6

Wat kan ik doen om van mijn obsessie voor mijn ex af te komen?

Sinds enige dagen, of misschien wel enkele weken is het uit met je relatie, en toch blijft je ex steeds in je gedachten. Zijn afwezigheid drukt zwaar, je mist de berichtjes die hij stuurde, zijn stem etc. Je vraagt je af waarom je een obsessie hebt voor je ex, want ook s’nachts lijkt het maar niet te stoppen: je droomt regelmatig over je ex.

Om te weten hoe je met deze situatie om kunt gaan is het eerst belangrijk te weten wat de redenen zijn van je obsessie en of het nu beter is de bladzijde om te slaan en verder te gaan met je leven of niet.

In dit artikel gaan we je oplossingen aanreiken om van je obsessie af te komen zodat je niet steeds het gevoel hebt “ik heb een obsessie voor mijn ex want hij is niet uit mijn gedachten te krijgen”

Waarom heb ik een obsessie voor mijn ex ?

Het is in de eerste plaats heel moeilijk om een persoon te vergeten van wie je veel hebt gehouden en met wie je feitelijk al een toekomst aan het opbouwen was. Je hebt samen herinneringen en momenten van vreugde gedeeld. Je hebt je ex kunnen associeren met wat voor jou het echte gevoel van‘geluk’ en ‘blijdschap’ is. Je denkt aan je ex omdat je bang bent om vrijgezel te blijven. Je bent als de dood dat je je dagen in eenzaamheid verder zal moeten slijten. Je vraagt je af hoe je in hemelsnaam ooit weer die gevoelens kan krijgen voor een ander dan je ex, maar ook hoe je die ander zou kunnen vertrouwen zoals je je ex vertrouwde.

Je vraagt je dus af hoe je nu verder moet en hoe je weer opnieuw vertrouwen kunt hebben in jezelf maar ook in de ander. Bedenk dat ieder mens die net een relatie achter de rug heeft het moeilijk heeft. Dat heeft niets met de kwaliteit van je relatie te maken. Ook relatiebreuken van relaties die minder goed waren kunnen zeer pijnlijk zijn. De meeste mensen hebben dan geen zin om uit te gaan, op zoek naar een andere partner, of de wijde wereld in te trekken. In tegendeel: je bent eerder geneigd om stilletjes en alleen in een hoekje je verdriet uit te huilen, en daarom heb je ook geen behoefte aan contact met anderen.

Je denkt dat anderen je zullen bestoken met allerlei lastige vragen en aangezien je geen antwoord hebt op al die vragen zit je er nu niet bepaald op te wachten om dat contact aan te gaan. Deze negatieve mindset werkt echter wel in de hand dat je continu denkt aan je ex en je daardoor obsessief gedrag gaat vertonen. In plaats dat je elke minuut op je telefoon kijkt of er nog berichten zijn, zou je echter veel beter je tijd kunnen spenderen aan je vrienden en/of familie die je dierbaar zijn. Zij zijn namelijk de enige die voor wat afleiding kunnen zorgen.

Is het ok om mijn ex te vergeten?

Vergeet niet dat je heel anders in het leven stond nog voordat je je ex leerde kennen. Je had toentertijd wellicht al een geweldig sociaal leven, je was positief en je hield van het leven. Ongetwijfeld is je ex op je gevallen omdat je die gevoelens toen uitstraalde. Stel jezelf eens de vraag welke redenen er nu dan zijn die je beletten dezelfde gevoelens van vreugde en geluk weer op te roepen.

De beslissing om die keuze te maken ligt geheel in jouw handen! Je denkt dat je toen niet gelukkig in het leven stond ? Twijfel je, probeer dan eens te zoeken naar foto’s waarop je kunt zien dat je heerlijke dagen beleefde en je straalde van geluk. Dat kunnen foto’s zijn waarop jij en je ex te zien zijn, maar ook foto’s waarop alleen jij en je vrienden of familieleden staan. Zodra je je dit realiseert breekt het moment aan waarop je tegen jezelf kunt zeggen te stoppen met je obsessie voor je ex. Dat vraagt echter veel tijd en energie. Je zult kleine stappen moeten maken zodat je weer vooruit kunt komen.

We vertellen je niet dat je je ex compleet uit je geheugen moet wissen maar het doel is dat je voor jezelf een toekomst kunt voorstellen waarbij je gelukkig kunt zijn zonder je ex en je je kunt focussen op andere dingen. De zin die je steeds voor jezelf zult moeten blijven herhalen is niet ‘ik heb een obsessie voor mijn ex’ maar ‘ik denk alleen nog enige minuten per dag aan mijn ex want de rest van de tijd denk ik aan andere dingen’

Ik ben nog steeds geobsedeerd door mijn ex en ik wil dat het stopt!

Het is niet je ex maar de relatie die jullie samen deelden waardoor je geobsedeerd bent geraakt. Het is dus de relatiebreuk die je moet vergeten en niet je ex. Het is een denkfout die de meeste mensen maken. Het is beter dat je aan je ex kunt denken zonder weemoed of spijt dan dat je jezelf probeert te verbeelden dat hij nooit heeft bestaan. Je relatie was niet perfect en je ex heeft fouten gemaakt. Maak een lijst van alle dingen die je niet zo fijn vond van je ex, en bedenk dat je nu niet meer hoeft te bedenken hoe je daarmee om moet gaan. Bezoek je familieleden, concentreer je op je werk. Die momenten gaan je helpen om aan iets anders dan de relatiebreuk te denken.

Sla eerst een bladzijde om alvorens stappen te ondernemen om je ex weer terug te winnen

Door deze adviezen op te volgen zul je je sterker gaan voelen en zul je uiteindelijk stoppen met jezelf steeds in te prenten ‘ik heb een obsessie voor mijn ex want ik denk de hele dag en zelf ‘s nachts aan hem’ Je zult in staat zijn om aan je vorige relatie te denken zonder dat je je ellendig voelt. Als dat je lukt dan ben je klaar om je ex weer te gaan verleiden. Waarom? Omdat je dan start vanuit een goede basis, je hebt jezelf bewezen niet meer emotioneel afhankelijk te zijn van je ex. Pas vanuit die startpositie zul je je ex veel beter terug kunnen winnen met de meeste kans op succes.

Weer teruggaan naar je ex kan beangstigend zijn, je bent immers bang weer opnieuw teleurgesteld te raken. De stappen die je tot dusver hebt gemaakt zullen je helpen om een gezondere relatie aan te gaan, gebaseerd op nieuwe principes en verhoudingen. Er is dan geen plaats meer voor spijtgevoelens.

Klik hier om een reactie achter te laten 6 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG