Mijn ex negeert me ineens, waarom?

Je zegt “mijn ex negeert me ineens” en je vraagt je af wat de reden daarvan is? Het negeren van een ex is moeilijk te accepteren, zeker als de relatiebreuk pijnlijk was. Iemand verliezen voelt vaak alsof je een stuk van jezelf bent verloren, zeker als je teveel bent opgegaan in die relatie en te weinig rekening hield met jezelf en je eigen gevoelens. Maar negeren kan zelfs nog pijnlijker zijn, want negeren is hetzelfde als afwijzen. Afwijzing kan diep ingrijpen op de gevoelswereld van de mens. Wellicht heb je na de relatiebreuk opeens een beter contact gekregen met je ex, en nu laat hij of zij je ineens links liggen; hij/zij negeert je ineens en je vraagt je af wat je toch fout hebt gedaan.

Mijn ex negeert me ineens vanuit het niets

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een ex partner besluit je ineens te negeren. Of je nu zelf een punt achter de relatie hebt gezet of dat je ex je aan de kant heeft gezet.

Allereerst kan het negeren van je ex voortkomen uit een zekere trots, maar er zijn meerdere redenen: je ex kan bang zijn om je nog meer te kwetsen dan nodig is of je ex kan niet goed met zijn/haar gevoelens omgaan. Een ex partner kan de ander ineens negeren uit pure zelfbescherming. Hij of zij kan besloten hebben eerst te willen ervaren hoe het is om niet meer met je te zijn, en hoe het is om zelf de boontjes te doppen. Dit gebeurt vaak als je zelf de dominante partner was en je ex nu tot de conclusie is gekomen dat hij of zij te veel beknot werd in de eigen vrijheid. Kortom, er is een overweldigend verlangen ontstaan naar onafhankelijkheid en zelfontdekking.

Deze behoefte hoeft niet per sé voort te komen uit het feit dat jij fout was. Met andere woorden: als je ex je opeens negeert zegt dat nog niets over jou. In tegendeel: het zegt wel iets heel belangrijks over je ex: hij of zij houdt te weinig rekening met jouw gevoelens. Je ex had je tenminste kunnen laten weten wat hij of zij nu nog van je verwacht: ofwel totale rust of dat jullie als vrienden op enige tijdstip weer verder kunnen gaan.

Wat kan ik het beste doen als mijn ex niets van zich laat horen

Het moge duidelijk zijn dat je ex jou iets duidelijk wil maken als hij of zij je negeert: je ex wil dat je zijn/haar beslissing accepteert. Voor je ex is het negeren een oplossing om niet meer terug te hoeven keren naar de oude relatie.
Wat heel belangrijk is is dat je in ieder geval niet aan jezelf begint te twijfelen en dat je je niet teveel focust op de vraag waar je ex je negeert. Je riskeert dat je in een negatief en wanhopig denkpatroon vervalt, waardoor je zelf beslist niet aantrekkelijker wordt.

Besef dat het gedrag van negeren het ergste is wat je iemand kunt aandoen. Je bent het eigenlijk niet waard om genegeerd te worden, dan is je ex het ook niet waard om aandacht van jou te krijgen.

Wordt het voor jou nu eigenlijk niet tijd om je te focussen op de toekomst en te bedenken hoe je deze toekomst zinvol vorm kunt geven? Dat is eigenlijk de eerste vraag waar je je bezig mee zou moeten houden. De rest, zoals het zelf contact opnemen met je ex, is van latere orde.

Neemt je ex opeens wel contact met je op, blijf dan sowieso positief. Reageer vooral niet met “waarom heb je al die tijd niets van je laten horen?” of “waarom negeerde je me ineens zomaar vanuit het niets. Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Door alleen al die laatste vraag te stellen geef je eigenlijk al aan dat je wel degelijk iets fout hebt gedaan waardoor je ex besloot je ineens te negeren.

Stel je niet wanhopig op, maar geef wel duidelijk je grenzen aan. Je kunt eerst laten zien dat het goed met je gaat waarna je later in het gesprek kunt aangeven “ik heb ingezien dat je behoefte had aan rust, maar dat had je me ook gewoon kunnen zeggen. Het is niet leuk om zomaar genegeerd te worden”, maar leg in het gesprek vooral de nadruk op dingen waarmee je kunt laten zien dat je leven ook zonder hem of haar is door gegaan en dat je door de breuk veel inzicht hebt gekregen in wat er precies is gebeurd.

Laat vooral zien dat je de situatie hebt geaccepteerd, maar dat je behandeld wil worden met respect.

Als mijn ex me ineens negeert, zal het me dan nog lukken om mijn ex terug te winnen?

Natuurlijk! Het is echter wel aan jou om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk en leven en als mens verder te komen. Doe je moeite om je persoonlijk te ontwikkelen en sterker te worden? dan zul je ook sterker in je schoenen staan als je straks je ex ontmoet en hem of haar confronteert met het feit dat je nu geheel anders in het leven staat.
Leg niet teveel nadruk op de breuk tijdens dat gesprek. Zorg er ook voor dat je het gesprek niet te lang laat duren. Kortom: jij bent nu degene die leiding neemt in het gesprek en bepaalt wanneer deze eindigt en hoe.

Wees niet bang je ex te laten zien dat je enigszins afstandelijk bent, ondanks je gedrevenheid en enthousiasme. Deze laatste 2 eigenschappen gaan je helpen je aantrekkelijkheid te verhogen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Mijn ex praat niet meer over wat er mis is gegaan …ik krijg gevoel of dat ik niemand ben geweest hij praat al week niet meer….hoe kan je zo doen

  1. Kom op Co, jij hebt nog altijd alles in eigen hand. Hiermee zeg je eigenlijk: als mijn ex met mij communiceert ben ik ok, zo niet, dan ben ik niet ok. Besef je wel wat je zegt? Besef je wel hoeveel macht jij je ex geeft? Dat jouw ex uiteindelijk bepaalt wie jij bent, hoe jij bent, of je ok bent? Hopelijk zie je nu ook in dat jouw huidige staat, jouw focus op je ex je niet gaat helpen je eigenwaarde terug te vinden. Ga eerst daar maar eens aan werken zodat jij met gemak een partner aantrekt die je verdient en die je behandelt zoals je behandelt dient te worden.
   Groetjes,
   Michelle

 2. Dag Michelle

  Het is nu 2 maanden gedaan tussen mijn ex en mij. We hebben in die 2 jaar een passionele relatie met aantrekken en afstoten. Mijn liefde voor hem is zeer sterk ik ben open en hij is een gesloten karakter. Liefde is geven en nemen, ik gaf veel maar vroeg nooit iets in de plaats ik dacht dat zal wel komen, maar helaas niet.
  Een bemoeizieke zus die de controle over onze relatie wil en moeien over onze trouwdag.In het begin vertelde hij over haar leugens gedurende jaren en we zaten op één lijn. De laatste jaar heeft ze hem weer overtuigd en geloofd hij haar weer en heeft mij verweten dat ik jaloers ben van haar en dat ik haar het geluk niet wil. terwijl ze weer met leugens en bedrog haar zinnen kan doordrijven. Ik leef in België en zij in Tunesië en ik voel mij weeral gebruikt en misbruikt. Zijn zus is een manipulatieve die gewoon wil profiteren van het feit dat ik hen ga onderhouden. Heb ik na 2 jaar ontdekt. Ik heb mijn ex duidelijk gemaakt dat ik zijn zus niet wil dat ze moeit met ons leven maar dat is bij hem in het verkeerde keelgat gekomen, ik heb het dan uitgemaakt. En nu negeert hij mij, maar zijn familie wil dat we trouwen zodat ik hem naar België kan brengen. Ik wil uit liefde trouwen. En toch kan ik hem niet uit mijn hoofd zetten het is sterker dan mijzelf.
  Groetjes
  Jamila

  1. Beste Jamila, in jouw situatie is sprake van een ex die zelf niet weet wat hij moet geloven, wat het beste voor hem is. Een man die dat niet weet, zal je ook niet de juiste weg kunnen wijzen wanneer jij ooit in de problemen komt te zitten. Hij zal zelf in gaan zien dat zijn zus hem manipuleert. Ik raad je aan om te stoppen met hem te overtuigen dat hij een stomme fout begaat, maar daarentegen zeg je tegen hem dat hij helemaal gelijk heeft en juist naar zijn zus moet luisteren. Pas dan zal hij leren kijken naar welk een negatieve invloed zijn zus op hem heeft. Sterkte met deze situatie! Lieve groet, Michelle

 3. Hallo Michelle, laatst je tekstberichten boekje gekocht… ik werd al genegeerd, maar na “welke emotie… hoe kan ik je helpen….” werd de deur volledig dichtgeslagen en ben ik ook nog geblokkeerd op telefoon, app en berichten… niet blij dus en gedrustreerd. Ik heb nog wel mogelijkheden via ander nummer en social media, maar iets zegt me dat dat niks op gaat leveren… hoe nu verder? Bericht “ik accepteer niet dat….” dus nooit ontvangen aan de andere kant 🙁

  1. Het kan zijn dat je precies datgene zei waarbij hij geconfronteerd werd met iets waar hij moeilijk mee om kan. Je raakte een gevoelige snaar misschien, dus laat dan ook niet zien dat zijn acties je raken. Contacteer hem vooral niet via die andere kanalen die je nog hebt. Laat hem even in zijn sop gaar koken, want boosheid gaat over. Verder weet ik te weinig van jullie situatie, dus ik kan hier niet veel over zeggen. Sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 4. Met best wel enthousiast bedoelde ik overigens HEEL enthousiast: alleen maar vragen hoe het ging thuis, of ik aan het daten was of ik gelukkig was en hoe dat kwam. Echt ik werd overvallen met vragen.. nu voelt het alsof hij zich helemaal opsluit in zn holletje ofzo. Ik heb het idee dat hij denkt dat ik een ander heb… want hij was heel enthousiast en ik deed mysterieus. en nu wil hij pas over paar weken afspreken terwijl hij een paar dagen geleden nog meteen wilde afspreken. Heeft hij pijn/liefdesverdriet nog en wil hij er daarom zelf overheen komen en dan afspreken? ik durf geen gesprek erover te beginnen want het contact is dus pril.. bovendien had hij mij afgewezen.

 5. Hallo Michelle,
  mijn ex en ik hadden weer contact na de geen contact periode (4 weken). Hij was eerst best wel enthousiast
  en ik vroeg hem mee uit. Hij wilde maar had het heel druk en stelde een datum voor. Ik kon toen niet.
  De volgende dag stelde ik een datum voor maar hij kon niet op dat moment. Na een paar dagen appte hij me
  en ik begon even leuk gesprekje maar het voelde alsof hij niet zo goed tegen me durfde te praten omdat hij wist dat ik over het afspraakje zou beginnen. Ja ik ben zo dom geweest om nog een datum voor te stellen. Hij was weer druk en wilde het naar de vakantie verschuiven. Ik vroeg aan hem hoe het kwam dat hij eerst nog zo enthousiast was en dat hij het me eerlijk kon vertellen. Hij zei dat het toch geen haast had en we het naar de vakantie konden verplaatsen. Ik zei het gevoel te hebben dat hem nog wat dingetjes dwars zaten. Nu begon hij lichtelijk geïrriteerd en zei hij dat hij het gewoon echt heel druk had met werk en hij het niet per sé nodig had om af te spreken en dat de vorige keren op drama uitliepen. Toen heb ik zo’n 6 uur lang even niet gereageerd om de rust te bedaren. heb toen gezegd dat ik het prima vond om even wat rustiger te houden qua contact als hij dat fijn vond en het altijd nog kan. En ik zei dat we dat drama gewoon een beetje achter ons moesten laten want we kunnen het niet veranderen en we moeten op de leuke dingen focussen. Tenslotte vroeg ik nog of hij wist hoe dat ene restaurant van ons heette met het mooie uitzicht, omdat ik er nog heen wilde gaan vd week. Dit deed ik om het weer wat casual te maken. Hij gaf de naam van het restaurant en zei ook nog: inderdaad, afspreken kan altijd nog moeten niet overhaasten! Ik was dus overduidelijk te gefixeerd op het weer afspreken. Ik dacht dat hij ‘ik heb het druk’ gebruikte om stoer te doen, maar ik snap nu dat hij het oprecht druk heeft. Anders had hij ook die donderdag niet dat voorgesteld.. beetje stom dat ik weer aan hem ging twijfelen. Maar goed het gesprek eindigde nog redelijk. Help! Heb ik nu weer een grote stap achteruit gemaakt? Moet ik nu wachten tot hij weer contact zoekt? En als hij geen contact zoekt, na hoeveel tijd kan ik dan weer contact zoeken? En is het beter om niet meer over afspreken te beginnen tot hij dat doet? Groeten Sue

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG