stap 3: Bewaak je eigen grenzen

Durf nee te zeggen als je voelt dat je partner over jouw grenzen heen gaat, zonder hem of haar te kwetsen. Blijf consequent aan datgene wat je voor jezelf hebt bepaald bij stap 1

Spreek jezelf niet tegen, blijf je consequent houden aan datgene wat voor jou van waarde is. Durf “Ja” te zeggen tegen datgene wat je echt wilt, en “nee” tegen datgene wat je niet wilt.

Ben je in staat om je daar consequent aan te houden? In staat dus om ook ‘nee’ te zeggen wanneer je het gevoel hebt dat e.e.a. tegen jouw waarden ingaat? Want dat dat zal gebeuren is zo goed als zeker. That’s life honey!

Natuurlijk is het hebben van een flexibele instelling belangrijk maar doe altijd je best om weer de richting te kiezen die in overeenstemming is met je oorspronkelijke waarden.Hoe meer je dat doet, des te groter de kans dat je voldoening krijgt in het leven en je je partner ook gelukkiger kunt maken.

Wanneer je dat niet doet en je je persoonlijke waarden negeert, des te kwetsbaarder je zult worden. Je loopt meer kans geconfronteerd te worden met angstige gevoelens, gevoelens van moedeloosheid, droefheid, maar ook zul je je minder verbonden voelen met jezelf.<h2><strong>Hoe word ik weer gelukkig in mijn relatie? begin met onderzoek in en naar jezelf</strong>

Als het je lukt om er achter te komen waar het bij jou in het leven werkelijk om gaat, verbind jezelf er dan ook aan en laat je niet verleiden door alles wat nog meer op je pad komt, hoe aantrekkelijk ze ook mogen lijken.Je zult veel gemakkelijker met wat voor crisis dan ook om kunnen gaan.

Of dat nu is een relatiecrisis is met je partner of een crisis met je kinderen in je gezin. Je staat immers in verbinding met jezelf, wat er ook gebeurtHier enige voorbeelden van wat mijn eigen persoonlijke waarden zijn zodat je een idee krijgt wat ik precies bedoel:

  • Groei

dit betekent niet dat ik kies voor de meest comfortabele opties die het leven biedt. Wat voor mij heel belangrijk is, is om het maximale uit mezelf te halen, mezelf wil verbeteren en wil groeien als mens. Ik weet namelijk dat ik daarmee hetzelfde ook kan bereiken bij mijn partner

  • Contributie

Ik vind het heerlijk om iets te creëren met als doel iets voor een ander te betekenen. De meer dan 600 artikelen die op mijn website staan, en op dit moment iedere maand door meer dan 50.000 mensen gelezen worden, is daar een voorbeeld van. Het schenkt mij veel vreugde en voldoening dat te mogen doen

  • Empathie

Ik vind het erg belangrijk om me te verplaatsen in mijn partner zodat ik niet alleen hem beter kan begrijpen maar ook mezelf. Ik heb zelf ook verdrietige en moeilijke periodes in mijn leven gekend.

Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf steeds beter in de ander kan verplaatsen. Wanneer me dit goed lukt schenkt het mij onnoemelijk veel vreugde.

Omdat ik deze punten helder voor mezelf heb neergezet en ik mezelf er ook consequent aan hou, kan ik zorgen voor stabiliteit in mijn relatie. Overigens, deze week vierden mijn man en ik ons 30 jarig huwelijksjubileum!

Tegenwoordig is het maar zeldzaam dat koppels zo lang bij elkaar blijven. Bedenk echter dat onze relatie ook niet altijd even perfect was. We hebben periodes gekend die moeilijk waren, maar toch hebben we deze moeilijkheden weten te overwinnen.

>> Heb je relatieproblemen en wil je ze graag oplossen? In deze VIDEO leg ik je de 4 stappen uit die werken voor elk probleem.

Veel mensen vragen ons dan ook:

Hoe doen jullie dat toch samen?

michelle 30 jaar gelukkige relatie

Ik denk dat het antwoord op deze vraag is dat het niet alleen was omdat ‘we werkten aan onze relatie’ toen het minder ging, maar in de eerste plaats aan onszelf. We kwamen daarna als betere versie van onszelf weer tot elkaar….

Bovendien hebben mijn persoonlijke waarden mij altijd veel houvast gegeven.De 3 pijlers die ik hiervoor noemde maken mij op zich al gelukkig. Ik kan dat geluk daarom ook delen met mijn partner.

Dat mijn partner niet precies dezelfde waarden nastreeft doet er voor mij niet toe. Als hij er zelf ook maar helemaal achter staat. Wel denk ik dat de basis van ons geluk ligt in het respecteren van elkaars verschillen. Die verschillen geven ruimte om ons in elkaar te verdiepen.

Wil je ook weer gelukkig worden in je relatie? Je kunt mijn hulp in schakelen als coach. Aarzel niet om deze pagina te bezoeken voor alle mogelijkheden

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG