Professionele hulp bij liefdesverdriet

Soms is professionele hulp bij liefdesverdriet nodig. Een verbroken relatie kan je je bijzonder diep raken. Normaliter gaan de ergste symptomen als concentratieverlies, verdriet en je ziek, zwak en misselijk voelen na verloop van tijd vanzelf over. Dat kan geheel op eigen kracht, maar kan ook doordat je het weer goed maakt met je ex. Als in de beginfase echter je gebroken hart echt alles in de weg lijkt te staan, is het wellicht tijd om professionele hulp bij liefdesverdriet in te roepen. Maar wanneer ben je toe aan professionele hulp bij liefdesverdriet? En wat is die professionele hulp dan precies?

Professionele hulp bij liefdesverdriet

Je kunt in eerste instantie denken om aan de slag te gaan met mijn liefdesverdriet om je ex terug te winnen en je liefdesverdriet te verzachten. Door de jaren heen heb ik al meer dan 1478 koppels terug bij elkaar gebracht de kans dat dit ook bij jou gaat lukken, is vrij aanwezig. Alleen is de vraag, is je ex terug krijgen wel goed voor jou? als je zoveel verdriet hebt vanwege je ex, is het eerst zaak te werken aan het verwerken van je verdriet. Immers, je ex zal je niet zien staan als je zo ligt weg te kwijen. Ex partners hebben namelijk vrijwel nooit medelijden met de partner die ze hebben gedumpt.

Het lezen van een goed boek of artikel over het verwerken van je liefdesverdriet en het genezen van je gebroken hart kan ook wonderen doen.

Met de aanschaf van ‘Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen’ ontvang je ook nog eens gratis coaching  per email.

boek genees je gebroken hart

Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij een psycholoog. Een gang naar de psycholoog is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en niets om je voor te schamen. Als je geen goed klankbord hebt in de vorm van een ander persoon is de psycholoog een uitkomst. Je hebt hiervoor sowieso een verwijsbriefje van de huisarts nodig.

Zonder verwijzing kunnen de kosten voor gesprekken met een psycholoog aardig oplopen.

Als je eenmaal een aantal keer bij de psycholoog bent geweest, kan deze besluiten je het advies te geven een psychiater te bezoeken. Een psychiater komt in beeld wanneer er sprake is van mentale stoornissen. Een psychiater is een arts, dit in tegenstelling tot een psycholoog.

Hoe dan ook is het belangrijk aan jezelf te werken, met het oog op je eigen welbevinden, maar ook met het oog op dat je een leuk persoon blijft die in staat is nieuwe relaties aan te gaan, of de oude relatie te hernieuwen.

Tekenen aan de wand

Als er al geruime tijd is gepasseerd en je voelt je nog steeds niet beter, kun je klaarblijkelijk niet op eigen kracht je liefdesverdriet te boven komen. Neem als maatstaf voor dat je gevoel in principe zou moeten verbeteren een week of 4. Is het na maanden nog steeds heel erg en kom je niet over je gevoel van gemis heen, dan is professionele hulp bij liefdesverdriet een goede optie. Het heeft ook absoluut geen zin om te lang met je verdriet rond te lopen. Professionele hulp is dus geboden in het geval een lange tijd die verstrijkt zonder verbetering.

Fysieke klachten

Het spreekwoordelijke ziek, zwak en misselijk zijn moet niet werkelijk lichamelijk worden. Als je voelt dat je lichaam echt niet meer goed functioneert, raadpleeg dan altijd een arts. Dit is hoe dan ook geboden als je professionele hulp bij liefdesverdriet wilt inroepen. In het geval dat je lichaam zo tegensputtert dat je niet meer aan de dagelijkse verplichtingen toekomt, is het wellicht tijd om stevigere maatregelen te nemen en iemand te spreken die er zijn beroep van heeft gemaakt je hierbij te helpen.

Drang tot stalken

Als je de onbedwingbare behoefte voelt om je ex in de gaten te houden is er ook iets mis. Natuurlijk is het normaal om benieuwd te zijn wat de ander doet. Het is ook normaal om te hopen dat het ooit weer goed komt met je ex. Maar als dit leidt tot de neiging tot het lastigvallen van je ex, is het ook tijd professionele hulp bij liefdesverdriet in te roepen. Dit vergt een verre mate van zelfkennis, maar stalken heeft de neiging om van kwaad tot erger te gaan.

Boosheid

Als je een intense mate van boosheid voelt die niet overgaat, kun je ook een deskundige raadplegen om tot de bodem uit te zoeken waarom je zo boos bent. In het begin kan het zeker een normale emotie zijn, een verbroken relatie is dat ook een vervelende situatie waar in de meeste gevallen twee schuld hebben. Blijven hangen in een intens gevoel van boosheid schaadt echter je functioneren. Ook hier is het belangrijk vooral aardig te zijn voor jezelf en in ieder geval te overwegen professionele hulp in te schakelen.

wil je professionele hulp bij liefdesverdriet? Vraag dan een telefoongesprek aan door hier te klikken

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG