4

Liefdesverdriet hoe ga je ermee om?

Tja, liefdesverdriet hoe ga je ermee om? Het is een vraag die voor zowel mannen als voor vrouwen totaal verschillend beantwoord kan worden. Laat me beginnen met de mannelijke lezers onder ons. Sommige mannen kopen één of twee grote kratten bier en een doos sigaren, niet te duur natuurlijk. Vervolgens sluiten ze zich op voor een week of langer in hun appartement. Ze hangen dagen lang achter de tv en denken vervolgens dat hun verdriet ervan over gaat. Nou, vergeet het maar. Dat kan een man misschien even een beter gevoel geven, maar het verdriet gaat er niet van weg.

Hoe gaan vrouwen in de regel om met liefdesverdriet?

Vrouwen houden nu eenmaal van praten. Ze kunnen op die manier ook beter hun emoties verwerken. Veelal zoeken ze hun beste vriendinnen op om eens lekker uit te huilen, te roddelen en te kletsen over de verdwenen ex. Glaasje wijn erbij, met zijn tweeën of drieën op de bank, kunnen ze urenlang filosoferen over het leven en het verdriet om hun ex. Ook dat kan even een beter gevoel geven, maar het verdriet gaat er niet echt van weg.

Om je verdriet te verzachten zul je in de eerste plaats moeten beseffen dat je er mee te dealen hebt. Ook zul je moeten weten dat je niet de enige bent. Er gaat heel veel tijd overheen alvorens je je beseft dat wat je overkomt niet het einde van de wereld is. Omgaan met liefdesverdriet moet je leren.

Het duurt gewoon even. Het beste is als je jezelf daarvoor de tijd en ruimte geeft. Af en toe huilen, schreeuwen of schoppen lucht op. Je mag het jezelf toestaan. Het stelt je in staat om emoties een plaats te geven. Het hebben van liefdesverdriet zet je ook tot nadenken. Je hebt vragen als ‘waarom doet het mij zo’n verdriet?’ ‘ Is het echt omdat mijn ex nu zo geweldig is? of ligt het probleem bij mezelf?’ ‘Wat is er in mijn leven gebeurd dat ik hier zo’n last van heb?’

Hoe omgaan met liefdesverdriet. Komt het ooit nog goed?

Als je last hebt van liefdesverdriet vraag je je ook af of het ooit nog goed komt. Maar die vraag zou eerder moeten luiden ‘wat kan ik doen dat het weer goed komt met mezelf’. Immers, als je blijft hangen in liefdesverdriet, en je alleen maar blijft denken dat terugkomen bij je ex alle problemen zal oplossen, dan ben je niet op de goede weg.

Het gaat erom dat je eerst met jezelf in het reine komt alvorens je ook maar overweegt om je ex terug te winnen. Ga eerst een na wat er eigenlijk verkeerd is gegaan en of je dingen met jezelf zal moeten oplossen. Daarbij komt vaak een ander probleem om de hoek kijken, en dat is eerlijk durven zijn met jezelf.

Na een relatiebreuk word je namelijk keihard geconfronteerd met jezelf. Zet dus dat biertje of dat glas wijn maar even terug op tafel en stuur je vrienden of vriendinnen maar naar huis. Ga eerst eens eerlijk na wie de breuk veroorzaakt heeft, en laat je niet beïnvloeden door wat je omgeving je vertelt.

Liefdesverdriet hoe ga je ermee om – 5 tips om je weer snel beter te voelen

We geven je hieronder een 5-tal tips die je kunt gebruiken om beter om te gaan met liefdesverdriet.

Tip 1. Onderneem activiteiten die onbekend voor je zijn

Een goede manier om met je liefdesverdriet om te gaan is om activiteiten te ondernemen die nog onbekend voor je zijn. Dat stelt je in staat om een goede afleiding te hebben en wellicht tot nieuwe ontdekkingen te komen. Op die manier leg je je focus weer eens op geheel iets anders. Het hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Kijk in de plaatselijke krant welke cursus er binnenkort van start gaat en schrijf je in. Zo kom je ook weer in een andere sociale omgeving en kun je nieuwe mensen ontmoeten.

Tip 2. Geloof in jezelf

Je hebt een zekere mate van vast en diep geloof nodig nadat je bent gevallen in een zwart gat van pijn. Je tast doelloos een tijdje rond misschien en dan zijn er dagen dat je je al wat beter voelt. Je denkt dat niets meer positief is.  Maar bedenk dat het leven je niet zomaar in de steek laat. Het feit dat je liefdesverdriet hebt heeft een bedoeling. Het zorgt ervoor dat je je sterk maakt voor alles wat er nog op je pad kan komen.

Tip 3. Maak een plan voor de week

Zorg ervoor dat je elke ochtend als je wakker wordt precies weet hoe je die dag gaat invullen. Als je geen plan voor jezelf hebt gesteld, riskeer je dat je je laat leiden door je eigen verdriet.

Je liefdesverdriet zal het dan uiteindelijk voor je invullen.  Een plan maken Een plan maken Een plan maken Maak dus een goed schema, met veel afwisseling.

Je hoeft al je huishoudelijke werkzaamheden of dagelijkse beslommeringen niet altijd in dezelfde volgorde af te werken. Breng daar ook verandering in aan zodat je veel te maken krijgt met momenten waarbij je actief je hersenen moet gebruiken.

Een hele goede aanrader is dat je je dag begint met een korte meditatie of ontspanningssessie. Concentreer je daarbij enkele minuten op je ademhaling. Na je meditatie loop je naar de keuken en verwen je jezelf met iets lekkers.

Tip 4. Ga naar de masseur

Als je liefdesverdriet hebt ben je natuurlijk uitermate gespannen. Het wordt dus tijd om eens een afspraak te maken bij de masseur voor een heerlijke massage. hoofdmassage Plan deze afspraak niet op een drukke dag maar neem er echt de tijd voor.

Afsluiten met een zonnebankkuurtje kan ook wonderen doen.

Een ander goed idee is om zelf een hoofdkrabber te kopen waarmee je eens lekker je schedel kunt masseren. Een perfect middel om je te ontspannen waarbij je alleen jezelf nodig hebt 😉

Tip 5. Koop een nieuwe outfit

Als je liefdesverdriet hebt wil je natuurlijk dat je je zo snel mogelijk weer beter voelt.

Pak dus zoveel mogelijk dingen op die je bezighouden en zorgen voor verandering. shoppen Zo kan het kopen van een nieuwe outfit je helpen om weer een goed gevoel over jezelf te krijgen. Je hoeft echt geen kapitalen uit te geven om dat gevoel te bereiken.

Gewoon een middagje naar de stad met een vriendin en daarna ergens wat drinken brengt al heel wat meer positiviteit in je leven. Er zijn nog veel meer tips die we je kunnen geven om te weten hoe je om kunt gaan met liefdesverdriet. Hiervoor zou je ook deze special kunnen lezen over liefdesverdriet verwerken.

Er is een 6-tal regels die je kunt hanteren om met je liefdesverdriet om te gaan:

  • denk niet steeds terug aan het verleden
  • probeer zoveel mogelijk te glimlachen
  • groet mensen op straat
  • vergeef jezelf
  • schenk aandacht aan je vrienden
  • investeer in jezelf

genees je gebroken hart in 15 stappen Kortom, neem jezelf onderhanden als je je snel weer beter wilt voelen. Je kunt ook mijn Ebook lezen “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” waar je meer informatie over vindt door hier te klikken

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG