80

Radiostilte of het stappenplan van a tot z om je ex terug te krijgen

Je wilt je ex weer terug en je staat er klaar voor om je doel te bereiken. Misschien wel een beetje té klaar. We hebben het al eerder gemeld maar het is belangrijk dat je vooral vermijdt om druk te zetten op je ex. Je hebt een echte strategie nodig waar je je vervolgens aan dient te houden.

Als je ons stappenplan uitvoert, zul je de achtergrond van het inlassen van radiostilte beter begrijpen. Je zult je relatie objectiever onder de loep kunnen nemen zonder te vervallen in zelfmedelijden; en je kunt (heel belangrijk) jezelf eens lekker gaan verwennen.

Bij het terugwinnen van je ex is het inlassen van radiostilte een fase waarbij je in staat wordt gesteld jezelf weer terug te vinden en zodoende ook je aantrekkingskracht te kunnen verhogen.

Bekijk deze video zodat het allemaal wat duidelijker wordt:

Je zult echt klaar moeten zijn voor de grote dag, de dag waarop je je ex weer zult ontmoeten. Op die dag zul je je ex moeten laten zien dat je wezenlijk veranderd bent, zodat je ex een beeld kan krijgen dat het ook allemaal weer anders kan zijn bij een eventuele nieuwe relatie. Hiermee bedoelen we niet dat je je identiteit moet veranderen (blijf vooral jezelf) maar dat je inmiddels wezenlijk anders tegen de dingen aankijkt en beter met eerdere problemen om kunt gaan.

Misschien zie je er erg tegenop om je ex terug te winnen, maar vergeet niet dat je niets te verliezen hebt. Waarom zou je niet weer een poging wagen?

Waarom radiostilte belangrijk is

Je hebt besloten er alles aan te doen om je ex terug te krijgen. Je zult wellicht verrast zijn met ons voorstel en misschien zal het je zelfs tegenvallen. Maar wil je echt je ex terug? Dan is nu het moment aangebroken om het ‘ alles eraan te willen doen’ even uit je hoofd te zetten en je ex voorlopig niet te contacteren.

Dat houdt in: geen telefoongesprekken meer, geen smsjes, geen bezoekjes, geen verjaardagswensen. Kortom je verdwijnt voorlopig even drastisch uit het leven van je ex

Misschien vind je dit nogal vreemd, maar het is echt het beste wat je kunt doen, ook al ben je nog zo verliefd op je ex, maar doe het in je eigen belang, en ook in het belang van je ex!

Het invoeren van radiostilte als je ex is vertrokken is juist de beste manier om hem/haar terug te winnen.

Waarom?

Allereerst omdat jullie geen koppel meer zijn, en als je doet alsof jullie dat wel zijn zul je er alleen maar nog meer onder lijden. Als je je ex weer een paar minuutjes ziet, hem of haar weer even spreekt zul je dat ongetwijfeld weer even heerlijk vinden, maar het brengt je niet dichter bij je doel. Het is zelfbevrediging op korte termijn. De situatie zal er niet beter op worden op de langere termijn en je verdriet wordt alleen maar erger.

Ten tweede: je beschermt jezelf om fouten te begaan en dat je emoties de overhand krijgen. Je wordt er anders weer continu aan herinnerd dat je zus of zo had moeten doen, en de klok terugdraaien kan nu eenmaal niet meer. Probeer geen indruk te maken door te smeken, zielig te doen, of je ex keer op keer te beloven dat het vanaf nu allemaal anders en beter zal gaan. Dergelijk gedrag zal alleen maar leiden tot nog meer irritaties.

Ten derde: je ex zal verrast zijn dat je niets meer van je laat horen. Je ex zal namelijk eerder verwachten dat je het tegengestelde zal doen. Maar als je net doet alsof je de afwijzing van je ex eerder koud laat, dan zul je daarmee ook de negatieve gedachten en ideeën kunnen ontkrachten, en de nieuwsgierigheid van je ex kunnen verhogen. Je ex zal geen idee hebben wat je denkt, doet, met wie je omgaat en hoe het met je gaat.

Ten vierde: hoe kan je ex je nu missen als je hem of haar iedere dag spreekt of ziet. Hoe kan je ex nu beseffen wat hij of zij mist als jij er niet meer bent?

Met het invoeren van radiostilte zal het verlangen van je ex alleen maar toenemen en de tijd doet haar wonderen: slechte herinneringen vervagen en de beste herinneringen zullen meer de boventoon voeren in de gedachten van je ex.

Ten vijfde: je hebt deze tijd van radiostilte nodig om je op jezelf te kunnen focussen, om jezelf te verbeteren, zelfverzekerder voor de dag te komen op het moment dat je de radiostilte na enige tijd verbreekt. Kortom, de radiostilte zal je helpen een veel betere kijk op de situatie te verkrijgen, zekerheid te hebben of je nu echt je ex weer terug wilt. Bovendien zul je veel beter na kunnen denken om een realistisch plan op te stellen bij een eventuele herstart van je relatie.

Natuurlijk is het inlassen van radiostilte niet gemakkelijk, want er is continu een stemmetje in je hoofd die je vertelt dat je gevaar loopt, dat je je ex kunt verliezen, je vragen stelt wat je ex allemaal aan het doen is, en toch is het invoeren van radiostilte veel en veel krachtiger bij het terugwinnen van je ex dan wanneer je het tegengestelde doet.

Als je dit artikel leest heb je ongetwijfeld al veel dingen geprobeerd om je ex terug te krijgen. Misschien heb je je ex al zoveel beloofd, heb je je ex overladen met cadeau’s. En zeg nu eens eerlijk: heeft dit allemaal geholpen? Natuurlijk niet. De fase van radiostilte is uitermate belangrijk ook al is het nog zo moeilijk.

Hoe kun je het beste radiostilte invoeren?

We geven je hierbij een waarschuwing: in de meeste gevallen is het het beste om je ex niet te vertellen dat je van plan bent radiostilte in te voeren en tijdelijk afstand te nemen, maar alles hangt er vanaf hoe jullie uit elkaar zijn gegaan.

Het is immers zo dat als je je ex er vooraf van op de hoogte stelt het effect veel minder zal zijn. Bovendien riskeer je dat je ex een onvolwassen indruk van je krijgt.

Bereid jezelf er dus op voor om je ex niet meer te bellen, hem of haar geen mails meer te sturen, of smsjes of brieven of wat dan ook….ga niet meer langs bij je ex om te proberen zijn of haar stem te horen, zijn of haar ogen te kunnen zien. Kortom: verdwijn voorlopig uit het leven van je ex.

Was je gewend om contact te hebben via facebook met je ex? Je hoeft je ex niet te verwijderen want het kan onvolwassen overkomen op je ex. Wel kun je instellen dat je geen berichten meer van je ex wilt zien. Je hebt er immers niets aan.

Hebben jullie gezamenlijke vrienden? Ga er niet meer heen en vraag hen niet of ze toevallig je ex nog hebben gezien. Is je ex jarig, of doet hij of zij examen kort na de breuk? Het beste is om echt geen contact te zoeken.

Je ex zal zich afvragen waarom je opeens zo afstandelijk doet, en dat is alleen maar goed. Je ex zal ongerust worden en wellicht stuurt je ex je een berichtje. Als dat gebeurt kun je gewoon antwoord geven, op vriendelijke, beleefde toon, maar heel belangrijk: hou het kort!

Blijf zo oppervlakkig mogelijk en vertel nog even niets over wat je doet, niets over hoe je je voelt. Gedraag je eigenlijk als degene die het contact heeft verbroken. Sluit ook niet af met ‘ kusjes’ of ‘ tot snel’ . In ieder geval: laat er enige tijd overheen gaan voordat je antwoord geeft, bijvoorbeeld pas na enige uren of wellicht een dag. Vertelt je ex dat hij of zij je mist, ga er dan niet op in maar blijf vriendelijk en ga over op een ander onderwerp.

Heb je een feestje waar je ex ook zal zijn? Kom dan zo laat mogelijk en ga ook vroeg weg. Laat wel zien dat je je amuseert. Lach vriendelijk en beleefd maar ontwijk je ex niet.

Ben je collega met je ex? Hou het contact dan echt zo beperkt mogelijk, maar blijf vriendelijk en aangenaam.

Hoe lang moet radiostilte duren of hoe lang dien je het contact met je ex te verbreken

Het is vrij lastig om aan te geven hoe lang radiostilte moet duren

Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld: hoe lang moet radiostilte duren of hoe lang moet je het contact met je ex verbreken.

Het moge duidelijk zijn dat een week veel te kort is, maar in de regel is een maand het meest effectief, maar nogmaals, het is verschillend voor iedere situatie. Je kunt jezelf het volgende afvragen: ben je er emotioneel klaar voor om weer contact met je ex op te nemen? Indien dit niet het geval is, dan is het beter dat je de radiostilte zo lang als nodig is verlengt.

Hoe kun je het beste radiostilte volhouden?

Hier een lijst van argumenten die je kunt nalezen iedere keer als je geneigd bent de radiostilte te verbreken :

1. iedere keer als je contact opneemt met je ex heb je er spijt van
2. je ex kan je niet missen als je het contact aanhoudt. Jouw afwezigheid is veel krachtiger dan je aanwezigheid
3. je ex zal zich veel beter de mooiste momenten herinneren en aan de meest negatieve ervaringen zal hij of zij minder aandacht schenken
4. tijdens radiostilte heb je geen kans om elkaar noch verbaal noch nonverbaal te irriteren
5. door de radiostilte kun je de nieuwsgierigheid, jaloezie en interesse van je ex verhogen
6. je kunt trots zijn op jezelf als je niet toegeeft aan het verbreken van contact
7. als je geen contact hebt met je ex kun je beter controle houden op de situatie
8. je ex heeft je verlaten, respecteer zijn/haar keus, geef je ex de ruimte waar hij/zij om vraagt
9. hou je je niet aan de regels van radiostilte dan vergroot je je kans dat je je ex verder van je afduwt
10. je zult veel aantrekkelijker zijn als je minder beschikbaar bent
11. als je contact opneemt met je ex zal je ex niet van mening veranderen
12. respecteer je radiostilte dan ben je minder ‘slachtoffer’ in de ogen van je ex
13. heb je geen contact meer met je ex, dan bent je beter in staat jezelf te bevragen hoe groet je verlangen is om weer terug te komen bij je ex
14. je hebt deze periode van radiostilte nodig om aan jezelf te werken
15. radiostilte is de beste manier om van je hartzeer af te komen: als je je ex ziet kan het alleen nog maar meer pijn doen
16. als je het contact verbreekt kun je beter werken aan je onafhankelijkheid, en een onafhankelijk persoon is veel aantrekkelijker
17. je ex krijgt een veel positiever beeld van je als je geen contact met hem of haar opneemt dan wanneer je dat continu wel zou doen
18. mysterieus gedrag verhoogt de aantrekkingskracht
19. niets van wat je tot nu toe al hebt geprobeerd heeft geholpen
20. het contact verbreken is de beste manier om je ex terug te krijgen en dat is immers je doel

Wil je nog meer tips om je ex terug te winnen en hoe je om moet gaan met radiostilte? Schrijf je in voor de gratis training op deze pagina!

Klik hier om een reactie achter te laten 80 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG