JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Je relatie nog een kans geven: 8 tips voor succes

Wil je je relatie nog een kans geven? Nu je relatie over is vraag je je af of het verstandig is het nogmaals met je ex te proberen. Je overweegt of teruggaan naar je ex nu eigenlijk wel het beste besluit is of niet.

Denk je van wel? stel jezelf dan de vraag of er ook nog voldoende basis is om je relatie te redden. Het is niet altijd een gemakkelijke vraag, want er zijn zeer veel verschillende situaties die allen een aparte behandeling verdienen.

In dit artikel geven we je de 8 beste tips om je te inspireren om tot een juiste keuze te komen. Je zult ontdekken hoe je een en ander kunt toepassen op de situatie die voor jou van toepassing is.

Je relatie nog een kans geven: de belangrijkste keuze in je leven

Tip 1: wees je bewust van de gevolgen van je keuze

Je relatie nog een kans geven is een zeer belangrijke keuze. Waarom? Omdat die keuze van grote invloed is op je verdere leven. Maar niet alleen op je eigen leven en die van je ex, ook op alle generaties die na jou komen.

Hoe zit dat dan? Wel, je baseert je keuze namelijk op bepaalde principes en overtuigingen. Deze principes, waarden en overtuigingen (wat is een goede partner, waarom zou je bij iemand blijven, wanneer is het verstandig om uit elkaar te gaan etc) geef je altijd door aan je kinderen, die ze op hun beurt ook weer doorgeven aan hun kinderen.

Nu je dit weet zul je serieuzer om gaan met de vraag of je je relatie nog een tweede kans wil geven.

Tip 2: Bepaal eerst of je relatie nog een kans geven reëel is of niet

Wanneer je je ex terug wilt voor een tweede keer (je relatie is dus al een keer uit geraakt), dan hoeft dit niet per sé ‘lastig’ te zijn. Helaas denken veel koppels “we zijn niet compatible”, met andere woorden “we passen gewoon niet bij elkaar”

Maar vaak is dat een denkfout.

Wanneer je relatie al een keer fout is gelopen en jullie je relatie toen toch een kans hebben gegeven, dan kan dat juist een voordeel zijn. Immers jullie hebben elkaar al in een eerder stadium laten zien dat het mogelijk is om de draad weer op te pakken en het weer te proberen.

Kortom jullie hebben elkaar laten zien dat je bereid bent om voor je relatie te vechten. Een vechtlustige houding is een kwaliteit die helaas vaak ontbreekt bij veel mensen. Veel koppels geven de strijd al snel op en trekken alleen conclusies zoals “we hebben nu al zoveel ruzies gehad, het wordt tijd dat we uit elkaar gaan”

Je kunt ook dit artikel nog lezen: Hoe maak ik het goed met mijn partner: ruzies oplossen doe je zo

Tip 3: Bepaal de reden: was het om ruzie stel jezelf dan deze vragen

Het is natuurlijk zeer kort door de bocht door te zeggen na zoveel ruzies: "ok het werkt niet, laten we maar uit elkaar gaan". Het gaat helemaal niet om het aantal ruzies die je hebt gehad, maar zeker ook om welke ruzies het precies ging.

Wat verder ook zeer belangrijk is is deze vraag:

begrijpen jullie de reden waarom die ruzies waren ontstaan?

Eigenlijk is dit wel een van de meest belangrijke vragen als je je relatie nog een kans wil geven.

Tip 4: Pak de kern aan van het probleem

Als je nooit zoekt naar de kern van het probleem dan zul je je relatie nooit een nieuwe kans kunnen geven.

Hier een aantal handvatten c.q. vragen om er achter te komen :

 • vraag jezelf af wat jullie concreet hebben gedaan om de kern van het probleem te ontdekken
 • welke oplossingen hebben jullie gezien om te voorkomen dat de problemen zijn ontstaan?
 • welke concrete afspraken hebben jullie gemaakt om de problemen aan te pakken toen jullie weer besloten om je relatie nog een kans te geven
 • hebben jullie voldoende samen de resultaten geëvalueerd? en (heel belangrijk) als die niet tot het gewenste resultaat hadden geleid hadden jullie daar voldoende begrip voor? maar ook: is het ook reëel om daar begrip voor te hebben?

Tip 4: Hou er rekening mee dat je ex wantrouwig is

We hebben het net gehad over voordelen als je relatie al een keer is verbroken. Echter aan voordelen kleven ook nadelen. Het grootste nadeel is: hoe vaker de relatie wordt verbroken des te minder je ex nog vertrouwen heeft in het laten slagen van jullie relatie.

Nu zul je je ex dus (nogmaals) moeten laten inzien dat er ondanks alles nog steeds voldoende mogelijkheden zijn om je relatie nog een kans te geven. Maar het is mogelijk. Echt!

Ken je overigens het turbulente liefdesverhaal van Richard Burton en Liz Taylor? Het is een mooi voorbeeld hoe het ook fout kan lopen als je de koe niet bij de horens pakt.

Nadat ze in 1964 in het huwelijk traden ging het koppel na tien jaar scheiden in 1974. Ze hertrouwden in oktober 1975 waarna het weer al snel weer fout liep. Immers, ze lieten zich meeslepen door impulsieve emoties en onstuimige aantrekkingskracht.

Liz was zo verliefd op haar Richard dat ze hun kernproblemen (o.a. drankverslaving van Richard) niet inzag en daarmee niet konden oplossen.

Al snel verviel het koppel dus in dezelfde patronen. Gevolg: na 8 maanden, in juni 1976 besloten ze voor een tweede keer weer uit elkaar te gaan.

Richard en Liz zijn overigens ook na de tweede scheiding elkaars grote liefde gebleven, maar helaas wisten ze niet om te gaan met hun heftige emoties en in te spelen op elkaars behoeften.

Tip 5: De tip indien jouw relatie een knipperlichtrelatie is

Is er sprake van een breuk die meerdere malen heeft plaatsgevonden? Ook in dat geval kun je met de hiervoor geformuleerde vragen aan de slag. Je bent natuurlijk veel sneller geneigd te zeggen “ok het werkt toch niet, dat blijkt wel omdat we meerdere malen uit elkaar zijn gegaan”

Dat snappen we heel goed, maar denk hier eens over na:

Dat jullie meerdere malen uit elkaar zijn geraakt hoeft niet per sé te betekenen dat het echt niet meer de moeite waard is om voor elkaar te vechten. Het kan namelijk heel goed zijn dat jullie elke keer weer tegen dezelfde problemen opliepen en dat jullie daarbij nooit professionele hulp hebben gehad. Die problemen ontstonden ook omdat jullie nooit een concreet plan hebben gemaakt waarmee je je relatie had kunnen redden.

Beantwoord deze vraag eens eerlijk: waren jullie een koppel die elke keer weer keek naar de problemen en ruzies (de negatieve kanten) of zagen jullie ook wat er wél was (de positieve kanten)

Hebben jullie oplossingen aangereikt door middel van brainstorming? Het vinden van oplossingen vraagt soms veel creativiteit, maar als er een wil is is er altijd een weg. Ook relaties die meerdere keren uit elkaar zijn geraakt verdienen nog een kans, mits er aan de basis een gezond fundament ligt. Ik heb in de afgelopen jaren koppels weer bij elkaar gebracht nadat ze drie keer uit elkaar waren geraakt.

Tip 6: Je relatie nog een kans geven wanneer er kinderen zijn

Je vraagt je misschien af of er nog hoop is voor de toekomst nu jij en je ex kinderen hebben

Het is in de eerste plaats heel belangrijk dat kinderen opgroeien in een warm en hecht gezin. Een gezin waarbinnen ze kunnen leren wat gezonde relaties zijn en hoe dat er uit ziet. Ook kunnen ze leren van hun ouders hoe problemen kunnen worden opgelost, mits de ouders dat uiteraard ook kunnen laten zien.

Wil je weten of er voldoende basis is om je relatie nog een tweede kans te geven? Ga dan ook eens na of:

 • je ex het beste uit jou heeft weten te halen (en omgekeerd wist jij het beste uit je ex te halen?)
 • je ex je heeft kunnen inspireren (qua stijl van leven, waarden, het nastreven van doelen) en jij je ex
 • je ex je heeft gesteund toen je het moeilijk was en in hoeverre jij bereid was om je ex te steunen
 • je ex niet terugdeinst voor teleurstellingen en hoe je zelf om gaat met verwachtingen die niet zijn uitgekomen
 • je ex van zijn eigen problemen niet jou het gevoel geeft dat het ook jouw problemen zijn of is je ex in staat ze zelf op te lossen

Verder is het belangrijk om jezelf af te vragen of de voordelen die je had in je relatie niet opwegen tegen de nadelen. Wees ook eerlijk: geen enkele relatie is gevrijwaard van problemen, stress en moeilijke tijden. Dat is ook helemaal niet erg. Het zou een groter probleem zijn als je relatie altijd maar van een leien dakje ging en je nooit hebt geleerd er samen je schouders voor onder te zetten.

Komt er dan op een gegeven moment een zware stormachtige tijd, dan weet je niet wat je van je partner kunt verwachten en raak je door zijn of haar reactie snel verward waardoor er allerlei conflicten kunnen ontstaan. Die conflicten kunnen vaak verergerd worden door onkunde en onwetendheid

Tip 7: SOS voor wanneer je ex is vreemd gegaan

Je relatie was goed maar opeens is je ex vreemd gegaan. Dat kan een reden zijn van jullie breuk. Je vraagt je af of je ook in dat geval je relatie nog een kans moet geven. Vreemdgaan hoeft niet altijd de doodsteek te zijn voor je relatie. Sterker nog: er zijn relaties die er veel beter uitkomen nadat één van de partners was vreemdgegaan. Ik geef je hierbij een aantal redenen waarom dat zo is:

- jij en je partner worden er weer bij bepaald waarom ze toen ooit voor elkaar kozen (terug naar de basis)

- jij en je partner worden gedwongen om meer met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren

- jullie zullen na vreemdgaan een heftige emotionele tijd doormaken waarbij ruimte gemaakt kan worden voor vergeving en het opnieuw ontdekken van elkaar. Wanneer je leert vergeven kan dat de relatie behoorlijk veranderen. Het kan de relatie zelfs een boost geven.

Maar natuurlijk is de ene ex partner de andere niet. Is je ex meerdere malen vreemd gegaan en heeft hij of zij je steeds beloofd om het niet weer te doen? In dat geval zou ik zeggen: je zou er beter aan doen om je ex los te laten want je doet jezelf meer verdriet dan je lief is.

Sommige ex partners zijn nu eenmaal niet te vertrouwen. Je moet de feiten soms ook onder ogen willen durven zien. Misschien heeft je ex ingezien dat je erg gevoelig bent voor mooie woorden, en is je ex verbaal sterk. Kortom, je ex weet dat je snel zwicht voor hem of haar, terwijl je weet dat dat eigenlijk niet goed is. Dan komt het er eigenlijk op neer dat je ex misbruik van je maakt.

Tip 8: DE tip als je besluit je relatie geen tweede kans te geven

Je relatie nog een kans geven gaat voor jou niet op? Dat kan, zeker als je dit artikel hebt gelezen kun je besluiten om je ex niet meer terug te willen. Bedenk dan dat het ‘niet erg is om de pijn van de breuk te voelen’. Vaak doet het pijn en moet je je kiezen even op elkaar zetten en accepteren dat het is zoals het is. Zeker wanneer je ex ofwel fysiek of emotioneel misbruik van je maakt weet dan dat je meer waard bent dan dat. Je ex verdient dan geen tweede kans. Vertrouw me maar, er komen ongetwijfeld betere tijden aan voor je.

Mocht je je relatie nog een kans geven? Schrijf je dan in voor de gratis ex terug training per video hieronder op deze pagina!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Goedemorgen,

  Ik heb een relatie van bijna 7 jaar achter de rug. Beide hebben we kinderen van een vorige relatie. Hij had een hele goede band met mijn kids maar ik met de zijne totaal niet. Ik heb de kids fulltime en hij maar om de 10 dagen 4 dagen. Onze relatie is met veel hoogtes en laagtes geweest, fouten van mijn kant weliswaar. Soms stootte ik hem af omdat ik alleen wou zijn en te veel aan mijn hoofd had. Soms maakten we ruzies puur om zijn kinderen omdat ik wou dat zijn kids gelijk waren zoals de mijne.

  Nu een 3 tal weken geleden heeft hij laten weten dat hij het niet meer voelt. Dat zijn gevoelens worden onderdrukt maar hij weet niet door wat. Hij w bijna 53 en hij wil niet meer verder doen op die manier. Elk zijn eigen huis. Hij wil samen iets opbouwen maar met elk ons kids en afkomstig van 2 verschillende steden is het moeilijk om hierin een middenweg te vinden. Hij wil tijd. Ik geef hem die tijd. Heb hem tenslotte nu al 3 weken niet meer gezien wel gehoord via bericht. Soms zijn er weer verwijten via whatsapp. Whatsapp is geen goede communicatie en hieruit ontstaan er alleen maar negatieve reacties(misverstanden). Nu zondagavond ga ik bij hem langs om eens te babbelen. Heb hem laten verstaan dat elkaar vermijden( niet meer horen of zien) niet de ideale manier is om te kijken of het nog kan lukken tussen ons. Maar nu leef ik al een paar dagen met angsten, zou ik gaan of niet enz…. Ik eet amper, ween veel en slaap slecht. Neem al de schuld op mij. Weet niet wat ik moet doen en vraag hulp want ik ga hier echt aan onder door en heb zelf soms geen zin meer om te leven. Bedankt.

  1. Oeh dat klinkt wel zorgelijk. Wat maakt dat jij je gemoedstoestand, jouw persoonlijke geluk laat afhangen van iemand anders? Iemand die het kennelijk nodig heeft om zich te bezinnen op de vraag als ‘wat wil ik met mijn leven?’. Ga eens bij jezelf na ‘wat moet ik hier leren?’ in plaats van je laten overspoelen door angst en onzekerheid. Misschien is dat wel ‘geduld’ en de vraag ‘ben ik emotioneel afhankelijk?’ en zo ja ‘wat is hiervan de reden?’. Overigens is ‘schuld’ een door mensen bedacht concept want ‘schuld’ bestaat niet. Het is abstract, je kunt het niet vastpakken. De enige schuldige die we kunnen aanwijzen is misschien de oerknal van de aarde, want toen ontstond ‘gevolg van xyz’. Gooi die schuldgevoelens dus maar overboord want je hebt er niets aan.

 2. Hallo Marjolein,

  Mijn relatie van 20 jaar is 6 maand geleden op de klippen gelopen door veel gebeurtenissen in onze relatie. Mijn vertrouwen zijn beschadigd door emotioneel ontrouw (contacten hebben gehad met vrouwelijke collega’s ), leugen(s) om eigenbestwil, afspraken niet nakomen etc. 6 maand geleden heeft hij zijn spullen gepakt en is weggegaan. Ik was op dat moment opgelucht. Het liep al een tijdje niet meer tussen ons. Dat hij is weggegaan heeft te maken gehad met mijn gedrag zoals hij dat zegt. Ik ben hem gaan wantrouwen, controleren en mijn jaloezie begon partten te spelen. Hij kon daar niet meer tegen. In mijn ogen, is dit gekomen door alles wat er in het verleden is gebeurd en dat heb ik niet volledig los kunnen laten of kunnen vergeten. Keer op keer de bedenkingen gehad, het slijt wel en dan ben ik het vergeten. Maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

  Maar nu zit ik met een dilemma…

  Mijn ex komt de laatste tijd veel langs om wat voor reden dan ook. Voorheen was het veel mailen naar elkaar toe. Dit omdat wij elkaar met alles hebben geblokkeerd (WhatsApp, telefoon).
  Mijn ex geeft dubbele signalen af. Waardoor ik nu niet meer weet wat ik moet.

  En wat mij blijft bezighouden is; Waarom komt mijn ex steeds langs? Wat is hier de reden van? Wat wil hij nou?

  Natuurlijk kan ik hier ook een stokje voor steken door hem niet binnen te laten of de deur niet open te doen. Maar dat lukt mij dan ook weer niet. En ik moet toegeven, dat ik hem ook wel eens om hulp heb gevraagd voor het 1 en ander. Maar vaak als hij niks meer van mij hoort dan kan ik er vanuit gaan dat hij na een bepaalde tijd weer aan de deur komt.

  En dat is ook zo als ik hem een mail stuur of ik zeg het face 2 face; Wij moeten het contact nu echt verbreken, wij moeten allebei verder en het is daarom beter om elkaar niet meer te zien of te spreken. Dit is iets wat hij niet van mij wil horen ofzo… Kort daarna staat die weer voor mijn deur.

  Door de hele situatie weet ik gewoon niet goed wat ik moet doen? Omdat ik hem ondanks alles wel ontzettend mis en iets in mij zegt, ga ervoor en pak die laatste kans….

  Maar alles blijft dubbel in mijn ogen als het gaat om zijn gedrag en gevoelens. En daarom is mijn gevoel ook heel dubbel.

  Marjolein, ik heb jouw hulp nodig. Wat kan en moet ik hiermee????

  1. Beste Chantal, dank voor je reactie! Draai er niet omheen want hij kan er op een of andere manier niet mee dealen. Zeg hem ‘ik merk dat je mij wilt zien. Kun je me zeggen waarom dat is? Zie jij dan soms nog een toekomst samen? Zo ja, kunnen we daarover praten? Zo nee, dan lijkt het me beter dat we elkaar niet meer zien want er moeten 2 mensen hetzelfde willen om een relatie te laten werken’. Trek je stoute schoenen aan en neem hierin de leiding, d.w.z. als hij geen besluit neemt, neem jij die! Sterkte met de situatie en hartelijke groet, Marjolein

 3. Ik houd zielsveel van mijn vriend en heb kort geleden verteld dat ik vreemd ben gegaan met een man waarop ik verliefd ben geworden. Ik heb mijn vriend veel verdriet gedaan maar hij wil verder met mij. Ik weet niet wat te doen, ik verlang naar die nieuwe man, maar durf ook niet uit mijn relatie te stappen. Dat is vertrouwd, hij doet alles voor mij, mijn ouders begrijpen er niets van. Ik kan mezelf niet uitstaan momenteel.
  Waarom kan ik geen keuze maken? Help!!!
  Groetjes Marije

  1. Beste Marije, dit overkomt iedereen wel eens. De vraag is alleen, waar wil je je aan verbinden? aan twijfels en daardoor gek worden of echt bewust kiezen voor een relatie wat goed voelt, waar je commitment krijgt van je partner. Het gras is niet altijd groener elders. Je kunt jezelf behoorlijk voor de gek houden. Laat jezelf niet misleiden door romantische ideeën want in elk begin van een relatie is spannend en mooi. De relatie gaat dan net als jouw huidige relatie fasen door die soms helemaal niet leuk meer zijn, maar er is altijd licht aan het eind van de tunnel! Hou je taai en vooral ook koers, want een schip zonder kapitein komt nooit aan.
   Lieve groet,
   Marjolein

 4. Beste Marjolein,

  Mijn ex partner en ik zijn momenteel 3,5 maand uit elkaar. Deze relatiebreuk is niet de eerste, we zijn in de ruime 5j dat we elkaar kennen nu al Door zijn keuze voor de derde keer uit elkaar. Alle 3 de keren is hij vreemdgegaan en kon hij niet meer in de relatie blijven omdat hij mij toch alleen maar verdriet doet. We hebben een dochtertje van 2,5 samen en ik heb nog een dochter van 10. We zijn de vorige 2 keren terug samen gekomen omdat we dat beide wilden. Eerste x was het verlangen zo groot, de tweede x speelde ons pasgeboren dochtertje een grote rol. We zijn toen samen in relatie therapie geweest waarin is vastgesteld dat hij kampt met erge bindingsangst en verlatingsangst. Vervolgens is hij individuele therapie gestart, maar heeft in die tijd de relatie weer verbroken en gestopt met therapie. In de afgelopen 3,5 maand heeft hij keihard gerend en een nieuwe relatie uitgeprobeerd. Nu zegt hij daarvan weer veel spijt te hebben en wilt weer terug naar het warme gezin dat hij verlaten heeft. Het mag ook duidelijk zijn dat ik nog niet klaar met hem ben en ondanks het grote verdriet waarin hij mij en de kinderen telkens zet er toch nog veel liefde voor hem in mijn hart zit. Ik heb aangegeven dat hij moet werken aan zijn problemen, maar ik vraag me af of de geschiedenis zich niet gewoon weer gaat herhalen en of de relatie überhaupt nog een kans van slagen heeft. Hij zegt dat het allemaal nog niet te laat is. Min verstand zegt wat anders, maar als ik daaraan toegeef slaat mijn hart in paniek. Weer jij wellicht een weg die we nog zouden kunnen bewandelen? Of zeg je, jullie hebben alles al gedaan. Dit gaat gewoon nooit meer werken?

  1. Beste Denise, dit is een hele lastige situatie. Maar als ik jou een goede raad mag geven: hij is toen met de therapie gestopt. Hij zou moeten inzien dat dat niet kan en dat je wel degelijk moet doorzetten. Vertel hem dat hij dus kennelijk niet voldoende van zichzelf, noch van zijn gezin houdt om door te zetten. Werken aan zijn problemen zal hij eerst moeten doen nog voordat jij hem binnen laat. Hij moet begrijpen dat hij dat zelf niet eens zou moeten willen: teruggaan zonder er iets voor te hebben gedaan. Hij kan het niet van je verlangen. Hij moet snappen dat het belangrijker is dat hij jullie beschermt, jij en je kinderen. Jullie moeten ook begrijpen wat de knelpunten zijn en hoe je ze kunt tackelen en er mee om moet gaan. Ik wens je heel veel sterkte met deze situatie, maar denk aan jezelf. Je kunt jezelf zoveel als je wilt in de problemen werken. Het blijft altijd een kwestie van keuzes maken! Sterkte met alles! Hartelijke groet, Marjolein

 5. Hallo Marjolein,

  Ik heb je advies nodig..
  Het is nu 2 maanden uit met mijn ex. Zij maakte het uit vanwege heftige gebeurtenissen en ze daardoor haar gevoel is kwijtgeraakt. We hebben wel contact gehouden in die tijd.
  Ik heb veel nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik haar echt mis om wie ze is en niets liever wil dan weer samen zijn.
  Ik had de hoop eindelijk opgegeven, toen we onverwacht weer aan de praat raakte en een heel diepgaand emotioneel gesprek gehad hebben met elkaar. Het voelde alsof we weer naar elkaar toegroeiden. Daarna is er weer meer en ander contact geweest. Totdat we elkaar van de week weer hebben gezien. De liefde was er weer, we zaten weer als een verliefd stelletje aan elkaar en ja zijn ook in bed beland. Het was geweldig.
  Echter 1 ding is heel vervelend en houd mij in een vreselijke staat van onzekerheid. Dat zij een soort conflict lijkt te hebben tussen haar hart en haar hoofd. Ze doet iets, bijvoorbeeld mij een kus geven en zegt dan goh waarom doe ik dit eigenlijk dit hoort niet. En zo ging dit de hele dag door.
  Op het eind heb ik voorzichtig geopperd het weer eens te proberen, hiervan ging ze nogal in de steigers en gaf aan het allemaal niet te weten toen ze naar huis ging. Ik bleef weer met een gebroken hart achter, en heb geen enkel gevoel van voldoening overgehouden aan de fijne middag samen.
  Zij wil het nu gewoon een paar keer gezellig hebben, en dan zien we wel verder. Onder het mom Ga er maar vanuit dat het niet goedkomt, dan kan het altijd nog meevallen.
  Hoewel ik weet dat dit mijn enige kans is op een verzoening, en ik niet moet gaan pushen, ben ik bang als ik het loslaat en het meer bij haar laat dat de muur weer omhoog gaat. Ik kom de dag amper door en wil niets liever dan vandaag nog horen dat ze het weer wil aan gaan samen.. Ik weet dat dit nog wel eens een proces van weken zoniet maanden kon worden en vraag me ernstig af of ik dat trek.
  De volgende afspraak staat ook al voor volgende week. Ik leef er naar toe maar weet dat het weer fijn zal zijn zonder een bevestiging achteraf.. en ik weer met een rotgevoel achterblijf. Hoe kan ik mijn mindset veranderen zodat ik meer van de momenten kan genieten zonder mij te focussen op het moet weer goedkomen?

  Ik hoor graag van je.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl