• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ik Wil Mijn Ex Sms’en – Ontdek De 3 Beste Manieren Om Dat Te Doen!

Ik Wil Mijn Ex Sms'en, Maar Hoe?

Bekijk deze video als je je ex wilt sms'en maar niet weet hoe


(Voor de personen die liever lezen: hieronder staat Michelle haar verhaal nog eens uitgeschreven).

Veel mensen vragen mij wat ze moeten doen als na een maand hun ex nog steeds geen contact heeft opgenomen. Nogmaals, het is altijd veel belangrijker dat je ex contact opneemt met jou dan jij met hem of haar, maar als je dan toch het ijs wilt breken doe het dan zo:

Stuur een sms die zijn of haar nieuwsgierigheid opwekt zonder dat hij of zij het idee krijgt dat je probeert zijn gedachten te veranderen en er alle moeite voor doet om hem of haar weer terug te krijgen. Misschien zijn jullie na een ruzie uit elkaar gegaan en heb je in de maand erna goed alles op een rijtje kunnen zetten.

Je bedenkt dat het dan tijd wordt dat het ijs wordt gebroken. Je zou een sms kunnen sturen met een zin als ‘er is me toch iets geweldigs overkomen’. Het idee hierachter is puur en alleen om de aandacht te trekken en je ex te motiveren om te vragen wat dat geweldig iets dan wel is. Ook laat je daarmee zien dat je positief bent ingesteld en niet zit te kniezen. Het kan erg goed werken als je ex nog steeds een naar gevoel heeft over de breuk en blijft hangen in het vijandige sfeertje.

Ik wil mijn ex sms'en: op naar het 2e excuus om je ex per sms te benaderen

Humor is heel belangrijk om te zorgen dat de spanning tussen jullie wordt gebroken, en als je geen inspiratie hebt lees dan een goed boek die je aan het lachen maakt, gewoon om even in die sfeer te komen. Door gebruik te maken van humor dedramatiseer je als het ware de situatie of het probleem. Je komt dan ook sexy en ongedwongen over.

Denk er ook aan om de taal te spreken die al in jullie relatie aanwezig was. Denk terug aan wat je ex aan het lachen maakte. Hij of zij zal zich meteen je goede humeur herinneren. Bovendien geeft dit ook een belofte voor een zonnigere toekomst en je laat zien dat je anders in de situatie staat en dat jullie op een ander niveau verder kunnen.

Ik wil mijn ex sms'en: het 3e excuus

Het 3e excuus om je ex per sms te benaderen: Temperatuur opmeten Dit excuus is eigenlijk heel simpel. Je wil gewoon even weten hoe het met je ex gaat en je stuurt een simpel bericht als ‘hey, wou even weten hoe het met je gaat’. Vaak denken we dat de boodschappen die we uit moeten zenden naar een ex partner magisch moeten zijn, maar niets is minder waar. Jullie zijn op dit moment beiden aan het veranderen en het is dan logisch dat je weet hoe het met de ander gaat. Daar zit niets dreigends in.

Ga alsjeblieft geen smsjes sturen als ‘kom alsjeblieft terug want ik hou van je’ en meer van dit soort hopeloze berichtjes want je maakt meer kapot dan je lief is.

En heel belangrijk : wees niet bang dat je niet meteen een antwoord krijgt.

Blijf geduldig. Ik wil je hiervoor nog een paar gouden regels geven :• Wees geduldig en verwacht geen reactie van je ex. Bedenk dat je doel is om het ijs te breken. Je ex is er misschien nog niet helemaal klaar voor, maar je laat in ieder geval alvast zien hoe jij in de situatie staat

• Zorg dat er net zoveel tijd zit tussen zijn/ haar reactie en jouw antwoord

op die reactie

• Antwoord altijd met hetzelfde aantal woorden als je ex je heeft gestuurd

• Regel van 1: deze houdt in dat één sms per dag voldoende is als je

geen reactie van hem of haar krijgt.

Ik wil mijn ex sms'en: de bonustip

En dan hier nog de bonustip : er zijn momenten in de week waarbij je ex meer open zal staan om contact met je te hebben. Kies hiervoor bij voorkeur deze momenten uit : stuur je sms op een zondagmiddag of avond of maandagavond.

Waarom de maandag, het is het begin van de week en meestal voelen mensen zich dan ook eenzaam met het vooruitzicht voor die week.

Wil je nog meer tips over smsen naar je ex? Ontdek dit geweldige Ebook met meer dan 90 geniale voorbeelden van tekstberichten voor whatsapp of sms (maar ook chatten en emailen is prima) in wel 12 verschillende situaties.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi Michelle,

  Ik heb na onze laatste breuk de termijn van 30 dagen in acht genomen en hem toen gevraagd hoe het gaat. Hij (mijn ex man) reageerde gelijk terug en vroeg ook hoe het met mij gaat. Maar wat nu? Het waren korte antwoorden, moet ik nu weer lang wachten met iets sturen? En wat kan (of mag) ik hem dan sturen? Of moet ik nu wachten tot hij wat stuurt?
  Hij zei dat hij nog van mij houd, maar dat het anders voelt/is nu. En hij is heel wispelturig, dan is hij weer heel lief en dan ineens hoorde ik niks meer (we hebben elkaar af en aan nog gezien en gesproken na onze definitieve scheiding).
  Ik besef nu dat ik zonder hem kan, maar niet wil.
  Wel of niet wat sturen, misschien een “het spijt me”?
  Groetjes Sylvia

  1. Beste Sylvie, je laatste vraag valt me wel op: “misschien een ‘het spijt me'”. Mijn vraag:hebben jullie dit dan nooit tegen elkaar gezegd? Nooit uitgesproken dat je inderdaad fouten hebt gemaakt en dat het je geweldig spijt. Fouten maken mag. De vraag alleen is hoe je er vervolgens mee om gaat. Ik krijg nu de indruk dat jullie helemaal niet hebben gesproken over de oorzaak van jullie problemen en welke mogelijkheden er zijn om tot oplossingen te komen? Hebben jullie voldoende gekeken naar wat er wel was en minder naar wat er niet was. Hij reageert in ieder geval positief. Je mag nu heus wel het contact, de confrontatie aangaan met hem. Eerlijk kijken naar jezelf, en constructief naar oplossingen zoeken. Doe het niet te snel maar in kleine stapjes. Heel veel sterkte! Hartelijke groet, Michelle

 2. hoi,
  ik heb zelf het contact verbroken met mijn ex.
  ons contact was magisch maar het werd hem te moeilijk en hij peerde hem en kreeg een andere meid,..
  hij wilde graag contact houden maar ik trok dat niet en heb hem compleet afgekapt en ook gezegd dat ik het contact niet aan kon….hij heeft 2x contact geprobeerd te zoeken maar ik negeerde het…
  we zijn nu een aantal maanden verder zonder contact en ik heb hem verwerkt…ik mis nu wel af en toe zijn vriendschap…binnenkort is hij jarig…ik zit der aan te denken om hem gewoon een berichtje te sturen. maar wat kan ik sturen?

  groeten yada

 3. als men ex me een sms stuurt om te vragen hoe het met zijn zoon gaat wat die je dan best?
  antwoorden of negeren ?

  mvg stefanie ghys

  1. Beste Stefanie, je vraag is niet helemaal duidelijk. Bedoel je niet eerder dat hij vraagt hoe het met jouw zoon gaat? Beantwoord de vraag op vriendelijke toon, en stel een wedervraag waarbij hij het gevoel heeft niet echt verplicht te zijn te moeten antwoorden. Het is altijd een goed teken als een ex je vragen stelt 😉 Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG