Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Professionele hulp bij liefdesverdriet

Professionele hulp bij liefdesverdriet

Soms is professionele hulp bij liefdesverdriet nodig. Een verbroken relatie kan je bijzonder diep raken.

Normaliter gaan de ergste symptomen als concentratieverlies, verdriet en je ziek, zwak en misselijk voelen na verloop van tijd vanzelf over. Dat kan geheel op eigen kracht, maar kan ook met een professional. Zeker als je in de beginfase moeite hebt om over je gebroken hart heen te komen, is het wellicht tijd om professionele hulp in te schakelen. Maar wanneer ben je toe aan professionele hulp bij liefdesverdriet? En wat is die professionele hulp dan precies?

Professionele hulp bij liefdesverdriet

Je kunt in eerste instantie denken om aan de slag te gaan met je  liefdesverdriet door het terugwinnen van je ex. Je denkt dat je daarmee je liefdesverdriet kunt verzachten.

Door de jaren heen heb ik tallozen mensen geholpen om over hun liefdesverdriet heen te komen. Dat doe ik aan de hand van hypnotherapie. Hypnotherapie bij liefdesverdriet is één van de beste therapieën (zij het niet therapie nummer 1) om je gebroken hart te helen. 

Je denkt natuurlijk 'nee ik hoef geen therapie, ik wil slechts mijn ex terug krijgen'. Maar vaak stel ik dan de vraag 'is het terugwinnen van je ex eigenlijk wel goed voor jou? als je zoveel verdriet hebt vanwege je ex, is het eerst zaak te werken aan het verwerken van je verdriet. Immers, je ex zal je niet zien staan als je zo ligt weg te kwijnen. Ex partners hebben namelijk vrijwel nooit medelijden met de partner die ze hebben gedumpt.

Je kunt ook mijn Ebook lezen over het verwerken van je liefdesverdriet en het genezen van je gebroken hart. Ook dit kan je al een stukje verder brengen in het helingsproces.

Met de aanschaf van 'Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen' ontvang je ook nog eens gratis coaching  per email.

Liefdesverdriet Boek

Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij een psycholoog. Het verschil met hypnotherapie is dat je bij de psycholoog vaak ellenlange gesprekken voert op bewust niveau. Het is goed om je bewust te realiseren wat er gaande is, wat de reden is dat je professionele hulp zoekt bij liefdesverdriet. Natuurlijk, het is altijd goed om een klankbord te hebben in de vorm van een ander persoon, maar daarmee is nog niet gezegd dat je de transformatie ook echt gaat voelen. Veel mensen vertellen me dat ze bewust wel weten wat ze moeten doen om hun liefdesverdriet te verwerken maar dat ze het nog niet voelen.

Goed, even terug naar gesprekken bij de psycholoog. De meeste mensen denken hier altijd het eerste aan als ze niet over hun liefdesverdriet heen kunnen komen.

Als je eenmaal een aantal keer bij de psycholoog bent geweest, kan deze besluiten je het advies te geven een psychiater te bezoeken. Een psychiater komt in beeld wanneer er sprake is van mentale stoornissen. Een psychiater is een arts, dit in tegenstelling tot een psycholoog. In de regel gebeurt het minder vaak dat mensen doorgestuurd worden naar een psychiater.

Hoe dan ook is het belangrijk aan jezelf te werken, met het oog op je eigen welbevinden, maar ook met het oog op dat je een leuk persoon blijft die in staat is nieuwe relaties aan te gaan, of de oude relatie te hernieuwen.

Tekenen aan de wand

Als er al geruime tijd is gepasseerd en je voelt je nog steeds niet beter, kun je klaarblijkelijk niet op eigen kracht je liefdesverdriet te boven komen. Neem als maatstaf voor dat je gevoel in principe zou moeten verbeteren een week of 4. Is het na maanden nog steeds heel erg en kom je niet over je gevoel van gemis heen, dan is professionele hulp bij liefdesverdriet in de vorm van hypnotherapie een goede optie. Het heeft ook absoluut geen zin om te lang met je verdriet rond te lopen. Professionele hulp is dus geboden in het geval een lange tijd die verstrijkt zonder verbetering.

Fysieke klachten

Het spreekwoordelijke ziek, zwak en misselijk zijn moet niet werkelijk lichamelijk worden. Als je voelt dat je lichaam echt niet meer goed functioneert, raadpleeg dan altijd een arts. Dit is hoe dan ook geboden als je professionele hulp bij liefdesverdriet wilt inroepen. In het geval dat je lichaam zo tegensputtert dat je niet meer aan de dagelijkse verplichtingen toekomt, is het wellicht tijd om stevigere maatregelen te nemen en iemand te spreken die er zijn beroep van heeft gemaakt je hierbij te helpen.

Drang tot stalken

Als je de onbedwingbare behoefte voelt om je ex in de gaten te houden is er ook iets mis. Natuurlijk is het normaal om benieuwd te zijn wat de ander doet. Het is ook normaal om te hopen dat het ooit weer goed komt met je ex. Maar als dit leidt tot de neiging tot het lastigvallen van je ex, is het ook tijd professionele hulp bij liefdesverdriet in te roepen. Dit vergt een verre mate van zelfkennis, maar stalken heeft de neiging om van kwaad tot erger te gaan.

Boosheid

Als je een intense mate van boosheid voelt die niet overgaat, kun je ook een deskundige raadplegen om tot de bodem uit te zoeken waarom je zo boos bent. In het begin kan het zeker een normale emotie zijn, een verbroken relatie is dat ook een vervelende situatie waar in de meeste gevallen twee schuld hebben. Blijven hangen in een intens gevoel van boosheid schaadt echter je functioneren. Ook hier is het belangrijk vooral aardig te zijn voor jezelf en in ieder geval te overwegen professionele hulp in te schakelen.

Wil je professionele hulp bij liefdesverdriet? Vraag dan de brochure aan voor hypnotherapie door hier te klikken. In maximaal 3 sessies (ca 6 weken) ben jij gegarandeerd van je liefdesverdriet af en huppel je weer sterk en vrolijk door het leven!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG