Je Ex Terug Door Geen Contact Te Hebben? Waarheid Of Onzin?

Sommige mensen vragen zich af: komt je ex terug door geen contact te hebben met hem of haar? In dit artikel leggen we je uit dat het hebben van geen contact eigenlijk de eerste stap is die je zet nadat de relatie over is.

In de meeste gevallen is dit althans de beste weg. Immers, wanneer je gedumpt wordt door je ex is dit natuurlijk een pijnlijke situatie. Het liefst wil je natuurlijk controle houden over je ex. Wanneer je ex niet meer reageert op je berichtjes is het maar wat lastig om je voor te stellen wat je ex allemaal denkt. Door de afwezigheid van contact kun je gekke dingen doen. Je hebt jezelf dan niet meer in de hand. De meeste mensen smeken zelfs hun ex. Dat is natuurlijk het ergste wat je kunt doen.

Maar stel dat je relatie tot een eind is gekomen omdat je ex vond dat je hem of haar negeerde? Is het dan ook slim om een periode van radiostilte in te lassen? In dit soort gevallen moet je wel oppassen. Als je na de breuk een gelaten houding aanneemt en je ex compleet negeert, zou je ex je dat kwalijk kunnen nemen.

Wat kun je dus het beste doen in jouw situatie? Ik geef je wat vragen ter overpeinzing:

  • heb je je ex tijdens jullie relatie steeds genegeerd en verwijt je ex je dat ook? Mijn advies: vertel je ex dat je zijn of haar besluit respecteert en dat je vindt dat jullie beiden rust nodig hebben om de situatie te overdenken. Zeg tegen je ex dat je spoedig wel wat van je laat horen omdat je het ontzettend vervelend vindt en dat negeren nooit opzettelijk jouw bedoeling was.
  • heb je je ex gestalkt en gesmeekt om je nog een kans te geven? dan is een periode van radiostilte erg belangrijk!

De breuk is pijnlijk voor jou maar ook voor je ex

Wanneer je net een relatie aangaat met je grote liefde voelt het alsof jullie voor altijd bij elkaar zullen blijven. Helaas is dit vaak niet het geval. Of de breuk onverwachts kwam of niet, het doet erg veel pijn.

Je wilt je het liefst onder je dekens verstoppen en daar nooit meer onder vandaan komen. Het horen van liefdesliedjes en het zien van liefdesfilms doet jou pijn. Ooit was jij ook zo gelukkig met je grote liefde. Wat is er mis gegaan?

Heb jij verkeerd gehandeld waardoor jullie uit elkaar zijn gegaan? Hoe moet je nu verder? Zijn vragen die nu door jouw hoofd heen gaan.

Probeer de schuld niet volledig bij jezelf te leggen. Een relatie is een kwestie van geven en nemen.

radiostilte geen contact met je ex

Bij jullie was die balans verstoord waardoor het niet meer lekker liep. Accepteer de situatie zoals die nu is, want op dit moment kan je er even niks aan doen. In de tussentijd moet jij ervoor zorgen dat je je zo goed mogelijk voelt in deze nare omstandigheden.

Wat kun je dan zoal doen?

  • Bel vrienden of familie op die langs kunnen komen om jou te steunen.
  • Lees goede boeken en ontwikkel jezelf
  • Laat je lekker masseren tijdens een verwendag
  • Zorg dat je vrienden opzoekt die grappig zijn en die jou weer de nodige lach op je gezicht kunnen bezorgen
  • Geef je telefoon aan hen, zodat je niet in de verleiding komt om contact op te nemen met je ex. Het is namelijk beter om op dit moment te doen alsof je ex even helemaal niet bestaat. Je duwt je ex alleen maar verder weg als je allemaal berichtjes stuurt en voicemailberichten inspreekt.

Jij hebt nu controle!

Neemt je ex contact met je op? Zeg dan dat je de relatiebreuk accepteert, maar dat je wel even tijd nodig hebt voor jezelf om over jouw verdriet heen te komen. Laat je ex weten dat je weer contact opneemt wanneer jij daar klaar voor bent. Dit zorgt ervoor dat je ex de kans krijgt om jou te missen. Je ex heeft niet langer de controle, jij hebt nu de controle.

In de tussentijd hoef je niet heel verdrietig te zijn. Je neemt de tijd om aan jezelf te werken, waardoor jij nog sterker, zelfverzekerder en onafhankelijker wordt. Na een tijdje van radiostilte kun je contact opnemen met je ex en kunnen jullie jullie vlam weer aanwakkeren.

Wanneer je emotioneel afhankelijk bent, zal je ex je beslist niet aantrekkelijk vinden. Je ex zal positief verrast zijn als hij of zij ziet dat je zo goed omgaat met de breuk door rust en ruimte te geven. Je ex had de tijd om te denken aan jullie leuke herinneringen. Je ex kon jou niet meer bereiken wanneer je ex even wilde praten. Hierdoor ging jouw ex zich alleen maar meer realiseren wat voor een fout hij of zij had gemaakt bij het verbreken van jullie relatie.

Een boek over het terugwinnen van je ex!

Wil je meer tips over het terugwinnen van je ex? En de verschillende methodes daarvan? Lees dan het boek van Michelle vd Berghe. De methodes die hierin worden beschreven zijn zeer doeltreffend. Veel mensen zijn jou voorgegaan en hebben met succes hun ex weer teruggewonnen!

Je Ex Terug Door Geen Contact Te Hebben? Waarheid Of Onzin? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties