3

Mijn ex is nog steeds boos

Mijn ex is nog steeds boos op mij. Hoe reageer ik het best?

Het gebeurt vaak dat een ex nog steeds boos is na een relatiebreuk. Misschien hadden jullie de breuk niet zien aankomen. Je kan je ex dingen zeggen waar je achteraf spijt van hebt, maar andersom kan natuurlijk ook. De taal die je naar elkaar uitspreekt wordt opeens anders waardoor het lijkt dat je ex geen respect meer voor je heeft. Jij krijgt hierdoor natuurlijk een heel naar gevoel omdat het lijkt dat er geen hoop meer is op verzoening met je ex.

Bekijk ook deze video wanneer je fouten hebt gemaakt en je denkt dat alles nu verpest is

Misschien heeft je ex wel gezegd dat hij/zij je nooit meer wil zien en dat jij de grootste fout of mislukking van zijn leven is. Afijn, je ex is in staat om de meest vreselijke dingen tegen je te zeggen omdat hij behoorlijk is gekwetst.

Wees gerust, want dit heeft allemaal te maken met onbeheerste emoties. We zijn als mens vaak geneigd om de meest gemene dingen te zeggen als de liefde eenmaal is ontspoord. Maar hoe ga je om met een ex die nog steeds boos op je is?

1. Verlies de moed niet als je ex nog steeds boos is

Je hebt ongetwijfeld hier en daar op deze website gelezen dat je vooral niet moet opgeven als je je ex echt graag wil terug winnen. En dat geldt ook als je ex nog steeds boos op je is. Na een relatiebreuk ga je altijd nadenken over gevoelens, hoe je over je partner denkt, alles wat is voorgevallen etc. Een gekwetst mens is uiterst gevoelig in een situatie waarbij hij/zij wordt afgewezen. Je krijgt nl als signaal dat je er niet meer toe doet en dat is het meest vreselijke wat een mens kan ervaren.

Woede en boosheid na een relatiebreuk zijn vaak uitingen van frustraties en stress, vooral als er dingen zijn voorgevallen in de relatie die voor je ex echt niet door de beugel kunnen. Die gevoelens en gedachten zijn op het moment van uitspreken dat het uit is heel moeilijk te hanteren.

Als je dus ziet dat je ex boos blijft, en nog steeds kwaad is zelfs weken nadat het uit is, dan is dat een teken dat je ex behoorlijk gekwetst is. Het zal dus veel geduld, begrip en tijd gaan kosten om het vertrouwen van je ex weer terug te winnen. Het feit dat je ex blijft hangen in die woede kan ook te maken hebben met zijn/haar ervaringen in vorige relaties, of wat je ex heeft meegemaakt in zijn/haar jeugdjaren

2. Kies het juiste moment voor contact

als je ex nog steeds boos op je is kan het ook zijn omdat je wellicht na de breuk geprobeerd hebt de aandacht van je ex te trekken op een verkeerde manier. Je hebt misschien geprobeerd je ex dingen uit te leggen, geprobeerd je ex in te laten zien dat hij/zij het allemaal verkeerd ziet. Hiermee geef je echter een verkeerd signaal af: dat je de situatie niet accepteert en dat je ex dus ongelijk heeft.

Niemand houdt er van te worden tegen gesproken, ook je ex niet. Daarom is het respecteren van een periode van radiostilte ook zo belangrijk. Het is wellicht het beste medicijn tegen de boosheid van je ex.

Maar bedenk dat ook al zegt je ex dat hij/zij je nooit meer wil zien zich over een tijdje als de gemoederen wat zijn bedaard heus wel terugkomt op alles wat hij/zij heeft gezegd, mits je natuurlijk geen respect hebt voor de boosheid van je ex. Natuurlijk is de één daar gemakkelijker in dan de ander. Het wordt lastig als je ex heel koppig is.

Zoek dus geen conflict op, juist niet in deze gevoelige fase, en ga zeker niet schelden. Als je ex boos reageert, zorg er dan voor dat je zelf heel kalm blijft en niet dezelfde houding aanneemt als je ex. Zeg dat je zijn/haar boosheid begrijpt en dat je nu niets kan zeggen omdat het niet het goede moment is om te praten. Daarmee laat je in ieder geval zien dat je je ex respecteert.

3. Je ex verdedigt zich heftig en schroomt niet zijn/haar boosheid te tonen

Als je ex heel boos op je is en allerlei nare dingen naar je hoofd smijt, bedenk dan dat dat een manier is om zichzelf te beschermen. In die toestand is het gewoon niet mogelijk om met elkaar een goed gesprek te voeren. Laat het dus rusten en wees zelf de meest wijze in dit geval. Dus raak niet in paniek als je ex wreed is in zijn bewoordingen. hHet is een manier om met zijn/haar emoties om te kunnen gaan en af te komen van zijnhaar verantwoordelijkheden.

Het is juist op dergelijke momenten dat je je ex kunt laten zien welke goede kwaliteiten je bezit. Dus negeer voor nu je ex en concentreer je op jezelf. Als je niet ingaat op de woede van je ex, zal die woede uiteindelijk overgaan in ‘onbegrip’. Immers je ex verwacht dat je wel ingaat op zijn/haar boosheid. Je creëert dus feitelijk het tegenovergestelde effect en daarmee breng je je ex ook in verwarring. Hij/zij gaat zich afvragen wat er met je aan de hand is, en dat is alleen maar positief uiteraard. Je ex zal zich op niet al te lange termijn realiseren dat zijn/haar boze reacties een beetje buiten proporties was.

Klik hier om een reactie achter te laten 3 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG