Ontvang het gratis rapport +

"In 11 Stappen Terug Bij Je Ex"

videolessen direct in je inbox

liefdesverdriet wordt erger

Mijn liefdesverdriet wordt erger…

Uit elkaar gaan is niet niks. Waar mensen een hele tijd samen zaken hebben gedeeld en samen heel wat hebben beleefd, moeten ze nu verder als zonder de ander. Dat kan soms zeer zwaar worden. Zeker wanneer men nog steeds van de ander houdt. Dat kan liefdesverdriet opleveren.

Mijn liefdesverdriet maakt mij apathisch

Het verdriet, de pijn, de eenzaamheid die het beëindigen van een relatie met zich meebrengt, is niets unieks. Besef dat dat voor iedereen geldt. Dat maakt het niet minder pijnlijk, maar misschien wel wat draaglijker. Ook geldt dat alles zijn tijd nodig heeft. Alles went, mits men het tijd gunt. Hiermee wordt niet bedoeld dat het een kwestie van afwachten is tot het op houdt. Wel, dat het niet continu de aandacht mag blijven vragen, want je moet wel verder.

Maar mijn liefdesverdriet wordt erger. Als dat het geval is, wordt het tijd om deskundige hulp in te roepen. Hier geldt dat er meer aan de hand is dan men zelf kan verwerken. Misschien legt de eenzaamheid een te grote wissel op je. Het liefdesverdriet wordt erger doordat je gezelschap mist. De oplossing om dan een kroeg te zoeken waar mensen zijn, is geen oplossing. Dat verlegt alleen het probleem. Eerst gold het liefdesverdriet wordt erger. Daarna geldt dat het kroegbezoek van dien aard is dat je slechter functioneer. Dat heeft weer allerlei gevolgen. Dat kan de baan kosten of schulden opleveren. Laat het niet zo ver komen, want dat loont nooit.

Wat kan ik er aan doen?

Uiteindelijk begint alles bij jezelf.

* Welke stappen heb je gezet toen je merkte ‘mijn liefdesverdriet wordt erger’?

* Ben je bij de pakken neer gaan zitten?

* Heb je geprobeerd te achterhalen waarom dat zo is?

* Heb je het gevoel dat je er niets aan kunt doen?

* Heb je er al met iemand over gesproken? Met wie? Vrienden, collega’s, familie?

* Heb je al hulp gezocht?

Liefdesverdriet is iets heel persoonlijks waar jezelf aan moet werken. Dankzij een stuk ondersteuning, die je op weg helpt, die je op gang houdt en die je zo nu en dan weer even wakker schudt, kan dit probleem worden opgelost.

Dankzij goede en gerichte ondersteuning van een daarvoor opgeleide deskundige lukt het om het gevoel van “mijn liefdesverdriet wordt erger”, om te zetten in “ik vind het heel erg jammer dat mijn relatie geëindigd is. Maar ik moet verder met mijn leven.”

Dat betekent niet dat de oude relatie geen plek meer heeft of geen waarde. Integendeel dit betekent dat de oude relatie een goede plek heeft gekregen. Maar dat er ook plek is, op den duur, voor een nieuwe relatie. Dat je weer openstaat voor andere mensen en niet in jezelf weggekropen in de hoek gaat zitten.

Een relatie aangaan of beëindigen betekent je openstellen voor verandering

Wanneer je aan een relatie begint ben je vaak verliefd en gaat alles vanzelf. Het enige wat je wilt is bij die ander zijn. Duurt de relatie een tijdje dan wordt dit gevoel minder. Natuurlijk ben je blij om bij de ander te zijn, maar die drang om er de hele dag bij te zijn, is verminderd. Dat moet ook wel, anders zouden we niet kunnen functioneren.

Een relatie in stand houden vereist inzet en werk. Elkaar laten weten dat je van elkaar houdt, is niet vanzelfsprekend. Wanneer een relatie eindigt, gelden eigenlijk ook een aantal regels.

* Probeer elkaar te respecteren.

* Blijf goed omgaan met elkaar.

* Zoek niet steeds de grens op, waardoor het regelmatig escaleert.

* Dat alles kan een hulpverlener je aanreiken.

* Dat kunt je leren, door de emoties te leren doorgronden en aan te voelen. Dat geldt ook als je het gevoel hebt mijn liefdesverdriet wordt erger.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG