1

Mijn ex wil me niet meer zien en ik vraag me af waarom

Mijn ex wil me niet meer zien. Waarom eigenlijk?

Je hebt de indruk dat je ex je niet meer respecteert nu de breuk een feit is? Waardering is ver te zoeken en de redenen van het vertrek van je ex zijn ook nog steeds mysterieus? Hoe lok je zijn of haar reactie uit op een dergelijk gecompliceerd gedrag?

Als er iets is wat mysterieus genoemd kan worden, dan is het wel het gedrag van je ex. Je zou het liefst een kleine geheime camera willen zijn en de huiskamer van je ex willen bespioneren om te zien wat hij of zij uitspookt. Ook zou je het liefst in de hersenen willen kruipen van je ex om te kunnen begrijpen wat je ex je verwijt en waarom dat is. Het liefst wil je antwoord op de vraag “hoe krijg ik mijn ex terug” ?

Het doel van een veroveringsmethode is boven al deze onbeantwoorde vragen te staan. De gevoelens die ontstaan nadat je vragen onbeantwoord blijven kunnen je moraal volledig naar beneden halen en je beletten door te gaan met je leven. We zullen in dit artikel trachten je enkele antwoorden op deze vragen te geven.

Waarom is mijn ex zo afstandelijk?

De beslissing om een  punt achter de relatie te zetten is nooit makkelijk, hetzij voor jezelf, hetzij voor je ex. Een relatiebreuk is feitelijk synoniem aan de malaise van je relatie, en je ex kon er ongetwijfeld niet meer tegen.

Je begrijpt niet waarom je ex afstand wilt nemen, noch zijn/haar verlangen de vrijheid weer te beleven, en toch weten we zeker dat je dezelfde gevoelens had toen jij de persoon was die besloot om een relatie te beëindigen.

Als dit je eerste relatie betreft kun je je ook moeilijk verplaatsen in de positie van je ex.

Probeer dat echter wel te doen en probeer ook te begrijpen dat afstand nemen het gevolg is van zich niet meer gelukkig voelen in de relatie. Het verlangen om definitief de relatie te verbreken is dan sterker dan het verlangen om te communiceren.

Waarom is mijn ex boos op me?

Je vindt dat het gedrag van je ex niet op zijn plaats is en dat je het niet verdient. Ook heb je de indruk dat je ex steeds meer een hekel aan je krijgt, wat je ook doet, het is altijd verkeerd. Je vindt het natuurlijk onbegrijpelijk dat je ex je altijd lieve woordjes influisterde, en dat dit nu ontspoord is in een soort van vijandelijk gedrag.

Bedenk dat het resultaat van dit gedrag de som is van problemen die zich hebben opgestapeld over een langere periode. Je ex heeft je wellicht dingen verweten waar je niet naar hebt willen luisteren, of gewoonweg niet hebt gehoord. Of je hebt steeds weer beloofd je gedrag te veranderen, maar kwam je tot de ontdekking dat dat zeker niet gemakkelijk was en dat je na enige tijd je toch weer in het oude patroon verviel, dit tot ergernis van je ex.

Het lijden van je ex is groot en hij/zij heeft het gevoel dat je niet er alles aan hebt willen doen om de relatie een kans te geven.

Maar ik ben veranderd. Waarom wil mijn ex mij dan niet zien?

Het is een logisch gevolg op wat we je hiervoor vertelden. Je ex wil daarom op dit moment ook helemaal niet zien dat je veranderd bent en hij of zij wil ook niet terugkomen op zijn of haar beslissing.

Dus denk eens na over deze vraag: wat voelt je ex? Het is duidelijk dat je ex angst heeft om dezelfde relatie aan te treffen en dat hij of zij zich niet kan ontplooien. Het is duidelijk dat je tijd moet nemen voor jezelf om een nieuwe verbeterde versie te creëren van jezelf om zodoende, zonder dat het nodig is je ex te overtuigen, die aantrekkingskracht uit te stralen die onweerstaanbaar zal zijn voor je ex.

Je ex hoopt ongetwijfeld dat de tijd alle wonden zal helen, en dat de afwezigheid van contact je zal aansporen aan jezelf te werken en je fouten in te zien. Zorg dat je niet overrompeld wordt door het feit dat je ex je niet meer wilt spreken of zien maar probeer hiervoor meer begrip te krijgen.

Het terugwinnen van je ex kost nu eenmaal tijd en veel geduld. Helaas is het zo dat veel mensen geen geduld hebben en maar op 1 ding uit zijn: het zo snel mogelijk bevredigen van de behoeften. Als je wilt kunnen we het er samen eens over hebben.  Klik daarvoor hier op deze link om de mogelijkheden te zien

Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG