Mijn relatie is over, wat nu?

Mijn relatie is over en ik weet niet wat ik nu moet doen. Ik zou zo graag mijn ex terug willen krijgen. Maar hoe?

Iedereen wiens relatie weleens op de klippen gelopen is, heeft zich daarna afgevraagd: wat nu? Nadat je de eerste shock misschien in eerste instantie alleen verwerkt, schakel je als een soort zelfhulptherapie waarschijnlijk al snel je vertrouwde hulptroepen in. Je hebt liefdesverdriet, je belt je beste vriendinnen (of vrienden) op en vertelt hun onverbloemd het slechte nieuws: “Lieverds, ik moet jullie wat vertellen: mijn relatie is over.” Als het enigszins betrouwbare hulptroepen zijn, staan ze in een mum van tijd bij je op de stoep ‒ of sleuren je bij gebrek aan eigen woonruimte mee naar het café ‒ waarna je wordt overladen met steunbetuigingen en opbeurende opmerkingen in de trant van “het ging al een tijdje niet meer goed”, “je bent sterk, je kunt het zeker alleen bolwerken” of “het is nu even moeilijk, maar vergeet niet: na regen komt altijd weer zonneschijn“.

Al deze woorden van je vrienden zijn natuurlijk goed bedoeld, als een echt steuntje in de rug dat je nu even nodig hebt, maar nadat het bezoek vertrokken is en je de lege wijnglazen in een stil huis staat om te spoelen of eenzaam terugkeert van het café, slaat de twijfel weer toe: wil ik echt alleen verder of toch niet?

Mijn relatie is over, accepteer ik het of niet?

Een relatie kan natuurlijk altijd stuklopen, daar kunnen eindeloos veel redenen voor zijn, eigenlijk te veel om op te noemen. Je kunt bijvoorbeeld uit elkaar groeien of de liefde kan ongemerkt plaats hebben gemaakt voor iets wat meer lijkt op een vriendschap. In dat geval denk je natuurlijk: mijn relatie is over, het is jammer dat het zo gelopen is, maar uiteindelijk is het voor ons allebei op de lange duur waarschijnlijk de beste oplossing.

Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn: een fikse en nogal uit de hand gelopen ruzie, een meningsverschil over eventuele kinderen, een onbedoeld slippertje van een van beide partners of een gevalletje van ‘wel houden van, maar maar moeilijk kunnen samenwonen’.

Dan kan de relatie wel over zijn, terwijl de liefde tussen twee personen dat nog niet is.

Wat doe je dan? Accepteer je op zo’n moment dat de relatie over is en verwerk je het verdriet over deze mislukte relatie, terwijl je weet dat er nog steeds liefde in het spel is, of zoek je naar een oplossing, omdat je niet bereid bent zo gemakkelijk op te geven? Als je voor die laatste optie kiest, is al het goedbedoelde advies van je vrienden misschien niet genoeg.

Mijn relatie is over, maar ik wil een nieuwe kans: hoe pak ik dat het best aan?

Je hebt veel nagedacht, uren met je vrienden gepraat en je bent tot het besluit gekomen dat je je ex echt terug wilt. Wat er in het verleden ook fout is gegaan, je wilt het zeker nog een keer proberen, want de liefde is nog altijd aanwezig. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoe ga je te werk om je ex-partner terug te winnen?

Natuurlijk kun je met je vrienden blijven praten. Zij kennen je immers en kunnen je bij al je beslissingen ondersteunen. Toch kun je jezelf afvragen of zij, ondanks hun goede bedoelingen, wel de juiste relatie-experts voor jouw probleem zijn.

Zijn ze bijvoorbeeld wel objectief genoeg om beide kanten van het verhaal bij de oplossing te betrekken en weten zij wel genoeg van relatiepsychologie? Niet altijd en als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, ga dan op zoek naar professionele hulpmiddelen die je kunnen helpen je ex weer te heroveren.

Blijf vooral niet afvragen: mijn relatie is over, wat nu? Onderneem actie!
>> Inschrijven voor de gratis ex terug training (11-delige videoserie) en het ontvangen van het nr 1 geheim rapport doe je door hier te klikken of door je in te schrijven in het formulier hieronder

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG