Liefdesverdriet gedichten

Liefdesverdriet gedichten schrijven: een uitlaatklep voor liefdespijn

Iedereen gaat anders om met verdriet en ieder verdriet is natuurlijk ook anders. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal, zijn of haar eigen rugzak. Bij de één is de rugzak nog wat leger, terwijl deze bij een ander al zo vol is dat hij bij wijze van spreken bijna niet meer te dragen is. Iedereen zal dus ook anders reageren als er verdriet in zijn leven komt en wat voor de één het einde van de wereld lijkt, zal voor een ander misschien weer wat makkelijker te relativeren zijn. Liefdesverdriet is een vorm van verdriet wat wel even kan duren, natuurlijk ook weer afhankelijk van de situatie. Hoe lang ben je met iemand samen geweest, hoe is de breuk tot stand gekomen en zo zijn er natuurlijk nog veel meer factoren die meespelen. Bij sommige mensen kan het helpen om van zich af te schrijven, bijvoorbeeld door het maken van liefdesverdriet gedichten.

Liefdesverdriet gedichten lezen haalt mooie gevoelens naar boven

Er zijn ontzettend veel gedichten geschreven over liefdesverdriet. Een voorbeeld hiervan is:

Nooit meer 

Het was in de nacht, 

wie had dit verwacht. 

Ik keek je aan en zag mezelf,

we waren niet meer een, 

maar ieder een helft.

Dat er toch tussen ons iets in is gekropen, 

zonder het te zien naar binnen geslopen. 

We huilden samen voor de laatste keer, 

de liefde was voorgoed over, 

’t kwam nooit meer

(Gemaakt door MPH http://www.myhomeplanet.nl/Liefdesverdriet1.html)

Er zijn geen strikte regels voor het schrijven van liefdesverdriet gedichten, eigenlijk is het altijd goed. Liefdesverdriet gedichten worden vaak geschreven puur uit gevoel en dan is het altijd goed. Het mag rijmen, maar dat hoeft niet. Ook de lengte van het gedicht maakt niet uit en is altijd goed. Eigenlijk is de belangrijkste regel dat er geen regels voor zijn. Schrijf uit je gevoel, recht uit je hart en er zullen de mooiste worden en zinnen op papier komen. Het kan zelfs zo zijn dat als je naderhand terug leest wat je hebt geschreven, je jezelf nog verbaast.

Naast dat het schrijven van liefdesverdriet gedichten je op kan luchten, kunnen de gedichten je misschien ook nog ergens anders bij helpen. Het zou natuurlijk kunnen dat je liefdesverdriet hebt om de relatiebreuk maar je eigenlijk heel graag je ex terug wilt. Omdat het soms lastig is om dingen uit te spreken of recht in iemands gezicht te zeggen, kunnen gedichten dan een uitkomst zijn. Je kunt je tijd nemen om dingen op papier te zetten.

Je kunt er nog overheen lezen en eventueel nog wat dingen aanpassen. Ook voor de ander is een gedicht anders dan dat iets zo even gezegd wordt. Als iets gezegd wordt, moet je eigenlijk gelijk reageren. Als je een gedicht krijgt, via de mail of via de post of wat dan ook kun je zelf ook je tijd nemen. Je kunt het gedicht lezen, weer even wegleggen en daarna weer een keer lezen alvorens je hierop gaat reageren.

Als je ex jouw diepste en oprechte gevoelens terug leest in je gedicht kan dit hem of haar aan het denken zetten. En misschien komt je ex dan tot de conclusie dat hij of zij jou eigenlijk ook terug wil. Het is natuurlijk afhankelijk van wat de reden van de breuk is of er nog een toekomst voor jullie is weggelegd. Maar als jullie allebei tot de conclusie komen dat je eigenlijk elkaars ex niet wilt zijn, is de eerste belangrijke stap natuurlijk al gezet.

Dan is het aan jullie samen om te kijken waar het mis is gegaan en hoe jullie in de toekomst ervoor kunnen zorgen dat het wel goed gaat. Misschien wil je ex ook wel een gedicht voor jou schrijven en kunnen jullie zo ook weer dichter tot elkaar komen. Het kan soms moeilijk zijn om je gevoelens uit te spreken en schrijven gaat dan misschien wat beter.

Zou het niet bijzonder zijn als het schrijven van liefdesverdriet gedichten ervoor zou zorgen dat jij en je ex weer samen komen. Dat het schrijven over je liefdesverdriet dus een einde maakt aan je liefdesverdriet.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG