Redenen Om Je Relatie Te Verbreken? Lees Het Hier!

Wat Zijn Goede Redenen Om Je Relatie Te Verbreken?

Heeft je partner goede redenen om je relatie te verbreken? Of je loopt zelf met de gedachte omdat jullie relatie niet de meest ideale is? Wat zijn nu eigenlijk goede redenen om een relatie te verbreken? Het is een belangrijke vraag. Het antwoord kan voor ieder koppel anders zijn, maar we geven je in dit artikel wat tips die heel bruikbaar kunnen zijn.

Reflecteren op je relatie

Doe eens een stapje terug en bekijk je relatie op een objectieve manier. Praat eens met een vriend of vriendin over de dingen die jou dwarszitten in je relatie. Zorg dat je wel met een objectieve vriend of vriendin praat die een eerlijk antwoord geeft.

Stel je vriend heeft je een keer laten zitten en koos voor zijn vrienden in plaats van jou. Omschrijf de situatie en waarom jij denkt dat zijn vrienden op dat moment voor gingen. Probeer je eens in hem te verplaatsen, zou jij hetzelfde hebben gedaan? Wat is nou eigenlijk het punt dat jou echt boos maakt? En was dat echt een goede reden om je relatie te verbreken?

Praten

Probeer met je vriend of vriendin te praten. Hoe moeilijk het ook is je gevoelens uit te drukken. De ander kan niet in jouw hoofd en hart kijken, alleen jij kan onder woorden brengen wat een bepaalde situatie met je doet. Het is goed mogelijk dat in de gesprekken met je vriend of vriendin er dingen naar voren komen die erop wijzen dat het goede redenen zijn om je relatie te verbreken.

Maar het is ook mogelijk dat jouw vriend of vriendin niet luistert naar jouw verhaal en hoe het voor jou voelt. Dan mist hij of zij waarschijnlijk een groot stuk empathie. Probeer in de huid van je partner te kruipen en te peilen hoe jouw partner in de relatie staat en wat er verwacht wordt van je.

Spreek ook jouw verwachtingen naar je partner uit. Kunnen jullie voldoen aan elkaars verwachtingen? Wees eerlijk hierover, vooral als je niet aan elkaars verwachtingen kan voldoen.

Het is dan een wijs besluit de relatie te beëindigen of in ieder geval een tijdelijke break in te lassen. Wie weet mis je elkaar wel enorm na een tijdje en ben je beide bereid een compromis te sluiten en wat water bij de wijn te doen. Ook al heb je nu goede redenen om je relatie te verbreken, die redenen kunnen later niet meer geldig zijn omdat jullie tijdens de break tot een beter inzicht komen.

Het beste uit jezelf halen

Een van de meest geldige redenen om je relatie te verbreken is als je geestelijk of lichamelijk mishandeld wordt. Met name vrouwen die een ongelukkige jeugd hebben gehad missen een stuk zelfvertrouwen en worden belemmerd door ongegronde overtuigingen. Een relatie moet ten alle tijden het beste in je naar boven halen. Niet alleen in het begin, ook als je al een tijdje bij elkaar bent.

De eerste weken van je verliefdheid zal je zweven. Dit gevoel zal veranderen naar mate de relatie vordert. Het zou echter zo moeten zijn dat je partner je nog altijd vleugels geeft om verder te komen.

Wanneer jij je kleiner, minder of onzeker voelt door de persoon waarmee jij een relatie hebt, zal je eens goed moeten bedenken of je je niet duizend keer groter, leuker en zekerder voelt zonder je partner.

Redenen om je relatie te verbreken

Laat je niet kleineren, je bent leuk en interessant en mag dit ook laten zien aan de buitenwereld. Laat niemand je wijsmaken dat je minder waard bent. Ook mag je tijd voor jezelf hebben, je leven hoeft niet opeens te draaien om iemand anders.

Je bent een individu en daarnaast een setje, niet een aanhangsel van je partner. Blijf jezelf ontplooien en keep on growing.

Mocht je nou het gevoel krijgen dat je partner je onvoldoende gelegenheid geeft om te groeien dan zou dit een één van de redenen kunnen zijn om je relatie te verbreken. Genoeg andere mensen op de wereld aan wie je je kunt optrekken en die je kunnen inspireren. Een partner tegenkomen die het beste met je voorheeft is er één waar je zuinig op moet zijn. Er zijn geen goede redenen om je relatie te verbreken zolang er wederzijds respect, liefde en aandacht is.

Wil je meer uit je relatie halen en heb je mijn hulp hierbij nodig? Klik hier voor de verschillende opties

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG