Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ik woon nog samen met mijn ex. Hoe afstand houden

Ik woon nog samen met mijn ex, hoe kan ik afstand houden?

De situatie na een relatiebreuk kan voor een ieder verschillend zijn en is ook afhankelijk van hoe dicht of hoe ver jullie van elkaar stonden tijdens de laatste fase
Sommige mensen wonen noodgedwongen nog enige tijd samen met hun ex, of zien hun ex nog op het werk, of hebben kinderen, of wonen in dezelfde wijk…zo zijn er tal van specifieke gevallen te noemen.

Wij krijg op liefdesverdriet.nl heel veel vragen of het onderwerp radiostilte en hoe je er in dergelijke gevallen nu voor kunt zorgen dat er geen contact is met een ex partner.

Vaak is de regel van geen contact dan moeilijk na te streven. Sterker nog, het word je dan vrijwel onmogelijk gemaakt. Onder radiostilte na een relatiebreuk verstaan we overigens dat er geen sprake is van enige vorm van contact tussen de twee partners

Je hebt ongetwijfeld ook gelezen dat het hanteren van radiostilte het allerbeste is wat je kunt doen nadat je bent gedumpt door je ex.

Maar wat moet je dus In dergelijke situaties? Velen zijn van mening dat het dan moeilijk is om aan jezelf te werken, om indruk te maken op de ander, om je op jezelf te focussen en het bewijs te leveren dat je volwassen en sterk genoeg bent om deze benarde situatie het hoofd te kunnen bieden.

Toch zijn deze obstakels (het nog noodgedwongen moeten samenleven met je ex, of het moeten hebben van veelvuldig contact om gezamenlijke financiële problemen te bespreken) geen onoverkomelijke barrières voor het hanteren van radiostilte. Zie hier dan ook onze tips.

Hou minimaal contact als radiostilte niet mogelijk is

Het hanteren van de radiostilte na een relatiebreuk hoeft niet meteen te betekenen dat er sprake is van een conflict. Het is simpelweg een manier om elkaar tijd en ruimte te geven, je ex te laten zien dat je zijn of haar beslissing respecteert en dat je absoluut geen druk wilt uitoefenen.

Deze mindset kan ook toegepast worden wanneer je elkaar dagelijks tegenkomt, zelfs als dat frequent is.

Het is dan zaak dat je niet continu een gesprek aanknoopt maar toch hoffelijk blijft. In geen enkel geval laat je zien dat je verbitterd bent. Gedraag je jegens je ex alsof hij of zij de pizzakoerier is of een postbode die een pakketje komt afleveren aan de deur: je laat je mooiste glimlach zien, je zegt vriendelijk ‘hallo’,  je houdt het contact dus kort en je denkt “ ok, what’s next”

Natuurlijk is dat niet eenvoudig, maar het is echt de enige manier om de situatie niet zwaarder of moeilijker te maken dan het al is.

Als je laat zien dat je wanhopig bent, droevig of boos, wek je bij je ex alleen de indruk dat hij of zij de juiste keus heeft gemaakt. Hoe minder emoties je laat zien, des te beter.

Juist als het je lukt om emotionele afstand te houden in een situatie waar je eigenlijk in paniek zou moeten zijn (volgens je ex) maak je de weg vrij voor herstel.

Radiostilte als bewijs van volwassenheid

Als je verplicht bent om je ex te zien, kun je altijd nog je gewoontes veranderen, je leven zodanig vullen om elkaars privacy te waarborgen….en waarom zou je je niet ook wat mysterieus gedragen?

Het is belangrijk dat je met je vrienden uitgaat, dat je je sociale contacten onderhoudt en nieuwe dingen onderneemt, zoals bijv. een nieuwe hobbie. Het is juist doordat je verschillende dingen doet dat het je beter zal lukken om je niet op je ex te focussen en zodoende zul je beter met de situatie om kunnen gaan.

Als je je ex dus nog frequent ziet of spreekt, zul je dus alleen de hoognodige zaken bespreken. Niet meer en ook niet minder. Voor de rest is het belangrijk dat je je privacy bewaakt en vooral ook onderhoudt. Hou dus voldoende afstand, maar overdrijf niet. Stel niet te veel vragen. Laat je ex reageren zoals hij of zij dat wil.

Gedraag je dus niet alsof jij de dupe bent van de breuk.

Bij een relatiecrisis zal een langdurige fysieke scheiding vaak nodig zijn alvorens je weer naar elkaar toe kunt groeien.

Je vraagt je af of die periode nog langer duren als je nog met je ex samenwoont of hem of haar vaak ziet, of met hem of haar samenwerkt.

Alles hangt af van jouw attitude. Hoe minder je je interesse toont in je ex, hoe aantrekkelijker je wordt in zijn of haar ogen…..ja dat klinkt zeker heel paradoxaal, maar zo werkt het nu eenmaal.

Onthou dat het succes van radiostilte afhangt van jouw mindset.

Blijf je richten op jezelf, blijf bezit met jezelf te ontwikkelen én blijf je respectvol gedragen jegens je ex. Zo ontkracht je het beeld en verwachtingen die je ex van je heeft.

Op die manier laat je zien dat je op volwassen wijze met je emoties om kunt gaan en bereik je veel meer.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Het negeren, het machtsvertoon …. wat een ellende. Geen greintje respect.
  Hoe mensen in no time totaal kunnen transformeren tot een mo ster?¿

 2. Goed artikel,
  Ik woon ook nog samen met mijn ex man, en dat gaat tot op heden best wel goed.
  Heb mijn eigen kamer, mijn eigen privacy en ga vaak weg naar vriendinnen, ondanks mijn verdriet laat ik niets merken en ga vooral mijn eigen gang.
  Ook ben ik bezig met een eigen woning.

  Groetjes van petra

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG