Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mijn ex antwoordt niet meer – het beste advies lees je hier

Mijn ex antwoordt niet meer

“Michelle mijn ex negeert me, mijn ex antwoordt niet meer op mijn smsjes, waarom is dat en wat moet ik hiervan denken. Wat kan ik doen om de situatie te keren?”

Zucht, het is een veel gestelde vraag hier op Liefdesverdriet.nl

Daarom zijn de stappen die ik je in dit artikel ga vertellen heel belangrijk als jouw doel is dat je op een gegeven moment weer in goed contact komt met je ex.

Als je ex je negeert is het ten eerste heel belangrijk dat je eerst controle over jezelf krijgt, anders kun je niet goed nadenken

Bedenk dat als je ex je negeert dat een oorzaak heeft. Het gaat er dus om dat je goed inspeelt op zijn of haar wensen. De redenen waarom je ex je negeert kunnen voor je ex heel gevoelig liggen, dus hou daar altijd rekening mee.

Waarom antwoordt mijn ex mij niet meer

Jij denkt natuurlijk meteen “als mijn ex mij niet meer antwoordt zal hij/zij geen gevoelens meer voor me hebben”

Weet echter dat je ex je negeert in de eerste plaats omdat na een relatiebreuk dat altijd de meest logische reactie lijkt.

Zeker als de breuk pijnlijk is geweest zal iemand logisch gezien er niet voor kiezen om contact te houden met zijn of haar ex.

Als je ex het gevoel had dat hij of zij zich niet kon ontplooien in de relatie, dan loopt hij of zij nu rond met negatieve emoties zoals frustratie, verdriet, woede, verbitterdheid.

Psychologen beweren dat als een geliefde zijn/haar ex partner negeert, beiden zich net zo gekwetst voelen. Jouw ex lijdt dus evenveel pijn als jij, en zal zich ook schuldiger voelen dan jij.

>>> Op de website van dailymail kun je hierover dit artikel eens nalezen

Die gevoelens van pijn zijn overigens niet ontstaan direct na de breuk. Ze kunnen al langere tijd opgekropt zijn geweest. De enige remedie die er volgens je ex hiervoor bestaat is vluchten.

Mijn ex antwoordt niet meer om me te kwetsen

Als je denkt dat je ex je hiermee expres probeert te kwetsen, vergeet dan niet dat je ex het liefste had gewild om een gelukkige relatie met je te hebben.

De liefde die je ex voor je voelde zit nu echter onder een dikke laag stof vol van negatieve emoties. Je ex wil zich voor nu  beschermen en kan dat niet anders doen dan door afstand te nemen en je te negeren.

Het kan voor je ex heel ingewikkeld lijken om weer snel opnieuw een relatie met je aan te gaan. Aan de andere kant kan je ex ook momenten hebben waarbij je ex last heeft van gevoelens van spijt en gedachtes zal hebben als 'en als ik nu weer eens contact opneem...'.

Je moet je ex hiervoor dan ook de tijd gunnen om tot dat moment te kunnen komen. Als je de boel gaat forceren en je blijft je ex om aandacht vragen dan zal dat uiteindelijk tegen je werken.

Je moet begrijpen dat jouw ex zich mogelijk niet in dezelfde fase kan bevinden als waarin jij zit. Hij of zij kan heel anders denken.

Denk dus niet meteen dat je ex helemaal niet meer om je geeft. Het is dus puur een manier om te vluchten voor alle negativiteit. Je ex kan door woede en teleurstelling je op dit moment tijdelijk de rug toekeren maar woede is iets dat na verloop van tijd steeds minder wordt. Je moet je ex dus hiervoor ook de tijd gunnen.

Want zeg eens zelf: heb je wel eens een wedstrijd verloren? ben je wel eens gezakt voor een examen? heb je wel eens een dieet geprobeerd en is dat je nooit gelukt? of wat dan ook.. denk er eens aan terug.

Wat voelde je toen?

Wat dacht je toen op dat moment?

Hoe voelde het een week later?

Had je toen nog dezelfde gedachte als op het moment dat het gebeurde? Ongetwijfeld zal dat niet het geval zijn. Na enige tijd worden die gevoelens al heel anders.

Ik zeg ook vaak in coachinggesprekken tegen mijn coachees: "haal eens diep adem en zeg tegen je zelf dat hoe meer jij kan incasseren, hoe meer je ex zich kan bevrijden van alle negativiteit…”

Je bevrijden van negatieve emoties is "key" als je ex je negeert

Wanneer je ex (maar ook jezelf) wordt bevrijd van negatieve emoties, pas dan kunnen er weer gevoelens ontstaan. Je ex is pas dan in staat om tot inkeer te komen, de situatie juist in te schatten, begrijpen welke fouten er zijn gemaakt en waarom ze zijn gemaakt. Begrijpen wat hij of zij had moeten doen..

Maar goed, ik kan me volledig voorstellen dat jij nu niets liever zou willen dan de telefoon pakken en je ex bellen en hem of haar vragen wat er aan de hand is..

Maar op die manier sterk je bij je ex niet het verlangen om bij je terug te komen.. Ook al zijn je bedoelingen goed, de emoties van je ex zitten nu zo hoog dat hij al jouw goede acties verkeerd zal interpreteren. Sterker nog, als je doorhamert en steeds maar probeert je ex te overtuigen dan zal je de woede alleen nog maar aanwakkeren. Het is net alsof je olie op het vuur gooit.

Uiteindelijk kom je dan in een vicieuze cirkel terecht want als je ex kwaad wordt door jouw toedoen, goed bedoeld of niet, jij zal je daardoor ook alleen maar slechter voelen.

Het is niks voor mijn ex dat hij/zij me niet meer antwoordt

Het zou me niets verbazen als je me zou vertellen dat je je ex niet meer herkent, maar dat is helemaal niet vreemd. Je ex heeft er nu eenmaal behoefte aan om tot rust te komen en dat dien je te respecteren. Jouw doel moet zijn om uiteindelijk op dezelfde golflengte te komen. Dat gaat je niet lukken als je je gefrustreerd blijft voelen omdat je ex je negeert.

Wat kun je dus nu het beste doen? Ik geef je hier een aantal tips om met de situatie om te gaan:

Ik noemde het eigenlijk net al:

Tip #1 - Accepteer de behoefte van je ex

Accepteer de behoefte van je ex om geen contact met je te hebben. Heb je kinderen en merk je dat je ex alleen maar over de kinderen wil praten en over niets anders, probeer dan niet over koetjes en kalfjes te praten, maar respecteer die behoefte door zelf ook de gespreksonderwerpen te beperken tot de kinderen.

Tip #2: - Wacht geduldig het goede moment af

Wacht het goede moment af alvorens in actie te komen. Observeer en luister naar je ex. Zodra je merkt dat je ex zelf met vragen komt en het kan best zijn dat het serieuze vragen zijn, zoals bijv. "ik weet eigenlijk niet wat ik wil in het leven", pas dan kun jij geleidelijk en voorzichtig aan in actie komen.

Je zult zelf merken wanneer je ex steeds gemakkelijker met je kan praten. Dat is het moment waarbij jij dat ook kan doen, maar heel voorzichtig en in kleine stappen. Je komt niet meteen met serieuze vragen over de breuk of de relatie die achter jullie ligt uiteraard.

Tot die tijd zul je moeten werken aan jezelf en daarmee bedoel ik dat je dingen onderneemt waarbij je iets nieuws leert, waarbij je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe plannen maakt voor de toekomst, gaat nadenken over wat je werkelijk wilt en wat je belangrijk vindt in het leven.

Oplossingen voor extreme situaties als je ex niet meer antwoordt

Negeert je ex je omdat er behoorlijk heftige dingen zijn gebeurd, neem dan de tijd voor jezelf en voor je ex.

Ik herinner me een paar jaar geleden had ik iemand in coaching en die persoon, die Herman heette, een man van zo’n jaar of 50, vertelde me dat hij er al alles aan had gedaan om zijn relatie te redden. Hij vertelde me "Michelle, mijn ex antwoordt me niet meer, ik heb van alles geprobeerd. Wat kan ik nog doen?"

Hij had de situatie goed onder de loep genomen, en hij begreep maar niet waarom zijn ex niet meer met hem wilde praten.

Toen ik naar zijn verhaal luisterde dacht ik ook van ‘nou, hij heeft er inderdaad alles aan gedaan om zijn ex terug te winnen, behalve 1 ding:

Hij had steeds op dezelfde manier gehandeld en hij verwachtte steeds een verandering.

Ik zal je hierbij een derde tip geven om in dergelijke situaties op een juiste manier te handelen.

Tip #3: Doe iets wat je ex niet van je verwacht

Wanneer je altijd maar lief bent voor je ex, je luistert aandachtig, je zegt altijd ja en amen, dan wordt het misschien tijd dat je je gedrag verandert. Het heeft geen zin om maar te blijven herhalen "mijn ex antwoordt niet meer". In plaats daarvan denk je na om iets geheel anders te doen. Iets wat geheel tegen de verwachting van je ex in gaat.

Dus ik had hem gezegd: "doe het eens anders, vertel haar gewoon eens een keer:   

"Ik heb nu genoeg naar je kritiek geluisterd het wordt tijd dat daar verandering in komt. als je me wilt slaan omdat je denkt dat je je daardoor beter voelt zeg het me dan, maar dat je niks zegt en alleen steeds maar met zo’n lang sjagrijnig gezicht je frustraties op me af reageert maakt de situatie alleen maar erger en dat gaat ons niet helpen om constructief naar iets toe te werken. Ik heb er genoeg van om te incasseren en net te doen alsof het allemaal niets uitmaakt. Stop dus met je kritiek want het vervuilt niet alleen mijn brein maar ook die van jou"

En wat denk je dat er toen gebeurde? Zijn ex werd woedend. Er kwam nog meer frustraties en boosheid uit, maar ze heeft uiteindelijk haar spullen gehaald en vanaf dat moment kon het echte werk pas beginnen.

Het proces van het terugwinnen van zijn ex verliep niet snel. Herman moest namelijk leren hoe hij zijn ex weer aan het lachen kreeg, hoe hij zijn verhalen kon delen over zijn passie, maar beslist gevaarlijke hobby parachutespringen. Maar op een gegeven moment begon zij hem te vragen of hij wel voorzichtig deed en kijk, dan zie je dus hoe de verstandhouding in positieve zin kan veranderen.

Heb je last van de situatie waar je nu in zit? Wil je je liefdesverdriet overwinnen? Je ex terugwinnen? Vertel het me maar en vraag een gesprek aan via deze link

Wil je mijn Ebook lezen of mijn coachingprogramma in huis halen (inclusief 1 uur coaching per email) klik dan hier

Wil je mijn gratis videotraining volgen? schrijf je dan hieronder in

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi Michelle,
  Je vraagt om een reactie, hierbij mijn verhaal:

  Ik heb 2,5 jr een lat relatie. En lange afstand.
  Ik ben 45, hij 48, mijn dochter is 6 en zijn puberdochter 16. We wonen een dik uur rijden van elkaar. De relatie gaat met hobbels, eerst van mijn kant vooral..maar we deden veel dingen samen met z’n vieren en hij stond eigenlijk altijd wel voor me klaar. Heel fijn, achteraf. Sinds 1,5 jr pubert zijn dochter en zet zich tegen mij af. Met zijn 4en iets doen gaat niet meer en eigenlijk ben ik daar ook niet meer welkom. Er zijn geen hele heftige dingen gebeurd behalve schelden van haar kant naar mij en een lastige situatie met haar eigen moeder waardoor mijn ex(inmiddels) fulltime voor haar zorgt en niet tussen ons in wil staan, naar eigen zeggen. Ik vind het allemaal laf…eigenlijk. Nb ze is 16 dus ook in staat voor zichzelf te zorgen. Maargoed.
  Op een gegeven moment heb ik mijn frustratie ,omdat ook wij elkaar hierdoor nauwelijks zien, via mail geuit en gezegd dat ik hem nooit meer wilde zien met allerlei verwijten, over deze situatie en dat ik ook onzeker word dat hij ook al geruime tijd aangeeft minder behoefte heeft om mij te zien en hij aangeeft dat hij daar een balans in zoekt….en ik zit met mijn kleine meid met mijn handen ih haar over deze situatie en het feit dat ik er helemaal alleen voor sta want hij laat me eigenlijk nu al langere tijd in de steek met alles.

  Hij heeft niet op de mail gereageerd, helaas dat was natuurlijk niet mijn bedoeling, en na een maand heb ik toch zelf toenadering gezocht en dat is nu 2,5 maand geleden. Hij geeft aan dat hij gekwetst is dat ik de deur hard heb dicht gegooid en dat dat al de derde keer is inmiddels (we hebben dus al vaker zoiets gehad en altijd per app of mail gaat over frustratie en elkaar niet zien). Hij zegt dat ik wispelturig ben en tegenstrijdig (en dat was heel in het begin ook een beetje zo omdat ik toen wel wat met zijn gevoel speelde) maar dat is al lang niet meer zo.

  Dus ik begrijp ook niet dat hij dat nu zegt. Naar mijn idee word ik juist onzeker doordat hij steeds aangeeft minder behoefte aan contact te hebben. Dus aan de ene kant is hij nogal gekwetst blijkbaar door mijn mail dat ik hem nooit meer wil zien maar waarom ik die mail heb gestuurd en dat hij juist ook tegenstrijdig is in wat hij van mij wil, ziet hij niet. Dus wat wil hij nou vraag ik me af en in hoeverre bied ik nu steeds mijn excuses aan hem aan. Ik wil het heel graag goedmaken en dat laat ik hem ook duidelijk merken en dat we er samen aan moeten werken.
  Hij heeft mij ook gekwetst en teleurgesteld en daarom stuurde ik die mail maar vervolgens moet ik zwaar door het stof wil hij überhaupt nog reageren op een appje. Dus de stand van zaken na 2,5 mnd is dat hij een paar keer een appje terug heeft gestuurd, na lang wachten, en dat hij steeds nog geen behoefte heeft aan contact en dat dat komt op een moment dat het voor ons beide uitkomt. Dat hij mij begrijpt en of ik hem ook begrijp!?
  Ik wil me niet opdringen en ik vind dat ik zelf ook mijn redenen heb. Hij heeft nog nooit sorry gezegd na een discussie per mail ofzo en in 2,5 heb ik nooit iets gehoord dat we samen aan dingen moeten werken en dat hij dat ook graag wilt. Ik heb het idee dat dat wel zo is nl want hij is een stijfkop en dat weet hij ook en als we (fysiek) samen zijn is het goed maar missch zit ik er nu helemaal naast.
  Wat zou jij doen? Laten gaan…of toch blijven investeren om hopelijk een relatie te redden.

  Liefs

 2. Hoi ben sinds twee weken uit elkaar
  We hebben samen drie maanden wat met elkaar ben 50 jaar en zij 55 jaar
  We zijn de ene weekend uit eten geweest en heel leuk weekend gelachen en een heel warm gevoel er van was een top weekend
  Vorige weekend zegt ze het is over weet niet waarom.
  ze zegt dat ze blokkades in haar eigen tegen kwam.
  maar meer weet ik niet ze wil ook niet er over praten of zeggen wat.
  ik zit met vragen
  Mvg graeme

 3. Beste Michelle, vandaag las ik je artikel, goed stuk en ik vroeg me daarbij af of je nog een advies voor me had? Er voor gaan of loslaten?
  Het zit zo. Ik (38) en mijn ex (43) zijn nu bijna 8 jaar uit elkaar. Inmiddels hebben we een gezin waarmee we allebei tevreden zijn. Ruim een jaar geleden zagen we elkaar weer. Alleen, zonder partner of kinderen. De vonk sloeg meteen weer over. We hebben elkaar die week verschillende keren opgezocht en het voelde weer als vanouds. Het initiatief voor de eerste knuffel en een eerste zoen kwamen van hem. Sindsdien voel ik me helemaal in de wolken. Zelfs ruim een jaar later met enkel app-contact. Ik ben bang dat ik weer verliefd ben! Wat moet ik doen??

  1. Beste Karin, dank voor je reactie. Wat jouw situatie betreft: het is natuurlijk heel verleidelijk om helemaal op te gaan in deze verliefdheid, te dromen over hoe het toen was en te denken ‘dat ik dit voel wil toch wel wat zeggen’. Vergis je echter niet. Jij bent veranderd, hij is veranderd, maar zo lang jij in deze heerlijke droom blijft zie je dat niet in. Je zegt dat je tevreden bent over je leven met je huidige partner en kinderen. Waarom zou je je dan op zulk glad ijs begeven, niet wetende wat voor consequenties dit allemaal kan hebben voor de rest van je leven? Maak een keuze en focus je je vervolgens voor de volle 100% op die keuze! Sterkte en hartelijke groet, Michelle

 4. Het is nu een maand uit, maar het is voor mij nog onwerkelijk.
  Hij heeft 3 dagen na terug keer van onze vakantie de relatie beëindigd. Hij had irritaties van je sport te weinig en je verteld te vaak het zelfde. Ik ben niet meer verliefd op je. Dit had ik nooit gemerkt van hem op vakantie en ook de avond daarvoor niet. Na een paar keer praten heb ik hem een week met rust gelaten. Tot dat ik hem bij de sportschool tegen kwam en die avond op verjaardag. Toen vertelde hij dat ik te weinig ambitie had en hij iemand zocht die met hem mee groeide.

  Al deze punten wilde ik voor mezelf al verbeteren en daar ben ik nu mee bezig.
  Vandaag zei hij niet te willen vechten voor de relatie ook al ben ik aan het veranderen. Hij ziet het niet gebeuren dat ik ga veranderen.
  Ik weet het niet meer en vraag me af of ik nog een kans zou krijgen of dat ik beter hem helemaal los moet laten?

  1. Beste Romy, ik vrees het laatste. Jouw ex ziet of eerder gezegd ‘weigert’ jouw waarden in te zien. Het is mogelijk dat hij allemaal excuses bedenkt om zich maar niet te hoeven binden. Straal uit wanneer je zelf vindt dat je het beste uit jezelf hebt gehaald ‘ik ben trots op mezelf, en wanneer je mij niet waardevol genoeg vindt dan ben ik het niet voor jou en wel voor een ander’. Sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 5. Mijn ex doet vreemd hij heeft een vriendin naar die tijd genomen toen wij wat ruzie hadden

  En hij flirte toen met mij hij vroeg op eens foto’s heb gestuurd waar op hij reageerde mooie meid
  En hij zie van zal ik wel stiekem naast wakker willen worden en vroeg of ik dat ook wel wauw.

  Ik zei van wat ik wil dat kan niet

  Toen zei hij dat weet je niet

  En ik zei je hebt een vriendin en toen ze hij van wij kunnen wel afspreken en had het ook nog over dat ene ik zei van ik kan dit niet vindt het zielig voor je vriendin en wordt ze niet jaloers als zei er achter komt hij zei dit hoeft zei niet te weten .

  En toen later zei hij je hebt ook gelijk laten wij gewoon vrienden zijn dan krijgen wij ook geen misverstanden .

  Maar nu hadden wij eerst leuke contact via watssap

  Vroeg hem vaak hoe het ging het ging altijd goed als ik dat vroeg

  En toen zei ik wens jou een fijne werk dag groetjes van je maatje angelina

  Toen zei hij hey en toen vroeg ik hem wat wordt genegeerd door hem terwijl hij mijn berichten wel las

  En vroeg of er iets was maar naar het lezen van mijn bericht is hij offline gegaan.

 6. Hallo

  Ik ben juist 2maanden uit elkaar met mijn vriend relatie van 2jaar

  Heb hem vandag sms’je gestuurd na 3weken en ik heb de gesprek neutraal laten lopen, vraag zoals hoe gaat het …
  Hij antwoord normaal met gaat goed, en met jou? Waarbij ik ook antwoord gaat goed ben blij dat alles goed gaat met jou. Slaaplekker
  En hij stuurde nog van “komt goed , Slaapwel
  Wat moet ik hier uit verstaan? “Komt goed”???

 7. Hoi ik ben uitelkaar met me vriend en heb echt veel verdriet van alles weet het even niet meer wat ik moet doen heb echt hulp nodig

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG