Mijn Ex Praat Niet Meer Tegen Mij – 3 Praktische Tips

Het kan goed mis gaan als het eenmaal mis gaat. Dit klinkt wat dubbel op, maar het past precies bij die realiteit waar je in terecht komt wanneer je na een scheiding of een breuk begint te beseffen dat je ex niet meer tegen je praat.

We moeten nog zoveel regelen

Het is best goed mogelijk dat je er niet blij mee bent. Het kan evengoed dat je wel blij bent dat je ex niet meer tegen je praat. Dat hangt natuurlijk allemaal af van de omstandigheden waarin jullie relatie terecht gekomen was. Feit is echter dat er vaak nog heel wat te regelen valt en dat wordt moeilijk als jullie geen gesprek meer kunnen voeren.

Hier zul je dus hulptroepen moeten inschakelen. Om nog meer ellende te voorkomen geen familie of vrienden, maar externe hulp. Mensen die van beroep proberen te bemiddelen tussen mensen of mensen helpen weer met elkaar in gesprek te gaan. Want wanneer de eindconclusie luidt dat je ex geen contact meer wilt, dan is er weinig ruimte om dat wat gedaan moet worden, ook daadwerkelijk te doen. De ondersteuner zoekt de ruimte om zaken bespreekbaar te maken en na te gaan of en waar afspraken gemaakt kunnen worden.

Dat dit geen eenvoudige zaak is, moge duidelijk zijn, want je bent net bezig de pijn van de scheiding te verwerken en dan komt dit er nog bij. Accepteer het, want dan kun je verder. Je er tegen verzetten kan ook, maar wat levert het op? Geen woord, geen reactie, geen daad. Hulp zoeken is dan ook veel effectiever.

Dit is de reële situatie. Wat te doen?

1. maak een lijst van zaken die snel te regelen zijn, zoals wie houdt de auto, de scheiding van een eventuele boedel

2. maak ook een lijst van spullen die nog bij hem of haar staan en die je graag terug wil

3. denk na over wat er geregeld moet worden betreffende contracten, zoals verzekeringen, hypotheek, huurovereenkomst, etc.

Ga met de lijsten naar de ondersteuner en vraag om contact met de ex op te nemen en dit bespreekbaar te maken. Besef goed dat dit geen verlengstuk van jou is dat wel even zal uitpakken. Het is iemand die in goed overleg zal proberen zaken op te lossen. Op een dusdanige wijze dat beide partijen ermee kunnen leven. Een goed onderhandelaar, die tevens goed kan inschatten wat realistisch is en wat niet, wat belangrijk is en wat minder en waar vooral op moet worden gelet om toekomstige problemen te voorkomen.

Het is verder aan jezelf of je, wanneer alles geregeld en afgehandeld is nog eens wil proberen of er toch een gesprek met jouw ex mogelijk is. Maar let wel, nadat alles geregeld is. Want de zin ‘Mijn ex praat niet meer tegen mij’, geeft heel duidelijk weer dat er een eenzijdige afsluiting heeft plaats gevonden. Leuk of niet leuk. Laat de emotie even buiten het spel en regel eerst het zakelijke. Zoek daarna hulp voor de emotionele kant van dit verhaal.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG