LIEFDESVERDRIET HOE GA JE ERMEE OM?

Liefdesverdriet hoe ga je ermee om? Dit is zowel voor mannen als voor vrouwen totaal verschillend. Laat me beginnen met de mannelijke lezers onder ons. Koop jij een of twee grote kratten bier en een doos sigaren, niet te duur natuurlijk en verdwijn je achter de deur van je appartement voor een week of langer. Daar ga je, dat doen mannen, als ze roken en bier drinken natuurlijk. Dan ga je dus in je leunstoel zitten met de tv aan, biertje erbij, sigaartje. En daar gaat je verdriet van over. Vergeet het maar, dat kan je misschien even een beter gevoel geven, maar het verdriet gaat er niet van weg.

Hoe gaan veel vrouwen ermee om?

Vrouwen zoeken eerder elkaar op om eens lekker uit te huilen, lekker te roddelen en te kletsen over de verdwenen ex. Glaasje wijn erbij, met zijn tweeën of drieën op de bank met een paar pakjes sigaretten, de tv op de laatste nieuwe soapserie en uithuilen maar.

Ook dat kan even een beter gevoel geven, maar het verdriet gaat niet echt weg.

Eigenlijk zijn er maar twee manieren om verdriet echt te laten verdwijnen. De eerste manier is er heel veel tijd overheen laten gaan, veel uithuilen, veel bier, wijn, sigaretten en sigaren. En misschien dat dan het liefdesverdriet minder wordt. Maar de titel van dit verhaaltje is, liefdesverdriet hoe ga je ermee om, niet, hoe laat je het minder worden.

Alleen de tweede manier werkt echt. Als je last hebt van liefdesverdriet ben je een ding vergeten te doen. Vechten voor je relatie! Als het zo veel verdriet doet, moet het de moeite waard zijn er iets voor te doen om de relatie weer op poten te zetten.

Kom dus in de benen dames en heren, ga er iets aan doen. Ga eerst een na wat er eigenlijk verkeerd gegaan is, en ja, wie is de schuldige. Daarbij hebben we een probleem, eerlijkheid. Je moet wel eerlijk zijn wanneer je je relatie gaat analyseren.

Zet dus dat biertje en dat glas wijn even terug op tafel en stuur je vriendinnen naar huis. Ga eerst eens eerlijk na wie de breuk veroorzaakt heeft. Was het jouw buurmeisje, die zo vriendelijk was je uit te nodigen toen je je sleutel vergeten was, of was het die knappe man die aan de deur verzekeringen verkocht?

O ja, dat buurmeisje was het, maar het regende wel verschrikkelijk en ze was ook zo lief. Ja maar wie is de schuldige? Jij bleef hangen, ook toen het alweer droog was.

Het was de verzekeringsagent, het was ook zo’n leuke, vriendelijke man. Maar wie was de schuldige? Jij wist dat je geen verzekering nodig had en hebt hem toch binnen gelaten.

Wanneer je dat uitgezocht hebt, en besloten hebt dat jij de schuld draagt aan het scheidingsdrama, kun je nu beginnen met de oplossing van het probleem.

Liefdesverdriet hoe ga je ermee om- de oplossing.

De enige echte oplossing voor het probleem liefdesverdriet is natuurlijk weer bij elkaar komen en samen verder gaan met je leven. Wat moet je daar nog meer voor doen, behalve de schuldvraag beantwoorden? Elkaar weer opzoeken! Ga terug naar die kroeg, de bioscoop de dierentuin waar jullie zo vaak samen heen gingen. Ga weer met je hond wandelen in het park.

Zeker, als je dat allebei doet is de kans dat je elkaar tegenkomt ineens heel groot. Maar dat is ook de bedoeling, toch?

Liefdesverdriet hoe ga je ermee om, hereniging.

Daarna is het zaak eerlijk te blijven, geef je fouten toe en hou op de schuld te geven aan buurmeisjes of verzekeringsagenten. Biedt allebei eens je excuses aan, dat is nu niet meer zo moeilijk, je hebt er immers over nagedacht.

LIEFDESVERDRIET HOE GA JE ERMEE OM? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties