Mijn ex wil mij terug. Wat kan ik nu doen?

Mijn ex wil mij terug! Help! Wat moet ik nu doen? 

Als je besluit om een relatie te beëindigen, zul je niet over één nacht ijs gaan. Er kan een specifieke aanleiding zijn, er kan een ander in het spel zijn. Maar het kan ook zijn dat koek op is. Dat de sleur in de relatie is gekomen en deze als het ware langzaam dood is gebloed. Wat de reden ook is, of jij nu de beslissing neemt, de ander of misschien wel samen. Als een relatie over is, zal dit gepaard gaan met liefdesverdriet. Verdriet om wat er was en nooit meer zal zijn.

Maar soms krijgen mensen spijt. Mijn ex wil mij terug is een simpele korte zin. Maar daar zit natuurlijk een hoop achter en daar komen veel emoties bij kijken.

Mijn ex wil mijn terug; maar wat als je ex jouw beslissing niet accepteert?

Want wat als je ex jouw beslissing niet kan accepteren? Of terug komt op zijn of haar of jullie gezamenlijke beslissing om uit elkaar te gaan? Wat als hij of zij spijt krijgt en er alles aan wil doen om je terug te krijgen? Om te beginnen is dit natuurlijk heel vleiend. Het is altijd leuk als iemand moeite voor je wilt doen. Het maakt dat je je speciaal en geliefd voelt.

Mijn ex wil mij terug zul je denken, maar wil jij dat ook? Een ex is niet voor niets je ex natuurlijk. Maar aan de andere kant zijn jullie ook weer niet voor niets samen geweest. Dan is er ooit iets geweest wat jullie in elkaar aantrok en dit zit er misschien nog steeds wel.

Het is zeker de moeite waard om dit te onderzoeken voordat je een definitieve beslissing neemt. Want hoe vleiend het ook is als je ex je terug wilt, ook hierbij moet je niet over één nacht ijs gaan natuurlijk. Het is belangrijk dat je tijd neemt en zaken goed tegen elkaar afweegt. Ook is jet belangrijk om te achterhalen waarom je ex je terug wilt. Mist hij jou echt of mist hij of zij een maatje? Of misschien is hij of zij wel jaloers en wil hij of zij niet dat je met iemand anders omgaat. En gaat het dus niet persé om jou maar om een soort eergevoel.

Wat als jij ook terug bij je ex wilt zijn?

Maar het mooiste is natuurlijk als jullie allebei tot de conclusie komen dat jullie elkaar terug willen. Dat jullie beseffen dat je misschien moeilijk met, maar zeker niet zonder elkaar kunt leven. Soms moet je ook even afstand van elkaar nemen om dit te kunnen beseffen. Je gaat vaak pas iets missen als het er niet meer is. Ook zul je je ex en je relatie meer gaan waarderen als het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend is. Soms is het fijn om even afstand te nemen van iets om goed na te kunnen denken over wat je wilt.

Als jullie beide terug bij elkaar willen komen is dit een goede basis om jullie relatie nieuw leven in te blazen. Om te proberen te leren van het verleden en zo samen een nieuwe, mooie toekomst op te bouwen. Aan een relatie moet je blijven werken, niets gaat vanzelf. Je kunt nog zo’n goede relatie hebben, maar als je er verder geen moeite voor doet, zal dit niet zo blijven. Liefde is eigenlijk een werkwoord, iets waar je aan moet blijven werken. Blijf moeite voor elkaar doen en neem niets voor lief. Waardeer wat je hebt, blijf elkaar verrassen en verwennen. Laat elkaar merken en voelen dat je die ander speciaal vindt en blijf tijd voor elkaar maken.

Mijn ex wil mij terug. Wat kan ik nu doen? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties