1

Nog Steeds Liefde Voor Je Ex? Dan Kan Het Goed komen!

In een relatie wordt niet alleen tijd en energie geïnvesteerd, maar ook emotionele betrokkenheid. Je geeft je partner de ruimte om zichzelf te zijn en tegelijk samen aan de toekomst te bouwen als een koppel. Als je relatie ten onder gaat, dan valt dit plots weg. Je kan je affectie niet meer kwijt maar tegelijk voel je dat je liefde voor je ex nog steeds aanwezig is.

Als de liefde voor je ex echt is

Als koppel heb je een bepaalde structuur georganiseerd waar jullie je aan houden. Een bepaalde routine, een bepaald systeem waar jullie je beiden goed bij voelen. Als dit wegvalt, krijg je te maken met een emotionele leegte. De liefde die je kon geven kan je nu niet meer kwijt. Het is alsof je helemaal afgeremd wordt doordat je geen tederheid meer kan uiten.

Als een relatie stukloopt doordat beide partijen het niet meer zien zitten, kan je de breuk makkelijker verwerken. Anders is het wanneer je nog steeds overloopt van emoties van liefde voor je ex. Je kan het maar niet geloven dat jullie sprookje voorbij is en je wilt er alles aan doen om een nieuwe start te maken.

Lees ook dit artikel: kan het nog goedkomen met mijn ex?

Niets is verloren als je nog steeds liefde voor je ex voelt

Hoe langer je nog verliefd blijft op je ex, hoe groter de kans dat het gaat om echte liefde. Je denkt voortdurend aan je ex en je herinnert je vooral de goede momenten. Je verlangt naar een knuffel, een kus of simpelweg enkele lieve woordjes die in je oor gefluisterd worden.

Als je na verloop van tijd nog steeds met deze emoties kampt, dan weet je dat het de moeite is om het opnieuw te proberen. Zolang gevoelens van liefde en passie in je hart blijven branden, is er nog niets verloren. Alleen moet je dan proberen uit te vissen of ook je ex nog gelooft in jullie relatie.

Probeer in de eerste plaats een lijntje uit te gooien om te zien of je ex toehapt. Maak gemeenschappelijke vrienden duidelijk dat je verder wilt met je ex. Op de een of andere manier zal je ex dit te weten komen. Is je ex nog in je geïnteresseerd, dan zal je dit snel merken. Als je liefde voor je ex al die tijd intact is gebleven, dan kan deze alleen maar sterker worden als het tot een verzoening komt.

Kan het nog goedkomen met mijn ex?

Aan een relatie waarin beide partners stapelverliefd zijn, kleeft vaak een aura van eeuwigdurend geluk. De vonken van de passie springen ervan af, vooral in het begin, totdat een onverwacht conflict onderhuidse spanningen naar boven brengt. De bom barst en jullie relatie komt tot een eind. Toch ben je nog steeds verliefd, waardoor de vraag: kan het nog goed komen met mijn ex? door je hoofd blijft spoken.

Vergeet niet dat fouten maken menselijk is. Je ex is wellicht nu verschrikkelijk boos, en bij jij het ook? Weet dan dat de boze gevoelens snel zullen verdwijnen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je er kent dat je fout bent geweest en dat je spijt hebt van je daden. Als je je nu al zorgen maakt of het goed kan komen tussen jou en je ex, dan zal je ex die onzekerheid opmerken. Dat is geen goede zaak. Als je daarentegen laat zien dat ondanks het feit dat je relatie nu over is nog goed kan komen (je hebt er het volste vertrouwen in), dan zal je ex dat ook gaan denken.

Blijven hopen

Als je relatie op de klippen loopt, blijf je met een leeg gevoel achter. Wanhoop en eenzaamheid vullen je dag. Je had nooit gedacht dat liefdesverdriet je ooit zo zou kunnen overmannen. Maar nu lig je helemaal in de touwen en mis je je ex als nooit tevoren. Toch brandt er diep vanbinnen nog steeds een hevige liefde voor je ex.

“Kan het nog goed komen ondanks wat ik het gedaan?” is een gedachte die je brein helemaal beheerst en je kan aan niks anders meer denken. Maar net omdat je hart nog steeds overloopt van positieve gevoelens voor je ex hoef je de moed nog niet op te geven. Want het is vooral in de liefde dat het spreekwoord: “Het is nooit te laat” vaak van toepassing is geweest en nog zal zijn.

Ik wil dat het weer goed komt. Waar een wil is, is een weg!

Een relatie die stukloopt brengt doorgaans een heleboel drama met zich mee. Dit komt vooral omdat emoties persoonlijk en diep zijn en elk uitgesproken woord daardoor vaak erger lijkt dan het is. Maar het is beter om verwijten niet te persoonlijk te nemen en je ego even te laten voor wat het is.

Want als je een goed lopende relatie wilt, dan hoor je sowieso water in de wijn te doen. Denk eens rustig na op welke vlakken je niet begripvol genoeg bent geweest, of aan de momenten waarop je je wil onnodig ver hebt doorgevoerd ten koste van een gezonde sfeer. In een relatie heeft elke medaille ook een keerzijde en ook je ex hoort dit zelfonderzoek te doen, wil je samen vooruitgang kunnen maken.

Is er van beide kanten voldoende wil om open en bloot de relatieproblemen op te lossen, dan ligt de weg open voor een verzoening. Logisch gevolg is dat het waakvlammetje van jullie liefde weer zal overgaan in een laaiend passioneel vuur.

Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG