Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mijn Ex Kan Niet Kiezen – 5 Handige Tips

Mijn ex kan niet kiezen… Soms gaat het uit elkaar gaan gepaard met gejojo. Wel stoppen, toch nog een keertje uit. Weer beginnen, toch weer eindigen. Deze knipperlichtrelaties zijn vaak heel moeilijk te doorbreken. Zeker wanneer er nog gevoelens meespelen.

Wat doen?

Goede raad kan duur zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wanneer je niet meer verder weet en alles heel onduidelijk voor je is geworden, is het aan de tijd om hulp te zoeken. Om, samen met een professionele ondersteuner die weg te gaan zoeken, die je helpt om voor jezelf helder te krijgen waar je nu staat en waarheen je nu wilt.

Je kunt blijven doormodderen, maar dat betekent dat je continu leeft tussen geluk en pijn. Mijn ex kan niet kiezen is geen opmerking van iemand die in een gezonde situatie zit. Met de opmerking mijn ex kan niet kiezen geef je aan dat je heel duidelijk met een probleem worstelt dat aan je vreet en waar je graag een goede oplossing voor zou willen.

Die oplossing kan soms heel simpel zijn, maar het kan ook betekenen dat je eerst even een robbertje met jezelf zult moeten vechten om duidelijk te krijgen waar jijzelf in dit verhaal zit en welke rol jij speelt. Bijvoorbeeld wanneer jij zegt mijn ex kan niet kiezen, maar jijzelf aan hem of haar blijft trekken.

Afscheid nemen doet pijn

Afscheid is ook een beetje lijden. Dit is een niet geheel juiste weergave van een uitdrukking die nog harder is. Is het niet zo dat er twee gelijke regels gelden in de knipperlichtrelatie, namelijk mijn ex kan niet kiezen, maar ik ook niet. Ga en neem hulp aan van iemand die er mee om kan gaan.

1. leer dat jij ook de relatie definitief kunt beëindigen. Dat dat geen alleenrecht van jouw ex is

2. kijk naar jouw eigen rol. Hoe komt het dat de ex erin slaagt het niet kiezen uit te stellen?

3. waar wil jijzelf met deze relatie naar toe? Blijven jojoën of jezelf weer openstellen voor een nieuwe relatie?

4. alleen zijn, zeker na een relatie van jaren, is alles behalve simpel. Hoe ga ik met die eenzaamheid om?

5. of, leer voor jezelf op te komen en dat niet kunnen kiezen te beëindigen.

Hulp

Hulp vragen is altijd goed en zeker geen teken van zwakte. Je kunt niet alles altijd alleen en zelf verwerken. Soms zijn er omstandigheden dat je gewoonweg niet om die hulp heen kunt. Beschouw het als een wond doordat je gevallen bent. Is het een schaafwond of een wondje, dan kun je dat makkelijk zelf af. Is het een grotere, open wond, dan zul je naar de dokter moeten om het te laten schoonmaken en hechten.

Dit geldt ook in een situatie als deze. Zoek hulp bij iemand die hiervoor is opgeleid en ga bij jezelf te rade. Alleen maar vast stellen mijn ex kan niet kiezen en dan over gaan tot de orde van de dag is niet genoeg. Dat heb je inmiddels waarschijnlijk wel begrepen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Mijn ex en ik zijn 2,5 j uit elkaar maar werken samen. Hij had snel een ande waarmee hij nog steeds samen is maar hij blijft twijfelen. Hij zegt dat hij iemand onpartijdig nodig heeft om mee te praten maar doet er niets aan. Hij kan ook niet over zijn gevoelens praten. Hij weet dat ik hem nog graag zie. Hij heeft net als ik het gevoel dat we verbonden blijven maar hij kan niet kiezen. Of wil niet.

 2. hallo

  ik zit in dezelfde situatie, het is nu bijna 3 maand gedaan, tot over 2 weken hadden we terug contact voor 2 weken. ik had ze eerst de rustperiode gelaten etc.
  van het moment we weer contact hadden was er direct weer die vonk. spraken meerdere keren af en alles was alsof het weer het oude was. we waren precies terug samen. maar bijna niemand wist hiervan. ze stuurde me constant smsen etc en opeens niets meer. ze zei dat ze soms momenten had er volledig voor te willen gaan opnieuw, ik had haar duidelijk gemaakt dat ik aan mezelf echt gewerkt heb (wat ook zo is ik heb men fouten ingezien) en dat ik er echt deze keer wou voorgoed voor gaan. maar telkens was er weer iets die haar remde. vorig weekend was er een optreden waar ze ook was met haar vriendinnen. ik dacht; zij stuurt niet, ik loop haar voorbij tot ze me de 2e keer tegenhield om goeiendag te zeggen, ik zei hallo en ging weer weg bij wat vriendinnen praten. toen begon ze hetzelfde te doen, maar ze hield me wel veel in de gaten. ik had haar maandag een sms gestuurd met de vraag of ze nu eindelijk al een beslissing had gemaakt, dat ik haar al genoeg tyd had gegeven en als ze het nu nog niet wist het niet meer hoefde voor mij. om haar duidelijk te maken van je moet wel een keuze gaan maken. tot op heden geen antwoord. wat moet ik nu doen? mvg

  1. Beste Thibaut, het spijt ons dat je zo laat een reactie krijgt, maar we hebben het erg druk hier. Ik weet niet hoe je er inmiddels voor staat maar je hebt juist gehandeld. Geef haar geen ruimte om je aan het lijntje te houden, en inderdaad, vraag om duidelijkheid. Wat jezelf betreft, ‘parkeer’ haar gewoon even, en ga intussen leuke dingen doen en zorg goed voor jezelf. Stel dat ze weer contact met je zoekt, probeer eerst wat onbereikbaar te blijven zodat ze nóg harder achter je aan gaat lopen. Laat haar achter jou aanlopen in plaats van andersom. Ik ben ervan overtuigd dat als je je een beetje op de achtergrond houdt en jij er super aantrekkelijk uit gaat zien, zij vanzelf wel weer toenadering zoekt. Succes ermee!

   Hartelijke groet,
   Michelle
   Relatiecoach liefdesverdriet.nl

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG