Hoe word je verliefd op iemand. Stel deze 36 vragen

Vandaag wel een heel bijzonder artikel over een onderwerp dat ik vandaag tegenkwam. De Canadese Mandy Len Catron, journaliste bij de New York Times ontdekte tijdens haar schrijfproject over de liefde een 20 jaar oude studie, geschreven door de psycholoog Arthur Aron.

Deze psycholoog deed een experiment met twee totaal wildvreemde mensen. Het doel was dat ze op elkaar verliefd zouden raken. Hiervoor moesten ze  recht tegenover elkaar zitten en elkaar om beurten 36 vragen stellen gedurende 45 minuten. Daarna moesten ze elkaar 4 minuten lang in de ogen kijken. Wat bleek: ze werden verliefd en 6 maanden later traden ze met elkaar in het huwelijk.

Hoe word je verliefd op iemand: het geheim van de 36 vragen

Mandy Len Catron was enorm onder de indruk van deze uitkomst en ze wilde de test zelf ook uitproberen. Ze was er zelf ook van overtuigd dat ‘soulmates’  niet bestaan en dat ieder persoon verliefd kan worden op wie dan ook. Ze zegt ” verliefd worden is een keus die je zelf maakt”

Ze vroeg aan een studiegenoot die ze min of meer kende of hij de test met haar wilde doen. Hij ging akkoord. Mandy bedacht dat er wel een probleem was: ze kende haar studiegenoot enigszins en ze zouden de test doen in een bar in plaats van een laboratorium. Dit kwam dus niet overeen met de omstandigheden die Aron had beschreven in zijn experiment. Toch wou Mandy de test op deze manier uitvoeren en ontdekken of de uitkomst verschillend zou zijn met het experiment van Arthur Aron.

Mandy en haar studiegenoot stelden elkaar beurtelings een vraag uit de lijst van 36 (zie hieronder). Overigens is de opbouw van de lijst door Aron bewust in deze volgorde geschreven omdat het niveau van intimiteit stijgt naarmate men verder komt in de lijst.

Mandy en haar studiegenoot bleven elkaar na het stellen van de 36 vragen 4 minuten lang in de ogen kijken. Resultaat: ze werden verliefd, en blijken nog steeds een relatie te hebben.

Hoe komt het dat door het stellen van deze 36 vragen verliefdheid en emotionele verbondenheid ontstaat

“Mensen voelen zich dichter betrokken bij elkaar omdat ze zich kwetsbaar voelen. Eigenlijk kan ieder individu verliefd worden op zelfs meerdere mensen. Ik geloof niet echt in ‘soulmates’. Het gaat om de timing, het geduld en de wil om je kwetsbaar op te stellen”, aldus Mandy

Hierna volgt de lijst van de beroemde 36 vragen waarmee je gemakkelijk verliefd raakt op je gesprekspartner. Het is de bedoeling dat je de vragen om beurten aan elkaar stelt. Je bent gewaarschuwd!

1. Als je uit alles en iedereen mocht kiezen, met wie zou je het liefst willen dineren?

2. Zou je beroemd willen zijn? Op welke manier?

3. Repeteer je altijd voor jezelf wat je wilt gaan zeggen voordat je iemand belt? Waarom?

4. Hoe ziet een ‘perfecte’ dag er uit voor jou?

5. Wanneer heb je het laatst voor jezelf gezongen? En wanneer zong je voor iemand anders?

6. Als je zou mogen kiezen tussen 90 jaar oud worden of 60 jaar lang fysiek en geestelijk 30-jaar oud kon zijn, welke van de twee opties zou je dan kiezen?

7. Heb je een verborgen geheim over de manier hoe je zou willen sterven?

8. Noem 3 dingen die jij en je partner gemeen hebben.

9. Waar ben je het meest dankbaar voor?

10. Als je iets aan je opvoeding zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

11. Vertel in 4 minuten je levensverhaal, en wel zo gedetailleerd mogelijk.

12. Als je morgen wakker zou worden met een nieuwe kwaliteit of eigenschap, wat zou dat dan zijn?

Intimiteitsniveau 2

13. Als een glazen bol je de waarheid over jezelf zou kunnen vertellen, over je toekomst of wat dan ook, wat zou je dan willen weten?

14. Waarover droom je soms wat je graag gedaan zou willen hebben? Waarom heb je het niet gedaan?

15. Wat is de grootste vervulling in je leven?

16. Waar hecht je het meeste waarde aan in vriendschap?

17. Wat is je mooiste herinnering?

18. Wat is je slechtste herinnering?

19. Als je nu zou weten dat je binnen een jaar zou sterven, zou je dan iets aan de manier van hoe je nu leeft veranderen? Waarom?

20. Wat betekent vriendschap voor je?

21. Welke rol spelen liefde en affiniteit in je leven?

22. Noem om beurten 5 positieve eigenschappen van je partner.

23. Hoe hecht is het gezin waar je vandaan komt? Denk je dat je kindertijd gelukkiger was dan die van de meeste andere mensen?

24. Hoe is de relatie met je moeder?

Intimiteitsniveau 3

25. Geef 3 stellingen die steeds beginnen met “wij”. Bij voorbeeld “wij zitten beiden in deze kamer en voelen ons…”

26. Maak deze zin af: “Ik wou dat ik iemand had met wie ik kon delen dat….. … “

27. Als je een hechte relatie zou krijgen met je partner, wat zou dan belangrijk voor hem of haar zijn om te weten.

28. Vertel je partner wat je leuk vindt aan hem of haar; wees eerlijk en open en vertel dingen die je niet aan een vreemde zou vertellen

29. Vertel over een moment waarop je je diep schaamde

30. Wanneer stond je tegenover iemand te huilen? Wanneer huilde je toen je alleen was?

31. Vertel je partner wat je leuk vindt aan hem

32. Over welk serieus onderwerp kun je geen grapjes maken?

33. Als je vanavond zou sterven, en je zou nu niets meer kunnen zeggen, over welke dingen die je nooit hebt verteld zou je het meeste spijt  hebben? Waarom heb je dat nooit eerder verteld?

34. Je huis staat in de fik en je hebt al je dierbaren en dieren kunnen redden en je hebt zelfs nog tijd over om 1 geliefd voorwerp te redden. Welk voorwerp zou dat zijn? Waarom?

35. Van alle personen in je familie, over wiens dood zou je het meest verdrietig zijn. Waarom?

36. Deel een persoonlijk probleem met je partner en vraag hem/haar advies over hoe hij/zij dit zou aanpakken. Vraag je partner ook om je te vertellen wat hij/zij denkt wat jij voelt ten aanzien van het probleem

Kijk elkaar nu 4 minuten lang aan en vertel hieronder hoe het heeft gewerkt voor jou!

Bekijk ook de video van Ben en Sidra waarin zij vertellen wat ertoe heeft geleid hoe ze weer bij elkaar kwamen nadat zij na 12 jaar huwelijk in een crisis terecht kwawen.

Hij stelt bij 06:09 een hele belangrijke vraag, en bij 06:43 voegt hij daar iets essentieels aan toe. Bekijk de video hier:

Misschien vind je dit ook interessant:

Wat is een soulmate

Hopeloos verliefd op mijn ex

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG