Obessief gedrag in de liefde : oorzaak symptomen en oplossingen

Obessief gedrag in de liefde komt vaak voor maar is ook afhankelijk van persoonlijke factoren.

Een relatiebreuk is altijd ingrijpend, een zware beproeving, dit niet alleen als je verlaten bent door je ex, ook voor je ex is het een moeilijke periode.

Je vraagt je af waarom je relatie tot een einde kwam. Ingesleten patronen in de relatie werden te lang ontkend en de veilige dagelijkse routine heeft ongetwijfeld te lang voorop gestaan met als resultaat: je hebt je houvast verloren nadat je je liefde, je ex partner hebt verloren en als je niet oppast verval je al snel in obessief gedrag.

De algehele verwarring na de breuk is groot en heeft een diepe impact op je gedrag. Je bent geneigd om er bepaalde, vooral vertekende en verkeerde, overtuigingen op na te houden, in een isolement te vervallen en vooral ook in zelfmedelijden.

Aan deze reflexen kan echt wel iets gedaan worden, maar eerst zul je inzicht moeten krijgen en je bewust moeten worden van deze symptomen van emotionele afhankelijkheid en vervolgens moeten begrijpen waar ze vandaan komen.

Bekijk ook deze video

 

De symptomen van obsessief gedrag in de liefde: ongefundeerde overtuigingen

Nadat de ex partner is vertrokken treden er vaak gevoelens op van verraad en onrecht. We laten onze gedachten en ideeên leiden door deze gevoelens en daardoor verliezen we onze ware identitieit.

Het lijkt alsof we soms moedwillig onszelf verlagen tot de status van een ‘ neitsnut’ , tot de persoon die niet in staat is om op eigen benen te staan.

Obesessief gedrag in de liefde en emotionele afhankelijkheid ontstaat vaak door kleinerende gedachten over je zelf en het feit dat de ex partner op een voetstuk wordt geplaatst..

Veel mensen die onze artikelen lezen schrijven ons dat ze zonder hun ex niets meer waard zijn., dat ze absoluut niet zonder hem of haar verder kunnen met hun leven.

Oorzaak van obsessief gedrag in de liefde : de afwezigheid van eigenwaarde

Een andere oorzaak van obsessief gedrag in de liefde die evenzeer frappant is is het idee dat we geloven dat we niet in staat zijn om zelf dingen te ondernemen en zich schuldig te voelen.

Je gelooft dat alles je fout is, en je begint je zelfs af te vragen hoe je ex partner ooit verliefd op je is geworden.

Het is dus belangrijk dat je af raakt van het idee dat je ex beter is dan jij, af raakt dat je hem of haar de ruimte geeft om de dominante rol te hebben in de relatie. Stop dus met continu aan de verlangens van je ex te voldoen.

Daag je ex uit, benader hem of haar op een andere manier dan je ex van je verwacht, wees wat mysterieus, probeer niet alles uit te leggen, jezelf continu te verdedigen. Twijfel niet aan jezelf, aan je vermogen om indruk te maken en verval niet in een slachtoffersrol.

Het is niet omdat je hart nu gebroken is dat je ongelijk hebt, dat de fout bij jou ligt. Het gevoel dat je onrecht is aangedaan mag je nooit beletten om gemotiveerd te blijven en te blijven geloven in jezelf. Toon je strijdvaardigheidlust om te stoppen met je obsessieve gedrag om je ex terug te krijgen.

Obsessief gedrag in de liefde: je innerlijke (onbewuste) verzet om vooruit te komen

Het zal je niet onbekend zijn, maar na de relatiebreuk is het zeer belangrijk dat je je middelen vindt en toepast om je leven weer op te bouwen en vorm te geven. Er zijn tal van mogelijkheden om weer zin in het leven te krijgen.

Het begint vaak bij het veranderen van je kleding, je uiterlijk, het vinden van een nieuwe baan, het beoefenen van sport (en het verleggen van je eigen grenzen), het ontwikkelen van je talenten en intellectuele activeiten..

De scheiding van je ex dien je dus concreet te maken door jezelf te uiten in een of meerdere van de hierboven beschreven mogelijkheden. Dit zal je rust geven en je helpen vooruit te komen. Je obsessieve gedrag in de liefde zal dan steeds minder worden.

Het probleem is dat er hardnekkige demonen zijn di de kop op kunnen duiken. Bij voorbeeld: op het moment dat je je net amuseert, dat je afleiding zoekt, kan het gevoel van emotionele afhankelijkheid ten opzichte van je ex kan weer naar boven komen en je kunt je opeens weer schuldig voelen dat je je hebt weten te bevrijden van de pijn en het verdriet.

Dan lijkt het net alsof je je loyaliteit ten opzichte van je ex bent verloren. Je voelt je schuldig dat je je langzaam aan beter begint te voelen., dat je het respect ten opzichte van je ex aan het verliezen bent, maar het tegendeel is waar.

Om van de emotionele afhankelijkheid en obsessief gedrag in de liefde af te komen, is het belangrijk dat je eerlijk naar jezelf gaat kijken en dat je aan de slag gaat met jezelf.

Je zult dus moeten leren weer opnieuw van jezelf te houden , je eigen identiteit terug te vinden en daarvoor dien je je aan een aantal regels te houden: door te stoppen met je ex te contacteren en radiostilte in te lassen, door je op jezelf te focussen. Probeer zo snel mogelijk de rust en de vrede in jezelf, weer te vinden en van je verslaving af te komen.

Dit is de sleutel naar je nieuwe zelf en het afleren van obsessief gedrag in de liefde,.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG