Redenen Om Je Relatie Te Verbreken? Lees Het Hier!

Wat Zijn Goede Redenen Om Je Relatie Te Verbreken?

Het ziet er naar uit dat je partner de relatie wil verbreken? Of je loopt zelf met de gedachte omdat de relatie waar je nu in zit te verbreken omdat deze niet de meest ideale is. Wat zijn nu goede redenen om je relatie te verbreken? Het is een belangrijke vraag. Het antwoord kan voor ieder koppel anders zijn, maar we geven je in dit artikel wat tips die heel bruikbaar kunnen zijn.

Reflecteren op je relatie

Doe eens een stapje terug en bekijk je relatie op een objectieve manier. Praat eens met een vriend of vriendin over de dingen die jou dwarszitten in je relatie. Zorg dat je wel met een objectieve vriend of vriendin praat die een eerlijk antwoord geeft.

Stel je vriend heeft je een keer laten zitten en koos voor zijn vrienden in plaats van jou. Omschrijf de situatie en waarom jij denkt dat zijn vrienden op dat moment voor gingen. Probeer je eens in hem te verplaatsen, zou jij hetzelfde hebben gedaan? Wat is nou eigenlijk het punt dat jou echt boos maakt?

Praten

Probeer met je vriend of vriendin te praten. Hoe moeilijk het ook is je gevoelens uit te drukken. De ander kan niet in jouw hoofd en hart kijken, alleen jij kan onder woorden brengen wat een bepaalde situatie met je doet.

Als jouw vriend of vriendin nou niet luistert naar jouw verhaal en hoe het voor jou voelt mist hij of zij waarschijnlijk een groot stuk empathie. Probeer te peilen hoe jouw partner in de relatie staat en wat er verwacht wordt van je.

Spreek ook jouw verwachtingen naar je partner uit. Kunnen jullie voldoen aan elkaars verwachtingen? Wees eerlijk hierover, vooral als je niet aan elkaars verwachtingen kan voldoen.

Het is dan een wijs besluit de relatie te beëindigen of in ieder geval een tijdelijke break in te lassen. Wie weet mis je elkaar wel enorm na een tijdje en ben je beide bereid een compromis te sluiten en wat water bij de wijn te doen.

Het beste uit jezelf halen

Een relatie moet ten alle tijden het beste in je naar boven halen. De eerste weken van je verliefdheid zal je zweven. Dit gevoel zal veranderen naar mate de relatie vordert. Het zou we zo moeten zijn dat je nog steeds vleugels krijgt van je partner.

Wanneer jij je kleiner, minder of onzeker voelt door de persoon waarmee jij een relatie hebt, zal je eens goed moeten bedenken of je je niet duizend keer groter, leuker en zekerder voelt zonder je partner.

Redenen om je relatie te verbreken

Laat je niet kleineren, je bent leuk en interessant en mag dit ook laten zien aan de buitenwereld. Laat niemand je wijsmaken dat je minder waard bent. Ook mag je tijd voor jezelf hebben, je leven hoeft niet opeens te draaien om iemand anders.

Je bent een individu en daarnaast een setje, niet een aanhangsel van je partner. Blijf jezelf ontplooien en keep on growing.

Mocht je nou het gevoel krijgen dat je niet groeit van je partner dan kan je beter een ex dan een geliefde hebben. Genoeg andere mensen op de wereld die jou wel kunnen laten groeien.

Redenen Om Je Relatie Te Verbreken? Lees Het Hier! by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties