Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • LIEFDESVERDRIET ACCEPTEREN – ONTDEK ENKELE GOEDE TIPS!

Liefdesverdriet accepteren… Niet altijd even makkelijk. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, maar hoe ga je hier mee om? Ik herhaal, je liefdesverdriet accepteren is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is dit nodig om je vorige relatie helemaal af te kunnen sluiten en vooruit te kijken naar iets nieuws.

Fases voorafgaand aan liefdesverdriet accepteren

Ook al lijkt dit niet het geval, ooit gaat je liefdesverdriet over. Om dit te kunnen bereiken zal je eerst je moeten accepteren dat je liefdesverdriet hebt en dat je relatie over is. Liefdesverdriet accepteren gaat meestal pas nadat je een aantal fases hebt doorlopen.

De eerste fase is meestal het ongeloof en de ontkenning. In het begin zal je misschien erg boos zijn of juist verdrietig. Misschien begrijp je niet wat er mis is gegaan of wil het maar niet tot je doordringen dat het nu echt voorbij is. Je gedachten zijn alleen maar bij je ex en je maakt de herinneringen in je hoofd meestal mooier dan dat ze daadwerkelijk waren. Je weet niet goed hoe je nu verder moet gaan met je leven en hoe je dit vorm zou moeten geven zonder hem of haar in je leven. In deze fase kan je je totaal nog niet voorstellen dat alles goed gaat komen en dat liefdesverdriet accepteren uiteindelijk wel gaat lukken.

De tweede fase is vaak verdriet. Je bent erg verdrietig omdat je begint te beseffen dat het nu echt voorbij is. De hoop dat het nog goed kan komen wordt steeds minder en je voelt je eenzaam en verlaten. Je vraagt je af hoe je ooit weer gelukkig kunt worden zonder die ander. Het is belangrijk om je verdriet eruit te laten en je zult merken dat het op een gegeven moment makkelijker wordt.

Na de fase van het verdriet kan het zijn dat je ineens heel veel boosheid krijgt. Je ziet dat je ex partner verder gaat met zijn of haar leven en dit kan je erg kwaad maken. Je ziet of hoort dat je ex allemaal leuke dingen onderneemt en jij bent kwaad omdat hij of zij dit zonder jou doet. Aangezien jij niet meer bij zijn of haar leven hoort. Je voelt je in de steek gelaten en je hebt misschien de neiging om te proberen om je ex het leven zuur te maken, maar hier schiet je totaal niets mee op. Dit helpt totaal niet en maakt alles alleen nog maar erger. Je zult zien dat na de boosheid de laatste fase aanbreekt.

De laatste fase is je liefdesverdriet accepteren. Op een gegeven moment merk je dat je toch verder bent gegaan met je leven. Je mist je ex niet meer en je doet weer volop leuke dingen. Misschien heb je zelfs al iemand ontmoet waar je langzaamaan gevoelens voor begint te krijgen. Of misschien vindt je het inmiddels wel prima om alleen te zijn en geniet je hier juist van. Je hoeft met niemand meer rekening te houden en je kan doen wat je zelf leuk vindt.

Tips om je liefdesverdriet sneller te accepteren

– Praat erover met anderen die dichtbij je staan.

– Gooi je emoties eruit, ga desnoods tegen een boksbal slaan wanneer je veel last van kwaadheid hebt.

– Zoek afleiding en ga leuke dingen ondernemen die alleen JIJ leukt vindt om te doen, maar waar je voorheen nooit aan toekwam.

Het kan natuurlijk zijn dat je een of meerdere fasen overslaat die hierboven beschreven staan. Sommige mensen doorlopen ze allemaal en je hebt ook mensen die er een paar overslaan. Liefdesverdriet kan bij de één zelfs wel jaren duren, terwijl de ander er na een paar maanden al overheen is.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG