Irritatie In Je Relatie – Wat en Hoe ermee omgaan?

Heb Je Irritatie In Je Relatie? Hier ons advies!

Als je net verliefd bent, vind je alles aan die ander leuk en kun je je niet voorstellen dat je je ooit aan elkaar gaat irriteren. Helaas is de werkelijkheid anders en gaat die eerste verliefdheid toch echt een keertje over. In de loop van de tijd leer je elkaar beter kennen. Je komt als het goed is ook dichter tot elkaar en jullie relatie zal zich verdiepen, maar daarnaast kan er ook irritatie in de relatie ontstaan.

Hoe ga je om met irritatie in je relatie?

Als je merkt dat er irritatie in je relatie optreedt, kun je dit natuurlijk op zijn beloop laten en er verder niet mee doen. Waarschijnlijk zal het dan van kwaad tot erger worden en misschien zelfs wel leiden tot een relatiebreuk.

Als dat niet is wat je wilt dan kun je beter onderzoeken waar de irritaties vandaan komen. Is de irritatie in je relatie ook het daadwerkelijke probleem of irriteer je je aan je partner omdat er eigenlijk andere problemen spelen. Het is belangrijk om dit helder voor jezelf te krijgen. Want als de oorzaak niet duidelijk is, zal de oplossing dat ook niet zijn.

Waarom is er irritatie in je relatie?

De reden dat je je irriteert aan je partner kan heel divers zijn. Je kunt je irriteren aan het feit dat je partner het dopje niet op de tube van de tandpasta draait maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je je irriteert aan de manier waar op je partner met dingen omgaat. Als je eenmaal in die spiraal zit dat je je irriteert aan je partner zul je hier niet zomaar uitkomen. Je zult je misschien zelfs aan dingen gaan irriteren waar je je eerder nooit aan geïrriteerd hebt. Daarom is het belangrijk om, zoals eerder gezegd, de oorzaak duidelijk te krijgen om zo aan een oplossing te kunnen werken.

Maar wat als het allemaal niet helpt en de irritaties dusdanig oplopen dat het het einde van de relatie betekent? Het zou natuurlijk heel jammer zijn als een relatie beëindigd wordt omdat irritaties niet goed worden uitgesproken en daarom (te) hoog oplopen.

Irritatie in je relatie en toch is de liefde nog daar?

Mocht je na je relatiebreuk tot de conclusie komen dat je toch niet zonder je ex partner kunt dan zul je alles in het werk moeten gaan stellen om hem of haar voor je terug te winnen. Ook daarbij geldt dat als je weet wat het probleem was en waar het precies mis is gegaan, dit je kan helpen met het proberen om weer terug te komen bij je ex. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om erachter te komen of je ex dit ook wil.

Als dat zo is dan kunnen jullie samen bekijken waar de irritaties in jullie relatie zijn begonnen en waar het precies mis is gegaan. Als jullie allebei jullie relatie weer nieuw leven in willen blazen en ervoor willen gaan dan hebben jullie een goede kans dat het deze keer wel gaat lukken.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG