• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Liefdesverdriet Hoe Kom Je Er Vanaf? In 2 stappen en 3 tips!

Liefdesverdriet hoe kom je er vanaf? In 2 stappen en 3 tips!

Gelukkig! Je bent niet de enige met liefdesverdriet. Het is een pijnlijke fase waar je helaas elke keer doorheen moet wanneer je relatie om de een of andere reden niet meer verder kon. Het is geconfronteerd worden met de keiharde realiteit dat je niet direct de ridder op het witte paard bent tegenkomen en dat je eigenlijk meer moeite had moeten doen om de echte liefde tegen het lijf te lopen.

Nu zit je met een leeg gevoel en met pijn in het hart. Liefdesverdriet is geen excuus om bij de pakken te blijven zitten want er zijn genoeg manieren om van liefdesverdriet af te komen. In dit artikel geven we je de beste tips.

Waarschuwing vooraf: hoe voorkom je eigenlijk liefdesverdriet?

Misschien klinkt het nu als mosterd bij de maaltijd maar het is beter om er nu een goede les van te leren. Als een relatie niet meer werkt, zul je dat vast en zeker al merken tijdens de relatie. Wellicht luisterde je niet naar dat stemmetje in je hoofd toen je zag dat het ‘niet goed ging’, en toch bleven jij en je partner passief toekijken.

Vreemd genoeg lees ik vaak verhalen van mensen die zich wel terdege realiseerden dat hun relatie gedoemd was te mislukken. Toch lukte het hun niet om er iets aan te doen. De reden hiervan is is dat koppels al snel denken dat hun relatie wel ‘ok’ is, en dat het ‘niet zo’n vaart zal lopen’. Maar voor je het weet zit je met de brokken. Tijd dus om op tijd aan de alarmbel te trekken. Hopelijk heb je daar nu een goede les van geleerd.

Hebben jullie veel ruzies gehad? Ruzie is meestal een aanwijzing die kan leiden tot het uit elkaar gaan maar dat hoeft niet per sé. Wel is het een vaak voorkomende reden als het elke dag voorkomt in een relatie. Bedenk dus dat je je op gevaarlijk terrein begeeft als je de ruzies niet bijlegt, want je kunt er donder op zeggen dat het op een gegeven moment fout gaat, en dan klopt liefdesverdriet op je deur. Misschien kun je ook nog dit artikel lezen waarin ik je vertel wat de basis is van een goede relatie.

De eerste 24 uren na de breuk zijn het zwaarst

Het is wetenschappelijk bewezen dat als mensen uit elkaar gaan de eerste 24 uren altijd de ergste zijn. Je voelt je zo alleen en rot. Je zal de neiging hebben om alles te willen bijleggen. Maar beter is om eerst tot rust te komen. Slapen is aan te raden, omdat je uitgerust beter de situatie kunt overzien. Na de 24 uren zal het grootste verdriet al minder zijn. Niet dat je je dan opeens ‘veel beter’ gaat voelen, maar wel iets beter. In dit artikel geven we je een aantal tips die je kunt toepassen om van je liefdesverdriet af te komen.

Liefdesverdriet, hoe kom je er vanaf? De 2 stappen en 3 tips naar snellere genezing

Stap 1: Incasseer de schok

Het doet er eigenlijk niet eens zo toe hoe je aan de kant bent gezet. Het doet altijd pijn om afgewezen te worden. Misschien wist je het diep in je hart dat het eraan zat te komen, misschien ook niet, maar wat doet het ertoe. De pijn is er nu eenmaal en je vraagt je af hoe het je gaat lukken om van je liefdesverdriet af te komen.
“Ik heb niets gemerkt en had het totaal niet verwacht”, vertelt Nathalie. Tim is op een avond thuisgekomen en heeft mij zijn sleutels teruggegeven. Hij zei “het is over, ik kom mijn spullen later nog wel halen” en toen was hij weg. liefdesverdriet hoe kom je er vanaf

Mijn mond viel open en mijn hart ging tekeer als een gek. Toen voelde ik een enorme lichamelijke pijn, net alsof ik een stomp in mijn maag kreeg. Ik rende hem nog achterna in mijn korte broek en tshirtje, ondanks het koude weer. Ik schreeuwde dat hij me dat niet kon aandoen, dat hij een ernstige fout maakte, dat we gelukkig waren. Was hij te stom om het in te zien? Toen opeens draaide hij zich om en keek geïrriteerd naar me, en toen zei hij iets wat ik nooit zal vergeten “hou op met jezelf zo belachelijk te maken en ga naar huis”. Ik huilde tranen met tuiten, en ik riep hem nog na “als het is omdat je een ander hebt, dan vermoord ik haar. Donder maar op dan klootzak”.

De vraag is nu: wat had Nathalie beter kunnen doen en had dat wat uitgemaakt voor wat betreft de wijze hoe Tim in de toekomst naar haar zou kijken en aan haar zou denken.

Jazeker wel!

In ieder geval zijn dramatische reacties zoals bedreigingen, geschreeuw uit den boze. Hysterische reacties gaan je niet helpen om de mening van je ex te veranderen. Bovendien ben je op dat moment in een shock waardoor je hersenen even niet meer zo goed kunnen analyseren. Dingen uitleggen aan elkaar kan het beste op een later tijdstip plaatsvinden.

Tip 1: Kom onder de mensen

Heb je liefdesverdriet dan wil je natuurlijk niets liever dan er zo snel mogelijk vanaf te komen door bijvoorbeeld diep onder de wol kruipen en kilos chocolade weg te werken. Toch is dat niet het meest verstandige om te doen. Beter is om gewoon aan het werk te gaan en om je collega’s in te lichten dat je het ‘even moeilijk hebt’. Vertel ze eerlijk dat je nu geen behoefte hebt aan vragen over je situatie.

Zeg bijvoorbeeld “laat mij maar even gaan, ik zit in een moeilijke periode maar ik kom er wel overheen”. Het beste is dus echt om je collega’s op te zoeken. Ook kun je je beste vriend of vriendin vragen op je te letten, door je bijvoorbeeld iedere avond even te bellen en met je te praten over totaal andere dingen. Maak ook plannen voor de weekenden. Ga zoveel mogelijk uit en zoek afleiding

Vraag je vriend of vriendin om het nummer van je ex te noteren zodat jij het nummer uit je telefoon kunt wissen.
Wees vooral lief voor jezelf en verwen jezelf. Ga naar de sauna of neem een warm bad en koop iets leuks voor jezelf zoals een lekker geurtje of wat leuke kleding.

Tip 2 : Je vrijgezellenleven accepteren en erboven op komen

De grootste schok is na een paar dagen voorbij, en nu realiseer je je pas echt dat het over is tussen jou en je ex. Je liefdesverdriet is wat minder fel, en gelukkig kun je daardoor al wat meer activiteiten ondernemen (zoals uitgaan, sporten.) Sporten zorgt er overigens voor dat je hersenen stofjes aanmaken waardoor je je al veel beter gaat voelen. Soms lukt het je zelfs om te lachen om grapjes die je vrienden maken

Het genezingsproces kan sneller gaan als je er ook voor zorgt om je hersenen flink aan het werk te zetten. Lees een boeiend maar niet al te gemakkelijk boek, kijk naar tv programma’s waar je je hoofd bij moet houden, pak een cursus op zoals een muziekinstrument of ga een nieuwe taal leren. Ook vrijwilligerswerk doen helpt zeer goed in deze fase.

Stap 2 : Controle op je leven

Na enige weken gaat het al wat beter met je. Soms denk je nog aan je ex en voel je misschien ook nog schuldig. Je begint al wat beter om te gaan met je vrijgezellenleven en soms kun je er al zelfs van genieten.

Laatst vertelde een vrouw ons “de eenzaamheid heeft me geleerd dat het niet zozeer om hem ging maar om de angst voor altijd alleen achter te blijven. Het heeft me veel over mezelf geleerd en om mijn aandacht op andere dingen te vestigen”
In deze laatste fase ontdek je dat je minder gestresst bent wanneer je denkt aan het feit dat je vrijgezel bent. Je kunt je losmaken van het idee dat ‘het zijn in een relatie’ de enige geaccepteerde levensstijl is die door de maatschappij wordt erkend. Daardoor voel je je ook meer geaccepteerd en krijg je meer waardering voor jezelf.

Je begint je zelfs meer open te stellen voor nieuwe ontmoetingen. Het is wel heel belangrijk je te realiseren dat het nooit een goed idee is om je te snel in een nieuwe relatie te storten

Vanaf het moment dat je ex weg gegaan is bij je thuis hangen er waarschijnlijk nog overal leuke foto’s van jullie beiden doorheen het hele huis. Waarschijnlijk heb je nu een kwaad gevoel vanbinnen en wil je misschien zo snel mogelijk al die foto’s weggooien.

Ze meteen in de vuilnisbak gooien heeft geen zin want daar ga je zeker spijt van krijgen. Je doet er goed aan om de foto’s ergens op te bergen zodat je niet de hele tijd naar daar hoeft te kijken. Het beste wat je kan doen is de foto’s in een doos leggen en de doos onderaan in de kleerkast zetten waar ze zeker niet in de weg staat. Mocht je dat nog eens naar de foto’s willen kijken dan kan je dit uiteraard doen.

Tip 3: Spreek niet altijd slecht over je ex

Na je relatiebreuk kun je kwaad zijn op je ex. Bega niet de fout om elke keer maar weer slecht te praten over je ex want voor dat je het weet komt dit tot bij je ex terecht. Daarbij is het onprofessioneel als je overal je gal spuwt over je ex, hoe slecht dat zij of hij misschien ook was. Een ex heeft niet alleen maar slechte herinneringen want anders was je er niets mee begonnen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hallo Michelle, Ik ben een meisje van 18 jaar oud pas geleden heb ik het uitgemaakt met mijn ex en daar heb ik nu ontzettend spijt van! het reden waarom het uit was omdat we vaak van die kleine ruzie’s hadden. Hij zit bij mij op school. Maar nu het uit is negeren we elkaar al maanden lang en dat vind ik erg verveled want, telkens kom ik hem in de pauzes of in de gangen tegen ik zie ook dat hij soms stiekem naar mijn kijkt en als ik naar hem kijk dan krijg ik weer een rot gevoel dat ik hem heel erg mis! Hij loopt nou ook stage en ik ook we zien elkaar altijd donderdag op school! Dat vind ik zo erg om hem te vergeten ben ik met een ander gegaan maar dat ging ook niet goed ik moest steeds weer aan mijn ex denken dus dat ging ook fout! ik heb nog wel contact met zijn vrienden van mijn ex die zitten ook op mijn school en ik had nog aan zijn vrienden gevraagt of mijn ex nog mij terug wou maar zijn vrienden haddem tegen mijn gezegt dat hij allang een nieuwe vriendin had. En dat mijn ex over had gezegt dat hij mij niet meer terug wou. Dat brak mijn zo hard ik mis hem zo erg! maar enigste wat ik niet snap is waarom hij altijd steeds naar mijn kijkt en als ik naar hem terug kijk stiekem kijkt hij snel weg. Zelfs bij mij vriendinnen is het opgevallen dat hij stiekem kijkt en express der langs loopt maar hij wilt mij niet terug ik vind dat zo erg we hebben ook helemaal geen contact hij heeft een nieuwe nummer en ik ook dusja ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik heb paar van U filmpjes gekeken die ik kreeg in mijn postvak ik heb ook gedaan wat U zij van negeer hem ik heb gedaan wat ik leuk vondt ik heb aan mijn uiterlijk gedaan op school ben ik nu ook rustiger dan normaal maar nee hoor niks is gewoon veranderd hij heeft gewoon een vriendin en is mij gewoon vergeten 🙁 Kunt U mijn AUB helpen ik weetniet meer wat ik moet doen Sorry er kunnen taalfoutjes inzitten. Alvast bedant Gr Anoniem

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG