JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Relatieproblemen    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Je relatie redden doe je zo

Je relatie redden doe je niet in een paar dagen. Stel jezelf eerste de vraag: wat voor soort problemen spelen er in mijn relatie? Waar doe ik goed aan als er ook kinderen in het spel zijn? Dit is een deel van de vragen die iemand zich kan stellen, die voelt dat zijn of haar relatie onder druk staat.

Denk eerst goed na over de vraag of je huwelijk of relatie het waard is om voor te vechten. Als je bepaald hebt dat je relatie redden je uitgangspunt is, dan kun je stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat je relatie verbetert. In dit artikel vind je informatie over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Je relatie redden: de beste doe-het-zelf tips

De verwachtingen die men van een relatie heeft zijn over het algemeen hoog: je wilt van de ander liefde, aandacht en zorg ontvangen en tegelijkertijd uitgedaagd en geїnspireerd worden. In het begin van de relatie lijkt alles ideaal. Beide personen doen hun best voor elkaar en je ziet ook alleen maar de positieve kanten van je nieuwe geliefde.

Na verloop van tijd ontstaat er vaak sleur tussen geliefden of word je in beslag genomen door zorg voor je kinderen of je ouders of door een drukke baan. Ook problemen rondom werk, gezondheid of geld drukken bij veel mensen negatief op de relatie. Verder kunnen seksuele problemen een rol spelen, of je vindt elkaar gewoon niet meer aantrekkelijk om te zien.
Hier vind je voorbeelden van tips waarmee je zelf al een heel eind komt als je je relatie een boost wilt geven:

Maak samen een lijst van de problemen en bespreek met elkaar hoe je deze problemen kunt oplossen:

– Sta serieus open voor suggesties van de ander en geef elkaar niet de schuld van dingen

– Besteed tijd aan samen iets leuks gaan doen

– Praat meer met elkaar over wat je bezighoudt

Op internet zijn heel veel relatietips te vinden. Als je het wat serieuzer wilt aanpakken, of als de problemen te groot zijn, dan kun je op zoek gaan naar de diensten van psychologen of naar producten die informatie geven over je relatie redden.

Heel effectief: doe de relatiebreuk kansentest

Een succesvolle manier om je relatie te verbeteren is relatietherapie. Met behulp van een aantal gesprekken word je nader tot elkaar gebracht. Ingesleten gedragingen worden onder de loep genomen en de positieve karaktertrekken van beide personen worden eruit gelicht.

Na de therapeutische sessies heb je inzicht gekregen in de verlangens en gevoelens die schuilen achter de ruzies, irritaties en verwijten die langzaamaan in de relatie geslopen zijn.
Vind je deze stap tot therapie toch nog te groot, dan kun je ook veel aan zelfhulp doen, door bijvoorbeeld een boek aan te schaffen over het aanpakken van huwelijks- en relatieproblemen.

Hierin vind je tips en vragenlijsten en krijg je ondersteuning in de vorm van een methode of stappenplan om te werken aan gedragsverandering. Veranderingen in het gedrag bij beide partijen geeft weer meer ruimte voor liefde en genegenheid. En dat is waar je naar op zoek bent!

>> Verstandig is om eerst te bepalen hoeveel kans je maakt om je relatie te redden. Daarvoor klik je hier

Uiteraard kunnen niet alle relaties gered worden. Met de relatiebreuk kansentest weet je of jouw relatie nog te redden valt.
Je ontvangt tevens een gratis rapport waarin we je uitleggen wat je moet doen om van je relatie een succes te maken.

Zo zullen we je vertellen dat grote problemen zoals een verslaving, mishandeling, zware psychische klachten of langdurig vreemdgaan niet eenvoudig zijn op te lossen. Iemand die één van deze problemen heeft, zal in ieder geval zelf in therapie moeten gaan om te zorgen voor een stabielere basis voor de relatie.

Je relatie redden vraagt dus veel tijd, energie en inzet. Maar met behulp van de juiste informatie zal een groot deel van de mensen zeker resultaat bereiken!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl