11

Mijn ex antwoordt niet meer

“Michelle mijn ex negeert me, mijn ex antwoordt niet meer op mijn smsjes, waarom is dat en wat moet ik hiervan denken. Wat kan ik doen om de situatie te keren?”

Zucht, het is een veel gestelde vraag hier op Liefdesverdriet.nl

Daarom zijn de stappen die ik je in dit artikel ga vertellen heel belangrijk als jouw doel is dat je op een gegeven moment weer in goed contact komt met je ex.

Als je ex je negeert is het ten eerste heel belangrijk dat je eerst controle over jezelf krijgt, anders kun je niet goed nadenken

Bedenk dat als je ex je negeert dat een oorzaak heeft. Het gaat er dus om dat je goed inspeelt op zijn of haar wensen. De redenen waarom je ex je negeert kunnen voor je ex heel gevoelig liggen, dus hou daar altijd rekening mee.

In deze video vertel ik je meer over deze situatie:

 

Waarom antwoordt mijn ex mij niet meer

Jij denkt natuurlijk meteen “als mijn ex mij niet meer antwoordt zal hij/zij geen gevoelens meer voor me hebben”

Weet echter dat je ex je negeert in de eerste plaats omdat na een relatiebreuk dat altijd de meest logische reactie lijkt.

Zeker als de breuk pijnlijk is geweest zal iemand logisch gezien er niet voor kiezen om contact te houden met zijn of haar ex.

Als je ex het gevoel had dat hij of zij zich niet kon ontplooien in de relatie, dan loopt hij of zij nu rond met negatieve emoties zoals frustratie, verdriet, woede, verbitterdheid.

Psychologen beweren dat als een geliefde zijn/haar ex partner negeert, beiden zich net zo gekwetst voelen. Jouw ex lijdt dus evenveel pijn als jij, en zal zich ook schuldiger voelen dan jij.

>>> Op de website van dailymail kun je hierover dit artikel eens nalezen 

Die gevoelens van pijn zijn overigens niet ontstaan direct na de breuk. Ze kunnen al langere tijd opgekropt zijn geweest. De enige remedie die er volgens je ex hiervoor bestaat is vluchten.

Mijn ex antwoordt niet meer om me te kwetsen

Als je denkt dat je ex je hiermee expres probeert te kwetsen, vergeet dan niet dat je ex het liefste had gewild om een gelukkige relatie met je te hebben.

De liefde die je ex voor je voelde zit nu echter onder een dikke laag stof vol van negatieve emoties. Je ex wil zich voor nu  beschermen en kan dat niet anders doen dan door afstand te nemen en je te negeren.

Het kan voor je ex heel ingewikkeld lijken om weer snel opnieuw een relatie met je aan te gaan. Aan de andere kant kan je ex ook momenten hebben waarbij je ex last heeft van gevoelens van spijt en gedachtes zal hebben als ‘en als ik nu weer eens contact opneem…’.

Je moet je ex hiervoor dan ook de tijd gunnen om tot dat moment te kunnen komen. Als je de boel gaat forceren en je blijft je ex om aandacht vragen dan zal dat uiteindelijk tegen je werken.

Je moet begrijpen dat jouw ex zich mogelijk niet in dezelfde fase kan bevinden als waarin jij zit. Hij of zij kan heel anders denken.

Denk dus niet meteen dat je ex helemaal niet meer om je geeft. Het is dus puur een manier om te vluchten voor alle negativiteit. Je ex kan door woede en teleurstelling je op dit moment tijdelijk de rug toekeren maar woede is iets dat na verloop van tijd steeds minder wordt. Je moet je ex dus hiervoor ook de tijd gunnen.

Want zeg eens zelf: heb je wel eens een wedstrijd verloren? ben je wel eens gezakt voor een examen? heb je wel eens een dieet geprobeerd en is dat je nooit gelukt? of wat dan ook.. denk er eens aan terug.

Wat voelde je toen?Wat dacht je toen op dat moment? Hoe voelde het een week later? Had je toen nog dezelfde gedachte als op het moment dat het gebeurde? Ongetwijfeld zal dat niet het geval zijn. Na enige tijd worden die gevoelens al heel anders.

Ik zeg ook vaak in coachinggesprekken tegen mijn coachees: “haal eens diep adem en zeg tegen je zelf dat hoe meer jij kan incasseren, hoe meer je ex zich kan bevrijden van alle negativiteit…”

Je bevrijden van negatieve emoties is “key” als je ex je negeert

Wanneer je ex (maar ook jezelf) wordt bevrijd van negatieve emoties, pas dan kunnen er weer gevoelens ontstaan. Je ex is pas dan in staat om tot inkeer te komen, de situatie juist in te schatten, begrijpen welke fouten er zijn gemaakt en waarom ze zijn gemaakt. Begrijpen wat hij of zij had moeten doen..

Maar goed, ik kan me volledig voorstellen dat jij nu niets liever zou willen dan de telefoon pakken en je ex bellen en hem of haar vragen wat er aan de hand is..

Maar op die manier sterk je bij je ex niet het verlangen om bij je terug te komen.. Ook al zijn je bedoelingen goed, de emoties van je ex zitten nu zo hoog dat hij al jouw goede acties verkeerd zal interpreteren. Sterker nog, als je doorhamert en steeds maar probeert je ex te overtuigen dan zal je de woede alleen nog maar aanwakkeren. Het is net alsof je olie op het vuur gooit.

Uiteindelijk kom je dan in een vicieuze cirkel terecht want als je ex kwaad wordt door jouw toedoen, goed bedoeld of niet, jij zal je daardoor ook alleen maar slechter voelen.

Het is niks voor mijn ex dat hij/zij me niet meer antwoordt

Het zou me niets verbazen als je me zou vertellen dat je je ex niet meer herkent, maar dat is helemaal niet vreemd. Je ex heeft er nu eenmaal behoefte aan om tot rust te komen en dat dien je te respecteren. Jouw doel moet zijn om uiteindelijk op dezelfde golflengte te komen. Dat gaat je niet lukken als je je gefrustreerd blijft voelen omdat je ex je negeert.

Wat kun je dus nu het beste doen? Ik geef je hier een aantal tips om met de situatie om te gaan:

Ik noemde het eigenlijk net al:

Tip #1 – Accepteer de behoefte van je ex

Accepteer de behoefte van je ex om geen contact met je te hebben. Heb je kinderen en merk je dat je ex alleen maar over de kinderen wil praten en over niets anders, probeer dan niet over koetjes en kalfjes te praten, maar respecteer die behoefte door zelf ook de gespreksonderwerpen te beperken tot de kinderen.

Tip #2: – Wacht geduldig het goede moment af

Wacht het goede moment af alvorens in actie te komen. Observeer en luister naar je ex. Zodra je merkt dat je ex zelf met vragen komt en het kan best zijn dat het serieuze vragen zijn, zoals bijv. “ik weet eigenlijk niet wat ik wil in het leven”, pas dan kun jij geleidelijk en voorzichtig aan in actie komen.

Je zult zelf merken wanneer je ex steeds gemakkelijker met je kan praten. Dat is het moment waarbij jij dat ook kan doen, maar heel voorzichtig en in kleine stappen. Je komt niet meteen met serieuze vragen over de breuk of de relatie die achter jullie ligt uiteraard.

Tot die tijd zul je moeten werken aan jezelf en daarmee bedoel ik dat je dingen onderneemt waarbij je iets nieuws leert, waarbij je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe plannen maakt voor de toekomst, gaat nadenken over wat je werkelijk wilt en wat je belangrijk vindt in het leven.

Oplossingen voor extreme situaties als je ex niet meer antwoordt

Negeert je ex je omdat er behoorlijk heftige dingen zijn gebeurd, neem dan de tijd voor jezelf en voor je ex.

Ik herinner me een paar jaar geleden had ik iemand in coaching en die persoon, die Herman heette, een man van zo’n jaar of 50, vertelde me dat hij er al alles aan had gedaan om zijn relatie te redden. Hij vertelde me “Michelle, mijn ex antwoordt me niet meer, ik heb van alles geprobeerd. Wat kan ik nog doen?”

Hij had de situatie goed onder de loep genomen, en hij begreep maar niet waarom zijn ex niet meer met hem wilde praten.

Toen ik naar zijn verhaal luisterde dacht ik ook van ‘nou, hij heeft er inderdaad alles aan gedaan om zijn ex terug te winnen, behalve 1 ding:

Hij had steeds op dezelfde manier gehandeld en hij verwachtte steeds een verandering.

Ik zal je hierbij een derde tip geven om in dergelijke situaties op een juiste manier te handelen.

Tip #3: Doe iets wat je ex niet van je verwacht

Wanneer je altijd maar lief bent voor je ex, je luistert aandachtig, je zegt altijd ja en amen, dan wordt het misschien tijd dat je je gedrag verandert. Het heeft geen zin om maar te blijven herhalen “mijn ex antwoordt niet meer”. In plaats daarvan denk je na om iets geheel anders te doen. Iets wat geheel tegen de verwachting van je ex in gaat.

Dus ik had hem gezegd: “doe het eens anders, vertel haar gewoon eens een keer:   

“Ik heb nu genoeg naar je kritiek geluisterd het wordt tijd dat daar verandering in komt. als je me wilt slaan omdat je denkt dat je je daardoor beter voelt zeg het me dan, maar dat je niks zegt en alleen steeds maar met zo’n lang sjagrijnig gezicht je frustraties op me af reageert maakt de situatie alleen maar erger en dat gaat ons niet helpen om constructief naar iets toe te werken. Ik heb er genoeg van om te incasseren en net te doen alsof het allemaal niets uitmaakt. Stop dus met je kritiek want het vervuilt niet alleen mijn brein maar ook die van jou”

En wat denk je dat er toen gebeurde? Zijn ex werd woedend. Er kwam nog meer frustraties en boosheid uit, maar ze heeft uiteindelijk haar spullen gehaald en vanaf dat moment kon het echte werk pas beginnen.

Het proces van het terugwinnen van zijn ex verliep niet snel. Herman moest namelijk leren hoe hij zijn ex weer aan het lachen kreeg, hoe hij zijn verhalen kon delen over zijn passie, maar beslist gevaarlijke hobby parachutespringen. Maar op een gegeven moment begon zij hem te vragen of hij wel voorzichtig deed en kijk, dan zie je dus hoe de verstandhouding in positieve zin kan veranderen.

Heb je last van de situatie waar je nu in zit? Wil je je liefdesverdriet overwinnen? Je ex terugwinnen? Vertel het me maar en vraag een gesprek aan via deze link

Wil je mijn Ebook lezen of mijn coachingprogramma in huis halen (inclusief 1 uur coaching per email) klik dan hier

Wil je mijn gratis videotraining volgen? schrijf je dan hieronder in

Klik hier om een reactie achter te laten 11 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG