Moet Ik Hem Vergeten?  5 Redenen Waarom Je Hem Moet Loslaten

Moet ik hem vergeten? Je hebt een relatie. Het gaat niet meer zo lekker eigenlijk. Al weken niet, maanden niet eigenlijk, misschien al bijna een jaar. Diep in je hart weet je dat het zo niet langer kan, maar je twijfelt of je wel in staat bent om de juiste beslissing te nemen.

In mijn vorig artikel “Moet Ik Hem Loslaten” gaf ik al 5 redenen aan om een partner los te laten. Hier is het vervolg, met nog 5 keiharde redenen om je ex of foute partner te vergeten en voorgoed ‘goodbye’  te zeggen.

Reden nr 6 om hem te vergeten: een foute partner is van negatieve invloed op alle terreinen in je leven

Ik heb het keer op keer meegemaakt met mijn coachees. Op een dag kom je hem tegen, de foute man. Je vrienden zien het meteen en zeggen het je ook (zeker goede vrienden). Je negeert hun opmerkingen en je verdedigt hem. Of je zegt dat je het met hen eens bent maar dan ga je toch je eigen weg. Je vrienden beginnen steeds meer afstand van je te nemen want het is duidelijk: je slaat hun adviezen in de wind, of je laat hen vallen voor die man.

Je voelt je ellendig zo zonder vrienden. Omdat je je ellendig voelt heeft dat ook zijn weerslag op de productiviteit in je werk. Vervolgens weer op je relatie met familieleden. Voor je het weet staat je hele leven maar om één ding centraal: HEM! Maar toch, af en toe dat stemmetje in je hoofd “moet ik nu blijven of moet ik hem vergeten”. Diep in je hart weet je het antwoord best wel…

Bedenk dat als je echt gelukkig bent met een man, dan is dat ook van invloed op andere dingen in je leven. Hoe veiliger en stabiel je relatie is, des te beter je zult functioneren op alle terreinen in je leven.

Reden nr 7 om hem te vergeten: hij wil jou niet, waarom zou je hem nog willen?

Dit is een bittere pil voor je, maar dit is wel het ENIGE waar je je zorgen om zou moeten maken: het feit dat je je niet geliefd voelt en hij niet ziet hoeveel je waard bent.

Stop met analyseren of je hem moet vergeten en laten gaan en hou het simpel.

  • Vraagt hij je niet om met je uit te gaan? Hij wil niet weten en ziet niet hoe leuk je bent
  • Vraagt hij niet of je zijn geliefde wilt zijn? Hij interesseert zich niet voor je en wil er ook geen moeite voor doen
  • Wil hij de stap niet maken om een relatie met je aan te gaan? Hij wil niet in jou investeren
  • Hij vraagt je niet om met hem te trouwen? Hij wil niet dat jij zijn leven verrijkt

Het is niet omdat hij dit niet wil weten, niet ziet of niet wil zijn of doen dat het ook nooit zal veranderen. Maar…dit zou wél zo moeten zijn, zeker binnen een redelijke termijn. Is dit niet het geval dan wordt het tijd om hem te vergeten en los te laten.

Vertrouw op je gezonde verstand. Als je vriend na een jaar ‘het nog niet weet’ en hij heeft je nog steeds niet aan zijn familie voorgesteld, dan is de kans zeer groot dat hij je nooit als een vriendin zal willen zien.

Reden nr 8 om hem te vergeten: het is niet OK

Is je relatie verre van ideaal? Dan is het gemakkelijker om te bedenken ‘ok zo erg is het niet’, dan om er daadwerkelijk iets aan te doen. “Misschien verdien ik het niet om een leuke man te hebben’ , ‘wie wil er nu een relatie met mij?’ ‘als hij voor me zou kiezen, zou ik me misschien op den duur gaan vervelen’ ‘ik heb geen tijd voor een echte relatie’ ‘ik wil geen vriend’. Het zijn allemaal tools om de situatie gemakkelijker te maken. Je kunt zo ook wat meer emotioneel afstand nemen, zodat de pijn dragelijker wordt.

Maar geloof me, het zijn geen effectieve tools, en als hij je afwijst na een ongezonde relatie, dan zal het net zoveel pijn doen dan wanneer je een gezonde relatie had. Sterker nog: het zal zelfs pijnlijker zijn. Wanneer hij een gezonde relatie beëindigt, dan kun je nog zeggen dat je tenminste nog fijne momenten hebt gekend.

Reden nr 9 – negatieve zelfpraat tegengaan

Wanneer een man niet in staat is om jouw persoonlijke eigenschappen te waarderen dan vertel je jezelf dat je “niets beter waard bent dan wat je nu hebt”

Misschien leg je de schuld bij hem, maar feitelijk kwets je jezelf alleen maar. Sommige mannen zien het gewoon echt niet. Je doet jezelf pijn om in de relatie te blijven. Je zegt tegen jezelf “ik ben niet goed genoeg” of “ik ben niet knap genoeg”, of “ik ben niet interessant genoeg” “ik kan niets beters vinden” etc. etc.

Het is soms erg moeilijk om dit allemaal toe te geven. Maar wees aardig voor jezelf, Zeg positieve en motiverende dingen over jezelf en herhaal ze veelvuldig!

Reden nr 10 om hem te vergeten – de juiste man woont misschien wel bij jou om de hoek

Ik sta altijd positief in het leven. Als iets me niet lukt dan zeg ik: ok ik heb gefaald, maar het scheelde net 1% of het was me gelukt 😉

Maar stel je zegt dat je de perfecte man hebt gevonden. Hij voldoet in veel opzichten aan de gestelde criteria van wat jij wenst. Op intellectueel, spiritueel, emotioneel en lichamelijk vlak is hij alles wat je ook maar zoekt in een man. Je vindt hem boeiend en hij stimuleert je in vrijwel alles…MAAR aan één of twee dingen voldoet hij niet.

Of een man nu perfect is of niet, als hij zich niet kan commiteren, hij kan de stap niet maken, hij blijft afstand houden, dan is hij NIET de man voor jou. Voordat dat je denkt dat je hebt gefaald, bedenk dan eerst:

  • dat je als de sodejuu aan de slag moet om een leukere vent te vinden
  • dat je je hart open moeten stellen voor de man die jou wel ziet zitten
  • dat je moediger en sterker wordt als je kunt accepteren dat het niet heeft gewerkt, maar dat je er vertrouwen in blijft houden dat het ooit wél zal werken

Als je zou weten dat ‘Mr Right’ bij jou om de hoek zou wonen, en je blijft maar piekeren over de vraag “moet ik hem vergeten? De man die mij niet geeft waar ik naar verlang” waarom zou je je tijd en energie dan nog 1 minuut willen verspillen in ‘Mr Wrong’?

Wil je niet gelukkiger zijn dan dat je nu bent? Meer liefde ontvangen dan je nu ontvangt?

Wat hebben we nu geleerd van dit alles? het antwoord op de vraag “moet ik hem vergeten” is: Als hij na ongeveer een jaar nog steeds emotioneel onbereikbaar blijft voor je en hij zich nog steeds niet echt aan je wil verbinden, dan is het antwoord “Jazeker”.

Wil je meer liefde in je leven? Je wil zekerheid hebben dat je de juiste beslissing maakt? Lees het boek “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” of neem contact met me op of maak een afspraak voor telefonisch consult

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG