JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Mijn ex weet zich geen houding te geven nadat we uit elkaar zijn

Het is een veelgehoorde uitspraak

Nadat je ex het heeft uit gemaakt ben je snel geneigd te denken dat je ex kort daarna helemaal los zal gaan. Je denkt dat omdat je ex geen verplichtingen meer heeft naar jou, omdat je ex misschien al vaker heeft gezegd dat hij/zij behoefte heeft aan ruimte. Je bent dus bang dat je ex het er nu maar van gaat nemen.

Toch moet je niet alle mannen en vrouwen over één kam scheren en denken dat ex-partners die besloten hebben om de relatie te beëindigen dit doen om dit soort redenen. In de meeste gevallen vindt een relatiebreuk plaats nadat er een moeilijk op te lossen probleem tussen twee partners is ontstaan. Dit probleem heeft niets te maken het willen leiden van een vrijgezellen bestaan om zodoende uiteindelijk te kunnen genieten van het leven.

In dit artikel willen we je graag uitleggen waarom ex partners zich vaak geen houding weten te geven nadat ze uit elkaar zijn gegaan. Vaak is het zo dat één van de partners zich op een gegeven moment zich geen raad meer weet met de situatie. Dit is doorgaans te wijten aan een opeenstapeling van irritaties, nare ervaringen, onopgeloste conflicten die een partner doet besluiten om een punt achter de relatie te zetten. De partner ziet op een gegeven moment dan geen andere oplossing meer dan de relatie te beëindigen.

Hij of zij kan zich dan moeilijk voorstellen op welke manier de relatie voortgezet zou kunnen worden. Het is dus niet zo dat jij je daar voor verantwoordelijk hoeft te voelen. Bepaalde situaties zijn nu eenmaal erg moeilijk om te overwinnen.

Maar natuurlijk heb jij nog altijd gevoelens voor je ex. Je kunt je vrijwel niet voorstellen dat de relatie op een gegeven moment over zou kunnen zijn, ook al twijfelt je ex op dit moment. Maar hoe kun je nu het beste reageren op een ex-partner niet weet wat hij wil, of zich geen houding weet te geven? Wat kun je doen kom je ex-partner een beslissing te laten nemen waar ben jij je eveneens goed bij kunt voelen? Moet je je ex onder druk zetten of integendeel hem of haar laten zien dat je emotioneel al afstand aan het nemen bent?

Zie hier het antwoord

Mijn ex weet zich geen houding te geven: wat is hiervan de reden ?

Het is heel goed mogelijk dat wanneer je door je ex aan de kant bent gezet de redenen omtrent zijn/haar besluit nog steeds niet duidelijk voor je zijn, maar ook weet je niet wat je ex heeft getriggered om tot dit besluit te komen. Het antwoord hierop hoeft niet altijd meteen te maken te hebben met de kwaliteit van je relatie. Er zijn natuurlijk tal van externe factoren die je ex heeft kunnen doen besluiten om met jou te breken.

Het kan heel goed zijn dat je ex op dit moment een emotionele burn-out doormaakt, maar ook een burn-out op het werk kan van invloed zijn op je relatie. Misschien heb je in de afgelopen maanden al gemerkt dat je ex meer dan normaal behoefte had om alleen te zijn. Bepaalde veranderingen in het leven hebben doorgaans eveneens invloed op de liefdesrelatie. Zodra er een bepaalde moeilijke veranderingen plaatsvinden worden ook andere aspecten in het leven aan de kaak gesteld. In dergelijke gevallen kijken we ook vaak naar de kwaliteit van onze liefdesrelatie en vragen we ons af of deze nog voldoende veiligheid en geborgenheid biedt om deze veranderingen het hoofd te kunnen bieden.

Ook kunnen bepaalde gebeurtenissen met de familie of schoonfamilie van invloed zijn op het besluit van je ex om met je te breken, zeker als meerdere malen is gebleken dat er geen gemakkelijke oplossingen te vinden zijn. Maar doorgaans is het besluit gebaseerd op factoren die te maken hebben met de kwaliteit van de relatie. Denk bijvoorbeeld aan sleur, dagelijkse conflicten, vreemdgaan. Alles bij elkaar kunnen al deze factoren dan net de druppel zijn voor je ex om geen uitweg meer te zien . Het is normaal dat partners op een gegeven moment in een fase komen waarbij ook de kwaliteit van de relatie op de proef wordt gesteld.

Moet je je ex onder druk zetten om hem of haar terug te krijgen?

Eén van de oplossingen die vaak wordt gekozen is het stellen van een ultimatum! Maar let op: dit is zeker niet de meest effectieve manier. Als je je ex onder druk zet of hem of haar voor een ultimatum zet, dan ben je feitelijk je ex aan het manipuleren en dat is uiteraard nooit de juiste manier…
De meeste mensen die hun ex terugwinnen begaan deze fout.

Zeker als je ex een emotionele burn-out heeft is dat niet de meest aangewezen weg.

Het moge duidelijk zijn dat in dergelijke situaties conflicten zoveel als mogelijk moeten worden voorkomen omdat dat juist voor verwijdering zorgt in plaats van toenadering

We zijn ons er zeker van bewust dat als je ex je heeft gedumpt het niet gemakkelijk is, maar het is nooit goed om er haast achter te zetten, als je je ex terug wilt winnen.

Er zijn twee uitkomsten mogelijk wanneer je je ex manipuleert of onder druk zet: je ex komt terug of je drukt je ex nog verder van je weg… Als je ex dan terugkomt dan is dat meestal gebaseerd op angst en niet omdat hij of zij gevoelens voor je heeft.

Je zult er snel achterkomen dat de kans groot is dat je ex er weer vandoor gaat omdat er onvoldoende basis is om verder te gaan. In het andere geval kan je ex besluiten om je te blokkeren en je nooit meer terug te zien. Wanneer je zegt mijn ex weet zich geen houding te geven kun je beter heftige technieken zoals manipulatie en onder druk zetten vermijden.

De behoeften van je ex beter begrijpen om hem of haar terug te winnen

Ik hoop dat je me goed begrijpt maar ik pretendeer zeker niet dat je ex terug komt door alleen geduldig te zijn en af te wachten wat er gebeurt. Het terugwinnen van een ex-partner, zeker wanneer je ex psychisch in de knel zit, zal je niet gaan lukken door het stellen van een ultimatum of het passief afwachten. Je kunt beter een duidelijk plan opstellen waarbij je leert je niet als slachtoffer op te stellen. Op dit moment ben je hoogstwaarschijnlijk meer reactief dan actief: je handelt al naar gelang het gedrag van je ex, zonder er boven te staan. Dit is een klassieke fout en we willen je voorstellen dat je eerst boven de situatie leert te staan.

Het is in ieder geval heel belangrijk dat je eerst probeert het gedrag van je ex te doorgronden. En dat begint bij het begrijpen van de breuk en de redenen waarom je deze crisis doormaakt. Overigens kunnen we je hiermee helpen door het programma van Breuk tot Doorbraak voor te stellen

Zodra je de breuk beter begrijpt is het gemakkelijker om technieken toe te passen die toegespitst zijn op jouw situatie. Wanneer een ex twijfels heeft over de relatie bestaan er speciale methodes om hier goed op in te spelen. Wil je liever antwoord op vragen die betrekking hebben op je eigen situatie dan willen we je uitnodigen om een afspraak te maken met top relatiecoach Marjolein (auteursnaam Marjolein) van den Berghe.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl