• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn Ex Doet Moeilijk – Wat Te Doen?

Soms gaat een relatie uit als een nachtkaars, langzaam maar zeker. Het kan ook met heftige ruzie gepaard gaan of met hatelijkheden. Soms gaat dat door, ook al ben je uit elkaar. Hoe ga je daar mee om?

Mijn ex doet moeilijk

Er is een bekend gezegde: “Sommige mensen kunnen niet met elkaar, maar ook niet zonder”. Als dat het geval is, heb je een echt probleem. Want ook al besef je dat het samen nooit meer goed kan of zal komen, toch trekt het nog steeds naar die ander toe. Maar het is ook goed mogelijk dat jouw ex om bepaalde redenen iets doet. Op het moment dat je denkt mijn ex doet moeilijk is het tijd voor overdenking.

* Waarom gebeurt dit?

* Wat wil zij of hij er mee bereiken?

* Is er iets wat we nog niet (goed)geregeld hebben?

* Zijn dit de laatste stuiptrekkingen?

* Wil zij of hij me gewoon pakken?

* Heeft zij of hij verdriet dat het uiteindelijk zo ver is gekomen?

Allemaal legitieme vragen. Vragen die je niet oplost door vast te stellen en rond te vertellen dat je ex moeilijk doet. Dit vraagt om ondersteuning van iemand die gewend is hier mee om te gaan. Dat is overigens niet iemand die in een soortgelijke positie zit. Ga dus niet googelen om te zien hoe anderen dat hebben opgelost. Of beweren dat ze het hebben opgelost.

Ga voor professionele ondersteuning

Zoek een therapeut op of op een andere wijze professionele ondersteuning om antwoorden op jouw vragen te vinden. Om te kijken wat de best hanteerbare oplossingen zijn. Uiteindelijk gaat het om twee of drie belangrijke zaken, namelijk

1. ik kan met opgeheven hoofd zeggen dat ik mijn best gedaan heb

2. ik kan iedereen recht in de ogen kijken en heb oplossingen aangedragen die het probleem konden tackelen

3. ik voel me goed bij die oplossing(en).

Je moet verder, ook al besef je dat je ex moeilijk doet en  dat doet je uiteraard pijn of word je er boos door. Emotioneel reageren, zal wederzijdse escalaties veroorzaken, waar jij later spijt van krijgt. Zie het als een investering in een nieuwe relatie. Wat je nu leert en aan oplossingen vindt, kun je in een volgende relatie gebruiken om problemen te voorkomen. Niet uit de weg te gaan, maar samen op te lossen. Dat is jouw winst.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG