• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mijn ex wil me niet meer zien en ik vraag me af waarom

Mijn ex wil me niet meer zien. Waarom eigenlijk?

Je hebt de indruk dat je ex je niet meer respecteert nu de breuk een feit is? Waardering is ver te zoeken en de redenen van het vertrek van je ex zijn ook nog steeds mysterieus? Hoe lok je zijn of haar reactie uit op een dergelijk gecompliceerd gedrag?

Als er iets is wat mysterieus genoemd kan worden, dan is het wel het gedrag van je ex. Je zou het liefst een kleine geheime camera willen zijn en de huiskamer van je ex willen bespioneren om te zien wat hij of zij uitspookt. Ook zou je het liefst in de hersenen willen kruipen van je ex om te kunnen begrijpen wat je ex je verwijt en waarom dat is. Het liefst wil je antwoord op de vraag “hoe krijg ik mijn ex terug” ?

Het doel van een veroveringsmethode is boven al deze onbeantwoorde vragen te staan. De gevoelens die ontstaan nadat je vragen onbeantwoord blijven kunnen je moraal volledig naar beneden halen en je beletten door te gaan met je leven. We zullen in dit artikel trachten je enkele antwoorden op deze vragen te geven.

Waarom is mijn ex zo afstandelijk?

De beslissing om een  punt achter de relatie te zetten is nooit makkelijk, hetzij voor jezelf, hetzij voor je ex. Een relatiebreuk is feitelijk synoniem aan de malaise van je relatie, en je ex kon er ongetwijfeld niet meer tegen.

Je begrijpt niet waarom je ex afstand wilt nemen, noch zijn/haar verlangen de vrijheid weer te beleven, en toch weten we zeker dat je dezelfde gevoelens had toen jij de persoon was die besloot om een relatie te beëindigen.

Als dit je eerste relatie betreft kun je je ook moeilijk verplaatsen in de positie van je ex.

Probeer dat echter wel te doen en probeer ook te begrijpen dat afstand nemen het gevolg is van zich niet meer gelukkig voelen in de relatie. Het verlangen om definitief de relatie te verbreken is dan sterker dan het verlangen om te communiceren.

Waarom is mijn ex boos op me?

Je vindt dat het gedrag van je ex niet op zijn plaats is en dat je het niet verdient. Ook heb je de indruk dat je ex steeds meer een hekel aan je krijgt, wat je ook doet, het is altijd verkeerd. Je vindt het natuurlijk onbegrijpelijk dat je ex je altijd lieve woordjes influisterde, en dat dit nu ontspoord is in een soort van vijandelijk gedrag.

Bedenk dat het resultaat van dit gedrag de som is van problemen die zich hebben opgestapeld over een langere periode. Je ex heeft je wellicht dingen verweten waar je niet naar hebt willen luisteren, of gewoonweg niet hebt gehoord. Of je hebt steeds weer beloofd je gedrag te veranderen, maar kwam je tot de ontdekking dat dat zeker niet gemakkelijk was en dat je na enige tijd je toch weer in het oude patroon verviel, dit tot ergernis van je ex.

Het lijden van je ex is groot en hij/zij heeft het gevoel dat je niet er alles aan hebt willen doen om de relatie een kans te geven.

Maar ik ben veranderd. Waarom wil mijn ex mij dan niet zien?

Het is een logisch gevolg op wat we je hiervoor vertelden. Je ex wil daarom op dit moment ook helemaal niet zien dat je veranderd bent en hij of zij wil ook niet terugkomen op zijn of haar beslissing.

Dus denk eens na over deze vraag: wat voelt je ex? Het is duidelijk dat je ex angst heeft om dezelfde relatie aan te treffen en dat hij of zij zich niet kan ontplooien. Het is duidelijk dat je tijd moet nemen voor jezelf om een nieuwe verbeterde versie te creëren van jezelf om zodoende, zonder dat het nodig is je ex te overtuigen, die aantrekkingskracht uit te stralen die onweerstaanbaar zal zijn voor je ex.

Je ex hoopt ongetwijfeld dat de tijd alle wonden zal helen, en dat de afwezigheid van contact je zal aansporen aan jezelf te werken en je fouten in te zien. Zorg dat je niet overrompeld wordt door het feit dat je ex je niet meer wilt spreken of zien maar probeer hiervoor meer begrip te krijgen.

Het terugwinnen van je ex kost nu eenmaal tijd en veel geduld. Helaas is het zo dat veel mensen geen geduld hebben en maar op 1 ding uit zijn: het zo snel mogelijk bevredigen van de behoeften. Als je wilt kunnen we het er samen eens over hebben.  Klik daarvoor hier op deze link om de mogelijkheden te zien

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Goedenavond, Michelle !

  Mijn ex en ik waren 1,5 jaar samen en net een maand verloofd toen hij op 10 mei dit jaar een einde heeft gemaakt aan onze relatie. We woonden toen bijna 8 maanden samen. Ik zal het even verduidelijken door te zeggen dat ik hem ten huwelijk heb gevraagd. Het is zo dat hij vaak begon over trouwen en we hadden daar geregeld gesprekken over. Ik heb hem tijdens die gesprekken gezegd dat trouwen voor mij geen meerwaarde is om gelukkig te zijn in een relatie. Maar door een tijdje er over na te denken, besloot ik toch om hem ten huwelijk te vragen. Hij was heel ontroerd en zei direct ‘ja’.

  Aan liefde was er duidelijk geen gebrek en alles ging goed tot die ene avond van de breuk. Ik voelde het totaal niet aankomen en voor mij was dat toen een enorme klap. Hij is na een weekje vertrokken en had bijna al zijn spullen meegenomen. Ik heb toen besloten van zelf geen contact te zoeken en hem alle tijd en ruimte te geven. Hij had mij inmiddels overal verwijderd op social media. Van zelf geen contact op te nemen bleek wel te werken, want hij stuurde af en toe berichten. Het contact bleef sereen en zonder harde woorden. Na bepaalde berichten, begon ik het gevoel te krijgen dat hij mij op één of andere manier niet kon loslaten.

  Zaterdagavond, anderhalve week geleden, vroeg hij of ik zondag tijd had. Ik wist dat hij toen zijn laatste spullen wou komen ophalen. Hij is toen ’s middags langsgekomen. Toen ik hem zag aankomen, werd ik heel zenuwachtig. Ik heb me toen wel sterk gehouden. Hij is toen een uur gebleven en we hebben gepraat over stomme dingen, want we hebben zelfs nog wat gelachen. Een diepgaand gesprek hebben we niet gevoerd, hoewel ik dat wel wou. Maar ik nam een afwachtende houding aan en ik wou hem zelf de richting van het moment laten bepalen. Hij is vertrokken en hebben op een fijne manier ‘afscheid’ genomen.

  Zondagavond kreeg ik van hem een heel lang bericht waarin dat hij het zo fijn vond bij mij in mijn appartement en dat hij precies terug thuis kwam in zijn geboortedorp. Hij vertelde me ook dat hij mij verschrikkelijk mist en probeert verder te gaan zonder mij, maar dat het heel moeilijk ging. Hij besefte dat hij mij had gekwetst, alsook mijn familie waar hij een hele goede band mee had.

  Ik heb dat toen even laten bezinken en de dag nadien(ma 8 juli) heb ik hem gecontacteerd. Maar hij had toen een brief aangekregen van een instantie om zijn hond, die hij had achtergelaten bij mij, om van eigenaar te veranderen. Uiteindelijk bleek dit een een misverstand te zijn, maar ik vrees dat die brief er geen goed aan heeft gedaan. Zondagavond zat hij volgens mij weer even op een roze wolk, maar toen hij die brief onder ogen kreeg, kwam hij weer met zijn beide voeten op de grond. Hij zal wel tot het besef zijn gekomen dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. Dit zijn pure veronderstellingen, maar ik zit er vervolgens mij niet veel naast.
  De komende dagen verliep het contact wat stroef op messenger. Hij antwoorde heel kort en reageerde zelfs niet meer op een aantal berichten. Daarom heb ik dan ook besloten om hem zelf niet meer te contacteren

  Vanavond(16/07) kreeg ik van hem een sms dat het goed was dat mijn ouders zijn hond mochten overkopen. Na wat praktisch gedoe, begon ik de andere richtig uit te gaan. Ik zei letterlijk in dat bericht:”Ik neem aan dat we elkaar niet meer gaan zien als de verkoop afgehandeld is?!” Waarop hij zei: “Beter van niet, want dan lijkt voor ons allebei het beste!”
  Ik heb hem een sms gestuurd waarin ik zijn keuze respecteer en dat ik verder mijn plan trek. Ik heb er ook bijgezet dat ik hem bedankte voor de tijd dat hij mij gelukkig heeft gemaakt en dat ik onze mooie herinneringen zal koesteren.

  Het doek is gevallen! Uiteraard heb ik het er nu héél moeilijk mee, want ik wil hem zo graag terug! De afstand is ook wel een moeilijke factor, want hij woont 120 km van bij mij vandaan. Dus, ik weet niet meer wat ik moet doen ! 🙁

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG