3

Mijn Ex Kan Niet Kiezen – 5 Handige Tips

Mijn ex kan niet kiezen… Soms gaat het uit elkaar gaan gepaard met gejojo. Wel stoppen, toch nog een keertje uit. Weer beginnen, toch weer eindigen. Deze knipperlichtrelaties zijn vaak heel moeilijk te doorbreken. Zeker wanneer er nog gevoelens meespelen.

Wat doen?

Goede raad kan duur zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wanneer je niet meer verder weet en alles heel onduidelijk voor je is geworden, is het aan de tijd om hulp te zoeken. Om, samen met een professionele ondersteuner die weg te gaan zoeken, die je helpt om voor jezelf helder te krijgen waar je nu staat en waarheen je nu wilt.

Je kunt blijven doormodderen, maar dat betekent dat je continu leeft tussen geluk en pijn. Mijn ex kan niet kiezen is geen opmerking van iemand die in een gezonde situatie zit. Met de opmerking mijn ex kan niet kiezen geef je aan dat je heel duidelijk met een probleem worstelt dat aan je vreet en waar je graag een goede oplossing voor zou willen.

Die oplossing kan soms heel simpel zijn, maar het kan ook betekenen dat je eerst even een robbertje met jezelf zult moeten vechten om duidelijk te krijgen waar jijzelf in dit verhaal zit en welke rol jij speelt. Bijvoorbeeld wanneer jij zegt mijn ex kan niet kiezen, maar jijzelf aan hem of haar blijft trekken.

Afscheid nemen doet pijn

Afscheid is ook een beetje lijden. Dit is een niet geheel juiste weergave van een uitdrukking die nog harder is. Is het niet zo dat er twee gelijke regels gelden in de knipperlichtrelatie, namelijk mijn ex kan niet kiezen, maar ik ook niet. Ga en neem hulp aan van iemand die er mee om kan gaan.

1. leer dat jij ook de relatie definitief kunt beëindigen. Dat dat geen alleenrecht van jouw ex is

2. kijk naar jouw eigen rol. Hoe komt het dat de ex erin slaagt het niet kiezen uit te stellen?

3. waar wil jijzelf met deze relatie naar toe? Blijven jojoën of jezelf weer openstellen voor een nieuwe relatie?

4. alleen zijn, zeker na een relatie van jaren, is alles behalve simpel. Hoe ga ik met die eenzaamheid om?

5. of, leer voor jezelf op te komen en dat niet kunnen kiezen te beëindigen.

Hulp

Hulp vragen is altijd goed en zeker geen teken van zwakte. Je kunt niet alles altijd alleen en zelf verwerken. Soms zijn er omstandigheden dat je gewoonweg niet om die hulp heen kunt. Beschouw het als een wond doordat je gevallen bent. Is het een schaafwond of een wondje, dan kun je dat makkelijk zelf af. Is het een grotere, open wond, dan zul je naar de dokter moeten om het te laten schoonmaken en hechten.

Dit geldt ook in een situatie als deze. Zoek hulp bij iemand die hiervoor is opgeleid en ga bij jezelf te rade. Alleen maar vast stellen mijn ex kan niet kiezen en dan over gaan tot de orde van de dag is niet genoeg. Dat heb je inmiddels waarschijnlijk wel begrepen.

spotify

Beluister mij op Spotify!

Regelmatig publiceer ik podcasts op Spotify en Youtube!


Vind mij op zoekwoord Liefdesverdriet.nl of klik op de knop hiernaast/hieronder


(in 3 weken al meer dan 1000x beluisterd)

Klik hier om een reactie achter te laten 3 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG